הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יתומי טרור/צהל/כוחות הביטחון לא מוכרים לאורך חייהם

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
אתם הולכים להתפלא אך אלמנות והורים שכולים מוכרים לכל חייהם ומקבלים קצבה(רנטה ) והטבות למיניהם
היתומים אלו שינקו שכול מגיל 0, לפעמים הפכו ליתומים כבר בתוך הרחם של אמם האלמנה- לא מוכרים ואין סטטוס יתום צה''ל במדינה.
יש הרבה יתומי טרור/צהל כוחות הביטחון שגדלו תחת חצי-אמא, נזרקו לרחובות נשרו מהלימודים, יתומות שנפלו לזנות- והמדינה משתיקה את זה לאורך שנים .
יתום צה''ל הוא רק "תוספת" של איזה בין 500-1000 שקל עבור קצבת האלמנה שמקבלת לכל החיים קצבת אלמנה(גם אם היא התחתנה עם גבר חדש, זרקה את היתומים והביאה ילדים חדשים מגבר אחר! המוות של חלל צה''ל במקרה כזה יפרנס משפחה חדשה ופרק ב' של האלמנה בזמן שהיתומים פשוט יזרקו! )

בגיל 21 הוא כבר פג תוקף לחלוטין, האלמנה מפסיקה לקבל את התוספת - הוא יעבור מפסיכולוג לפסיכולוג וושוויו כיתום נגמר.

לאחר שהצטרפו במלחמה זאת מעל 1000 יתומים. הוקמה תנועה חדשה באמצע המלחמה שנקראת יתומי מערכות ישראל מצייצים, תנועה שבאה ודורשת השוואת זכויות מלאה לאלמנה ולהורה שכול לכל החיים.
לעצומה החברתית(לא עולה כסף להצביע ולהתאחד! ):
www.atzuma.co.il/warorphan
התנועה מטרתה מאבק מול משרד הביטחון ומשרד האוצר חברי הכנסת וכל המדינה שמפקירה את היתומים -המשך מורשתו והשושלת הישירה של החללים!

אודות התנועה:(לדף הפייסבוק של התנועה)

קישור לצפייה: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=122100490250315548&id=61559466453946

כאן זה החלק שפחות תאהבו אבל אין מה לעשות גם לזה חייב להגיע...
התנועה פועלת כבר חודשים מייסד התנועה יתום טרור בעצמו הוציא באזור 5 אלף מכיסו, ומבחינתו לא משנה אם יהיה גיוס תרומות יצליח או לא - הוא מתכוון להילחם בכל מקרה כי הנושא מעצבן אותו עד הסוף!
יתום טרור זה גם אזרחים שנרצחו בנובה ויש להם ילדים- הם גם מופקרים!
אנחנו לא באים ומבקשים תרומות ורחמים מאף אחד כאן, אנחנו לא מסכנים ! ואנחנו לא מבקשים רחמנות מהסביבה! אנחנו בכבוד הוקרבנו(ברצון או אל ברצון) למען המשך קיום מדינת ישראל!
וגם מי שפחות פטריותי מאיתנו, בסופו של דבר המאבק שלנו על אף שיועיל ישירות ליתומי טרור צהל כוחות הביטחון ומדובר באינטרס כמובן שלנו לקבל את ההכרה שמגיעה לנו - הוא גם אינטרס שלכם הציבור הפחות פטריוטי- האינטרס הוא ציבורי ולא רק שלנו, כיוון שבמדינת ישראל כולם כאן בסיכון מוגבר להירצח, וכולם למעשה "חללים פוטנצייאלים" שיכולים ועלולים להותיר "יתומים פוטנציאליים", ולכן הציבור ירצה לדעת שיש "ביטוח אזרחי-צבאי" לכלל היתומים כך שאם חלילה תהרגו - תוכלו לנוח על משכבם בשלום ולדעת שכמו שהוקרבתם לעד כך גם המדינה תדאג ליתומים שלכם כל עוד היא קיימת לאורך כל חייהם!

למי שרוצה ומעוניין להשתתף בגיוס המונים שנפתח, להלן ה-paybox שמטרתו ייסוד התנועה לעמותה/חברה לתועלת ציבור!
יתומי מערכות ישראל מצייצים

אני מבין את הכאב..
אבל מה אתה מצפה ממדינה שאפילו את האזרחים שנחטפו לה היא הקריבה והזניחה למות.

אם היית יכול להפיל את הקואליציה אז כנראה שהיית מקבל מה שאתה רוצה... 🙄

• פותח/ת השרשור
אני מבין את הכאב..

לצערי,הבעיה של היתומי צהל והפקרתם לאורך השנים היא לאורך כל ממשלות ישראל זה לא משהו ייחודי לקואליציה הנוכחית....
ואני לא מצפה לשום דבר מהממשלה , אני רק מצפה או יותר נכון להגיד מקווה שהציבור יתחיל להפסיק להיות באסקפיזם מהקושי מחייה כאן באמצעות אמצעים זולים כמו נהנתנות בחוף הים, מסיבות וכו' ושבמקום שאת התסכול יוציאו בפייסבוק -שיתאחדו ויזעקו נגד העוולות!
שיתפקדו למפלגות השונות ויתחילו להגיע פוליטיקאים חדשים למשחק הפוליטי! שינסו להשפיע ולשנות! ושיגיע דם חדש למערכת הפוליטית.... ולא כל הזמן מחזור של אותם אנשים.... כי כרגע כולם פוליטיקאים על הפייסבוק- אך אף אחד לא באמת מתפקד ורץ....

עריכה:
כשאני אומר אף אחד אני כמובן מכליל, אבל הכוונה שמעט מאוד יש...

אני מבין את הכאב..

מה זה אומר הפקירה?

מה אתה מצפה שהממשלה תעשה שהיא לא עושה?

נתניהו הציע לסינוואר גלות, כניעה מוחלטת והשבת החטופים תמורת הפסקת הלחימה.

חמאס כרגע דורשת הפסקה מוחלטת של הלחימה, יציאה מעזה שחרור אלפי מחבלים עם דם על הידיים, תמורת השבת רק 30 חטופים חיים או מתים.

כואב על החטופים, כולנו רוצים אותם בחזרה, אבל אין עסקה כזאת על השולחן. להרוג כמה שיותר מחמאס בתקווה להפיל אותם מהשלטון, למצוא כמה שיותר חטופים ולהחזיר אותם נראה כמו הדבר הכי הגיוני.

המלחמה בעזה כרגע זה השבת החטופים שעדיין לא נחטפו, זה למוטט ארגון שרוצה להשמיד אותנו.
אתם הולכים להתפלא אך אלמנות והורים שכולים מוכרים לכל חייהם ומקבלים קצבה(רנטה ) והטבות למיניהם
היתומים אלו שינקו שכול מגיל 0, לפעמים הפכו ליתומים כבר בתוך הרחם של אמם האלמנה- לא מוכרים ואין סטטוס יתום צה''ל במדינה.
יש הרבה יתומי טרור/צהל כוחות הביטחון שגדלו תחת חצי-אמא, נזרקו לרחובות נשרו מהלימודים, יתומות שנפלו לזנות- והמדינה משתיקה את זה לאורך שנים .
יתום צה''ל הוא רק "תוספת" של איזה בין 500-1000 שקל עבור קצבת האלמנה שמקבלת לכל החיים קצבת אלמנה(גם אם היא התחתנה עם גבר חדש, זרקה את היתומים והביאה ילדים חדשים מגבר אחר! המוות של חלל צה''ל במקרה כזה יפרנס משפחה חדשה ופרק ב' של האלמנה בזמן שהיתומים פשוט יזרקו! )

בגיל 21 הוא כבר פג תוקף לחלוטין, האלמנה מפסיקה לקבל את התוספת - הוא יעבור מפסיכולוג לפסיכולוג וושוויו כיתום נגמר.

לאחר שהצטרפו במלחמה זאת מעל 1000 יתומים. הוקמה תנועה חדשה באמצע המלחמה שנקראת יתומי מערכות ישראל מצייצים, תנועה שבאה ודורשת השוואת זכויות מלאה לאלמנה ולהורה שכול לכל החיים.
לעצומה החברתית(לא עולה כסף להצביע ולהתאחד! ):
www.atzuma.co.il/warorphan
התנועה מטרתה מאבק מול משרד הביטחון ומשרד האוצר חברי הכנסת וכל המדינה שמפקירה את היתומים -המשך מורשתו והשושלת הישירה של החללים!

אודות התנועה:(לדף הפייסבוק של התנועה)

קישור לצפייה: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=122100490250315548&id=61559466453946

כאן זה החלק שפחות תאהבו אבל אין מה לעשות גם לזה חייב להגיע...
התנועה פועלת כבר חודשים מייסד התנועה יתום טרור בעצמו הוציא באזור 5 אלף מכיסו, ומבחינתו לא משנה אם יהיה גיוס תרומות יצליח או לא - הוא מתכוון להילחם בכל מקרה כי הנושא מעצבן אותו עד הסוף!
יתום טרור זה גם אזרחים שנרצחו בנובה ויש להם ילדים- הם גם מופקרים!
אנחנו לא באים ומבקשים תרומות ורחמים מאף אחד כאן, אנחנו לא מסכנים ! ואנחנו לא מבקשים רחמנות מהסביבה! אנחנו בכבוד הוקרבנו(ברצון או אל ברצון) למען המשך קיום מדינת ישראל!
וגם מי שפחות פטריותי מאיתנו, בסופו של דבר המאבק שלנו על אף שיועיל ישירות ליתומי טרור צהל כוחות הביטחון ומדובר באינטרס כמובן שלנו לקבל את ההכרה שמגיעה לנו - הוא גם אינטרס שלכם הציבור הפחות פטריוטי- האינטרס הוא ציבורי ולא רק שלנו, כיוון שבמדינת ישראל כולם כאן בסיכון מוגבר להירצח, וכולם למעשה "חללים פוטנצייאלים" שיכולים ועלולים להותיר "יתומים פוטנציאליים", ולכן הציבור ירצה לדעת שיש "ביטוח אזרחי-צבאי" לכלל היתומים כך שאם חלילה תהרגו - תוכלו לנוח על משכבם בשלום ולדעת שכמו שהוקרבתם לעד כך גם המדינה תדאג ליתומים שלכם כל עוד היא קיימת לאורך כל חייהם!

למי שרוצה ומעוניין להשתתף בגיוס המונים שנפתח, להלן ה-paybox שמטרתו ייסוד התנועה לעמותה/חברה לתועלת ציבור!
יתומי מערכות ישראל מצייצים

לא הבנתי כלום לצערי, אשמח שתנסה להסביר בקצרה ממש מה הסיפור.

• פותח/ת השרשור
מה זה אומר הפקירה?

מה אתה מצפה שהממשלה תעשה שהיא לא עושה?

נתניהו הציע לסינוואר גלות, כניעה מוחלטת והשבת החטופים תמורת הפסקת הלחימה.

חמאס כרגע דורשת הפסקה מוחלטת של הלחימה, יציאה מעזה שחרור אלפי מחבלים עם דם על הידיים, תמורת השבת רק 30 חטופים חיים או מתים.

כואב על החטופים, כולנו רוצים אותם בחזרה, אבל אין עסקה כזאת על השולחן. להרוג כמה שיותר מחמאס בתקווה להפיל אותם מהשלטון, למצוא כמה שיותר חטופים ולהחזיר אותם נראה כמו הדבר הכי הגיוני.

המלחמה בעזה כרגע זה השבת החטופים שעדיין לא נחטפו, זה למוטט ארגון שרוצה להשמיד אותנו.

לא הבנתי כלום לצערי, אשמח שתנסה להסביר בקצרה ממש מה הסיפור.
בהכי קצרה שאפשר לומר,
יתום צהל לא מוכר כיתום! אין הכרה ליתומים לאומיים במדינה מהטרור!

כי בעסקה היית מקבל אותם?
אתה יכול לבוא בטענות רק למי שהיה אחראי על הגוף שהיה אמור למנוע את זה...
ואחרי זה אם יישאר לך כוח אז גם את מי שמינה את האחראים על הצבא, אבל רק בסדר הזה

כי בעסקה היית מקבל אותם?
אתה יכול לבוא בטענות רק למי שהיה אחראי על הגוף שהיה אמור למנוע את זה...
ואחרי זה אם יישאר לך כוח אז גם את מי שמינה את האחראים על הצבא, אבל רק בסדר הזה
נכון.. ואיך הוא מנע את זה??
הוא דאג לשחרר את סינוואר
העביר במשך שנים מיליוני דולרים שידע שהולכים לחמאס ולטרור.
אישר להעביר במעברים חומרי בנייה (בטון, ברזל, חול) גם בידיעה מלאה שזה מיועד למנהרות טרור ולא למרכז לקידום מעמד האישה בחברה הערבית...
אז מר ביטחון חשב ששקט יתקבל ע''י מימון החמאס ועצימת עיניים..
כמו ילד קטן שנותנים לו לשבת מול הטלוויזיה ולאכול ממתקים רק שלא יעשה רעש ובלאגן..
ובסוף אתה בא בטענות לצה''ל?
לפחות הם הסיקו מסקנות, לקחו אחריות, חלק התפטרו והודיעו על התפטרות בסיום המלחמה.
אבל בממשלה??
איך אמרה גברת רגב שהיא מתעלמת '' מרעשי הרקע''..
או כמו שאדון אמסלם אמר ''מה כבר קרה?'' ביום שבו נרצחו 6 החטופים ששרדו 11 חודשים בשבי..

תבין הדג מסריח מהראש!!

איך אמרה גברת רגב שהיא מתעלמת '' מרעשי הרקע''..
או כמו שאדון אמסלם אמר ''מה כבר קרה?'' ביום שבו נרצחו 6 החטופים ששרדו 11 חודשים בשבי..
אני לא טוען שביבי חף מפשע, אני טועם שהפשע שלו היה במינויים של הרצי, כוכבי, גנץ וכו' בתור רמטכ"לים שהם בתורם קידמו את אותה תפיסה בצה"ל
ובסוף אתה בא בטענות לצה''ל?
לפחות הם הסיקו מסקנות, לקחו אחריות, חלק התפטרו והודיעו על התפטרות בסיום המלחמה.
כן, חד משמעית, גם אם כל מה שביבי עשה ו"עזר" לאורך השנים לחמאס, את השביעי באוקטובר היה ניתן למנוע בקלות, אם רק היה מישהו בטווח של המטכ"ל-פיקוד שהיה מכיר בערך "ניצחון" "אויב" וכו', הדם של 1500 ההרוגים בשבעה באוקטובר מרוח על הידיים של הרצי הלוי, אהרון חליווה ושות'.
אחרי שמדיחים אותם ומחזירים אותם לדרגת טוראי (במקרה טוב השבעה באוקטובר הוא מחדל, במקרה הפחות טוב הוא בגידה של ראשי צהל במדינה) אז אפשר להמשיך למעגל השני ולהעיף את ביבי

מוזר שכל מי שהוא ממנה לתפקידים הם אנשים לא טובים, שמאלנים, קפלניסטים, תומכי הפיכה שלטונית.. 🤦‍♂️ אפילו גלנט לא טוב! 😅

אז מי כן טוב? ברור,
שר הפיתות שנבהל מכדור חול בים..
והגמד הג'ינג'י שמבין באוצר וכלכלה כמו שהוא מדבר אנגלית ובנתיים הרס את הכלכלה במדינה, יוקר המחייה בישראל שובר שיאים ואנחנו לפני עוד גל של עלייה במחירי החשמל והמים ועוד מיסים חדשים שיגיעו אחרי החגים..

ומי שלא רצה בניצחון האויב זה ביבי! כי החמאס השאיר אותו בשלטון!!

קבצים מצורפים

• Screenshot_20240915_212402_Chrome.jpg
    Screenshot_20240915_212402_Chrome.jpg
    KB 130.4 · צפיות: 39
והגמד הג'ינג'י שמבין באוצר וכלכלה כמו שהוא מדבר אנגלית ובנתיים הרס את הכלכלה במדינה, יוקר המחייה בישראל שובר שיאים ואנחנו לפני עוד גל של עלייה במחירי החשמל והמים ועוד מיסים חדשים שיגיעו אחרי החגים..
אתה יודע איך אני יודע שסמוטריץ שר אוצר מעולה מבלי שאני מבין גדול בכלכלה?
אני קורא כלכליסט, ושם הם יוצאים עליו באלף קמ"ש ואומרים שהוא מחריב את המדינה, שהכלכלה הרוסה בגללו, שהיחסים עם ארה"ב נהרסים בגללו.
אני רואה את כל הכתבות ויודע שהוא עושה עבודה מצויינת.
דרך אגב- אותו דבר עם בן גביר, אני נכנס לערוצי התרעלה ושם מדווחים על הדברים הנהדרים שהם עושים.
מוזר שכל מי שהוא ממנה לתפקידים הם אנשים לא טובים, שמאלנים, קפלניסטים, תומכי הפיכה שלטונית.. 🤦‍♂️ אפילו גלנט לא טוב! 😅
נכון! כל הצרות שבאות עלינו מכיוון חמאס, מכיוון ראשי הצבא מכיוון בית המשפט והיועמשי"ת בהכל אשם ביבי, הוא מינה אותם, הוא הגן עליהם ועכשיו הכל מתפוצץ.
אבל ברור שאם הוא אשם במינויים האלה, קודם כל צריך להטיס אותם לפני שמטיסים אותו.
אחרי שהרצי הלוי יפוטר וימונה במקומו סוס דוהר, אחרי שגלנט יפוטר וימונה במקומו נניח עמית הלוי, אחרי זה אני יבוא ביחד אתך להפגנות ואקרא לביבי להתפטר.
אז מי כן טוב? ברור
סמוטריץ למשל, שאומר דברים כל כך נכונים, כל כך פשוטים, ברור שביבי בסוף חותם על הסיוע הומניטרי (שבלעדיו המחבלים לא היו יכולים להיות במנהרות) אבל מי שדוחף את ההצעה הזאת לביבי זה הצבא....
סמוטריץ זה מי שאומר בצורה הכי ברורה להפסיק עם זה, סמוטריץ הוא היחיד שאומר לצבא, חברה לא למדתם כלום מה7.10 ? אתם עדיין משקיעים הון במטוסים ולא בצבא היבשה?י
אז כן, חד משמעית יש אנשים טובים בממשלה הזאת, אני אמנה עוד כמה שמות שאשמים בקו מחשבה שמסתדר עם המציאות:
צבי סוכות
בן גביר
עמית הלוי
יריב לוין
שר הפיתות שנבהל מכדור חול בים..
כשאשת ימין העיזה לומר "פרשת משפטים בושה" ליועמ"ש, אתה יודע מה קריה לה? היא נעצרה באמצע שבת לעיני ילדיה
מזה אם לא צביעות?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אתה יכול להסביר את זה? (לקוח מאתר משרד הביטחון)
יתומי צהל.png

במדיניות ופוליטיקה יש לי דעות דיי ימניות אבל לא מבין בזה מספיק ובטח לא יודע להתבטא מספיק כדי להכנס פה לשיח.

בכלכלה אני קצת יותר מבין, מה שקורה עכשיו בישראל זה חלם ובקרוב תהיה הורדת דירוג נוספת לאשראי.

להגיד שסמוטריצ הוא שר אוצר טוב זו פשוט התעלמות מוחלטת מהמציאות.
נראה שאתה מחליט מי מתנהל טוב לפי ה"דווקא" שהוא עושה לצד השני ואיכשהו האויב נהיה כל מי שלא ביבי.

ביבי בתחילת דרכו היה קפיטליסט מוחלט, אבל מאז עברו הרבה מים בנהר וביבי עושה מה שטוב ל... ביבי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יודע איך אני יודע שסמוטריץ שר אוצר מעולה מבלי שאני מבין גדול בכלכלה?
אני קורא כלכליסט, ושם הם יוצאים עליו באלף קמ"ש ואומרים שהוא מחריב את המדינה, שהכלכלה הרוסה בגללו, שהיחסים עם ארה"ב נהרסים בגללו.
אני רואה את כל הכתבות ויודע שהוא עושה עבודה מצויינת.
דרך אגב- אותו דבר עם בן גביר, אני נכנס לערוצי התרעלה ושם מדווחים על הדברים הנהדרים שהם עושים.

נכון! כל הצרות שבאות עלינו מכיוון חמאס, מכיוון ראשי הצבא מכיוון בית המשפט והיועמשי"ת בהכל אשם ביבי, הוא מינה אותם, הוא הגן עליהם ועכשיו הכל מתפוצץ.
אבל ברור שאם הוא אשם במינויים האלה, קודם כל צריך להטיס אותם לפני שמטיסים אותו.
אחרי שהרצי הלוי יפוטר וימונה במקומו סוס דוהר, אחרי שגלנט יפוטר וימונה במקומו נניח עמית הלוי, אחרי זה אני יבוא ביחד אתך להפגנות ואקרא לביבי להתפטר.

סמוטריץ למשל, שאומר דברים כל כך נכונים, כל כך פשוטים, ברור שביבי בסוף חותם על הסיוע הומניטרי (שבלעדיו המחבלים לא היו יכולים להיות במנהרות) אבל מי שדוחף את ההצעה הזאת לביבי זה הצבא....
סמוטריץ זה מי שאומר בצורה הכי ברורה להפסיק עם זה, סמוטריץ הוא היחיד שאומר לצבא, חברה לא למדתם כלום מה7.10 ? אתם עדיין משקיעים הון במטוסים ולא בצבא היבשה?י
אז כן, חד משמעית יש אנשים טובים בממשלה הזאת, אני אמנה עוד כמה שמות שאשמים בקו מחשבה שמסתדר עם המציאות:
צבי סוכות
בן גביר
עמית הלוי
יריב לוין

כשאשת ימין העיזה לומר "פרשת משפטים בושה" ליועמ"ש, אתה יודע מה קריה לה? היא נעצרה באמצע שבת לעיני ילדיה
מזה אם לא צביעות?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אתה יכול להסביר את זה? (לקוח מאתר משרד הביטחון)
צפה בקובץ המצורף 98577
עד גיל 21, וזה הטבות שיקומיות עד גיל 30.
אין סטטוס ומעמד ליתום לאומי לכל החיים.
איך נראה לך הם הצליחו להשתיק את התופעה כל כך הרבה שנים שאנחנו מוזנחים. להסוות את זה לכך שיש למעט הטבות שיקומיות- מבחינת סטטוס ומעמד עצמאי כישות שכולה כיתום ובדיקת צרכי היתום- זה לא קיים…(מה שאתה רואה - זה בדיקת צרכי אלמנה עם ילדים ועל הקושי שלה לגידול הילדים) - לא בדיקת צרכי היתום... ולכן היתום לאומי , אכן מופקר אפילו מבחינה מחקרית... (כמעט ואין מחקרים בנושא)

ושים לב שנכנסת לקטגוריית אלמנה!! - לא יתום!! -זה זכאויות של אלמנה!
מדובר בשני אנשים נפרדים שהאינטרסים שלהם אינם חופפים. זה שאתם חושבים שאמא/ אבא אמורים לדאוג לילד שלהם בדרך הטבעית כי ככה נוח לכם לחשוב.
זה רק תפיסה מעוותת שלכם שלא מתקיימת בהכרח במשפחות השכול שחוו אובדן לא שגרתי ומוות לא טבעי ובכך האיזון המשפחתי יצא.

על זה בידיוק אנו מדברים- על הפרדת זכויות האלמנה מזכויות היתום ומעמד עצמאי ליתום לכל החיים. ושחיי היתום מתגלגלים בהתאם לאלמנה כמו דבק מגע.
להבין שמה שנותנים ליתום מתחת לגיל 21 דרך האלמנה, לא תמיד באמת מגיע ליתום...ושצריך גם על זה לשים לב... והכרה גם לאחר גיל 21 והבנת מהו היתום הלאומי וצרכיו והענקת סטטוס ומעמד קבוע.

נערך לאחרונה:
הערה קטנה.
מאליו מובן שעל הצבא מוטלת האשמה.
המודיעין כשל והיה שבוי בקונספציה.
הצבא נכשל במערך ההגנה על הגד ונכשל כשלון מוחלט במענה בשעות הראשונות של האירוע.
כל מערך הפיקוד הנוגע בדבר צריך ללכת
הביתה.

אבל.

היתה לא רק קונספציה צבאית, שהחמאס מורתע, שאין לו כוונות תקיפה, ושקו ההגנה ערוך.
היתה במקביל קונספציה מדינית.
הנחה שחמאס חזק ורש״פ חלשה זה אינטרס ישראלי.
שסינוואר עדיף על אבו מאזן.
קונספציה שיצר, הנהיג וניווט ביבי נתניהו ביושבו כרה״מ ב-16 השנה האחרונות.
קונספציה שבנתה את המפלצת, שנמנעה במתכוון מהמיטוט שלה.
קונספציה שבשילוב הקונספציה הצבאית, הביאה עלינו את השבת השחורה.

זה לא עניין של כן ביבי, לא ביבי.
אלו שכבר 16 שנה יושבים בקבינט אחראים בצורה הישירה ביותר למשבר האסטרטגי הנוכחי שמדינת ישראל נמצאת בו.
זו עובדה ששום ספין פוליטי לא ישנה.

הקונצספיה הצבאית והקונספציה המדינית שזורות אחת בשנייה
הדרג המדיני, מקבל את תמונת המצב, הערכות המודיעניות וההמלצות לדרכי הפעולה מהדרג הצבאי
קרי - רמטכל, ראש שבכ, ראש מוסד וכן הלאה עד לדרגים נמוכים יותר כמו אלוף פיקוד או מפקד אמן

במשך העשור האחרון כל מי שציינתי, בכל התפקידים, היה שרוי באותה קונספציה.
ההחלטות הבטחוניות נשענו על אותה קונספציה שבה תמכו כל ראשי מערכת הבטחון.

כוכבי: "אם יישאר שקט בעזה עד מאי, אלו יהיו השנתיים השקטות ביותר"

קישור לצפייה: https://x.com/habodkim/status/1778676235800871060

הדבר הזה נכון גם לקואליציות אחרות מזו של עכשיו

מה שהיה נכון ב-73, נכון גם היום.

הדרג הצבאי אשם בכל הנוגע לצד האופרטיבי והמודיעיני.
הדרג המדיני, שהמידעים המודיעניים וההערכות הצבאיות הם רק חלק מפאזל האינפורמציה שלו, אשם בכל הנוגע להטווית האסטרטגיה המדינית.

הרמטכ״ל, ראש השב״כ וראש המוסד, אינם בגדר הזנב שמכשכש בכלב, אף שהפוליטיקאים היום מנסים לטעון כך כדי להסיר מעצמם את כתם אחריותם.

ומעמד עצמאי ליתום לכל החיים
גם בגיל 80 כשהוא סבא רבא???
זה לא עניין של כן ביבי, לא ביבי.
אלו שכבר 16 שנה יושבים בקבינט אחראים בצורה הישירה ביותר למשבר האסטרטגי הנוכחי שמדינת ישראל נמצאת בו.
זו עובדה ששום ספין פוליטי לא ישנה.
זה מה שאני אומר, ביבי גם אשם וצריך לעוף, אבל לא כמו הרצי הלוי ושאר קודקודי הצבא והשב"כ, אחרי שהם יעופו/יעלו למשפט בגין הפקרת ישראל אז אפשר להראות לביבי את הדרך החוצה
הרמטכ״ל, ראש השב״כ וראש המוסד, אינם בגדר הזנב שמכשכש בכלב, אף שהפוליטיקאים היום מנסים לטעון כך כדי להסיר מעצמם את כתם אחריותם.
תסלח לי אבל מי שמנגיש את המציאות הביטחונית לביבי זה אותם אנשים, אם הם היו אומרים שחמאס לא מורתע וביבי היה מתעלם מהם, זה כבר משהו אחר

בדיוק כמו פה, יש משחק האשמות בין הדרג הפוליטי לדרג המבצעי.
במציאות שניהם אשמים ובמציאות חלופית מיד אחרי ה7 באוקטובר הייתה מתכנסת ממשלת אחדות רחבה ומוכרזת מלחמה על עזה(ולא על ארגון), מלחמה כזאת הייתה נמשכת 3 שבועות גג ואז הסכם, חטופים, יציאה, נגמר.
אבל בגלל הפוליטיקה הקטנה הכל נראה אחרת והמדינה הגיע למצב המטורף הזה.

אני רק שאלה....
האם זה הגיוני להחליף שר ביטחון בזמן מלחמה ועוד להחליפו באדם שיש הרבה יותר מתאימים ממנו לתפקיד הזה בליכוד...
בתמורה שאותו אדם יתמוך ב'חוק הגיוס'.

עכשיו אני כבר לא מדבר פה על אשמים.. שמאל, ימין, למעלה, למטה.

האם זה הגיוני להעביר חוק שפוטר אוכלסיה שלמה משירות צבאי ועוד בזמן מלחמה?!
שכבר יודעים שהכוחות הסדירים והמילואים ואלו שחזרו בגיל 45+ לעשות מילואים(כי הם רואים בזה חובה למדינה), אותם כוחות כבר שחוקים מהנטל הפיזי, הכלכלי והמשפחתי..
ופתאום מגלים שיש אוכלסיה שהדם שלה שווה יותר!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית