בשר - זה לא בטבע שלי

• פותח/ת השרשור snirz
  • פורסם בתאריך
מה זה הטווח הקצר? גם ביקוש לא יורד ביום. ירידה בביקוש הולכת יד ביד עם ירידה בהיצע. רוצים לחשוב למה?

מה שיקרה זה שאנשים לא יקנו, וכתוצאה גם החברה תייצר (או לא תייצר) בהתאם. מה הקשר לבשר? הבשר שלך מתפוצץ, אחי?

החברה לא תייצר משמע שההיצע לא יעלה אלה ישאר כמו שהוא, מצד שני הביקוש יירד.

לא יודע מה הקשר לבשר אני דיברתי באופן כללי. אם אתה רוצה להקביל את זה לבשר, אז זה כמו שפתאום המון אנשים יהפכו לצמחוניים בגלל הסרטון הזה.

מה זה הטווח הקצר? גם ביקוש לא יורד ביום. ירידה בביקוש הולכת יד ביד עם ירידה בהיצע. רוצים לחשוב למה?

חרטא ברטא.
ירידה בביקוש לא גורמת תמיד לירידה בהיצע.

אני מעריך שאתה יכול למצוא דוגמאות לבד.

המורה שוגרזזה, אני משוכנע שבחוברת הלימוד שחילקו לכם לא כתוב בשום מקום שטוו"ק = יום אחד. במקום לשלוח אחרים לחשוב תעשה שיעורי בית ותפסיק לבלבל במוח לכיתה שלא יגרשו אותך מהביצפר

אז כמה זה טווח קצר? שבוע? שבועיים? או שזה "כל עוד אני צודק"? במקרה שלא הבנת, בשביל זה הוא שאל אותך מה זה הטווח הקצר, המורה.

רוצה לצייר לנו כאן עקומות מטורפות של היצע וביקוש שעובדות רק בעולמם הדמיוני של הכלכלנים?

אז עקומות ביקוש הן גם חשובות ורציניות וגם מטורפות?!!! 😳

אני לא יודע אם אתה יותר טרול, או יותר הדיוט מושלם בכלכלה. או גם וגם

אפילו הדיוט מושלם יכול להבין שהמודל הזה לא קשור למציאות. אז למה זה הופך אותך?

מהדיוט מושלם אני לא מצפה שיבין שהוא לא מבין בנושא הזה כלום.
אבל בכ"ז, אתה מסוגל לתפוס שכהדיוט כאמור אתה לא יכול לקבוע שמודל כלכלי כלשהו קשור או לא קשור למציאות?

אכן, עמך הסליחה. אני צריך אישור של סמכות כמוך בנושא.

ב"טווח הרחוק" לשוק יש נטיה להיות יעיל (רווחי) ולהתאים את עצמו לצרכן (באותה מידה אפשר להגיע שהצרכן מתאים את עצמו לשוק אבל זה לא ממש משנה). אם אנשים יפסיקו לאכול בשר למשל, ככל שהזמן יעבור, כך הגיוני לצפות (שהשוק ייעל את עצמו) שיפסיקו לייצר בשר, או שהבשר יהפוך להיות מצרך נדיר ויקר (יש שיגידו שזה כבר המצב היום עם בשר "אמיתי"). בסופו של דבר אי אפשר לדעת מה יקרה בנק' שווי משקל חדשה בשוק כי יכול להיות מצב שאף אחד לא צורך בשר ואז בשר שכן מישהו מייצר יהיה מאד זול כי לא יהיה לו מה לעשות איתו - אבל זאת נקודה לדעתי שלא סביר שתגיע אי פעם - תמיד יהיו אוכלי בשר אחוז נכבד מהאוכלוסיה.

נערך לאחרונה:
אז כמה זה טווח קצר? שבוע? שבועיים? או שזה "כל עוד אני צודק"? במקרה שלא הבנת, בשביל זה הוא שאל אותך מה זה הטווח הקצר, המורה.

רוצה לצייר לנו כאן עקומות מטורפות של היצע וביקוש שעובדות רק בעולמם הדמיוני של הכלכלנים?

זה תלוי במוצר. אם זה שוקו שהתפוגה שלו זה תוך כמה ימים אז השוק יתאזן תוך כמה ימים. אם זה אייפודים שיכולים להחזיק שנים על המדף אז המחירים יירדו למשך שנים, כי אותה היצע ישאר על ביקוש נמוך.

אגב מחירי בשר, הייתי בסופר אתמול ועל כל קנייה של 100 שקל היה אפשר לקנות 400 גרם בקר בשקל, בגלל שקנינו ב700 יצא לנו כמעט 3 קילו ב7 שקל המבצע הזה עשה לי את היום.

אגב מחירי בשר, הייתי בסופר אתמול ועל כל קנייה של 100 שקל היה אפשר לקנות 400 גרם בקר בשקל, בגלל שקנינו ב700 יצא לנו כמעט 3 קילו ב7 שקל המבצע הזה עשה לי את היום.

WHAT NOW?! 😲

איפה הסופר הזה? ואיזה בשר? כל בשר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית