הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אמא עושה לתינוקת שלה קעקוע

• פותח/ת השרשור ORR
  • פורסם בתאריך
אני מאמין שצריך לשמור על הסטטוס קוו, ואני לא יודע על איזה כשלון אתה מדבר.

איזה סטטוס קוו? שהדבר הכי מועיל שאתה יכול לעשות עם תעודת בגרות זה להשתמש בה כנייר טואלט?

אני מדבר על כשלון של מערכת החינוך. איזה עוד כשלון יש יכול להיות כאן.

כן הכי טוב לשמור על קיפאון ולא לשנות כלום, חידוש ושינוי זה דבר רע.

חידוש ושינוי זה דבר טוב. אבל זה גם כן מסובך, וסתם לחדש לא באמת יתן משהו. אם אתה רוצה לחדש, אתה צריך לתת פתרון טוב יותר. ולימוד חופשי לא מאוד משכנע אותי.

איזה סטטוס קוו? שהדבר הכי מועיל שאתה יכול לעשות עם תעודת בגרות זה להשתמש בה כנייר טואלט?

אני מדבר על כשלון של מערכת החינוך. איזה עוד כשלון יש יכול להיות כאן.
העולם בנוי על בינוניים. והמערכת (שגם לדעתי מעפנה) בנויה עליהם.
אין אתגר למצטיינים, והחלשים מקבלים כמה שיותר הקלות העיקר לקבל תעודת בגרות. תעודת בגרות לא עוזרת בכלום אחרי שאתה מתחיל ללמוד את מה שאתה רוצה ללמוד, עד אז היא חשובה. כמו כן דבר בחיים, הוא טוב, עד שאתה משיג משהו יותר טוב.

מעולה אז אתה תשלח את הילד שלך למערכת חינוך ציבורית ואני לפרטית, רק בבקשה אל תחייב אותי לממן אותך.

חידוש ושינוי זה דבר טוב. אבל זה גם כן מסובך, וסתם לחדש לא באמת יתן משהו. אם אתה רוצה לחדש, אתה צריך לתת פתרון טוב יותר. ולימוד חופשי לא מאוד משכנע אותי.

העולם בנוי על בינוניים. והמערכת (שגם לדעתי מעפנה) בנויה עליהם.
אין אתגר למצטיינים, והחלשים מקבלים כמה שיותר הקלות העיקר לקבל תעודת בגרות. תעודת בגרות לא עוזרת בכלום אחרי שאתה מתחיל ללמוד את מה שאתה רוצה ללמוד, עד אז היא חשובה. כמו כן דבר בחיים, הוא טוב, עד שאתה משיג משהו יותר טוב.

אם תעודת הבגרות לא עוזרת לכלום כשאתה מתחיל ללמוד לימודים אקדמאיים, אז מערכת החינוך נכשלה.

QED.

אם תעודת הבגרות לא עוזרת לכלום כשאתה מתחיל ללמוד לימודים אקדמאיים, אז מערכת החינוך נכשלה.

QED.
יש לך קצת השכלה כללית, ולבן האדם הממוצע זה גורם גם קצת לחשוב. (כל ה12 שנות לימוד)
שמע, זה לא להיט, אבל זה כישלון של מערכת החינוך, ולא של הבגרויות עצמן.

אנחנו מדברים על כשלון של מערכת החינוך למקרה שלא שמת לב.

הבעיה שהיא היא שאתה החלטת שלהציב רף מינימום הוא לא פתרון טוב.
אין ספק שמערכת החינוך כושלת.

את הרף צריך להציב המוסד האקדמי/המעביד שלך, לא איזה גוף מופשט שהחליט שיש רף אחיד לכולם. רף למה? מה זה פותר? איזו בעיה?

כולכם חשים את עצמכם חכמי על, וטובים מאוד נגד הצעות.
בו נראה אתכם מציעים משהו טוב. שעובד.

אם כבר תעודת בגרות, מישהו יכול להסביר לי מה הרעיון מאחורי המבחנים המותאמים? למה שמישהו אחד ילמד כמות חומר מסויימת ולמישהו אחר יורידו רבע מהחומר?
בתעודת בגרות של מישהו שיש לו מבחן מותאם זה מצוין בדרך כלשהי? יש לזה התייחסות באוניברסיטה?

אם כבר תעודת בגרות, מישהו יכול להסביר לי מה הרעיון מאחורי המבחנים המותאמים? למה שמישהו אחד ילמד כמות חומר מסויימת ולמישהו אחר יורידו רבע מהחומר?
בתעודת בגרות של מישהו שיש לו מבחן מותאם זה מצוין בדרך כלשהי? יש לזה התייחסות באוניברסיטה?
אני מכיר מישהי שעושה מותאם, והיא, בוא נומר את זה ככה, לא חכמה.
למרות שהיא יכולה ללמוד משהו כמו שליש מכל החומר בהיסטוריה היא עדיין לא עוברת את ה70.
מבחן מותאם זה בשביל שאנשים דבילים יוכלו לקבל ציון נורמאלי. (לפי דעתי)
אני לא מכיר מישהו שיש לו מותאם והוא ביותר מ3 יחידות מתמטיקה.

ברור שזה הרעיון, אבל אם רוצים שלכולם יהיו ציונים גבוהים למה לעשות בכלל מבחנים? שיתנו לכולם 100 וגמרנו

כולכם חשים את עצמכם חכמי על, וטובים מאוד נגד הצעות.
בו נראה אתכם מציעים משהו טוב. שעובד.

הצעתי. אי התערבות של הממשלה במערכת החינוך. ואתה עדיין לא ענית לי על השאלה. זה תמיד נחמד לברוח ל ad hominem.

אני מכיר מישהי שעושה מותאם, והיא, בוא נומר את זה ככה, לא חכמה.
למרות שהיא יכולה ללמוד משהו כמו שליש מכל החומר בהיסטוריה היא עדיין לא עוברת את ה70.
מבחן מותאם זה בשביל שאנשים דבילים יוכלו לקבל ציון נורמאלי. (לפי דעתי)
אני לא מכיר מישהו שיש לו מותאם והוא ביותר מ3 יחידות מתמטיקה.

יש לי 2 אנשים בכיתה שעושים מותאם אחד 4 יחידות ואחד 5 מואץ

יש לי 2 אנשים בכיתה שעושים מותאם אחד 4 יחידות ואחד 5 מואץ

מוזר. אני לא מבין מה הקטע של מותאם, בטכלס זה פשוט מבחן קל יותר. החבר שלך שב5 יחידות יש לו את המותאם בכל המקצועות? יכול להיות שיש לו נגיד בעיית זכרון ואז בהיסטוריה יש לו מותאם.

הצעתי. אי התערבות של הממשלה במערכת החינוך. ואתה עדיין לא ענית לי על השאלה. זה תמיד נחמד לברוח ל ad hominem.

ואז אתה רק מתדיל את הפערים בחברה לבין מי שיש ומי שאין. אבל מה אכפט לך. אתה לא בינוני, אתה חכם, ואתה יכול גם להצליח בלי זה.
מה יעשה הרוב הבינוני? שידפק אתה אומר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית