הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה תוכנית לבחור בחיטוב ?

• פותח/ת השרשור ארז
  • פורסם בתאריך

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
כרגיל אני צריך את עזרתכם בנוגע לנ''ל.
יש יותר מידי תוכנית ss ,ביל סטאר , ליניארי , מקדונד וכולי וכולי ..
עכשיו הבנתי מאנשים בפורום שהוטב להם שהם עברו לתוכנית fbw
וזה בערך הכיוון שלי משהו כמו 3-4 אימונים בשבוע בעצימות גבוהה
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/
חשבתי על התוכנית הזאת (fbw) אבל בכל זאת אני רוצה להתייעץ איתכם לפני אם יש תוכנית אחרת שהיא מומלצת לחיטוב ?

אני שוקל בימי המנוחה לבצע אימון אירובי ( פרוטוקול מס 1 ) למשך 40 דק' (מומלץ לא מומלץ אשמח לדעה ? )

מענות טענות או סתם להגיד שאני לא מבין כלום בנושא יתקבלו בברכה 🤘

תלוי מה עשית עד עכשיו ?
FBW תתן מענה אם לא התאמנת כוח בעבר

אם אתה מתאמן כוח תלוי מה הנסיון שלך, בגדול הליניארית=מדקאו=5X5 הליניארית... תהיה שלד טוב לעבוד איתו, אבל ההתקדמות תהיה קטנה אם בכלל בהתאם לרמה שלך
אם אתה נוביק אתה תתקדם לא רע איתה בחיטוב בהתחלה

• פותח/ת השרשור
תלוי מה עשית עד עכשיו ?
FBW תתן מענה אם לא התאמנת כוח בעבר

אם אתה מתאמן כוח תלוי מה הנסיון שלך, בגדול הליניארית=מדקאו=5X5 הליניארית... תהיה שלד טוב לעבוד איתו, אבל ההתקדמות תהיה קטנה אם בכלל בהתאם לרמה שלך
אם אתה נוביק אתה תתקדם לא רע איתה בחיטוב בהתחלה

האמת שעד עכשיו לא עשיתי אימוני משקולות ( צבא) ועיקר האימונים שלי היו אימונים על משקל גוף בלבד שכיבות שמיכה , בטן , מתח וכולי .

נוביק אני לא יש לי מסת שריר נחמדה לפרופורציות הגוף שלי .
''הליניארית=מדקאו=5X5 הליניארית'' לאיזה תוכנית התכוונה מכיוון שכל תוכנית שנתקלתי בה היא 5X5 ליניארית ככה שאני די מבולבל.

האמת שעד עכשיו לא עשיתי אימוני משקולות ( צבא) ועיקר האימונים שלי היו אימונים על משקל גוף בלבד שכיבות שמיכה , בטן , מתח וכולי .

נוביק אני לא יש לי מסת שריר נחמדה לפרופורציות הגוף שלי .
''הליניארית=מדקאו=5X5 הליניארית'' לאיזה תוכנית התכוונה מכיוון שכל תוכנית שנתקלתי בה היא 5X5 ליניארית ככה שאני די מבולבל.

הסימן = זה סימן די ברור

אתה נוביק כנראה, אם לא התאמנת בתוכנית כוח
יש לך סרטונים של הסקוואט/דדליפט ?

• פותח/ת השרשור
איך בוחרים את המשקל שאיתו מתחילים את האימון ובאיזה שיטה מעלים את המשקלים?

---------- התגובה התווספה ב 21:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:28 ----------

לאף אחד אין תשובה בשבילי ? שאלות מפגרות מידי ?

---------- התגובה התווספה 07-07-2011 ב 16:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה 06-07-2011 ב 21:01 ----------

מצטער על החפירה אבל אני רוצה להתחיל האימון התכנית ?
בכל זאת יש מישהו שיכול לעזור לי ?

נערך לאחרונה:
באימון הראשון תתחיל בצורה של ניסוי וטעייה: תנסה משקלים שונים, ותבחר את המשקל ההתחלתי כך שתוכל להשלים איתו את כל החזרות והסטים בתרגיל, בטכניקה טובה.
בתרגילים עם טכניקה מורכבת (למשל סקוואט ודדליפט) אתה צריך קודם כל ללמוד את הטכניקה טוב, לכן תתחיל ממוט ריק או מוט עם משקל נמוך ותתקדם משם. אל תרוץ עם המשקלים, תשקיע קודם בלימוד הטכניקה.

אם אתה עובד עם תוכנית שאין בה יעדים ברורים להתקדמות מאימון לאימון, תתקדם בצורה אינטואיטובית: תנסה להוסיף כל אימון בין 2 ל-5 קילו (תלוי בתרגיל) ותראה איך אתה מרגיש עם זה. תוך כמה אימונים כבר תראה איך אתה מצליח להעלות משקלים בכל תרגיל ותרגיל (אולי לא מאימון לאימון אלא משבוע לשבוע, תלוי בתוכנית, בהתקדמות שלך ובכמה אתה אוכל). מצד אחד אתה מתחיל - אז בהתחלה תראה התקדמות די מהירה, מצד שני - בחיטוב ההתאוששות שלך לא טובה במיוחד וזה יאט את ההתקדמות.

• פותח/ת השרשור
באימון הראשון תתחיל בצורה של ניסוי וטעייה: תנסה משקלים שונים, ותבחר את המשקל ההתחלתי כך שתוכל להשלים איתו את כל החזרות והסטים בתרגיל, בטכניקה טובה.
בתרגילים עם טכניקה מורכבת (למשל סקוואט ודדליפט) אתה צריך קודם כל ללמוד את הטכניקה טוב, לכן תתחיל ממוט ריק או מוט עם משקל נמוך ותתקדם משם. אל תרוץ עם המשקלים, תשקיע קודם בלימוד הטכניקה.

אם אתה עובד עם תוכנית שאין בה יעדים ברורים להתקדמות מאימון לאימון, תתקדם בצורה אינטואיטובית: תנסה להוסיף כל אימון בין 2 ל-5 קילו (תלוי בתרגיל) ותראה איך אתה מרגיש עם זה. תוך כמה אימונים כבר תראה איך אתה מצליח להעלות משקלים בכל תרגיל ותרגיל (אולי לא מאימון לאימון אלא משבוע לשבוע, תלוי בתוכנית, בהתקדמות שלך ובכמה אתה אוכל). מצד אחד אתה מתחיל - אז בהתחלה תראה התקדמות די מהירה, מצד שני - בחיטוב ההתאוששות שלך לא טובה במיוחד וזה יאט את ההתקדמות.

תודה רבה לך זה מה שחיפשתי !
ידוע לך עם השיטה הליניארית 5X5 של ביל סטאר מתאימה לחיטוב ? או ss

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית