הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט לקוי

whice4188

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
-13
51
0
אוקי,אז חטאתי וחשבתי שאני יודע הרבה,ההיבריס היא תכונה מאוד נפוצה בקהילה,אני נתון לחסדיכם,עכשיו...
איך לעזאזל אני משפר את הסקוואט שלי?

אני מציג לכם את הסירטון הבא,הוא מביך,ואני כבר קיבלתי את ההערות של שאני צריך לשפר את צורת האחיזה של המוט. וכמובן שאני צריך לרדת יותר נמוך כדי לשבור מקביל.

הבעיה שלי היא כזאת,יש לי חוסר שיווי משקל..אני לא מצליח לרדת עד הסוף בלי ליפול אחורה
האם הפיתרון צריך להיות שאני צריך להרחיב פישוק(שלפי דעתי הוא גם ככה יחסית רחב)
או שאני צריך לשפר גמישות?

בנוסף,האם יש סכנה בניעות של כל אזור הגב(כאשר התנועה מתחילה מהאגן)כל עוד הזוקפים מכווצים ולא נותנים לעמוד השדרה עצמו להתעקם?בסרטון לקראת סוף התנועה אני מגיע למצב שחזה שלי נוטה לכיוון הרצפה,האם זה מסוכן?אחרי האימון הזה הרגשתי שהזוקפים עבדו שעות נוספות,השאלה אם זה תקין?
(אני מקווה שלא רימיתי פה בהגדרות ושהבנתם את כוונתי..)מחכה לתגובות על הסירטון,תודה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שני דברים:
ראשית - צילמת בזוית כזו שאי אפשר לראות הרבה, אבל די ברור שאתה צריך לשבת 'אחורה' הרבה יותר (ולא רק 'למטה'). להבא צלם מהצד ובגובה המותן בערך.
שנית - חטא ההיבריס זה משהו שאנשים פה מבינים בו הרבה. תרגיש בבית

• פותח/ת השרשור
שני דברים:
ראשית - צילמת בזוית כזו שאי אפשר לראות הרבה, אבל די ברור שאתה צריך לשבת 'אחורה' הרבה יותר (ולא רק 'למטה'). להבא צלם מהצד ובגובה המותן בערך.
שנית - חטא ההיבריס זה משהו שאנשים פה מבינים בו הרבה. תרגיש בבית

אוקי,ציינתי שיש לי בעיה של שיווי משקל,זאת אומרת שאם תוריד ממני את המוט ואני ינסה לעשות סקוואט מלא אני יפול אחורה,השאלה היא מה אני עושה בעניין,איך אני בידיוק "יושב אחורה" בלי ליפול??

דבר ראשון דווקא עם משקל על הגב לרוב האנשים יותר קל לרדת כמו שצריך ובלי ליפול. ואפשר לכתוב לך פה הרבה על לרדת לאט תוך כדי שמירה על מתח בהאמסטרינג וכו' אבל לטעמי הכי במקום זה שתצפה בסרטונים של
אנשים כמו ריפטו (ויש עוד אחרים) שבהם כל התנועה מוסברת בפרוטרוט

תקרא את הפרק על הסקוואט בספר SS.
בגדול הפיסוק שלך נראה צר מידי והייתי מוריד משקל ל60 קילו בערך ואז מנסה לרדת.
הירידה לא מספיק עמוקה, מה עושים? מתיחות, לדוגמה מתיחת ריפטו:
http://www.kilogram.co.il/images/46945659.jpg
אתה שם את המרפקים באמצע ופותח אותם לצד כמה שאפשר (אתה תרגיש גם את המתיחה אל תדאג).
לגבי העומק, אם אתה עדיין לא מצליח לרדת עמוק מידי, גם כשאתה בלי משקל, נסה לעשות מתיחות אחרת, תבקש ממישהו באמצע המתיחה שילחץ לך בעדינות על הגב התחתון כדי שתרד יותר עמוק.

אתה יכול לעבור על החלק של הסקוואט כאן:
http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

וכאן:
http://www.kilogram.co.il/158/הסקוואט/

• פותח/ת השרשור
ראיתי את הסירטונים לא פעם ולא פעמים...הם אומרים לי שאני צריך לרדת,לא למה אני לא מצליח לשמור על שיווי משקל.
אני חוזר ושואל,האם יש עניין להרחיב פיסוק?או שיש לזה גבול?

אני לא מבין על מה לעזאזל חושבים כשמצלמים מזוויות כאלו, מה אתה רוצה שנראה כאן בדיוק? צלם מזווית נורמלית לא רואים כלום.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין על מה לעזאזל חושבים כשמצלמים מזוויות כאלו, מה אתה רוצה שנראה כאן בדיוק? צלם מזווית נורמלית לא רואים כלום.

תשמע אתה נשמע כמו מזה גבר...אתה בטח אחלה בנאדם עם כל הסבלנות הזאת שאתה מפגין

בכל מקרה תודה על התרגילי מתיחה.

מה לגבי הניעות של הגב?האם יש סכנה בעניין או שזה חלק לגיטמי ממהלך התרגיל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית