הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Coldplay תומכת ב"חופש לפלסטינים"

• פותח/ת השרשור sag1e
  • פורסם בתאריך
או שאתה ילד,או שאתה טיפש או שניהם.
מה זה פעולה לא הומנית?אתה כנראה שוכח שזאת מדינת ישראל וזאת המדינה שלנו,להזכירך לפני 63 שנים אנחנו היהודים היינו ה"ערבים" של היום,אנחנו היינו המיעוט המדוכא חסר המדינה,אם צבא ההגנה לישראל לא ייגן על התושבים שלו בכל דרך אפשרית גם אם לפי מה שאתה אומר זה לא "הומני",אנחנו נחזור להיות המיעוט ואז נראה איפה התחת השמאלני שלך יהיה.
לפי מה הסקת שאני שמאלני? כי ציינתי עובדות?
לא חסרים דיווחים מעופרת יצוקה שירו באזרחים חפים מפשע שלא סיכנו בשום דרך את ביטחונה של מדינת ישראל.
עכשיו, זה או שאתה מתכחש וטוען שזה מעולם לא קרה, ואז הדיון הזה נגמר פה,
או שאתה מצדיק את הרג החפים מפשע הללו.
כך או כך זה וויכוח חסר משמעות, אני מודע טוב מאוד למה שאתה אומר, לא צריך לזרוק סיסמאות ולא להסיק דברים שלא אמרתי, אני רק מציין עובדה.

אז מאיפה אתה לומד 'טוב ובאובייקטיביות' מה צה"ל עושה?

חןחן:
למרות שהתחלת באד הומינם זול כנראה שאתה לא מבין למה אני מתכוון ב"מדיה".
ואני לא מבין בדיוק מה אתה רוצה, אתה טוען שצה"ל לא עושה פעולות לא הומניות לפעמים? או שאתה סתם מגונן עליו, ואז זה בכלל לא משנה את העובדה.
להזכירך דיברתי על הסירטון ולא זרקתי האשמות אל צה"ל, אתה יכול לעזוב את המגננה והכעס בצד.

אני טוען שאין שום הגיון/סיבה/תועלת/הצדקה בטענה שצה"ל עושה משהו לא הומני כי כן, בהתחשב בכך שזה צבא של מדינה וזה לא ארגון הלגו העולמי צה"ל לא עושה שום דבר לא הומני. בטח לא ביחס לכל השוואה לגיטימית לכל גוף אחר בעולם.

אני לא יודע כל מה שצה"ל עושה מן הסתם, השאלה היא האם אתה דוחה תיעודי הריגת חפים מפשע, או את "שוברים שתיקה" למשל.

אני לא דוחה כלום. זה לא מעניין אותי גם אם צה"ל ישמיד את כל הפלסטינים. אתם לא מבינים שזה לא התפקיד של הצבא להיות הומני. צה"ל עושה את מה שהוא מוצא לנכון כארגון שהמטרה שלו זה לשמור על הגבולות ולנצח במלחמה הבאה. כל הקטע של "ההומניות" שמגביל את הפעולות שלו מגיע מלמעלה.
לנהל וויכוח האם הצבא שלו הומני או לא, מתנהג בסדר או לא זה פשוט מגוחך.

מסכים איתך לגמרי שזה מגוחך "צבא הומני", אין כזה דבר.
הנקודה היא - הם אומרים שמה שבשיר לא נכון בגלל שצה"ל לא עושה פעולות לא הומניות, אז הצגתי עובדה שצה"ל כן עושה פעילויות לא הומניות לפעמים, לא אמרתי אם זה טוב\רע\לגיטימי\לא לגיטימי.
בכ"מ חבל שזכויות אדם לא מעניינות אותך, אם זאת באמת הדאגה שאתה מגלה לפלסטינים.

מסכים איתך לגמרי שזה מגוחך "צבא הומני", אין כזה דבר.
הנקודה היא - הם אומרים שמה שבשיר לא נכון בגלל שצה"ל לא עושה פעולות לא הומניות, אז הצגתי עובדה שצה"ל כן עושה פעילויות לא הומניות לפעמים, לא אמרתי אם זה טוב\רע\לגיטימי\לא לגיטימי.
בכ"מ חבל שזכויות אדם לא מעניינות אותך, אם זאת באמת הדאגה שאתה מגלה לפלסטינים.

מעניינות אותי הזכויות במדינה שלי, לא בשום מקום אחר. למה אני צריך לדאוג לעמים אחרים שמוותרים לבד על החופש שלהם?

למה אתה מתכוון ב "עמים אחרים שמוותרים לבד על החופש שלהם"?

למשל עמים שבוחרים בארגוני טרור כגוף שולט?

למה אני בכלל צריך להיות מוטרד מאיך מתנהלים חיים של אנשים אחרים? למה זה חבל לך?

אתם מרחם גם על הסינים שהממשלה שלהם לא מכבדת את הזכויות שלהם? או שאסון העם הפלסטיני הוא האסון הכי גדול בהיסטוריה של האנושות?

למשל עמים שבוחרים בארגוני טרור כגוף שולט?

למה אני בכלל צריך להיות מוטרד מאיך מתנהלים חיים של אנשים אחרים? למה זה חבל לך?

אתם מרחם גם על הסינים שהממשלה שלהם לא מכבדת את הזכויות שלהם? או שאסון העם הפלסטיני הוא האסון הכי גדול בהיסטוריה של האנושות?
העם לא בחר בפה אחד, אל תכניס פה אד פופולום, יש להתחשב בזכויות של כולם(גם שלנו כמובן) כל עוד זה לא פוגע באף אחד, ובהנחה שיש עוד דעות שפויות בצד הפלסטינאי שבהם בטח ובטח שיש להתחשב.
ואני גר במדינת ישראל וחי את הסכסוך הפלסטיני, אני חושב שזה ברור למה אני מתייחס לזה בצורה אחרת. ואני לא אומר שזה האסון הכי גדול, יש לגנות פגיעה בזכויות האדם בכל מקום.

העם לא בחר בפה אחד, אל תכניס פה אד פופולום, יש להתחשב בזכויות של כולם(גם שלנו כמובן) כל עוד זה לא פוגע באף אחד, ובהנחה שיש עוד דעות שפויות בצד הפלסטינאי שבהם בטח ובטח שיש להתחשב.
ואני גר במדינת ישראל וחי את הסכסוך הפלסטיני, אני חושב שזה ברור למה אני מתייחס לזה בצורה אחרת. ואני לא אומר שזה האסון הכי גדול, יש לגנות פגיעה בזכויות האדם בכל מקום.

לא נראה לי שאתה יודע מה זה ad populum. העם אחראי על הזכויות של עצמו, לא אתה ולא הממשלה שלך. מה גורם לך לחשוב שיש לך זכות להתערב בצורת התנהלות של עמים אחרים?
אם פחות מדינות היו דוחפות את האף שלהן למקומות שלא שהוא לא שייך אליהם, כבר מזמן הייתה לנו פשרה עם השכנים שלנו.

תשמע, כל עוד הלהקות האלה מגנות רק את ישראל, ולא מתייחסות לאף מדינה אחרת אפשר לשפוט את זה בקלות כפופוליזם. זה מה ש"חם" עכשיו, לגנות את ישראל.
אז, בין אם ישראל מקיימת פעולות לא לגיטימיות, ובין אם לא.. כל עוד אתה מגנה רק צד אחד במשוואה (כמובן שכאשר אני רושם "אתה" אני לא מתכוון אליך ספציפית.. זה סגנון דיבור) זה פסול.

לפי מה הסקת שאני שמאלני? כי ציינתי עובדות?
לא חסרים דיווחים מעופרת יצוקה שירו באזרחים חפים מפשע שלא סיכנו בשום דרך את ביטחונה של מדינת ישראל.
עכשיו, זה או שאתה מתכחש וטוען שזה מעולם לא קרה, ואז הדיון הזה נגמר פה,
או שאתה מצדיק את הרג החפים מפשע הללו.
כך או כך זה וויכוח חסר משמעות, אני מודע טוב מאוד למה שאתה אומר, לא צריך לזרוק סיסמאות ולא להסיק דברים שלא אמרתי, אני רק מציין עובדה.

אז בוא נגיד שבמבצע עופרת יצוקה כן ירו באזרחים חפים מפשע. תיתן לי עוד מדינה בעולם שעשתה מבצע כזה ולא הרגה אף אזרח חף מפשע. מלחמה זה מלחמה (ואתה במלחמה מהקמת המדינה) וגם אזרחים חפים מפשע נהרגים. מקסים שאתה יוצא נגד צהל שנגיד והרג מספר אזרחים חפים מפשע כאשר לפני מספר שנים ערבים התפוצצו לך בתוך אוטובוסים כל יומיים ולקחו איתם עשרות אנשים

אני לא יודע כל מה שצה"ל עושה מן הסתם, השאלה היא האם אתה דוחה תיעודי הריגת חפים מפשע, או את "שוברים שתיקה" למשל.
מה חשבת שעושים בצבא? מדגדגים את הערבים עם נוצה?
כל ה"חפי פשע" האלה חצי מהסרטונים לא באמת חפי פשע.. וחיילים בלחץ מספיק גדול מכל פיפס קטן שיכול לקרות אז בטח שיהיה כמה "טעויות".. ניראה אותך במצב שתקוע באיזה שכונה ערבית שונאאת יהודים עם מצב של חיים ומוות.
חוצמיזה כל הטרוריסטים הורגים חפי פשע, אז מה אתה בכלל משווה או מדבר בכלל על הריגת חפי פשע.
אתה חי בגלל הצבא!!
אני לא מבין ולא יבין אף פעם שמאלנים...
שתגיע לצבא אם בכלל תשרת, אולי תחשוב על קרבי תיראה מזה צבא .
בינתיים אל תדבר על דברים שאתה לא יודע וחושב שאתה מבין אותם

נערך לאחרונה:
מה חשבת שעושים בצבא? מדגדגים את הערבים עם נוצה?
כל ה"חפי פשע" האלה חצי מהסרטונים לא באמת חפי פשע.. וחיילים בלחץ מספיק גדול מכל פיפס קטן שיכול לקרות אז בטח שיהיה כמה "טעויות".. ניראה אותך במצב שתקוע באיזה שכונה ערבית שונאאת יהודים עם מצב של חיים ומוות.
חוצמיזה כל הטרוריסטים הורגים חפי פשע, אז מה אתה בכלל משווה או מדבר בכלל על הריגת חפי פשע.
אתה חי בגלל הצבא!!
אני לא מבין ולא יבין אף פעם שמאלנים...
שתגיע לצבא אם בכלל תשרת, אולי תחשוב על קרבי תיראה מזה צבא .
בינתיים אל תדבר על דברים שאתה לא יודע וחושב שאתה מבין אותם

שאני אבין, הבנאדם לפני גיוס? לא מבין למה בכלל מתייחסים לפלוץ-שמאלני-פציפיסט הזה.

שאני אבין, הבנאדם לפני גיוס? לא מבין למה בכלל מתייחסים לפלוץ-שמאלני-פציפיסט הזה.
חחחחח לא יודע לא יודע...
רציני איך אפשר להיות שמאלני, משהו שבחיים אני לא יבין!
אנחנו חיים פה אנחנו האלה שיודעים הכי טוב מה קורה ומספיק שונאי ישראל ושמאלנים יש בעולם, אז שיהיה פה?

אני רואה שיכולת הסקת המסקנות שלכם פה נורא גבוהה, ולכן אני מוצא לנכון לא להגיב על גיבובי השטויות.
coldfire: אני לא יודע את מי אתה חושב שאני מייצג, אבל אם יש לי דעה על מצב מסוים שנקלעה אלייה מדינה אחרת זה כבר לגיטימי.
idunno11 אני מסכים איתך שזה עכשיו באופנה לשנוא את ישראל, מעולם לא אמרתי שלא(אולי גאוני הדור שהסיקו שאני שמאלן?)

אני רואה שיכולת הסקת המסקנות שלכם פה נורא גבוהה, ולכן אני מוצא לנכון לא להגיב על גיבובי השטויות.
coldfire: אני לא יודע את מי אתה חושב שאני מייצג, אבל אם יש לי דעה על מצב מסוים שנקלעה אלייה מדינה אחרת זה כבר לגיטימי.
idunno11 אני מסכים איתך שזה עכשיו באופנה לשנוא את ישראל, מעולם לא אמרתי שלא(אולי גאוני הדור שהסיקו שאני שמאלן?)

דיעה זה אחלה. אל תכפה את הדיעות שלך עליי.

חחחחח לא יודע לא יודע...
רציני איך אפשר להיות שמאלני, משהו שבחיים אני לא יבין!
אנחנו חיים פה אנחנו האלה שיודעים הכי טוב מה קורה ומספיק שונאי ישראל ושמאלנים יש בעולם, אז שיהיה פה?

תתפלא, אני הייתי שמאלני פעם. אנשים לא מבינים מה זה באמת הפלסטינאים, על אילו ערכים הם מתחנכים ומה הם עושים. כשהתחלתי להתנדב במשטרה קיבלתי תמונה אחרת לגמרי- אתם פשוט לא יודעים כמה מחבלים,פדופילים,גנבים,נרקומנים,אנסים מסתובבים לכם ברחוב. וניחשתם נכון- כולם מפלסטין המסכנה שסובלת יום יום מצהל. אני יכול לספר לכם סיפורים מפה ועד הודעה חדשה על האנשים הנמוכים שבנמוכים שיש שם ואיך הם מנסים להיכנס לכם לארץ ומה הם מתכננים לעשות.

שוב, אני לא עושה פה הכללה חס וחלילה- יש לי חברים מאוד טובים שהם ערבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית