הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה זה חשוב להתחיל לימודים כמה שיותר מוקדם?

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך

kaka

משתמש פעיל
509
1
נק' מוניטין:
424
509
1
אני רוצה ללמוד מסלול משולב של כלכלה פוליטיקה וממשל ופילוסופיה,
מאוד רציתי להתחיל ללמוד בשנה הקרובה בגיל 22 בבן גוריון, אבל לצערי אני כנראה לא אתקבל

האפשרויות הם לדחות את הלימודים בשנה ולשפר בגרויות ופסיכומטרי ואז להתקבל.
או להתחיל השנה תואר אחר שפחות מעניין אותי בבן גוריון, או ללמוד כלכלה במכללה.

שורה תחתונה היא כמה זה נורא לאבד שנה שלמה בגיל 22 בלהתעסק בחרא של בגרויות ופסיכו?

היום הרבה מעסיקים מרשים לעצמם להעדיף בוגרים מאונ'.

בוא נגיד ששנה לפה או לשם לא ממש משנה, אבל כמו שליאור אמר, הרבה מאוד מעסיקים מציבים היום תואר ראשון (והרבה מהם תואר שני) כתנאי קבלה לעבודה מסודרת. אם אתה חושב על מסלול אקדמי ספציפי כמו שרשמת ושווה לך להשקיע את השנה בשיפור בגרויות ופסיכומטרי לך על זה. אפשרות נוספת תהיה להתחיל תואר ולעבור לאחר אחרי שנה, אבל זה קצת בעייתי כי אתה תמיד מאבד משהו (זה אבל אפשרי בהחלט).

אני אקח את זה עוד צעד אחד קדימה... לא רק ששנה פה או שנה שם לא תשנה כלום, גם שנתיים לא. אני מניח שהשתחררת לא מזמן מהצבא - אם עדיין לא הספקת לעשות טיול ולראות עולם אני ממליץ לך בחום לארוז מזוודה.

לא הייתי ממליץ לך על ללמוד כלכלה במכללה. בד"כ מה שקורה שם(בעיקר במכללות הציבוריות-יזראל,תל חי..) זה שהחוג לכלכלה הכי נחשב שם, אין במכללות הנדסה למשל, או רפואה, מקצועות שדורשים נתונים גבוהים.

כתוצאה מזה הסטודנטים שם מרגישים שהם הכי חכמים בעולם כי הם מתעסקים קצת במתמטיקה ברמה של ילדים מפגרים, אולי פה אין בעייה, אבל הם נמצאים 3 שנים במככלה, טוחנים להם את השכל שהם מצטיינים ומתמחים ובלה בלה, אחרי הלימודים הם לא מבינים למה הם לא מוצאים עבודה, הם חיים בסרט שתואר מצ'וקמק בכלכלה מהמכללה הקקיונית שלהם שווה משהו בשוק, וזה בעיקר תוצאה של התנאים במכללה.

מה שגם הרמה שם לא גבוהה, במיוחד בכלכלה, רוב הסטודנטים לכלכלה במכללות לא יכולים להתקבל לכלכלה באוניברסיטה, אז הם ממציאים לעצמם תירוצים כאלה ואחרים על גבול הפתטיות.

אתמול דיברתי עם חבר שלי שלומד כלכלה ברופין והוא מספר לי שהיה להם מבחן בסטטיסטיקה ב, הוא אומר לי: "המרצה שלנו הסתובבה בכיתה והגיעה אליי, היא הסתכלה לי במבחן ותיקנה אותי בכמה שאלות ועוד קצת גילתה לי".

תסלחו לי אבל זה פשוט ביזיון.

קיצר אחרי החפירה, כלכלה לומדים באוניברסיטה

השאלה היא אם אתה רוצה ללמוד עכשיו או לא.
אם כן, לך לחוג שאתה מתקבל, ותיקח את הקורסים של המחלקה האחרת.
אפשר להתקבל על תנאי יחסית די בקלות, אם תקבל ציונים מספיק טובים תעבור למחלקה שרצית.

אם אתה לא סגור על עצמך, תעשה משהוא אחר.

וחבל לבזבז שנה על להביא ביד, אבל יותר חבל לבזבז 3/4 שנים על לעשות תואר במשהוא שלא מעניין אותך או שהעבודה בו לא תעניין אותך...

אני בעד לדחות כמה שיותר אם אתה לא סגור על עצמך
אם אתה בוודאות סגור על עצמך תלמד כמה שיותר מוקדם

מכל מה שאנשים אומרים פה חלקם קצת בולשיט, אתה יכול ללמוד תואר ראשון ואגב תואר ראשון זה לא זו לא דרישה יחידה מעוד כמה סוגי דרישות שקיימות בשוק.

מה עלייך לעשות זה לעבוד בחברה מסוימת שיש בו התמחות ותחום שאתה מתעניין לעבוד בו,
משם לטפס בקריירה ולעבוד ולשלב לימודי תואר ראשון אשר הדבר יעלה אותך לעוד הזדמנויות וצמיחה בקריירה בחברה עצמה וגם הכי חשוב תרכוש לעצמך ניסיון בעבודת צוות, אופי,
יכולות ומיומנות שאתה לא תקבל בכלל גם אם תלמד 4 שנים באוניברסיטה.

שאנשים מראיינים אותך לראיון היום, הם רוצים לראות אופי, סוג אישיות ויכולות שיש לך ומה אתה מסוגל לעשות מעבר ל"ידע" והשכלה.

רק בגלל שאתה צעיר בן 22, תסיים את הפסיכומטרי ואתה יכול ללמוד תואר ראשון בעיתוי שלך להתחיל מוקדם אחרי זה עבודה או להתחיל לעבוד ולצבור ניסיון ואז ללמוד, זה משתנה מאחד לאחד.

יש מקצועות שזה יכול לעבוד בהם ואתה צודק, אבל יש הרבה מקצועות שאפילו לא יסתכלו עליך אם אין לך תואר ראשון ואתה מנסה להתקבל, לפחות לעבודות הטובות יותר.

המון משרות נחשקות דורשות תואר, וגיל 22 זה זמן די אידיאלי להתחיל ללמוד.

זה מה שיקרה לך אם לא תלמד:

redneck_mentor.jpg

הדעה שלי היא שתואר זה דבר מספיק ארוך, קשה ומבאס גם בלי שתלמד משהו שאתה לא אוהב או שלא מעניין אותך. כל שכן אם זה המקצוע שאתה מתכוון לעסוק בו בעתיד. זה בקשר לאפשרות של ללמוד תואר אחר בבן גוריון.

בקשר ללימודים במכללה, קח בחשבון שאתה תמיד תהיה בעמדת נחיתות מול בוגר אוניברסיטה. איזה יתרון יש להתחיל ללמוד שנה קודם אם מיד אח"כ תהיה בעמדת נחיתות?

חוץ מזה, מישהו רודף אחריך? לאן אתה ממהר? מה כבר יקרה אם תתחיל ללמוד בגיל 22 ולא בגיל 23?

אגב, לא הייתי הולך על האופציה של להתחיל במכללה ולנסות לעבור לאונ'. הסיבה היא שהמעבר בדר"כ נעשה בסוף שנה א' וסטודנטים בשנה א', מוכשרים ככל שיהיו, פשוט לא יודעים ללמוד והציונים שלהם בשנה א' הם על הפנים. לכן מאוד קשה לעבור על סמך ציונים.

יש מקצועות שזה יכול לעבוד בהם ואתה צודק, אבל יש הרבה מקצועות שאפילו לא יסתכלו עליך אם אין לך תואר ראשון ואתה מנסה להתקבל, לפחות לעבודות הטובות יותר.

כן, כי בעבודות האלה דורשים מעבר ל"ידע והשכלה" כשיש ידע והשכלה. אחי עבד כמה שנים טובות בחברת השמה, שני הדברים הראשונים שהם עושים ברוב המקרים עם קורות חיים לפני שהם גורסים אותם זה: 1. לבדוק שהכל ברור בקו"ח ונכנס לדף אחד; 2. לבדוק השכלה, שזה ברוב הפעמים תואר ראשון.

לשמאלי יש רק תואר ראשון

וכפי הנראה גם מזונות לשלם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית