יעוץ לגבי כרטיס מסך

• פותח/ת השרשור mango
  • פורסם בתאריך
באותו נושא:
אני צריך המלצה לכרטיס טוב לעריכת תמונות. לא משהו מקצועי, אלא לבית, אבל שעדיין ייתן תמורה לאגרה.
עם איזו תוכנה אתה משתמש? בד"כ עריכת תמונות לא קשורה לכרטיס מסך אלא עריכת וידאו.

פוטושופ.
ממה שקראתי, כרטיס המסך משפיע גם על עיבוד תמונה ולכן שאלתי.
בכל אופן, למה אפשר להשדרג מ- HD4350 של ATI במחיר סביר (סביב 500 ש"ח, אם זה ריאלי)?

אני עובד עם קבצי RAW ועם JPEG.
אני חושב על החלפת כרטיס כדי לקצר את זמני העיבוד של התמונות.
שוב, לפי מה שקראתי, גם הכרטיס משפיע על הזמנים, אבל אולי זה לא נכון.

עם JPEG מתחת ל 10MB לתמונה הכרטיס מסך לא יתן כלום. מה שיתן לך זה מעבד חזק וזיכרון RAM.

עם JPEG מתחת ל 10MB לתמונה הכרטיס מסך לא יתן כלום. מה שיתן לך זה מעבד חזק וזיכרון RAM.

מחזק

הכרטיס שלך דיי מעאפן אבל זה מספיק לעשות את העבודה. תחליף מעבד לנוסך I3,
או I5 2610K הם טובים וזולים עכשיו וכמובן זכרון לא פחות מ4גיגה ושיהיה באזור ה1300-1600MHZ. ככל שהמעבד טוב יותר אתה תעשה את העבודה מהר יותר כנל זכרונות.

דרך אגב באותו נושא - יש לי חבר עורך וידאו ודוגם סרטים (צלם ארועים) ועשינו בדיקה מאד ארוכה וממושכת לא מזמן בכל הנושא שקשור לעריכה וידאו וכרטיסי מסך. יש המון בולשיט בתחום הזה והחנויות דוחפות לכל האנשים שעורכים וידאו כרטיסים סגנון Quadro שעולים 8000 שקל ויותר (בתור אחד שעבד כמוכר בחנות מחשבים גם אני חטאתי בזה) וזה פשוט לא עושה שום הבדל! הדבר היחיד שהכרטיסים האלה טובים בו זה לעבוד ברינדור וידאו תלת מימדי ודברים כאלה ליוצרי משחקים בעיקר וגם זה תלוי מאד בתוכנה עצמה שמשתמשים בה וזה לרוב לא עושה הבדל מטורף. עשינו נסיונות עם החלפה של QUADRO כזה אם אני לא טועה 3800FX או משהו עם כרטיס ששוה 5% ממנו 8600GS ולא היה שום הבדל במהירויות דגימה, לעומת שיפור מטורף כששיפרנו מעבד וזכרונות.

lesson learned...

יש לי מעבד I5 750 ו- 4 גיגה זיכרון. כנראה שאוסיף רק זיכרון.

תודה על העזרה, חבר'ה.

מהירות זכרון זה גם חשוב בקטע הזה לא רק כמות.
והמעבד שלך טוב כדי שתרגיש בשיפור משמעותי מבחינך תצטרך להשקיע כבר בI7...

מבחינת כרטיס מסך הוא מאד חלש וכל כרטיס נורמלי שעולה אזור ה500 יהיה שיפור ענק מבחינתך
למשל 9800GT במשחקים וכו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית