הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ יעוץ בסייקל ראשון

mizantrop

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
שלום למועצת החכמים
מבקש עזרה בייעוץ לסייקל ראשון שלא יהיה אגרסיבי מידי.
אני בן 36,מתאמן בקביעות כבר 3 שנים.
מקפיד על אימונים סדירים ותזונה טובה,החסרון היחיד אצלי הוא קצת מחסור בשעות שינה(ילדים אתם יודעים).
מ לאחר מחקר קטן החלטתי להתחיל סייקל ראשון אבל רק אחר שאלמד את הנושא כמו שצריך.
אם יש למישהו עצות על סמך ניסיון עם מה כדי להתחיל אשמח מאוד

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
חסס וחלילה אני לא מזלזל בגיל שלך , אבל למה לך סייקל? בשביל איזה מטרה? למה להכניס ראש בריא למיטה חולה בגיל כזה?
ועם בכול זאת אתה שלם בדעתך , אז מי אני שיגיד לך לא..יש ניעוצים שמהם תוכל ללמוד המון מא ועד ת ובכול שעלה החברה ישמחו לעזור לך שתעשה את זה בחוכמה
שיהיה בהצלחה לכאן או לכאן..

מה המשקלי עבודה שלך ? ביצעת בעבר תוכנית כוח כמו SS או 5X5 ?
מה אתה מצפה מהסייקל ?
מה המשקל/גובה ואחוז שומן שלך ? (תמונות פרונט תעזור)

מה המשקלי עבודה שלך ? ביצעת בעבר תוכנית כוח כמו SS או 5X5 ?
מה אתה מצפה מהסייקל ?
מה המשקל/גובה ואחוז שומן שלך ? (תמונות פרונט תעזור)
האם חובה להריץ תוכנית כח לפני סייקל???? זה ממש מגוכך ההצהרה הזאת.

לא, אבל סביר להניח שעם תוכנית כוח תוך 3-5 חודשים אתה תכפיל את המשקלים שלך בתור מתאמן מתחיל (וזה שהוא מתאמן 3 שנים לא אומר שהוא לא מתאמן מתחיל - זה שיכול לעלות משקל מאימון לאימון). וברגע שיש לך משקלים גבוהים, סייקל יהיה יותר אידאלי כי כך תוכל לגרות חזק יותר את השריר, מאשר להתאמן עם משקלים של ילדה בת 12 (ועם נלך יותר רחוק, תוכנית נפח לאחר תוכנית כוח, גם למתאמן טבעי, יהיה הדבר הכי אידאלי להיפרטרופיה מכל ההיבטים).

מי הצהיר משהו? הוא סה"כ שאל אותו אם יצא לו לעשות תכנית כח רצינית. אני לפעמים לא מבין על מה אתה יוצא על אנשים.;maeq

זו שאלה לא הצהרה או קביעה
אם הבנאדם מתאמן כבד בלי תוכנית כוח סבבה, מה שכנראה שלא יקרה אצל הבנאדם הממוצע שמתאמן כמה שנים בחדר כושר

ומה שמשה אמר

לא, אבל סביר להניח שעם תוכנית כוח תוך 3-5 חודשים אתה תכפיל את המשקלים שלך בתור מתאמן מתחיל (וזה שהוא מתאמן 3 שנים לא אומר שהוא לא מתאמן מתחיל - זה שיכול לעלות משקל מאימון לאימון). וברגע שיש לך משקלים גבוהים, סייקל יהיה יותר אידאלי כי כך תוכל לגרות חזק יותר את השריר, מאשר להתאמן עם משקלים של ילדה בת 12 (ועם נלך יותר רחוק, תוכנית נפח לאחר תוכנית כוח, גם למתאמן טבעי, יהיה הדבר הכי אידאלי להיפרטרופיה מכל ההיבטים).
כן אבל מוכן או לא מוכן לסייקל זה לאוו דווקא כמה חזק הוא. נכון שזה שהוא מתאמן 3 שנים לא אומר שהוא לא מתאמן מתחיל. אבל זה הכל תלוי במטרות שלו אני לא אומר שלתכניות כח או הערונות שלהם אין להם מקום אבל להגיד שאם לא עשית תכנית כח אתה לא מוכן לסייקל זה ממש ממש לא במקום. ועיניין של גירוי שריר זה אינדווידואלי לשלב שאתה נמצא בוא ולא קשור לכמה חזק אתה. הגירוי האופטימלי להיפרטרופיה הוא משקלים בינוניים בטווח חזרות של 8-12 ופה כח לא משחק תפקיד. ושוב אני כן חושב שצריך לשלב אלמנטים של תכניות כח ובהחלט יש לזה מקום גם אני משלב אלמנטים כאלה אבל זה תנאי הכרחי.

מי הצהיר משהו? הוא סה"כ שאל אותו אם יצא לו לעשות תכנית כח רצינית. אני לפעמים לא מבין על מה אתה יוצא על אנשים.;maeq
אני לא יוצא על אף אחד שאלתי שאלה
זו שאלה לא הצהרה או קביעה
אם הבנאדם מתאמן כבד בלי תוכנית כוח סבבה, מה שכנראה שלא יקרה אצל הבנאדם הממוצע שמתאמן כמה שנים בחדר כושר

ומה שמשה אמר
זה תלוי כמה רציני אתה וכמה אתה אוהב לדחוף את עצמך. אני מכיר חברה שלא עבדו על כח מעולם אבל איתגרו את עצמם כל הזמן והתוצאות הגיעו.

מי שלא עובד כבד ב 5 חזרות לא יעבוד מספיק כבד ב 8-12 חזרות ולא ינצל את הטווח הזה להיפרטרופיה בצורה אופטימאלית

כדי לשפר את הכוח כדאי לעבוד בטווח חזרות נמוך ואחר כך תוכל לנצל את הטווחים הגבוהים יותר טוב כיוון שתהיה יותר חזק להרים בהם משקל כבד יותר

כל הבילדרים המקצועיים משלבים והם גם "באופן מפתיע" מאוד מאוד חזקים

מי שלא עובד כבד ב 5 חזרות לא יעבוד מספיק כבד ב 8-12 חזרות ולא ינצל את הטווח הזה להיפרטרופיה בצורה אופטימאלית

כדי לשפר את הכוח כדאי לעבוד בטווח חזרות נמוך ואחר כך תוכל לנצל את הטווחים הגבוהים יותר טוב כיוון שתהיה יותר חזק להרים בהם משקל כבד יותר

כל הבילדרים המקצועיים משלבים והם גם "באופן מפתיע" מאוד מאוד חזקים
שוב אחי. אין ביננו ויכוח אני חושב שלשלב אלמנטים של תכניות כח זה נהדר ובהחלט מומלץ.
אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להגיע לתוצאות ללא זה. אתה אולי לא תהיה חזק כמו במתאמן שכן משלב אלמנטים של כח אבל תוצאות יהיו. זאת כמובן בתנאי שאתה מאתגר את עצמך ודוחף להשתפר כל הזמן

מה הכוונה תוכניות נפח?
אם אני עושה תוכנית בסיגנון WS שזה כמעט 20 סטים באימון זה נפח או כוח?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית