הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארה"ב חיסלה את אוסמה בן-לאדן

אתה בטוח שאתה רוצה לומר שאין קשר בין משפחת בין לאדן (אחת המשפחות העשירות בארצות ערב) לבין משפחת בוש? שביום ה9/11 , 13 מבני משפחת בין לאדן היו בכנס של קבוצת קרלייל (שבכנס היו בוש ואביו וצ'ייני ועוד כמה חברים) ואחרי שהבניינים נפלו, בזמן ששום טיסה לא אושרה לצאת מארה"ב והשמים של ארהב הושבתו, כל 13 מחברי משפחת בין לאדן הורשו לעלות על מטוס פרטי ולטוס לביתם... לא צריך בכלל לדבר על אח של אוסמה בין לאדן שהוא האדם האחראי על כל ההשקעות של המשפחה בארה"ב וחבר קרוב מאד לW.

אני מציע לך להתחיל לקרוא על קבוצת קרלייל, הליבורטון, משפחת בין לאדן, משפחת בוש, ובכללי כל מה שקשור לדרכי הפעולה של ארה"ב (יותר נכון ה CIA) בכל המלחמות והמבצעים הצבאיים שהיו בהיסטוריה של ארה"ב. אני לא אומר מי אחראי על מה או איזה קונספירציה נכונה או איזה לא. אני אומר שאם אתה קורא את כל מה שקרה בהסטוריה (ואתה קורא על העובדות של פוסט 9/11 מה קרה מאז והדוחות חקירה, מי הרויח מנפילת הבניינים, מי הרויח מהמלחמה וכו), בהנחה שבנייני התאומים הם אכן הסיפור שכולנו מכירים, הם היו היוצאים מהכלל וזה אחרי שהCIA הודו בשאר הדברים שהם עשו. אתה תתחיל להבין שמשהו כאן מאד מאד לא מסתדר.

בקשר למה שאמרתם על הכלכלה - אני לא יודע מה בדיוק או אם בכלל למדתם כלכלה אבל לא צריך להיות עם תואר שני כדי לראות את הדברים כמו שהם. ב"שתי מילים" הכלכלה שלנו כמו שהיא היום זאת מערכת של מחסור, היא מונעת מבני אדם את הרמת חיים וכו (ההפך ממאפשרת), מונעת התקדמות טכנולוגית (למרות מה שמוכרים לנו) ויותר גרוע מזה - היא לא מאפשרת להשתמש במלוא הפוטנציאל הטכנולוגי שכבר קיים! אפילו לא בחלקיק ממנו.
שורה תחתונה אם מישהו לא מבין את המונח מערכת של מחסור(sparsity) הוא לא מבין את המונח כלכלה והוא לא יודע על מה הוא מדבר כשהוא חושב על מילה כמו דולר (רמז: דולר = חוב).

נערך לאחרונה:
וואו, אני רוצה לעשן את מה שאתה מעשן.

הוא סתם מדבר על איזה מרקוביץ' אחד שקיבל פרס נובל בכלכלה על איזה שטות שהוא כתב במאה שעברה. המרקוביץ' הזה לא עומד בשום קנה מידה עם חשיבות מפותחות יותר כמו קפיטליזם או שוק חופשי, כפי שהם מוצגים בספריה המוערכים עד מאוד של עליזה רוזנבאום עליה השלום.

זה נקרא Skunk וזה אחלה חומר 😃

אבל פה הייתי רציני

יש שתי דרכים בהן אנשים יכולים לעשות עסקים:

1. מסחר
2. כפייה

אני מניח שאתה בוחר באפשרות מספר 2? או שאתה חי בעולם שבו אנשים עובדים אחד למען השני כדי ליצור עולם יותר טוב? אם כך, אנחנו שוב חוזרים לחומר שאתה מעשן.

כלכלה מונעת התפתחות טכנולוגית? חשבת לעומק איך התפתחו 99% מההמצאות הטכנולוגיות של המאה האחרונה?

יש שתי דרכים בהן אנשים יכולים לעשות עסקים:

1. מסחר
2. כפייה

אני מניח שאתה בוחר באפשרות מספר 2? או שאתה חי בעולם שבו אנשים עובדים אחד למען השני כדי ליצור עולם יותר טוב? אם כך, אנחנו שוב חוזרים לחומר שאתה מעשן.

צודק! (אפשרות 2 היא לא כל כך "לעשות עסקים" אבל מילא..)
אבל אתה מדבר מתוך מערכת החוקים של המערכת הכלכלית שלנו כרגע, ואתה צריך לשאול את עצמך קודם כל מה זה ולמה "לעשות עסקים"?

---------- התגובה התווספה ב 15:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:16 ----------

כלכלה מונעת התפתחות טכנולוגית? חשבת לעומק איך התפתחו 99% מההמצאות הטכנולוגיות של המאה האחרונה?

תגיד לי אתה איך התפתחו הדברים המשמעותיית שמשפרים לנו את החיים. אם תבדוק תראה שהקשר שלהם לכלכלה הוא רופף במקרה הטוב. ותחשוב אתה לעומק איפה הם היו ה"התפתחויות האלה" אם לא היתה את הפרדיגמה הכלכלית היום.

צודק! (אפשרות 2 היא לא כל כך "לעשות עסקים" אבל מילא..)
אבל אתה מדבר מתוך מערכת החוקים של המערכת הכלכלית שלנו כרגע, ואתה צריך לשאול את עצמך קודם כל מה זה ולמה "לעשות עסקים"?

אוקיי, אני צריך להכין ארוחת ערב להיום, ובדיוק תפסתי לי 20 קילו דגים בים, אבל אין לי קרשים בשביל האש. לך יש קרשים אבל אין לך אוכל. מה האופציות? האם צריך "לעשות עסקים"?

מה זה פרדיגמה כלכלית? כלכלה זה השוק, ושוק זה אנשים שרוצים להרוויח כסף ו/או להתקדם במעלה סולם הערכי האישי שלהם תוך כדי שיתוף פעולה. טכנולוגיה משתפרת כי השוק דוחף אותה להשתפר, במשאית אני יכול להעביר יותר סחורה בפחות זמן מאשר ברגל.

אוקיי, אני צריך להכין ארוחת ערב להיום, ובדיוק תפסתי לי 20 קילו דגים בים, אבל אין לי קרשים בשביל האש. לך יש קרשים אבל אין לך אוכל. מה האופציות? האם צריך "לעשות עסקים"?

אז טוב שאנחנו לא חיים לפני המהפכה הנאוליטית נכון?

כשאתה אומר לעשות עסקים אני מניח שאתה מדבר על חילופי טובין ומוצרין בתמורה +רווח. כשאתה אומר יש לי 20 דגים לך יש 20 קרשים אני צריך רק 10 דגים אתה צריך רק 10 קרשים בוא נחליף - זה לא עסקים. לפחות לא במובן שאנחנו מכירים היום.

ואז אתה שוב תחזור ותגיד כמובן שאין מספיק לכולם או משהו בסגנון.
הייתי בדעה שלך הרבה זמן אח יקר. אתה שוב פעם חוזר לתוך השקפת עולם של מחסור שזה לא המצב כבר הרבה מאד זמן. (וכמובן שתחשוב ככה וכולנו נחשוב ככה כי רק ככה המערכת תמשיך לפעול כמו שהיא. אין דרך אחרת לקרוא לזה חוץ מ sparsity engineering).

כשאחת החברות כרייה הכי גדולות בעולם מגלה מקבץ ענק של יהלומים במכרה שלה ומשמידה אותם בצורה שיטתית כדי לא לפגוע בתזרים שלה (שווי היהלום ירד אם יש יותר יהלומים במערכת) זאת דוגמא לsparsity engineering.

---------- התגובה התווספה ב 15:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:28 ----------

כשלחברות כמו אפל יש צוות של מהנדסים שכל התפקיד שלהם זה לחשב את אורך החיים של כל רכיב ורכיב ולפי זה לקבוע עלות ואחריות (וכמובן לדאוג שלא יהיו רכיבים שמחזיקים זמן ממושך יותר מדי) - במילים אחרות לדאוג שהאייפון יתקלקל בסופו של דבר כדי שתתקן/תחליף אותו, זאת גם דוגמא לsparsity engineering וזאת דוגמא נפלאה כמה הכלכלה מעקבת התפתחות מדעית/טכנולוגית.

זה כן הצורה שעושים עסקים, אין דרך אחרת. הצורה לא השתנתה, המורכבות והתוכן אולי השתנה. אגב, חשבת לרגע למה אנחנו לא חיים יותר במחסור ומה הקשר של זה לכלכלה?

מה זה פרדיגמה כלכלית? כלכלה זה השוק, ושוק זה אנשים שרוצים להרוויח כסף ו/או להתקדם במעלה סולם הערכי האישי שלהם תוך כדי שיתוף פעולה. טכנולוגיה משתפרת כי השוק דוחף אותה להשתפר, במשאית אני יכול להעביר יותר סחורה בפחות זמן מאשר ברגל.

נכון, מה שתארת זה חלק מהכלכלה שלנו (למרות שהיתה לך טעות קטנה ב"מעלה סולם הערכי האישי שלהם תוך כדי שיתוף פעולה" אבל לא נתקע על זה) אבל זאת שוב דרך להתסכל מתוך הפרדיגמה הכלכלית ולא מחוצה לה. אתה רוצה להבין מה זה כלכלה? תתחיל לשאול את עצמך למה יש שוק וממה הוא מורכב.
השוק לא דוחף לשיפור הטכנולוגיה. השוק דוחף ליעול רווחים. ופה ההבדל הענק.

אז טוב שאנחנו לא חיים לפני המהפכה הנאוליטית נכון?

כשאתה אומר לעשות עסקים אני מניח שאתה מדבר על חילופי טובין ומוצרין בתמורה +רווח. כשאתה אומר יש לי 20 דגים לך יש 20 קרשים אני צריך רק 10 דגים אתה צריך רק 10 קרשים בוא נחליף - זה לא עסקים. לפחות לא במובן שאנחנו מכירים היום.

זה עסקים לכל דבר. עסקה מתבצעת רק כאשר שני הצדדים בדיעה שכל אחד מהם ישפר את מצבו אם העסקה תצא לפועל. זה לא משנה אם אני מביא לך קרש אחד תמורת 19 דגים או 19 קרשים תמורת דג אחד. שנינו מרוויחים מהעסקה, אחרת היא לא הייתה מתבצעת.

ואז אתה שוב תחזור ותגיד כמובן שאין מספיק לכולם או משהו בסגנון.
הייתי בדעה שלך הרבה זמן אח יקר. אתה שוב פעם חוזר לתוך השקפת עולם של מחסור שזה לא המצב כבר הרבה מאד זמן. (וכמובן שתחשוב ככה וכולנו נחשוב ככה כי רק ככה המערכת תמשיך לפעול כמו שהיא. אין דרך אחרת לקרוא לזה חוץ מ sparsity engineering).

רכוש בהגדרה יכול להיות משהו שהוא scarce. אי אפשר לבצע עסקה על חמצן או על פחמן דו חמצני.
כל מה אתה מוכר או קונה הוא משאב מוגבל, גם אם אתה חושב שיש אינסוף אוכל בעולם.

כשאחת החברות כרייה הכי גדולות בעולם מגלה מקבץ ענק של יהלומים במכרה שלה ומשמידה אותם בצורה שיטתית כדי לא לפגוע בתזרים שלה (שווי היהלום ירד אם יש יותר יהלומים במערכת) זאת דוגמא לsparsity engineering.

מה הבעיה עם זה? זה הרכוש שלהם וזה המודל הכלכלי שלהם. כמובן שהצורה בה אתה מציג אותו המודל הזה נראה גרוע ואתה כנראה לא מספר את כל הסיפור.

גם הדוגמא הזאת וגם הדוגמא שלך עם אפל לא משנה את העובדה שבלי מסחר לא היה לך היום אייפון, והיית נוסע על גלגל מרובע ברכב של הפלינסטונס.

זה כן הצורה שעושים עסקים, אין דרך אחרת. הצורה לא השתנתה, המורכבות והתוכן אולי השתנה. אגב, חשבת לרגע למה אנחנו לא חיים יותר במחסור ומה הקשר של זה לכלכלה?

אתה רציני? מי לא חי במחסור? הרוב הכמעט מוחלט של העולם חי במחסור.

כל עוד הכלכלה שלנו היא profit-driven לעומת science-driven או technology-driven או human-driven המצב ימשיך להיות מזעזע לגבי רוב העולם והמצב ימשיך להיות טוב בצורה הזויה לגבי הקמצוץ שלמעלה.

חייב לחזור לעבודה נמשיך את הדיון אח"כ.

נכון, מה שתארת זה חלק מהכלכלה שלנו (למרות שהיתה לך טעות קטנה ב"מעלה סולם הערכי האישי שלהם תוך כדי שיתוף פעולה" אבל לא נתקע על זה) אבל זאת שוב דרך להתסכל מתוך הפרדיגמה הכלכלית ולא מחוצה לה. אתה רוצה להבין מה זה כלכלה? תתחיל לשאול את עצמך למה יש שוק וממה הוא מורכב.
השוק לא דוחף לשיפור הטכנולוגיה. השוק דוחף ליעול רווחים. ופה ההבדל הענק.

אתה מזיין את השכל. תקרא את התגובה של אלכס. עסקים מתבצעים כששני צדדים רוצים משהו מהשני בשביל להטיב את המצב שלהם.

לייעל רווחים = שיפור טכנולוגי. אתה ברצינות לא מבין למה?

כל עוד הכלכלה שלנו היא profit-driven לעומת science-driven או technology-driven או human-driven המצב ימשיך להיות מזעזע לגבי רוב העולם והמצב ימשיך להיות טוב בצורה הזויה לגבי הקמצוץ שלמעלה.

כל עוד תהיה קבוצה של אנשים שתחליט איך הכלכלה שלך צריכה להראות, המצב ימשיך להיות מזעזע לגבי רוב העולם וטוב לקמצוץ שלמעלה.

כן, העולם המערבי חי במחסור מטורף של מכנסי חאקי, שמעתי שהיה משבר ב-Banana Republic ואנשים יצאו לרחובות. תסתכל על מדדי רמת החיים היום, תסתכל על המדדים לפני 200 שנה ואילך ותשווה בין המחסורים.

כל עוד תהיה קבוצה של אנשים שתחליט איך הכלכלה שלך צריכה להראות, המצב ימשיך להיות מזעזע לגבי רוב העולם וטוב לקמצוץ שלמעלה.

צודק. וכרגע יש קבוצה כזאת. פשוט שאר העולם חושב שהוא יודע מה הולך אבל הוא לא. אנחנו במאה הכי חזקה מבחינת social engineering.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית