הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דעתכם על הרצאה בנושא טבעונות

מצב
השרשור נעול

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
צפיתי עכשיו בהרצאה שמישהי נתנה לי לראות ביוטוב, ואת האמת - לא היו לי כל כך הרבה טיעונים נוגדים לכל מה שהוא אמר. אז חשבתי לפרסם את הסרטון פה ולשמוע את דעתכם.

תכלס, עם כל האהבה שלי לבשר ולמוצרים מן החי, הסכמתי עם כל מה שהוא אמר...
מישהו יכול להציל אותי לפני שאני הופך לטבעוני? :🙁

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא, אבוד לך. תצטרך להיות טבעוני.

לצערי אני לא יכול לראות את הסרטון כי הוא מכיל מוזיקה מ-UMG
:( :(

http://www.youtube.com/user/EpicMealTime

שמחתי לעזור 😃

ובקשר לסרטון...
קפצתי קצת לאמצע, (דקה 41), כמה דברים
- הוא מחשיב את רוטב אלך האיים כחלבי (סתם זה הפריע לי)
- הוא מציין את זה שאנשים שרגישים ללקטוז למרות שהם רגישים לא עומדים בפני הפיתוי של גבינות, והוא מביא כדוגמה פיצה. הסיבה היא לא שהם מוכנים לסבול, אלא שבגבינה צהובה יש מעט מאוד לקטוז לכן הם כן יכולים לאכול אותה (רובם, תלוי ברגישות).
- הוא אומר שלמרות שאנישם אוכלים בשר ומוצרי חלב, איך זה שיש מלא חנויות ויטמינים, הרי בבשר יש הכל (זה מה שכביכול אנשים אומרים לו)? זה שטויות, מי אמר שבשר זה מספיק בשביל לקבל את כל הויטמינים? אם כבר סיבה לכך שיש לאנשים חוסרים בויטמינים, זה המזון המתועש. ודווקא צמחונים לוקחים הרבה ויטמינים בגלל חוסרים של ברזל וB-12 לדוגמא שכן מקבלים מבשר. עוד דבר, אני לא חושב שהוא מקבל הרבה ויטמינים מכל המזון המתועש שהוא מתייחס אליו כתחליפים לבשר וחלב (הוא אומר שלא צריך לוותר על הטעם האהוב של בשר וחלב ומציע תחליפים בדקה 45). מעניין גם כמה חומרי טעם יש בכל המוצרים האלו. מה צריך לעשות לסויה כדי לגרום לה להיות בטעם של סטייק אמיתי, או בטעם ומרקם של שרימפס?

זה משתי דקות באמצע... נראה שהרבה ממש שהוא מאשים יותר נכון להאשים את המזון המתועש, ולא את הבשר.

עוד משהו, הוא אומר שם שבמקום להאכיל את החיות ביבולים שאנחנו מגדלים (65% מהיבולים, לפי דבריו), אפשר להאכיל בהם מדינות שיש בהן רעב, ושהחברות לייצור בשר הן אחראיות לרעב העולמי בגלל זה. לא נראה לי שבני אדם אוכלים חציר...
מה גם שאותם חיות שלא יגדלו, לא יאכלו אותם. אז ייווצר מחסור בבשר שגם יכול להוביל לרעב.

עוד דבר... אני ממשיך לראות ומוצא דברים.
בדקה 26:30 הוא טוען שמבחינה פיזיולוגית בני האדם הם 100% אוכלי צמחים. שבני אדם אמורים להיות צמחוניים בטענה שאורך המעיים שלנו הוא פי 7-13 מאורך עמוד השדרה שלנו, וזה אותו האורך כמו של כל החיות שאוכלות צמחים בכדור הארץ. ואורך המעיים של אוכלי בשר הוא פי 3-6... הוא אומר גם שאין לנו טפרים בידיים שהם גם סימן לאוכלי בשר. ושיש לנו שיניים כמו של טורפים!
הוא רק שכח שיש לנו מוח (לא בטוח לגביו), ושבעזרתו אנחנו מצליחים לאכול את הבשר.

ואז הוא מתחיל להאשים את השומן הרווי בטרשת עורקים.... ולהגיד שאנחנו אמורים לאכול המון המון פחמימות כי יש לנו ברוק אנזים שיודע לעכל אותם!
וזה מראה באופן סופי שהוא מדבר שטויות בלי ביסוס.

וואו חפרתי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חח אבוקדו תודה על ההסבר.

בהתחלה עוד אמרתי לעצמי "הבנאדם הגיוני", ואז נזכרתי שיש גם צמחים שמרגישים כאב ואז כל הטיעון שלו הלך לפח.
אם צמחים מרגישים כאב מה נשאר? ואיפה עובר הקו בין "רצח" צמחים לרצח בע"ח? הפרצוף המעורר אמפטיה?

קיצור, אני זז לאכול עוף בתנור D:

חח בכיף, אני אמנם לא בטוח לגבי רגשות של צמחים אבל אי אפשר לדעת..

זזתי לבורגוס ;)

באמת נראה לך שתגרום למישהו לבזבז שעה מהחיים?

נראה אם תצליח 😃
אבוקדו הוא הכי קרוב בפורום לצמחוני ואפילו הוא לא עשה את זה.

כדי שלחם יתפח הוא צריך שמרים->הוא כן דורש מוצרים חיים להכנתו
אם זה כל הטיעון ששמו בהתחלה אני לא הולך לראות את השאר...

נערך לאחרונה:
צמחונות או טבעונות על בסיס מוסר/רגשי זוהי גזענות ברמה הכי גבוהה.

למה זה לא בסדר לאכול יצורים חיים שיש להם 2 או 4 רגליים אבל זה בסדר גמור לאכול יצורים עם 8 או 0?

ואם זה לא על בסיס מוסר אז זה על בסיס דביליות כי אין שום ביסוס מדעי לשטויות שהם אומרים.

נערך לאחרונה:
נראה אם תצליח 😃
אבוקדו הוא הכי קרוב בפורום לצמחוני ואפילו הוא לא עשה את זה.

חחח אולי ביחס לשמני הפורום אני קרוב להיות צמחוני 😛

לפני שהבחור נותן הרצאות מטומטמות שיעבור קודם כמה כיתות אפילו מבואות באנטרופולוגיה, פיזיולוגיה, ואפילו תזונה.

• פותח/ת השרשור
אבל שמעו הבחור פרפורמר מטורף.. נשבתי בקסמו D:

כשמגדלים צמחים בכמויות מסחריות לא הורסים בתי גידול?

לדוגמה, כשחורשים את הקרקע והורגים את כל המכרסמים שחפרו שם מחילות כדי לגדל את צאצאיהם ומשתמשים בחומרי ריסוס שהורגים אותם ואולי יוצרים בהם פגמים גנטיים.

הוא שכח גם לדבר על ההרג בטבע, כמה הוא "הומני". הלביאות מבקשות מהתאו, לדוגמה, להפסיק לנשום, כדי שתוכלנה לאכול אותו.

השימפנזים, שהכי קרובים אלינו מבחינה גנטית, בהחלט אוכלים בשר והם יוצאים למסעות ציד מתוכננים ומאורגנים.

אני מסכים שצריך לפעול למען תנאי מחייה טובים יותר ושהשחיטה תגרום כמה שפחות סבל לבע"ח.

היי, הוא מעביר את הזמן מצוין תוך כדי עבודה!
30 דקות לתוך הסרט: הוא טוען שאוכלי בשר צריכים לאכול בשר נא ולא מבושל, ישר מהעצם. אם כך, אני רוצה לראות אותו אוכל חיטה/שעורה/תירס/קטניות לא מותססות ומבושלות.

נערך לאחרונה:
העברתי לאיפה שהוא באמצע והוא טען
ש 4 הגורמים העיקריים למחלות כמו סרטנים למיניהם, מחלות לב אוסטואופרוזיס ועדו כמה דברים
זה
1. כולסטרול
2.שומן רווי
3........

פה סגרתי

תגובה נורא ארוכה אבל נורא מושקעת

אהלן, אוקיי. ניסיתי לכתוב לך הודעה אישית אבל יש פה איזה חוק פז״ם שמונע ממני, אז אני אגיב פה למרות שזה מקום יותר המוני עם פחות סיכוי לשיחה בלי ריבים. אז ככה:
אני אתחיל עם התגובה של אבוקדו:
1. אלף האיים לא חלבי. אלף האיים מכיל מיונז, מיונז עשוי מביצים, טבעונים לא אוכלים ביצים. כדי שתהיה רגוע מהבחינה הזאת:)
2. גארי מביא דוגמא. סתם דוגמא של משהו מגרה. הוא לא חישב את כמות הלקטוז בגבנ״צ, הוא סתם ציין את העובדה שלאנשים קשה לוותר על גבינה וזרק דוגמא...
3. באופן כללי (ואני אזכיר את זה כמה פעמים בהמשך התגובה כנראה) גארי הוא לא מומחה גדול בנושאי בריאות ותזונה וכו׳. הוא מרצה בעיקר על הפן המוסרי, ומוסיף כמה דברים שלא מדויקים תמיד. משהו שכן חשוב - לטבעונים שאוכלים נכון לא חסר ברזל. זה מיתוס ישן ולא נכון. B12 קיים במזונות מועשרים, ולפני שתרים גבה על החוסר טבעיות שבעניין - שליש מאוכלוסיית הארץ לוקה במחסור בb12, לפי מה שזכור לי מנתון של איזה קופ״ח. רובם אוכלי בשר מן הסתם, אין לך כמות כזאת של טבעונים בארץ. והבשר שאתה אוכל ״מועשר״ גם הוא בb12 - כי הוא כל כך מתועש שהוא לא מייצר מספיק בעצמו. אפרופו מזון מתועש - אני מזכיר לך שמה שכולנו רגילים לחשוב עליו כטעם של בשר הוא הטעם של הכיבוס שעבר עליו בתעשייה - סביר להניח שלא זה הטעם של החומר הגולמי - בשר נא מדמם וטרי שהרגע נשחט - בהנחה שהוא לא הולעט בהמון דברים רעים לבריאות לפני (שזה לרוב המצב. אף אחד לא מכחיש את זה ברצינות). לכן גם לטופו ולסויה גולמיים ודומיהם צריך להוסיף חומרים למיניהם כדי לקבל את הטעם שאתה רגיל אליו מבשר.
4. החלום הורוד של החיות הוא לאכול חציר. ברוב המשקים בעולם הבקר והחזירים וכו׳ מואבסים בתירס וסויה. בני אדם אוכלים תירס וסויה. ואם לא בא להם - מדובר בשטחי חקלאות עצומים. אפשר לגדל שם דברים אחרים במקום.
מחסור בבשר לא יוביל לרעב, כי (זה הולך לעצבן אתכם קצת) אנחנו לא צריכים בשר כדי להתקיים. אני לא מסתמך על גארי אלא על המון מחקרים חדשים וביניהם העמדה הרשמית של אגודת התזונה האמריקאית, לדוגמה.
5. שוב חוסר דיוק בהרצאה שמתבססת בעיקר על הטיעון המוסרי. לכן אני גם שונא את הטיעון הזה. הנקודה היא שאם אנחנו יכולים בלי, אז למה להרוג.
6. שומן רווי אני לא בטוח, אבל כולסטרול בטוח קשור לטרשת עורקים והוא קיים רק במזונות מהחי. לגבי האנזים המדובר… מודה שלא בדקתי. שוב, אל תתייחס לשאר ההיבטים בהרצאה חוץ מהמוסרי בכובד ראש מוחלט. אלה לא שטויות מוחלטות אבל יש מקום לבדיקה חוזרת.

הלאה, לריפלקט:
לצמחים לא כואב. אני אשמח להביא לך קישור שסוקר את זה בהרחבה כשאני אגיע הביתה (אני באייפון). שאלת הגבול יותר מעניינת בנושאי ג׳וקים ויתושים וכאלה, אבל היא בכל מקרה לא הופכת אכילת מוצרים מן החי ללגיטימית...

שימי: שמרים זה פטריה. אבל גם אם זה היה חיידק - החיידקים לא סובלים כשאני אוכל אותם. למעשה הם משגשגים אצלי בבטן, זה יופי של בית גידול בשבילם. עכשיו שהסברתי את זה לך תראה את השאר:)

ספלסטורם, לא הבנתי איזה יצורים עם 8 או 0 רגליים טבעונים כן אוכלים. תסביר בבקשה ואני נורא אשמח להתייחס. בנוסף יש גם טיעונים מדעיים - אם תרצה קישורים אני אשלח בשמחה.

משה: מה שאמרתי קודם. גארי מרצה על ההיבט המוסרי. בשביל היבטים מדעיים יש לך רבים אחרים, אמינים יותר. ניל ברנרד, מייקל גרגר, קולין קמפבל… אלה האהובים עלי אישית:)

לפטילנד: מעצם קיום המין האנושי בכדור הארץ נגרם נזק. המטרה היא לצמצם אותו - אתה צודק לחלוטין לגבי גידולי התבואה - כאמור הרבה יותר מחצי מהם מגודלים עבור תעשיית הבשר. אז טבעונות מצמצמת גם את זה.
יש מי שיטען באמת שאנחנו צריכים לאכול רק מה שאנחנו יכולים לאכול בלי לבשל - בכל מקרה הנזק שייגרם לך מאכילת בשר נא סביר להניח שיהיה גדול יותר מחוסר עיכול של חיטה או תירס או סויה לא מבושלים.
סליחה, דילגתי על משהו: זה אחד קצר - אתה לא לביאה. לביאה היא טורפת וזה מה שהיא אוכלת וצריכה. אתה - גם אם אתה יכול להכיל בשר (זה יהיה מעצבן שוב) אתה גם ממש יכול בלי.

טוקסלייט: טוב, לך אין לי כ״כ מה להגיד. אולי כדאי שתמשיך בכל זאת, יש שם גם דברים יפים.
בתקווה שלמרות שעברו חמישה חודשים תשימו לב לזה ובתקווה שהגעתם עד פה... אני אשמח נורא לתגובות.

טוב, זה לא נותן לי לפרסם גם קישורים.
אז - ביטיוב: "שוקולד, גבינה, בשר וסוכר", "מייקל גרגר", "קולין קמפבל". בגוגל: "עמדת אגודת התזונה האמריקאית ביחס לדיאטות צמחוניות".

מושקעת אך גם חסרת כל אינטילגנציה
כל שנותר לי הוא לאחל לך המון בריאות כי אתה תצטרך את זה אם תמשיך עם הטבעונות.

עכשיו תהיה רציני ותסביר לי מה חסר אינטליגנציה, אני אשמח לתקן וללמוד מה שיש. בינתיים אתה בעיקר מפגין אנטי.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית