הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מנכ"ל טיב טעם: "שוקל להפסיק מכירת חזיר"

האמת קונקסט, אחלה הסבר.
אבל אם זה ההסבר יכולת פשוט להסתפק בזה שתגיד שבשר קפוא פחות טוב ופחות אחיד מבשר טרי.
עם זה אי אפשר להתווכח, חוץ מלהזכיר שרוב הבשר שנמכר ברוב רשתות המזון (גם מסעדות כנראה, אבל זה סיפור אחר) הוא במקור בשר קפוא.

האמת קונקסט, אחלה הסבר.
אבל אם זה ההסבר יכולת פשוט להסתפק בזה שתגיד שבשר קפוא פחות טוב ופחות אחיד מבשר טרי.
עם זה אי אפשר להתווכח, חוץ מלהזכיר שרוב הבשר שנמכר ברוב רשתות המזון (גם מסעדות כנראה, אבל זה סיפור אחר) הוא במקור בשר קפוא.
לצערי אתה צודק.
אבל, אני חייב לציין שלאט לאט אנחנו משתפרים, וכרגע המצב הרבה יותר טוב מהבחינה הזאת מאשר לפני 10שנים.
אבל תאכלס כנראה נצטרך לשלם תמיד יותר כסף בשביל לקבל בשר איכותי.:(

תגיד, אתה מבין בעישון ונקניקים?
יש לך מושג אם יש פיקוח ממשלתי על כמות הSodium nitrite או ניטרטים אחרים ששמים בנקניקים כדי לשמר אותם?

תגיד, אתה מבין בעישון ונקניקים?
יש לך מושג אם יש פיקוח ממשלתי על כמות הSodium nitrite או ניטרטים אחרים ששמים בנקניקים כדי לשמר אותם?
בפעם היחידה שיש לי סוף סוף הזדמנות לעזור לך בתחום שאני מבין בו,
אתה בא ושואל אותי על פיקוח על כמות הסודיום?איזה בעסה...;maeq
אין לי שמץ גבר.. למה אתה שואל? סתם בקטע בריאותי?

כן. וזה לא סודיום- אלה החומרים המשמרים שבין היתר הם חומרים מסרטנים. רציתי לדעת עד כמה יש עליהם פיקוח 😃
אתה מוזמן לספר ולשתף את כל מה שאתה יודע. תעשיית הבשר ובמיוחד הנקניקים מסקרנת. ברצינות. 😃
בנוסף- תמיד נשמח לקבל מקומות טובים לקנות מהם.

בפעם היחידה שיש לי סוף סוף הזדמנות לעזור לך בתחום שאני מבין בו,
אתה בא ושואל אותי על פיקוח על כמות הסודיום?איזה בעסה...;maeq
אין לי שמץ גבר.. למה אתה שואל? סתם בקטע בריאותי?

EMZ מתעניין בנקניקיות.. ובעישון נקניקיות במיוחד אם אתה מבין למה הוא מתכוון... 🙄

בעידן של היום ,כבר לא מייצרים נקניקים בעישון וכבישה בשיטות של פעם, משתמשים בהרבה מאוד תוספות סינטטיות בשביל להקנות את הטעם המעושן האופייני...
וכמו שאתה בטח מתאר יש בהם הרבה ג'אנק.
גם עישון קר אמיתי אגב, של נקניקים ב-40 מעלות לכמה ימים זה מצע גידול די אפקטיבי להרבה מאוד חיידקים ודרעק אחרים...אבל, זה אחד הדברים! אם טעמת פעם בשר, או דג שעבר עישון טוב ,
לא תוותר על זה יותר. שוקיים וחזה עוף מצוקמקים יכולים להפוך למעדן אמיתי כשהם מעושנים.שלא לדבר
על נתח של ברוסט או צלעות. גם ההתעסקות בזה זה כיף אמיתי.
בהזדמנות נעלה לפה תמונות.

---------- התגובה התווספה ב 21:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:34 ----------

EMZ מתעניין בנקניקיות.. ובעישון נקניקיות במיוחד אם אתה מבין למה הוא מתכוון... 🙄
אם תוסיף לכל משפט:"אם אתה מבין למה אני מתכוון" תמיד תקבל אסוציאציה מלוכלכת.
😛

יצא לך פעם להכין\לטעום נקניקיות דם? זה מסקרן אותי...
להכין ,לא.לאכול,בטח. אחד הדברים היותר טעימים שיש.
אכלתי דברים הזויים מאוד בחיים,חלקם מעולים וחלקם דוחים...למשל בשר דוב, בשר דרבן- (מעולה),בשר עורבים-(גועל נפש),בשר של נוטרייה(דוחה ברמות).אני מוכן לטעום כמעט כל דבר
לפחות פעם אחת.

• פותח/ת השרשור
איך החלק הזה נקרא ברוסית?
זאד

חבל שאתה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל.
לצורך השוואה,נתח יחסית דל שומן(ירך) שבד"כ הולך הכי טוב לשיפודים,עולה בערך כמו פרגית.
יקר?
לא נראה לי.
smile.gif

פרגית זה בשר נטו מהירך, בלי שומן ועצמות.

אני די בטוח שאתה טועה, פרגית באנגלית זה pullet, בהגדרה זאת תרנגולת צעירה.
:🙁
בישראל פרגית-הכרע ללא השוק מפורקת מהעצם.עוד סוג של תחמנות.
למעשה זה החלק הכי שמן ועסיסי בעוף ולדעתי הוא מעולה לשניצלים דווקא.
את השוארמה שאתה קונה בשוארמיות עושים מאותו החלק של ההודו ומוסיפים מלמעלה שומן
מהתחת של הכבש, ה"ליאה".
גם קבב טלה בארץ הוא בדר'כ בשר בקר זול טחון עם שומן כבש...
ישראלים זה עם תחמן..ומה שעצוב זה שאנשים כל כך מתרגלים לחרא הזה עד שכשהם כבר טועמים את הדבר האמיתי הם לא רגילים אליו ומוותרים.דג "סול" למשל זה מעדן יקר וטעים.
רק מה?ישראלים זוכרים שפילה סול זה חתיכת דג טפל מכוסה בשכבה עבה של קרח ומסריח כל כך
עד שצריך להשרות אותו במיץ לימון לטשטש את הסירחון.כשיהיה מולם דג סול טרי ועשוי טוב
הם פשוט לא יגעו בו.;maeq
שינקן זה בדר''כ שוק של חזיר מעושנת,פרישוטו/חמון דה הביריקו -שוק כבושה ומשומרת במלח.
מהבטן בדר'כ עושים פנצ'טה/בייקון.
כמעט רוב החלקים של החזיר הם רזים, ואילו שלא,ניתן להוריד מהם את רוב השומן הנראה לעין משום שהוא
לא שזור ומשוייש בתוך הבשר כמו בבשר בקר,אלא עוטף אותו.
(אני נגד זה כמובן...השומן מתקתק ונהדר כשלעצמו).

נערך לאחרונה:
בקיצור אני טועה לגבי הפרגית או לא? אם כן אז צריך לתקן את מורפיקס ואת המילון של וואלה.

נערך לאחרונה:
Meat Glue

מזכיר לי את מה שMOONLIGHT פירסם לא מזמן

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בקיצור ולעניין קשת טעמים הכי טוב ואיכותי מבחינת בשר ומעדנייה ,לא כשר כמובן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית