מחקר: הדירות בישראל יקרות מדי ל-70% מהציבור

אני רק אמרתי מה נובע מהטענות שלך. אני לא מבין איך כל מה שכתוב פה קשור לעניין ומה זה משנה מה התקשורת עושה.
אני לא רואה איך נובע מדבריי שאם לא משווים למדינות אחרות כל מחיר שיהיה כאן הוא שפוי כל עוד הפריפריה זולה מהמרכז. לצורך הבהרה - התכוונתי שהמחירים בפריפריה עכשיו שפויים כי הם ברי השגה לזוג צעיר ממוצע שקצת מתכנן את הצעדים הכלכליים שלו.
והתייחסתי לתקשורת כי מלכתחילה הגבתי לכתבה מthe marker.

עצם המשכנתא היא כבר תנאי. לא משנה מה הגודל שלה.
וכמובן יש את התנאי שהאנשים עובדים ולא מבזבזים את כל ההכנסות שלהם - וזה לא קשור לאף אחד חוץ מהאזרחים וההתנהלות הכלכלית שלהם.

נערך לאחרונה:
עצם המשכנתא היא כבר תנאי. לא משנה מה הגודל שלה.
וכמובן יש את התנאי שהאנשים עובדים ולא מבזבזים את כל ההכנסות שלהם - וזה לא קשור לאף אחד חוץ מהאזרחים וההתנהלות הכלכלית שלהם.

מצוין. אז גם דירה ששווה 2 מיליון היא ברת השגה. אפשר לקנות דירה ולעבוד כל החיים רק כדי להחזיר את המשכנתא ולחיות על לחם ומים כל החיים. הרי אף אחד לא אשם שהקרקעות כאן לא מופרטות!

מצוין. אז גם דירה ששווה 2 מיליון היא ברת השגה. אפשר לקנות דירה ולעבוד כל החיים רק כדי להחזיר את המשכנתא ולחיות על לחם ומים כל החיים. הרי אף אחד לא אשם שהקרקעות כאן לא מופרטות!
אם בשקלול ההכנסות שלך החזר המשכנתא יעביר אותך ללחם ומים - זה משכנתא בגודל שהבנקים לא יתנו לך מלכתחילה, לכן זה לא בר השגה עבורך.

פה כבר עברת מהטענה "אי אפשר לקנות דירה" ל "אי אפשר לקנות דירה שתתאים לדרישות שלי".

אז אני אישית פשוט חייבת וילה עם בריכה. למה המדינה לא עושה הכל כדי שלכל אזרח תהיה וילה עם בריכה? זו זכותו של כל אזרח! חוצפה! בערב הסעודית לכל אחד יש וילה עם בריכה ובישראל אין?

ובנימה יותר רצינית - אני אקנה דירה בגודל סביר שתתאים לצרכים שלי בכמה שנים הקרובות.
אם אצטרך בעתיד דירה גדולה יותר - אשכיר את הדירה (או אמכור) ואעבור לדירה גדולה יותר.

נניח שאני יכול לקנות דירת 2 חדרים, אפילו בהרצליה. נו, מה אני יכול לעשות עם זה?

אני נשוי+1 ולכן מחפש דירת 4 חדרים שהיא די מעבר ליכולת הכלכלית שלי. מעבר לפריפריה, במצב התחבורה הנוכחי, אינו ריאלי.

מעבר לכך, גם מחירי הדירות באשדוד (כדוגמה לפריפריה) בצעו זינוק מרשים בשנים האחרונות.

ועוד דבר: אני לא חושב שזה מעשי להסתמך על השכרת הדירה הקטנה כבסיס למעבר לדירה גדולה יותר.

נניח שאני יכול לקנות דירת 2 חדרים, אפילו בהרצליה. נו, מה אני יכול לעשות עם זה?

אני נשוי+1 ולכן מחפש דירת 4 חדרים שהיא די מעבר ליכולת הכלכלית שלי. מעבר לפריפריה, במצב התחבורה הנוכחי, אינו ריאלי.

מעבר לכך, גם מחירי הדירות באשדוד (כדוגמה לפריפריה) בצעו זינוק מרשים בשנים האחרונות.

ועוד דבר: אני לא חושב שזה מעשי להסתמך על השכרת הדירה הקטנה כבסיס למעבר לדירה גדולה יותר.

לכל אחד יש את המצב והשיקולים שלו, והיכולת הכלכלית שלו.
אם אתה רוצה לקנות דירה גדולה אז תצטרך להתפשר על אזור (אזור בארץ או איכות השכונה במרכז). או שתתפשר על דירה קטנה יותר.
או שתעדיף להמשיך לחיות בשכירות בתקווה שהמחירים יירדו.
אני מעדיפה לקנות כי אני רוצה שתהיה לי היכולת לעצב את הבית שלי כרצוני, ולא להיות תלויה בגחמות של בעלי הבית שכל שנה יעלו לי שכירות, ובכלל יחטטו לי בחיים. לכן לא אכפת לי לגור באשדוד או באשקלון, מה גם שרכב דו-גלגלי פותר לי את בעיית הפקקים. ובאזורים האלה אפשר למצוא גם 4 חדרים במחיר סביר.

לחשוב על זה שצריך להיות חייב לבנקים כסף במשך 20-30 שנה על משכנתא ממש מפחיד.

אם בשקלול ההכנסות שלך החזר המשכנתא יעביר אותך ללחם ומים - זה משכנתא בגודל שהבנקים לא יתנו לך מלכתחילה, לכן זה לא בר השגה עבורך.

demotivational-posters-the-kitchen.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית