הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי תוכנית אימונים

מתן וענונו

משתמש מתחיל
277
0
נק' מוניטין:
22
277
0
אני מתאמן כחודש על תוכנית כללית לכל הגוף כ 3 אימונים בשבוע.
יש לי זמן פנוי כרגע והייתי רוצה להתחיל להתאמן כ4 פעמים בשבוע

אחרי חודש אני יכול כבר לבנות תוכנית פרטנית יותר ?

כמו כן, לפני שאני בוחר את התרגילים - על איזה איזורים כדאי לעבוד בכל אימון במידה ואני הולך לעשות 4 אימונים בשבוע ?
שימו לב שאני לא רוצה לעשות אימונים חזקים מידי לרגלים בגלל בעיה שיש לי.

תודה רבה.

נ.ב
מה זה סופר סטים ?

נערך לאחרונה:
אלא אם כן אתה מתכוון להתחיל לטחון סטרואידים, לחתוך לעצמך את העורק הראשי בצוואר ולגלח את הרגליים, אין שום סיבה שתעשה 5 אימונים בשבוע. כמתחיל, תוכנית של FBW שלוש פעמים בשבוע היא מה שאתה צריך לעשות (או, מקסימום, אם אתה ממש מתעקש, אתה יכול לעשות תוכנית AB אבל זה לא יעזור לך במיוחד). להתאמן 5 פעמים לא רק שלא יעזור, אלא גם יזיק לך.

אה, וסופר סטים זה שילוב של 2 תרגילים בלי מנוחה ביניהם, לדוגמה לעשות סט בנצ' וישר לקום מהספסל ולעשות סט יד קדמית, או אפילו סט בנצ' עם מוט וסט בנצ' עם דמבלים.

אני אומר תישאר עם התוכנית הנוכחית עוד חודש +- שבועיים
ואחרי זה תעשה AB או ABCD או כל תוכנית
אתה יכול ABC של 6 פעמים בשבוע אם אתה רוצה.

בעיקרן אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, אז הבחירה שלך 😃. אבל רוב הדעות שתקבל כאן תאמרנה שעדיף שתישאר עם FBW לעוד חודש- חדשיים (לפחות). חודש אימונים בלבד בקושי נותן תשתית. טעימה, ותו לא. גם כאשר תשדרג את האימון שלך עם המשקולות, אל תפרוס את האימון בלי הכרה לאורך ימות השבוע.

רוצה לשדרג את האימון? תוסיף אירובי, שלא לדבר על אימון בענף ספורט כל שהוא.

אחרי חודש אתה מתכוון לקפוץ לABCDE? לאן אתה ממהר?
קח את הזמן, תן עוד קרדיט לתוכניות בתדירות גבוהה. בינתיים תשאר עם אותה תוכנית כמו עכשיו. אם אני זוכר נכון העלית אותה כבר לפה ועזרו לך, לא?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.
היום בזמן האימון התייעצתי עם 2 מדריכים וגם הם אמרו לי את מה שכתבתם.

חשבתי לעבור לתוכנית AB
ראשון - A
שני - B
שלישי - מנוחה (אולי סטים של בטן, מתח או משהו אחר בבית)
רביעי - A
חמישי - B
שישי-שבת מנוחה

4 אימונים בשבוע סה"כ

השאלה אם כדאי להתחיל אם זה עכשיו או לחכות עוד קצת ?
בעקרון אני חושב שאני מוכן והמדריכים בחד"כ ממליצים לי על זה.
בנוסף, הייתי רוצה כבר להתחיל לעבוד יותר על אזורים ספציפים.

אבל אם אתם אומרים שכדאי לחכות אני אמשוך את זה עוד, אין לי בעיה.

דעתכם ?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תודה על התגובות.
היום בזמן האימון התיעצתי עם 2 מדריכים וגם הם אמרו לי את מה שכתבתם.

חשבתי לעבור לתוכנית AB
ראשון - A
שני - B
רביעי - A
חמישי - B
שישי-שבת מנוחה

4 אימונים בשבוע סה"כ

השאלה אם כדאי להתחיל אם זה עכשיו או לחכות עוד קצת ?
בעקרון אני חושב שאני מוכן והמדריכים בחד"כ ממליצים לי על זה.
בנוסף, הייתי רוצה כבר להתחיל לעבוד יותר על אזורים ספציפים.

אבל אם אתם אומרים שכדאי לחכות אני אמשוך את זה עוד, אין לי בעיה.

דעתכם ?

כשיש לי זמן פנוי אני מתאמן גם 5 פעמים בשבוע למרות שאין צורך בזה, 3 פעמים בשבוע תוכנית FBW או AB צריכה להספיק. אתה יכול להוסיף אירובי בימי מנוחה אל תשכח להשלים את הקלוריות.
היתרונות באימונים של 3 פעמים בשבוע שיש לך זמן לעוד דברים חוץ מלהיות עסוק סביב המכון כל הזמן וכל פעם תגיע למכון חדור מוטיבציה כי אתה מחכה לאימון, אבל אם יש זמן אתה יכול לנסות AB 4 פעמים בשבוע (המלצה שלי היא לחלוקה: עליון תחתון) תעלה בהדרגה משקלים ומדי פעם תעשה אימונים קלים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כשיש לי זמן פנוי אני מתאמן גם 5 פעמים בשבוע למרות שאין צורך בזה, 3 פעמים בשבוע תוכנית FBW או AB צריכה להספיק. אתה יכול להוסיף אירובי בימי מנוחה אל תשכח להשלים את הקלוריות.
היתרונות באימונים של 3 פעמים בשבוע שיש לך זמן לעוד דברים חוץ מלהיות עסוק סביב המכון כל הזמן וכל פעם תגיע למכון חדור מוטיבציה כי אתה מחכה לאימון, אבל אם יש זמן אתה יכול לנסות AB 4 פעמים בשבוע (המלצה שלי היא לחלוקה: עליון תחתון) תעלה בהדרגה משקלים ומדי פעם תעשה אימונים קלים.

AB X 2 בשבוע יכול להתאים. זה מאפשר מגוון רחב של אפשרויות (אם מכירים אותן, כמובן), ומונע בזבוז זמן מיותר. אני חושב ש- AB X 4 מתאים לבעלי מוטיבציה גבוהה יותר, לא למתחילים.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה.
אני אתחיל מהסוף להתחלה...

1. כל כמה זמן כדאי לעשות אימונים קלים ?

בוא נשאיר בצד את עניין המוטיבציה והזמן הפנוי כי בשניהם אין לי בעיה כרגע.

2.לדעתך (למרות שאתה לא רואה אותי ולא מודע ליותר מידי פרטי), אתה חושב שאני יכול להתחיל לעשות AB במקום FBW ?

3. במידה וכן, אני יכול לעלות ל 4 אימונים בשבוע ?

תודה.

• פותח/ת השרשור
AB X 2 בשבוע יכול להתאים. זה מאפשר מגוון רחב של אפשרויות (אם מכירים אותן, כמובן), ומונע בזבוז זמן מיותר. אני חושב ש- AB X 4 מתאים לבעלי מוטיבציה גבוהה יותר, לא למתחילים.
אני לא מבין אותך - אם יש לי סופר מוטיבציה אני יכול לעשות AB 4 אימונים בשבוע בסדר שכתבתי למעלה ?

שכתבת ABX2 זה אומר פעמים A ופעמים B ?

• פותח/ת השרשור
למה פעם בשבוע אחי ?
כרגע אני עושה 3 פעמים בשבוע כי זה תוכנית כללית וחשבתי לעבור ל 2 אימונים בשבוע על כל שריר ( 4 אימונים סה"כ).

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
למה פעם בשבוע אחי ?
כרגע אני עושה 3 פעמים בשבוע כי זה תוכנית כללית וחשבתי לעבור ל 2 אימונים בשבוע על כל שריר ( 4 אימונים סה"כ).
התייחסתי להודעה הזו

אני לא מבין אותך - אם יש לי סופר מוטיבציה אני יכול לעשות AB 4 אימונים בשבוע בסדר שכתבתי למעלה ?

שכתבת ABX2 זה אומר פעמים A ופעמים B ?

כוונת המשורר היא: סופר מוטיבציה = מטרות להשגה + רצון עז להשיג אותן.

אימון של AB מפוצל, כשביום אתה מבצע אחד מהם בבוקר והשני בצהריים (או משהו דומה), וכך ארבעה ימים בשבוע מחייב עקביות רצינית שהיא מעבר להתלהבות של ההתחלה. שים לב שבאימון שכזה אתה "מעסיק" קבוצת שרירים מסויימת לאורך כל האימון המספר סטים לא קטן ובעצימות גבוהה. אלא אם כן אתה מתחרה בספורט מסויים או בפיתוח הגוף, יש סיכוי שלא תרצה להתמיד, וכך תהרוס את האימון. אתה לא תמות מזה, חח, אבל תצטרך לשנות את כל שגרת האימונים שלך.

ואפילו לא התחלתי לדבר על עייפות החומר....

כן, AB X 2 אומר A פעמיים בשבוע, ו - B פעמיים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
כוונת המשורר היא: סופר מוטיבציה = מטרות להשגה + רצון עז להשיג אותן.

אימון של AB מפוצל, כשביום אתה מבצע אחד מהם בבוקר והשני בצהריים (או משהו דומה), וכך ארבעה ימים בשבוע מחייב עקביות רצינית שהיא מעבר להתלהבות של ההתחלה. שים לב שבאימון שכזה אתה "מעסיק" קבוצת שרירים מסויימת לאורך כל האימון המספר סטים לא קטן ובעצימות גבוהה. אלא אם כן אתה מתחרה בספורט מסויים או בפיתוח הגוף, יש סיכוי שלא תרצה להתמיד, וכך תהרוס את האימון. אתה לא תמות מזה, חח, אבל תצטרך לשנות את כל שגרת האימונים שלך.

ואפילו לא התחלתי לדבר על עייפות החומר....

כן, AB X 2 אומר A פעמיים בשבוע, ו - B פעמיים בשבוע.
לעשות 2 אימונים ביום בטוח לא יצא לי ואני גם לא מעוניין בזה.
לגבי הסדר שכתבתי בהתחלה:
ראשון - A
שני - B
רביעי - A
חמישי - B
שישי-שבת מנוחה
4 אימונים בשבוע סה"כ
אני בטוח שאוכל לעמוד בזה מבחינת הסדר יום, מוטיבציה או שאר הדברים.
השאלה רק האם זה מתאים למתאמן מתחיל כמוני (מבחינה פיזית).

לדעתי אין מה לעשות בחדר כושר יותר מ4 פעמים בשבוע. מקסימום 5.. ככה שאין לך למה להתאמן כל יום

• פותח/ת השרשור
לדעתי אין מה לעשות בחדר כושר יותר מ4 פעמים בשבוע. מקסימום 5.. ככה שאין לך למה להתאמן כל יום
גבר, בהמשך הדיון דובר על 4 אימונים סה"כ בשבוע.

טוב, אז התגובות הם לפה או לפה - חלק אומרים שכדאי לחכות עוד טיפה וחלק ממליצים להתחיל.

מקווה לשמוע עוד תגובות..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית