הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אמא עושה לתינוקת שלה קעקוע

• פותח/ת השרשור ORR
  • פורסם בתאריך
כדאי אם כך שאני אלמד מקרמבו על הסקות לוגיות:

הדוסים הם ציבור מסריח שרק פוגע בנו ->דת רק הורסת הכל ומייצגת את מה שרע
אנשים שונים מתייחסים לדת באופן שונה לגמרי -> הדת מפלגת את העם
(אנשים שונים מתייחסים לאכילת בשר באופן שונה לגמרי ->אכילת בשר מפלגת את העם)

ממש שיא הפורמליזם אלכס, תודה רבה שהארת את עיניי.

ועל הקטע הנחמד הזה על הפרדת דת ומדינה: יש הבדל בין מדינה ולאום, המדינה שייכת לכולם כולל המיעוטים, הלאום הוא שלנו בלבד. אתה חושב שמדינת ישראל הייתה קמה אם לא הייתה הדת היהודית? אם העם היהודי היה נוצרי נניח, האם הוא היה קיים היום בכלל?
דת נקשרת עם השנים עם המסורת והלאום, בסופו של דבר אחד מהדברים שמגדירים עם הוא הדת שהייתה שלטת בו במשך מאות/אלפי שנים, וגם זה נכון לגבי כל המדינות שציינת חוץ מארה"ב וקנדה הצעירות.

אני לא מבין, אתה מנסה להגיד שאם מישהו אחר טועה בהסקות, אז זה מצדיק את הדמגוגיה שלך?

הקטע האחרון בהודעה שלך זה ג'יבריש.

בני אדם יצרו את הדת והם משתמשים בה ככלי לשטוף מוחות ולהשתמש באנשים אחרים לצורך קידום האינטרסים שלהם.
השאלה האם הדת היא יצירה אנושית או לא היא לא העיניין פה.
העיניין פה הוא שדת היא לא הגורם למלחמות, אלא כלי שאנשים מסוימים משתמשים בו כדי ליצור מלחמות.
מלבד זאת, בדת יש גם הרבה היבטים חיובים. (חוקי מוסר, צדק, סדר חברתי וכו')

ועל הקטע הנחמד הזה על הפרדת דת ומדינה: יש הבדל בין מדינה ולאום, המדינה שייכת לכולם כולל המיעוטים, הלאום הוא שלנו בלבד. אתה חושב שמדינת ישראל הייתה קמה אם לא הייתה הדת היהודית? אם העם היהודי היה נוצרי נניח, האם הוא היה קיים היום בכלל?
דת נקשרת עם השנים עם המסורת והלאום, בסופו של דבר אחד מהדברים שמגדירים עם הוא הדת שהייתה שלטת בו במשך מאות/אלפי שנים, וגם זה נכון לגבי כל המדינות שציינת חוץ מארה"ב וקנדה הצעירות.
רוב העמים מגדירים עצמם לא בקשר לדת מסוימת אלא בקשר לטריטוריה. לא כולם, אבל הרוב.
זה שהיהודים השתמרו כקבוצה אתנית בעיקר בגלל הדת לא נותן לדת שום יתרון ופריוילגיה.הם התקיימו כקבוצה אומללה ונרדפת ואני לא רואה פה שום דבר שניתן לזקוף לזכותה של הדת.
ומה עם התסריט הבא: היהודים היו מתבוללים לחלוטין עם עמים אחרים ונעלמים כעם לפני מאות שנים. אתה היית כיום בן למשפחה אנגלית/גרמנית/אמריקאית או כל דבר אחר והיית חי לך בכיף. זה רע? במה זה פחות טוב מלחיות במדינה די קטנה ומחורבנת מוקפת אויבים, עם המחשבה שבכל המדינות האחרות תהיה "היהודי"?
כשנוצר הרעיון של תורת הגזע, עניין הדת הפך לעוד פחות משמעותי כי התייחסו ליהודים בגלל השתייכותם ללאום, ולא לדת.

נערך לאחרונה:
השאלה האם הדת היא יצירה אנושית או לא היא לא העיניין פה.
העיניין פה הוא שדת היא לא הגורם למלחמות, אלא כלי שאנשים מסוימים משתמשים בו כדי ליצור מלחמות.
מלבד זאת, בדת יש גם הרבה היבטים חיובים. (חוקי מוסר, צדק, סדר חברתי וכו')
אנשים משתמשים בדת ככלי לשטיפת מוחות ולליבוי איבה מול עמים או קבוצות אחרות. בכך דת היא אחד הגורמים למלחמות.
חוקים שנועדו לצורך שמירה על סדר חברתי זה חוקים שנחוצים לקיומה של חברה, ואין שום צורך בדת כדי להטמיע אותם באנשים.

אנשים משתמשים בדת ככלי לשטיפת מוחות ולליבוי איבה מול עמים או קבוצות אחרות. בכך דת היא אחד הגורמים למלחמות.
חוקים שנועדו לצורך שמירה על סדר חברתי זה חוקים שנחוצים לקיומה של חברה, ואין שום צורך בדת כדי להטמיע אותם באנשים.
שימי לב שסתרת את עצמך במשפט הראשון.
הדת היא כלי, אבל היא לא הגורם - הגורם האמיתי הוא בני אדם.
לדוגמא, סכין שננעצת בליבו של פלוני תמית אותו, אבל הגורם למוות הוא הרוצח שאחז בסכין ולא הסכין עצמה.
הסכין הוא כלי שיכל להיות משומש באותה מידה למטרה טובה כמו חיתוך ירקות.

שימי לב שסתרת את עצמך במשפט הראשון.
הדת היא כלי, אבל היא לא הגורם - הגורם האמיתי הוא בני אדם.
לדוגמא, סכין שננעצת בליבו של פלוני תמית אותו, אבל הגורם למוות הוא הרוצח שאחז בסכין ולא הסכין עצמה.
הסכין הוא כלי שיכל להיות משומש באותה מידה למטרה טובה כמו חיתוך ירקות.
😣

אני לא מבין, אתה מנסה להגיד שאם מישהו אחר טועה בהסקות, אז זה מצדיק את הדמגוגיה שלך?

הקטע האחרון בהודעה שלך זה ג'יבריש.

אני לא מבין איך בדיוק להגיב למה שאתה כותב בשרשור הנוכחי.
אתה בעצם פינצ'ר קטן שכל פעם שרואה שאני עובר נושך לי את הרגל - ואני כמובן ממשיך ללכת בלי יותר מדי הפרעה, כי בעצם לא הצגת שום מידע ענייני/דעה/דברים של ממש. אם תביא משהו לדיון אגיב לך, אם עוד פעם תברבר עלי משהו, אני לא אגיב מבחירה - ולא בגלל שאין לי מה לענות.

• פותח/ת השרשור
ואיי ואייי.. חחח
בכלל לא התכוונתי לנושא הזה באשכול חחחחחח
איזה ויכוחים הולכים פה D:

רוב העמים מגדירים עצמם לא בקשר לדת מסוימת אלא בקשר לטריטוריה. לא כולם, אבל הרוב.
זה שהיהודים השתמרו כקבוצה אתנית בעיקר בגלל הדת לא נותן לדת שום יתרון ופריוילגיה.הם התקיימו כקבוצה אומללה ונרדפת ואני לא רואה פה שום דבר שניתן לזקוף לזכותה של הדת.
ומה עם התסריט הבא: היהודים היו מתבוללים לחלוטין עם עמים אחרים ונעלמים כעם לפני מאות שנים. אתה היית כיום בן למשפחה אנגלית/גרמנית/אמריקאית או כל דבר אחר והיית חי לך בכיף. זה רע? במה זה פחות טוב מלחיות במדינה די קטנה ומחורבנת מוקפת אויבים, עם המחשבה שבכל המדינות האחרות תהיה "היהודי"?
כשנוצר הרעיון של תורת הגזע, עניין הדת הפך לעוד פחות משמעותי כי התייחסו ליהודים בגלל השתייכותם ללאום, ולא לדת.

צר לי שמבאס אותך להיות ישראלית/יהודיה, אני גאה בשייכות הלאומית שלי.
העם הצרפתי לא מגדיר את עצמו כנוצרי. את חושבת שהעם הצרפתי היה נראה כמו שהוא מבחינה לאומית, תרבותית, מסורתית וכו' אם הוא לא היה נוצרי (ברובו, לאורך היסטוריה של יותר מאלף שנה)? את חושבת שההמנון היה אותו המנון (מבחינת תוכן, ערכים שהוא מציג) היצירות במוזיאונים הצרפתיים אותן יצירות? ההיסטוריה של העם הצרפתי אותה היסטוריה?

צר לי שמבאס אותך להיות ישראלית/יהודיה, אני גאה בשייכות הלאומית שלי.
העם הצרפתי לא מגדיר את עצמו כנוצרי. את חושבת שהעם הצרפתי היה נראה כמו שהוא מבחינה לאומית, תרבותית, מסורתית וכו' אם הוא לא היה נוצרי (ברובו, לאורך היסטוריה של יותר מאלף שנה)? את חושבת שההמנון היה אותו המנון (מבחינת תוכן, ערכים שהוא מציג) היצירות במוזיאונים הצרפתיים אותן יצירות? ההיסטוריה של העם הצרפתי אותה היסטוריה?
אני מקבלת את השייכות הלאומית שלי כעובדה. אני לא מוכנה לקבל השתייכות דתית כנגזרת מהשייכות הלאונית שלי.
אני לא טוענת שדת לא משפיעה על תרבות. אני חושבת שדת אינה הכרחית לתרבות.
אני כן טוענת שדת לא צריכה להיות קשורה למדינה ולחוקים במדינה (ובכך לכפות על האזרחים סממנים דתיים שאינם מקובלים עליהם).

נערך לאחרונה:
אני מקבלת את השייכות הלאומית שלי כעובדה. אני לא מוכנה לקבל השתייכות דתית כנגזרת מהשייכות הלאונית שלי.
אני לא טוענת שדת לא משפיעה על תרבות.
אני כן טוענת שדת לא צריכה להיות קשורה למדינה ולחוקים במדינה (ובכך לכפות על האזרחים סממנים דתיים שאנים מקובלים עליהם).

אם תקראי שוב את הדברים שלי, ביתר שימת לב, תראי שמה שאת טוענת בכלל לא נסתר בדברים שלי.
כתבתי שלאום ומדינה זה לא אותו דבר. במדינה יש גם מיעוטים, ואם היא דמוקרטית אז היא שייכת גם להם.
הלאום מושפע מהדת לא בצורה שהיא בשליטתנו, אלמנטים מהדת הרווחת הם אינהרנטיים בתוך הלאום, באופן היסטורי ולוא דווקא מכוון.
את מקבלת את היותך ישראלית במשמעות של להיות שייכת לעם היהודי (כלאום, לא כאזרחית במדינת ישראל) אבל בתוך "הישראלית" הזה נמצאים אלמנטים רבים מהדת היהודית (עקרונות, השפעות, מסורות) שאין ביכולתך לסלק.

(נ.ב. מי אמר שדת צריכה להשפיע על חוקים במדינה דמוקרטית ואיך זה בכלל עולה מהדברים שלי??)

אם תקראי שוב את הדברים שלי, ביתר שימת לב, תראי שמה שאת טוענת בכלל לא נסתר בדברים שלי.
כתבתי שלאום ומדינה זה לא אותו דבר. במדינה יש גם מיעוטים, ואם היא דמוקרטית אז היא שייכת גם להם.
הלאום מושפע מהדת לא בצורה שהיא בשליטתנו, אלמנטים מהדת הרווחת הם אינהרנטיים בתוך הלאום, באופן היסטורי ולוא דווקא מכוון.
את מקבלת את היותך ישראלית במשמעות של להיות שייכת לעם היהודי (כלאום, לא כאזרחית במדינת ישראל) אבל בתוך "הישראלית" הזה נמצאים אלמנטים רבים מהדת היהודית (עקרונות, השפעות, מסורות) שאין ביכולתך לסלק.

(נ.ב. מי אמר שדת צריכה להשפיע על חוקים במדינה דמוקרטית ואיך זה בכלל עולה מהדברים שלי??)
התייחסתי מלכתחילה למה שאמרת על כך שהמדינה לא היתה קמה ללא הדת היהודית, ואם העם היהודי לא היה כזה - הוא לא היה קיים בכלל. אני לא רואה זכות מיוחדת בלהיות שייכת דווקא לעם היהודי. זה פשוט עובדה, לא איזו פריוילגיה מיוחדת. הצורה שבה העם היהודי התקיים לאורך ההיסטוריה לא גורמת לי לשמוח בכך שהוא שרד.
ולמה שאתה אומר עכשיו - אני ישראלית במשמעות של להיות שייכת לעם היהודי, ואני לא רוצה שום קשר עם דת כלשהי, ובפרט הדת היהודית, שכפי שהיא קיימת בארץ היא דת חשוכה ומניפולטיבית. ואני לא רואה שום סיבה לכך שהמדינה תכפה עליי סממנים דתיים כלשהם. ההבדל בין כפיה דתית לבין התנהלות של כל איש כשלעצמו לפי חוקי הדת הוא די ברור, ולא דורש הסבר. לכן גם אם בתרבות יש סממנים דתיים - אם אין כפיה דתית, אני לא חייבת לאמץ אותם.

חוב לראק. תעלה גליון ציונים.

אין לי. זה היה בוחן אמצע סימסטר. זה לא כלול בממוצע.

---------- התגובה התווספה ב 19:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:15 ----------

חומזה לא ממש אכפת לי מדת, או מאנשים דתיים, אחרת לא הייתי לומד בבר אילן.
כן אכפת לי כשאנשי כופים עליי את הדת הזאת, ואמרתי לך שויכוח של דת ומדינה זה ויכוח נפרד ואין לי כוח להיכנס אליו.
כנראה שמדינת ישראל צריכה להישאר מדינת עולם שלישי, זה המקום הראוי לה.

הצורה שבה העם היהודי התקיים לאורך ההיסטוריה לא גורמת לי לשמוח בכך שהוא שרד.
וואו.

ולמה שאתה אומר עכשיו - אני ישראלית במשמעות של להיות שייכת לעם היהודי, ואני לא רוצה שום קשר עם דת כלשהי, ובפרט הדת היהודית, שכפי שהיא קיימת בארץ היא דת חשוכה ומניפולטיבית. ואני לא רואה שום סיבה לכך שהמדינה תכפה עליי סממנים דתיים כלשהם. ההבדל בין כפיה דתית לבין התנהלות של כל איש כשלעצמו לפי חוקי הדת הוא די ברור, ולא דורש הסבר. לכן גם אם בתרבות יש סממנים דתיים - אם אין כפיה דתית, אני לא חייבת לאמץ אותם.

הילדים שלך לא ישמעו בבית הספר מה זה חנוכה, פסח וראש השנה? לא יעשו בגרות בתנ"ך? באירועי יום הזיכרון לא ישירו שירים שלקוחים מתפילות? האם כל זה היא כפייה ומי פה הנכפה? לא שמעתי על מישהו שהתלונן על הדברים האלה (אולי על הבגרות בתנ"ך, אבל לא יותר מבגרויות אחרות). מה שבטוח הוא שאי אפשר להתנער מהדברים האלה, כל עוד את חלק מהחברה הישראלית, מה שלא ברור לאור דברים שאמרת - אם הייתי שותף לדעה שלך הייתי יורד מהארץ וחיי ברמת חיים יותר גבוהה הרחק מכל ה"כפייה" הדתית על תרבות בת אלפי שנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית