הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

6÷2(1+2) = ?

6÷2(1+2) = ?

• 9

הצבעות: 22 48.9%
  • 1

הצבעות: 20 44.4%
  • אחר

הצבעות: 3 6.7%

• סה"כ מצביעים
    45
מילא המפגרים שהצביעו 1.. אבל צריך להיות בעל תסמונת דאון בשביל לרשום "אחר", מה זה יכול להיות מלבד 1 או 9?!

ever heard of jokes?

ברור!!
בחור אחד מזיין איזה בלונדה! הוא מזיין מזיין ומזיין!
פתאום הבלונדה עוצרת אותו בפאניקה: "עצור עצור!"
אז הבחור כולו נבהל ואומר לה "מה קרה?!"
אז הבחורה עונה לו: "רק רציתי לוודא, אין לך איידס נכון?"
אז הבחור עונה לה : "ברור שלא, מזותמרת???"
אז הבלונדה עונה לו: "איזה מזל, לא בא לי להידבק בזה שוב!"
🤩

לא יודע מה כתבו בפייסבוק, אבל אני משער שאם למדת מתמטיקה אצל המורה אולגה אתה יודע שעושים סוגריים קודם, אבל אתה לא זוכר לעשות אח"כ את סדר הפעולות משמאל לימין (כי אין עדיפות של כפל על חילוק), אז אתה עושה את הסוגריים, מכפיל אותן ורק אז מתפנה לחילוק.

מש"ל

אם אני לומד מתמטיקה אצל אלכס אני אמור לדעת לפתור את זה? 😲

אם אלכס לא מספיק טוב, שמעתי שיש כמה בילדרים שיכולים לעזור לך בזה. הם יותר טובים בתחום.

המתרגל שלי (בפקולטה שלא יודעת לעשות 4 כפול 2) היה אחד מאלה:
קומונת האנרכיסטים, ניר משה

מימין: סער אוסטרייכר, פלג מיכאלי, סתיו שפיר, אסף צ'רטקוף, ליה מילמן (במריצה) גדי אבידן וקובי שלו
החברים: פלג מיכאלי (25), סטודנט למתמטיקה ובונה אתרי אינטרנט; סתיו שפיר (25), סטודנטית לעיתונות וסוציולוגיה; אסף צ'רטקוף (25), בעל תואר בהוראת ביולוגיה וכימיה ובונה אתרי אינטרנט; סער אוסטרייכר (25), רקדן ומשורר; איריס לוי (34), מתמחה בטיפולים הוליסטיים; קובי שלו (26), מתמחה בבנייה בבוץ; ליה מילמן (22), בונה בתים מבוץ, אמנית; עמית רביד (28) ויעל שילה ואריק ברנס (26) לימדו בבתי ספר דמוקרטיים, כרגע בהפוגה; גדי אבידן (26), מעביר סדנאות בחינוך ואקולוגיה.
היסטוריה: קומונת האנרכיסטים הוקמה לפני כשבע שנים. המייסדים, מיכאלי וצ'רטקוף, התגוררו תקופה בדירה שכורה בתל אביב שאותה המירו בווילה בבאר יעקב ("בחרנו באזור באופן מקרי. לא מטעמים חברתיים. חיפשנו מקום נגיש, קרוב לרכבת שכל החבר'ה יוכלו לבוא"). פעולות הקומונה בנושאי סביבה הסתכמו בתליית שלטים ושירים בתחנות אוטובוסים בישוב בנושאי חופש ואהבה.
חלקת אדמה: אחרי שידעו עליות ומורדות, בימים אלה קיבלו לידיהם חברי קומונת האנרכיסטים את "אדמאמא", משק פרמקלצ'ר (Permanent Agriculture) בניר משה המתפרש על 11 דונם. הוא יישאר שלהם למשך שנה. בשטח משוטטות תרנגולות וחמור ובבוסתן גידולי שזיף, תאנה, משמש וחממות עם גידולי דלעת, עגבניות ומלפפונים. בשטח מפוזרים שירותי קומפוסט ומקלחת מרהיבה שתקרתה שזורה בשיח גפן ובאשכולות ענבים הגדלים לתוכה. החברים לנים בבית בן שבעה חדרים, וכדי לפתור את מצוקת הדיור החלו לבנות בתים מבוץ. בסמוך יש חלל המשמש כמטבח משותף.
אווירה: מיכאלי: "מה שמאפיין את הקומונה שלנו זה שאין בה חוקים, אין לה מסגרת ואין לה הגדרה, היא מבוססת על חופש". שפיר, חברתו הלומדת בלונדון במסגרת פרויקט פלסטיני-יהודי, מוסיפה: "החיים בקומונה לא מוגבלים במקום ובזמן. אני יכולה לנסוע ללימודים ועדיין להיות חלק מהקבוצה".
החיים: שפיר: "בדרך כלל קומונות מקיימות ימי קבוצה ומתעסקות בעצמן. אנחנו פשוט עסוקים בלחיות, בלי שום מסגרת מגבילה. בכל קומונה יש המון חוקים, שבאים כתוספת לחיים הקומונליים: יום קבוצה, כל אחד מקבל סכום מסוים של כסף ויש כללים לגבי כמה כסף מכניסים לקופה המשותפת. אנחנו רואים את הדברים האלה כמוזרים, כי אנחנו רוצים לראות זה את זה כבני משפחה".
למה קומונה: מיכאלי: "עושה אותי יותר מאושר שאין לי כיס פרטי. היעדר כסף שהוא רק שלי הוא מחשבה משחררת. בכלל, זה שאין לי משהו שהוא רק שלי, שאני תמיד חולק דברים לפחות עם עוד בן אדם, עושה אותי מאושר".
קופה משותפת: קומונת האנרכיסטים יצרה מודל כספי של קופה פתוחה המושתתת על עיקרון של "שים כמה שאתה רוצה, וקח כמה שאתה רוצה". צ'רטקוף צוחק: "אני משתמש בחשבון של מיכאלי כחיסכון והוא משתמש בשלי כעו"ש. יש כוח שמניע את כולנו וקוראים לו אהבה ואמון. הכל מבוסס על זה. אין פה מנגנון גדול של 200 איש, לכן זה עובד.
פקיד הבנק: חברי הקומונה נזכרים בפקיד בנק שהיה מתקשר כל פעם בניסיון להבין "כמה אנשים נהנים מחשבון בנק אחד?"
מסביב: צ'רטקוף: "במשך שנים חברים לא מהקומונה חשבו שאני בשב"כ. זה נראה לכולם כמו סיפור כיסוי מרוב שלא הצליחו לתפוס את זה. היום זה כבר לא נראה להם הזוי, אפילו ההורים התרגלו".
העתיד: אוסטרייכר: "הזרם הבודהיסטי שהסתכל פנימה לתוך עצמו הועיל יותר מאשר הזרם הקומוניסטי או הנוצרי שניסה להועיל לאחרים מתוך אמונה שהם עושים טוב וכבשו את העולם ועשו עוולות. אנחנו מעדיפים לקום בבוקר ולדאוג לירקות".

נערך לאחרונה:
אתה מגיע לשיעורים בכלל?

לא יכול.. זה מתנגש לי עם דברים אחרים.
מזל שהקורס הזה קל ככה שאפשר לעבור אותו בלי.
איך אתה מסתדר עם 80 סטודנטים בכיתה של 40?
(הערה לצופה מהצד - הפקולטה המדהימה שלנו החליטה שהיא מחלקת את שנה א' לשלוש "מנות", וככה יוצא שביום שלישי שבו לאלכס יש שני תרגולים, יש שתי אפשרויות לתלמידים - או להסתנן לרצף תרגולים ואז לסיים ב4, או לחכות כמו דביל בין השיעורים כאילו אין לך מה לעשות בחיים ולסיים ב6)

לא יכול.. זה מתנגש לי עם דברים אחרים.
מזל שהקורס הזה קל ככה שאפשר לעבור אותו בלי.
איך אתה מסתדר עם 80 סטודנטים בכיתה של 40?

זה כייף חיים, מה קרה לך?!

חוץ מזה, הקבוצה השניה די קטנה.

חחח משה עשית 1 כי עשיתי לפי הכותרת ורק אז הסתכלתי על ההודעה.
אבל אני יודע את התשובה אני ס!ס מטורף

את מי הויכוח הזה כן צריך לעניין, קצת? למשל, את האנשים שבונים מהדרים ומפרשים של תוכניות מחשב (מהדר לוקח קוד של תוכנית מחשב וממיר אותו לקוד בשפת מכונה; מפרש לוקח קוד של תוכנית מחשב ומריץ אותו). כל כלי אוטומטי לבנייה של מהדרים/מפרשים מתבסס על הגדרה של דקדוק פורמלי, שמגדיר כיצד נבנה טקסט חוקי של תוכנית מחשב. בהינתן קוד התוכנית, המהדר מנסה לגלות את האופן שבו התוכנית "נגזרה" מהדקדוק – את האופן הזה אפשר לתאר באמצעות עץ, "עץ גזירה". הבעיה היא שלפעמים יש יותר מעץ גזירה אפשרי אחד, והמשמעות של התוכנית היא שונה עבור עצים שונים. הביטוי הוא בדיוק דוגמה לביטוי בעל שני עצי גזירה. כדי לפתור את הבעיה, הדקדוק הפורמלי כולל גם כללי קדימות ואסוציאטיביות, ולכן היכרות עם המושגים הללו היא הכרחית לכל מי שכותב מהדר.

כמו שאמרתי כשהגוש חמאה התחיל את ההטרלה, זה מעניין רק אנשים שמפתחים מחשבונים 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית