הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרופ מואב: אם בן 30 עם ילדים קטנים, הייתי מודאג מאוד

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3515185,00.html

"אם הייתי היום בן 30 עם ילדים קטנים, הייתי מודאג מאוד"

פרופ' עומר מואב חושב שמצבו של מעמד הביניים בישראל אינו טוב, ודאי בהשוואה לארצות אחרות: כוח הקנייה קטן יותר, המסים גבוהים, התמורה נמוכה, והתמיכה בחרדים שוחקת את האוכלוסייה היצרנית. מצד שני, לא בטוח שקודם היה טוב יותר

עומר מואב מודאג. הפרופ' לכלכלה מהאוניברסיטה העברית, ששימש עד לפני כשנה כיועץ הכלכלי של שר האוצר יובל שטייניץ, מתריע כי המשך הגברת הנטל הכלכלי על מעמד הביניים בישראל לא יכול להימשך. "אם הייתי היום בחור בן 30 שנמצא רק בשלב של להתחיל לגדל פה ילדים, הייתי מאוד מודאג", אומר מואב. "אני אישית פטור היום מהדאגה הזו, כי הילדים שלי כבר גדולים ואני יכול לעזוב. אבל האם אני בטוח שאני רוצה שהילדים שלי ישתקעו בישראל? לא, אני לא".

כי מצבו של מעמד הביניים לא טוב?

"מצבם של השכירים והעצמאים בישראל שנמצאים בעשירונים 4–10, לא כולל הקצה העליון של העשירון העליון, לא טוב במובן זה שאפשר שיהיה יותר טוב. מצבם של אלה שנמצאים בחלק התחתון של הקבוצה הזו באמת קשה, אני לא מבין איך הם מצליחים לחיות.

"מי שנמצא בחלק הגבוה של הקבוצה יכול לחיות חיים לא רעים, אבל כשהוא משווה את עצמו לאדם בן מעמדו במדינה מפותחת, הוא פתאום מבין שהחיים שלו לא כאלה טובים. במונחי כוח קנייה, רמת ההכנסה של אקדמאי שעובד במגזר הפרטי או הציבורי בצפון אמריקה ומערב אירופה גבוהה יותר בהשוואה לישראל. כשאני נוסע לבריטניה ונכנס לסופרמרקט, כל מיני מוצרים עולים פחות מאשר בישראל. כוח העבודה ודמי השכירות בבריטניה יקרים יותר, אז איך זה שעל גביע יוגורט אני משלם בישראל כפול?"

לא לא אחי, אתה צריך להתחתן מהר ולהקים משפחה כדי לקיים את תפקידך הביולוגי. ועדיף שבאותו זמן יהיה לך גם מוח של בוטן ותלמד בקורסי ערב, ככה תתיישב גם עם הסטטיסטיקה.

לא לא אחי, אתה צריך להתחתן מהר ולהקים משפחה כדי לקיים את תפקידך הביולוגי. ועדיף שבאותו זמן יהיה לך גם מוח של בוטן ותלמד בקורסי ערב, ככה תתיישב גם עם סטטיסטיקה.

אתה נמושה אנטישמית שירדה מהארץ במקום להלחם על הערכים הציוניים!

אתה נמושה אנטישמית שירדה מהארץ במקום להלחם על הערכים הציוניים!

מה פתאום, אני ירדתי מהארץ בשביל לעשות כסף ואז לחזור לארץ ולמגר את תופעת האלימות כמו ברוס ויין! כי אין לנו ארץ אחרת! הייתי מצפה ממך לדעת את זה אחרי הפרעות שעברו על היהודים במאה ה-15 במחוז "שטפו-לי-את-המוח-בבצפר-ואני-לא-מספיק-חכם-בשביל-לדעת-את-זה".

אפשר כמה דוגמאות ל"שטיפות מוח"?
אני מודע לזה שמשרד החינוך מנסה להשתיל בנו ערכםי ציוניים כדי שלא נעזוב את הארץ ונרצה למות בצה"ל "בשביל המדינה". אבל האם באמת יש לכם דוגמאות לדברים האלו או שזה תקף על סמך מה שאתם רואים בנוער? תודה.

אפשר כמה דוגמאות ל"שטיפות מוח"?
אני מודע לזה שמשרד החינוך מנסה להשתיל בנו ערכםי ציוניים כדי שלא נעזוב את הארץ ונרצה למות בצה"ל "בשביל המדינה". אבל האם באמת יש לכם דוגמאות לדברים האלו או שזה תקף על סמך מה שאתם רואים בנוער? תודה.

מה שמשרד החינוך מלמד זה לא ערכים ציוניים ולא ציונות, אלא בעיקר "רשימת מכולת" שמורכבת משני סעיפים: 1. היסטוריה - מלמדים אותך יחידה שלמה על התנועה הציונית, הקונגרסים וכו', אבל לא נותנים לך לקרוא כתבים ציוניים ומשתדלים לא לסבך אותך אלא רק לתת לך "תמונה כללית" לגבי אבות הציונות. אתה יודע מה זה "אלטנוילנד" של הרצל, אתה אבל לא יודע מה באמת כתוב שם, ובעיקר אתה לא יודע מה אחד העם כתב, כמה סממנים אנרכיסטים היו לציונות (אצל אחד העם וכצנלסון למשל), אתה לא יודע למשל שהיו תנועות ציוניות כבדות מאוד שלא ראו ביישוב הארץ את האקט הציוני וכו'. על מנת למלא את החסר הזה מלמדים אותך בעיקר 2. סיסמאות נבובות שנשענות על מיתוס ישראלי שפמפמו אותך בו טוב טוב ("טוב למות בעד ארצנו", "אין לנו ארץ אחרת", "המצב אמנם חרא אבל זה שלנו") ומוסיפים גם נופח דתי-משיחי לכל העניין ("הארץ הזאת מובטחת לנו"), שלא תמצא אותו בחיים בשום חיבור ציוני מקורי (עד שנות ה-30 המאוחרות).
אז במקום ללמד אותך ציונות מהי, דבר שיש בו סכנה רבה כי אתה תשים לב די מהר שקשקשו לך בשכל במשך שנים רבות, משרישים בך סיסמאות שתוכל להקיא מהר כשתצטרך. וזה בדיוק מה שאנשים עושים, מקיאים מהר את אותם סיסמאות ומזדעזעים שמישהו אומר שהן לא יותר מאשר פלקט.

מה שמשרד החינוך מלמד זה לא ערכים ציוניים ולא ציונות, אלא בעיקר "רשימת מכולת" שמורכבת משני סעיפים: 1. היסטוריה - מלמדים אותך יחידה שלמה על התנועה הציונית, הקונגרסים וכו', אבל לא נותנים לך לקרוא כתבים ציוניים ומשתדלים לא לסבך אותך אלא רק לתת לך "תמונה כללית" לגבי אבות הציונות. אתה יודע מה זה "אלטנוילנד" של הרצל, אתה אבל לא יודע מה באמת כתוב שם, ובעיקר אתה לא יודע מה אחד העם כתב, כמה סממנים אנרכיסטים היו לציונות (אצל אחד העם וכצנלסון למשל), אתה לא יודע למשל שהיו תנועות ציוניות כבדות מאוד שלא ראו ביישוב הארץ את האקט הציוני וכו'. על מנת למלא את החסר הזה מלמדים אותך בעיקר 2. סיסמאות נבובות שנשענות על מיתוס ישראלי שפמפמו אותך בו טוב טוב ("טוב למות בעד ארצנו", "אין לנו ארץ אחרת", "המצב אמנם חרא אבל זה שלנו") ומוסיפים גם נופח דתי-משיחי לכל העניין ("הארץ הזאת מובטחת לנו"), שלא תמצא אותו בחיים בשום חיבור ציוני מקורי (עד שנות ה-30 המאוחרות).
אז במקום ללמד אותך ציונות מהי, דבר שיש בו סכנה רבה כי אתה תשים לב די מהר שקשקשו לך בשכל במשך שנים רבות, משרישים בך סיסמאות שתוכל להקיא מהר כשתצטרך. וזה בדיוק מה שאנשים עושים, מקיאים מהר את אותם סיסמאות ומזדעזעים שמישהו אומר שהן לא יותר מאשר פלקט.
אתה ממליץ על הסדרה בבילון 5? היא מדברת על דברים נכונים?(עד כמה שאפשר)
תודה!😃
-בדיוק ערכת 😵

נערך לאחרונה:
אתה ממליץ על הסדרה בבילון 5? היא מדברת על דברים נכונים?(עד כמה שאפשר)
תודה!😃

סתם הזכרתי אותה כי האלמנטים הפשיסטיים של ה-corps שם מזכירים את מה שהולך כאן עם חוק הנאמנות.
וכן, סדרה מצוינת אבל קצת מיושנת, צריך לעבור את העונות הראשונות בסבלנות, מהעונה השלישית זה רץ.

• פותח/ת השרשור
זה קורה גם במדינות אחרות. בארה"ב מרעילים אותך על קפטיליזם ולהיות פטריוט (אם כי ללכת לצבא כאן נחשב שאתה דיי חולה נפש), אבל עדיין מטמינים בך כל מיני בולשיט..

אני סיימתי בית ספר לפני שנה בערך, ואני לא זוכר שלמדתי שום דבר ממה שציינת, אפילו לא ברמה של שמות.

אם הבנאדם היה יועץ של שטייניץ - מה הוא עושה עכשיו, מכה על חטא?
או שסתם משעמם לו והוא שוחה על הגל של "בואו נתבכיין כמה המצב של מעמד הביניים חמור".
"מצבם של השכירים והעצמאים בישראל שנמצאים בעשירונים 4–10, לא כולל הקצה העליון של העשירון העליון, לא טוב במובן זה שאפשר שיהיה יותר טוב". מסקנה מבריקה.
"מצבם של אלה שנמצאים בחלק התחתון של הקבוצה הזו באמת קשה, אני לא מבין איך הם מצליחים לחיות". ROFL באמת איך אפשר להבין את זה כשאתה פרופסור ויועץ של שטייניץ?

• פותח/ת השרשור
רק צריך למצוא כלה אמריקאית והכל מסתדר 😃
אני לא צוחק עכשיו: אם הייתה לי את הבחירה בין להתחתן עם אמריקאית שנולדה בארה"ב לבין לגור בישראל בפח זבל, הייתי בוחר בפח זבל. אמריקאיות הן פשוט מטומטמות בצורה מפחידה, לפחות כל האלו בנות 18-21, לא הכרתי עד עכשיו ממש מעל לזה ככה שאני לא יכול לומר אבל עדיין. בכל מקרה אני במצוד אחר השורשים, מחפש רוסיה או אוקראינית ;)

זה קורה גם במדינות אחרות. בארה"ב מרעילים אותך על קפטיליזם ולהיות פטריוט (אם כי ללכת לצבא כאן נחשב שאתה דיי חולה נפש), אבל עדיין מטמינים בך כל מיני בולשיט..
ברור שכל חברה מלבישה את הזהות הלאומית שלה על איזשהו אתוס לאומי שעובר רדוקציה לסיסמאות. אבל כל מי שאומר שהוא נשאר בארץ ישראל ונלחם עליה "כי הוא ציוני" לא יודע על מה הוא מדבר, החלק המרכזי של הציונות סיים את תפקידו מעט אחרי הקמת המדינה, לרוויזיוניזם של ז'בוטינסקי אין כל קשר לציונות (או למציאות), והציונות הדתית היא זרם אחר לגמרי.

אני סיימתי בית ספר לפני שנה בערך, ואני לא זוכר שלמדתי שום דבר ממה שציינת, אפילו לא ברמה של שמות.

אני מקווה ששכחת. אני זוכר שמלמדים חטיבה שלמה בהיסטוריה על הציונות, לא מאמין שהורידו את זה.

על מי אתה עובד? אתה לומד בבית ספר ציבורי. המורה שלך יודעת מה זה קפיטליזם בערך כמו שפאניק יודע מה זה ניירות ערך.

לא רוצה להשמע חסר כבוד לתנועות הציוניות הקדומות עם האנרכיזם ושאר הירקות, אבל זה ממש -ממש לא משנה דבר, המדינה היא עובדה כיומית - והניייר הוא רק נייר.
ובנימה אישית - לכל אלו שחושבים שאפשר לחיו טוב בחו''ל: זה נכון , אפשר אבל רק עד שיזכרו עוד פעם שאתה זה שצלבת את ישו\הכנת מצות עם דם \גונב כסף מעיקרים פשוטים . והם לא שוכחים את זה.

לא רוצה להשמע חסר כבוד לתנועות הציוניות הקדומות עם האנרכיזם ושאר הירקות, אבל זה ממש -ממש לא משנה דבר, המדינה היא עובדה כיומית - והניייר הוא רק נייר.
ובנימה אישית - לכל אלו שחושבים שאפשר לחיו טוב בחו''ל: זה נכון , אפשר אבל רק עד שיזכרו עוד פעם שאתה זה שצלבת את ישו\הכנת מצות עם דם \גונב כסף מעיקרים פשוטים . והם לא שוכחים את זה.

דיברנו כאן על ציונות. שטיפות מוח אחרות שיהודים הביאו מהגלות קיימות בשפע.
ואני לא דואג שהם ישכחו את זה, מקסימום נזכיר להם, אנחנו טובים מאוד בלהזכיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית