הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר בטסט

יניב ב

משתמש מתחיל
252
2
נק' מוניטין:
9
252
2
בבדיקת דם נימצאה כמות גבולית של טסט [ כוכבית אחת מעל המינימום].ברור לי שאני יכול להשפיע על החלטת הרופא אים להתחיל בטיפול. רציתי לדעת האים כדאי לקבל תוסף ואים כן איזה? או שעדיף לא להיכנס לזה . אני מרגיש תסמינים קלים של חוסר בטסט, בן 34, מיתאמן כימעט שנתיים , ולגבי דילול הזרע- לא מעונין בעוד ילדים [ אב ל2 ]. אשמח לתשובות .

בגילך (ואני קצת יותר מבוגר) נשאלת השאלה מה המטרה שלך? אל תשכח שרמת הייצור מתחילה לרדת אחרי גיל 30.
אם מדובר בפיתוח הגוף אז אף רופא לא יעניק לך את הכמות שבאמת נדרשת משמעותית לעליה משמעותית במסת השריר אלא טיפולים בשחרור איטי תוך מעקב ומרשם דבר שיעניק לך ספירת זרע גבוהה יותר במטרה להרחיב את הקן המשפחתי.
לכן, אם המטרה היא אכן מסת שריר או הגדלת ביצועים באימונים תפנה לכיוון הלא רפואי תוך שאתה מסתייע במדריכים הכתובים כאן באתר ומודעות לכל תופעות הלוואי האפשריות.

• פותח/ת השרשור
בגילך (ואני קצת יותר מבוגר) נשאלת השאלה מה המטרה שלך? אל תשכח שרמת הייצור מתחילה לרדת אחרי גיל 30.
אם מדובר בפיתוח הגוף אז אף רופא לא יעניק לך את הכמות שבאמת נדרשת משמעותית לעליה משמעותית במסת השריר אלא טיפולים בשחרור איטי תוך מעקב ומרשם דבר שיעניק לך ספירת זרע גבוהה יותר במטרה להרחיב את הקן המשפחתי.
לכן, אם המטרה היא אכן מסת שריר או הגדלת ביצועים באימונים תפנה לכיוון הלא רפואי תוך שאתה מסתייע במדריכים הכתובים כאן באתר ומודעות לכל תופעות הלוואי האפשריות.
השיקול הוא שיפור באיכות החיים [ באימונים ,בסקס, הרגשה כללית] לעומת סיכון לנזק מיצטבר. כניראה שמתחילים לא ניתן להפסיק , יצור הטסט הטיבעי יפסק. מה שרציתי לדעת הוא מה גודל הסיכון. כניראה שאקבל זריקה בשם נבידו כל 3חודשים.

1. מסכים לגמרי עם moo - אין כמו אימונים לשיפור ביצועים ובטח שההרגשה הכללית.
2. לגבי נבידו- המטרה של החומר היא ייצור תקין ורמות תקינות ולא דחיפה מעבר כך שבמקסימום מהחומר הזה תקבל חיים ממוצעים ולא מעבר - בטח שלא תוצאות משמעותיות באימונים.
3. לגבי שימוש בטסט' אחר - אם אין לך כוונות לבצע הפסקות מבוקרות ולהחזיר את הייצור הטבעי לנורמה - אל תתחיל !!!

למה אתם חושבים שאימונים יעלו ייצור טסט באדם עם פעילות אנדוקר' לקויה?

טסטוסטרון הוא הורמון מין גברי האחראי על תופעות גיל ההתבגרות כגון: הופעת שיעור על הפנים והחזה, עיבוי הקול, העלאת מסת השריר, עיבוי העצם, יצירת תאי זרע והעלאת הליבידו (החשק המיני). בהיבט ההתנהגותי "רמות גבוהות של הורמון זה אחראים לאגרסיביות ותחרותיות. הפרשת הטסטוסטרון פוחתת מגיל 30 ואילך ויורדת עוד באופן משמעותי יותר מגיל 50.
גם לסוג התרגיל השפעה משמעותית על הפרשת הטסטוסטרון: תרגילים מורכבים בהם מופעלים מספר מפרקים ושרירים רב (במיוחד כשמדובר בשרירי הרגליים) יתרמו להפרשת טסטוסטרון משמעותית יותר מאשר תרגילים מבודדים בהם מופעלים מספר מפרקים ושרירים מועט יחסית."

זהו ציטוט מכתבתו של דר' איתי זיו דבר שלי היה ידוע מראש אבל אסמכתא לא תזיק!
מעבר לזה כמובן המלצתי לבחור היתה ברמה הבסיסית כאשר לא ידוע מהי רמת הטסט' האמיתית שלו , אם יש בעיה כלשהיא שקשורה לכליות וכיו"ב.

רוב רובה של ההתחייסות שלי היתה לנושא האמצעים שאינם ניתנים מהרופא שבהם לא יעשה קיצורי דרך ובסוף יגמור את עצמו לגמרי

טסטוסטרון הוא הורמון מין גברי האחראי על תופעות גיל ההתבגרות כגון: הופעת שיעור על הפנים והחזה, עיבוי הקול, העלאת מסת השריר, עיבוי העצם, יצירת תאי זרע והעלאת הליבידו (החשק המיני). בהיבט ההתנהגותי "רמות גבוהות של הורמון זה אחראים לאגרסיביות ותחרותיות. הפרשת הטסטוסטרון פוחתת מגיל 30 ואילך ויורדת עוד באופן משמעותי יותר מגיל 50.
גם לסוג התרגיל השפעה משמעותית על הפרשת הטסטוסטרון: תרגילים מורכבים בהם מופעלים מספר מפרקים ושרירים רב (במיוחד כשמדובר בשרירי הרגליים) יתרמו להפרשת טסטוסטרון משמעותית יותר מאשר תרגילים מבודדים בהם מופעלים מספר מפרקים ושרירים מועט יחסית."

מעבר לזה כמובן המלצתי לבחור היתה ברמה הבסיסית כאשר לא ידוע מהי רמת הטסט' האמיתית שלו , אם יש בעיה כלשהיא שקשורה לכליות וכיו"ב.

רוב רובה של ההתחייסות שלי היתה לנושא האמצעים שאינם ניתנים מהרופא שבהם לא יעשה קיצורי דרך ובסוף יגמור את עצמו לגמרי
לאיתי זיו יש דוקטורט ב Sport Administration
תזכיר לי איך זה קשור לפעילות הורמונאלית?

לגבי איתי זיו - פחדתי להשתמש בשם שלו בגלל התגובה שידעתי שלא תאחר לבוא.
אז לשאלתך תשובה מקצת חומר שלמדתי בעבר:שאימון התנגדות מעלה משמעותית את ריכוז הטסטוסטרון בפלזמה (מים של נוזל הדם) . טסטוסטרון הוא הורמון בעל יכולת השפעה על מערכת העצבים בכך שיוצר אינטראקציה עם רצפטורים על הנוירונים (תאים של מערכת עצבים) ומעלה את כמות נוירוטרנסמיטורים (חומר כימי המעביר מידע) שמשתחררים, יוצר מחדש תאי עצב, מעלה גודל גוף תא עצב ואת אורך וקוטר הדנדריטים (שלוחות עצביות) שלו. תהליך זה תורם באופן ראשוני להגברה בייצור כוח.

לגבי איתי זיו - פחדתי להשתמש בשם שלו בגלל התגובה שידעתי שלא תאחר לבוא.
אז לשאלתך תשובה מקצת חומר שלמדתי בעבר:שאימון התנגדות מעלה משמעותית את ריכוז הטסטוסטרון בפלזמה (מים של נוזל הדם) . טסטוסטרון הוא הורמון בעל יכולת השפעה על מערכת העצבים בכך שיוצר אינטראקציה עם רצפטורים על הנוירונים (תאים של מערכת עצבים) ומעלה את כמות נוירוטרנסמיטורים (חומר כימי המעביר מידע) שמשתחררים, יוצר מחדש תאי עצב, מעלה גודל גוף תא עצב ואת אורך וקוטר הדנדריטים (שלוחות עצביות) שלו. תהליך זה תורם באופן ראשוני להגברה בייצור כוח.
הכל טוב ויפה אבל מחקרים מראים שהעלייה ברמות הטסט היא לא משמעותית, מדובר בכמה אחוזים בודדים לעומת האוכלוסיה הכללית (עד כ-10%). לכן, לא הייתי ממליץ על אימונים כפיתרון לבעיה אנדוקרינולוגית מלכתחילה. אם יש לו באמת בעיה (ואין לו, הוא עדיין בנורמה) מבחינת רמות הטסט שלו בדם, הוא זקוק לטיפול תרופתי ושום דבר אחר לא יעזור.
פותח האשכול, אין לך שום בעיה כי אתה נמצא בטווח הנורמה. לגבי חשק מיני, זה יכול לנבוע מ % שומן גובה, האם אתה בעל עודף משקל?
בנוסף זה יכול לנבוע מסטרס ולחץ נפשי ועוד אלף ואחד גורמים שלא קשורים לגיל שלך. ד"א מה בדקו לך TEST FREE?

אם לבנאדם יש בעיה לייצר טסט' באופן תקין ברמות מינימליות, למה אתה חושב שאם הגוף שלו "יצטרך" לייצר יותר, הוא יעשה את זה?
זה כמו שתגיד לי שאם תקח נכה ותשים אותו על ההליכון הוא לא ילך אבל אם תשים את ההליכון במהירות גבוהה הוא יתחיל לרוץ.

נערך לאחרונה:
אם לבנאדם יש בעיה לייצר טסט' באופן תקין ברמות מינימליות, למה אתה חושב שאם הגוף שלו "יצטרך" לייצר יותר, הוא יעשה את זה?
זה כמו שתגיד לי שאם תקח נכה ותשים אותו ההליכון הוא לא ילך אבל אם תשים את ההליכון במהירות גבוהה הוא יתחיל לרוץ.
הזכיר לי

simple+willzone.png

פותח הפוסט התכוון לשיפור כללי באיכות החיים שלו ולאוו דווקא לשיפור ביצועים בחדר כושר. לדעתי HRT זאת אופציה מצויינת. לגבי אימונים אז נכון שיש תוכניות ותרגילים שיגרמו להפרשת טסט גבוהה יותר אבל היא זניחה וגם לא רק לפרק זמן של 1-2 שעות לאחר האימון שלאחר מכן רמות הטסט חוזרות ל baseline ועם ה baseline נמוך אז הוא נמוך ושום תוכנית אימונים כזאת או אחרת. יכול להיות שלבחור יש בעיה אנדוקרינולוגית ו HRT יכול להיות אופציה נהדרת לשיפור איכות החיים.
מה הסיכונים

1. אזוספרמיה (חוסר יכולת לייצור זרע) (הוא טוען שהוא אב ל 2 ולא מעוניין בעוד ילדים אז זה לא פקטור
2. שינוי פרופיל בכולסטרול וטרגלצרידים ( מאוד תלוי בנטיה גנטית במינונים קלניים בגלל זה יש מעקב רופא)

חוץ מזה זאת אפשרות מצויינת למי שנתגלה אצלו בעיות הומונליות שלא ניתנות לטיפול בדרכים קונבנציונאליות

• פותח/ת השרשור
עידכון הרופא שלך אותי לבדיקת טסט חופשי וקבע לי תור בעוד שבועיים. תוצאות הבדיקה הם 44 כאשר הטווח בין 37-90. למשה אחוז השומן כ17. לא ניראה לי קשור . כניראה שאים לא ניבדקתי לא היה הדבר מציק לי. אני עדיין לא יודע אים כדאי לשכנע את הרופא לתת לי טיפול. מה זה hrt ?

טסט חופשי של 44 אף רופא לא יתן לך HRT Hormonal replacement theraphy כי הטסט שלך אמנם נמוך אבל עדיין בגובולות הנורה. מה שיותר מעניין זה מה רמות ה LH ו FSH שלך במצב נורמאלי בן אדם במצב שלך רמות ה LH ו FSH צריכות להיות גבוהות אם הם לא אזי אכן יש לך בעיה ואנדוקרינולוג יתן לך טיפול לשיפור רמות ה LH ו FSH שלך מה שיביא לעליה ברמות הטסט אם רמות ה LH ו FSH שלך גבוהות אז זאת אומרת שציר ה HTPA שלך תקין כלומר המוח מזהה את רמות הטסט הנמוכות ומגיב ע"י הפרשה של LH ו FSH. תעשה את הבדיקות ותראה מה התוצאות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית