הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר יש פה מישהו שלא שומר...

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
על תזונה מסודרת???
כי אני התחלתי לא מזמן את התפריט מסה וזה מייאש כל פעם לאכול אותו הדבר,
וגם להכין את זה כל פעם מחדש,
הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על זה שאני לא ישמור תזונה, זתומרת אני ינסה לאכול אוכל טוב.
אבל לא כל יום אותו הדבר..
אם יש פה מישהו כזה אשמח אם תגידו לי מה לעשות, מה כדאי לאכול..
תודה..

כשאתה לומד לחשב בראש ערכים של הדברים שאכלת אתה יכול להוסיף לבד ולגוון "על הדרך".גם לי אין תפריט מסודר אני פשוט יודע כמה ומה אני צריך לאכול ולפי זה אוכל.
זה באמת מדכא כל פעם לאכול אותו הדבר-זה גם מייאש נורא.

• פותח/ת השרשור
שאתה אומר שאתה לא שומר, אז אתה לא שומר? חחחחח זתומרת אתה לא מנסה לאכול אוכל בריא כל הזמן, אתה אוכל גם אוכל לא בריא?
כי אני לא יודע מה אני יעשה עכשיו, אחרי שבוע וחצי נשבר לי הזין מהחזה עוף וכל פעם קופסת קוטג ביום,
אני לא יודע מה לעשות באמת...

אני עדיין אוכל דברים טובים פשוט שונים-לא כל יום ביצים וחזה עוף. גם טונה ושטויות אחרות.קניתי חמאת בוטנים של סקיפי היום זה יותר טעים מהB&D אבל זה לא מרגיש אותו הדבר אני מרגיש שאני מרמה חחחח.
קיצר נמאס ממקור חלבון\פחמימה\שומן אחד תעבור לאחר

אני חושב שבמסה (בניגוד לחיטוב) לא חייבים להקפיד על תזונה מאוד ספציפית. אתה צריך פשוט לאכול בריא (לא ג'אנק) והמון. תאכל בכל ארוחה חלבון ושומנים בריאים. תאכל הרבה פעמים והרבה בכל פעם. חלב ואגוזים צריכים להיות החברים הכי טובים שלך. תוריד 50 גרם אגוזים וכוס גדולה של חלב עם כל ארוחה.

אני חושב שבמסה (בניגוד לחיטוב) לא חייבים להקפיד על תזונה מאוד ספציפית. אתה צריך פשוט לאכול בריא (לא ג'אנק) והמון. תאכל בכל ארוחה חלבון ושומנים בריאים. תאכל הרבה פעמים והרבה בכל פעם. חלב ואגוזים צריכים להיות החברים הכי טובים שלך. תוריד 50 גרם אגוזים וכוס גדולה של חלב עם כל ארוחה.
גם בחיטוב לא חייב להקפיד על אותו התפריט תמיד.בלי גיוון אתה תפסיק עם הכל כי זה משגע כל יום לאכול אותו הדבר.אני בחיטוב ואני מגוון במקורות.

• פותח/ת השרשור
כדאי אולי לרשום רשימה של מזונות(רשימה גדולה)
של אוכל שכדאי לאכול,
ואז אני לא יאכל ג'אנק..
אני תמיד יסתכל ברשימה וייקח משהו לאכול,
למשל בא לי משהו אחר לארוחת בוקר, אז אני יסתכל ברשימה יראה משהו שבא לי היום ויאכל אותו...
ואני יגוון מיום ליום..
אם יש לכם רעיונות אז בבקשה תגידו..

לעבוד עם רשימה נשמע מצוין. אנחנו נוטים לזכור רק את הכמה דברים הרגילים שאנחנו מתבססים עליהם (קוט'ג, טונה, עוף) ורשימה ארוכה יותר יכולה בהחלט לעזור לך.
לגבי החיטוב, הכוונה שלי לא היתה שאי אפשר לגוון, אלא שצריך להקפיד הרבה יותר על דיוק בכמויות.

אני לא כל כך שומר על תזונה מבחינת אוכל כל יום אותו דבר אכל ומחשב ערכים בדרך.
וגם לא תמיד כל כך בריא.
אבל מסתדר ועולה במסה לאט לאט.

• פותח/ת השרשור
זה בנתיים מה שמצאתי:

שומנים-
שמן זית
שמן פשתן
אגוזי מלך
שקדים
אבוקדו
חמאת בוטנים ללא סוכר

חלבונים-
קוטג' וגבינות דלות שומן
ביצים
חזה עוף או הודו
פסטרמה דלת שומן
פרגיות/ עוף
טונה במים
דגים

פחמימות-
לחם מחיטה מלאה/ לחם קל
שיבולת שועל / דגני בוקר ללא סוכר
פירות
ירקות
אורז/פסטה
תפוחי אדמה
בטטה
שעועית
דבש

סיבי פחמימות-
חסה ירוקה
ברוקולי
אספרגוס
שעועית ירוקה
תרד
פלפל פעמונים(אדום,ירוק)
כרוב ניצנים
כרוב
סלרי
מלפפונים
חצילים
פלפלים אדום או ירוק
בצלים
דלעת
שום
עגבניות
קישואים

בבקשה תוסיפו לי דברים אם אתם יכולים,
תודה רבה.

תשמע, אתה לא חייב להיות על אותו תפריט,
אתה יכול לעשות כמה תפריטים שונים שכוללים את אותם ערכים של חלבון, פחמימות ושומן מבין?
נגיד אתה יכול לעשות יום תפריט מסויים ויום אחר תפריט אחר ולחזור על זה...
או שאתה יכול לעשות שבוע שבוע.

• פותח/ת השרשור
סבבה אני ינסה את זה...
אבל להשתמש בחומרים שרשמתי ברשימה?
כאילו לבנות תפריטים שיהיו רק עם הדברים הכלולים פה?

תוסיף טחינה לרשימת השומנים המעולים (אני מכור לטחינה).
עכשיו כל פעם שאתה רעב, תרכיב ארוחה מאוזנת שכוללת מרכיב מכל אחד משלושת הקבוצות. תאכל הרבה פעמים והרבה בכל פעם ואין סיכוי שלא תעלה במסה.

• פותח/ת השרשור
אז אתה ממליץ לי לעשות מה ש-bentzurm אמר לי לעשות???
זתומרת אני לא יעשה כל פעם שאני רעב...
אני יקבע לי שאני יאכל 6,7 ארוחות ביום,
אני לא יקבע שעות מסודרות,
אבל...
ארוחת בוקר,ארוחת בית ספר,ארוחת צהריים,ארוחה לפני/ארוחת 16:00,ארוחה אחרי אימון/ארוחת17:00,ארוחת ערב.
ואם אני יהיה רעב... ארוחה ממש לפני שינה...
מה אתם אומרים?

אתה יכול, זה לא משנה כמה ארוחות תעשה ( אתה יכול גם 2 וגם20...) העיקר שתכניס את הערכים שאתה צריך.
ואל תתבסס על ג'אנק אלא על אוכל בריא עמו שכתבת למעלה.✌️
אני אוכל עם תפריט אבל מחליף בין ארוחות\ מעביר אוכל מארוחה אחת לאחרת וזה מאוד נוח ונותן לי איזה שהוא סדר ביום יום. אין לי מאכל בתפריט שאני לא אוהב.

נערך לאחרונה:
אתה חושב יותר מדי. תכין תפריט, או אל תכין תפריט. העיקר שתאכל נקי מאוזן והרבה. תעשה את מה שנח לך ומה שתתמיד בו.

• פותח/ת השרשור
כן אני חושב יותר מדי , אין מה לעשות,
החלטתי כל יום בערב לבנות תפריט למחר.
זתומרת לעשות 6-7 ארוחות ביום ולשים בהם כל יום משהו חדש..
בלי לחשב ערכים פשוט לאכול, והרבה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית