הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקניית מחשב

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך

VoClaS

משתמש קבוע
1,450
14
נק' מוניטין:
1,761
1,450
14
המחשב שלי קצת זקן ואני חושב להחליף אותו ,
אני מתלבט בכללי בין PC ל MAC כי בני דודים שלי אמרו לי שמק זה בן זונה של דבר ושווה לי אותו, מצד שני בחיים שלי לא ראיתי מק ואני רגיל ליכולות,ביצועים,והנוחות שכבר ידועה לי.
בכללי מה שאני משתמש במחשב זה אינטרנט,תוכנות וכדומה, לימודים, פוטושופ-מקצועי, סרטים וסדרות מידי פעם, ומשחקים אולי 1-2 בשנה אם לא כלום.
עוד משהו חשוב - אני משאיר את המחשב תמיד פתוח (אולי מכבה פעם בחודש לאיזה לילה)
אז אני קצת מפחד שהMAC ישרף או משהו כי זה הכל במסך לא?

אז מה עדיף?
העניין הוא שMAC אני גם לא יקנה בארץ ויביא מארה"ב אז מבחינת המחיר זה גם לא יצא לי בשמיים.
אם יש פורום המתמחה בזה או השוואוות בין השניים אשמח אם תביאו לינקים .
תודה.

אין לך מושג על מה אתה מדבר. לך ל-hwzone.co.il יסבירו לך טוב מאוד.

אני תמיד ימליץ על PC ובמיוחד בארץ לאור העבודה שא' המחירי MAC כאן מופקעים ב' אף אחד לא יודע לטפל בהם כאן במידה ומשהו נדפק.
המחירים שהם דורשים על MAC בארץ לא הגיוניים, מעבר לזה שאם אתה קונה תקנה כבר MAC PRO ולא iMac אם אתה רוצה באמת לנצל אותו, אין ספק שהIMAC הוא מגניב, נראה טוב בבית ואפילו פועל ממש טוב. אבל אם אתה לא עורך סרטים\מוסיקה(וגם רק בLOGIC) אין טעם לקנות MAC בארץ.
היום ב5 אלף שקל אפשר להביא מחשב PC מפלצת, אם היית גר באירופה\ארה"ב הייתי אומר לך לשקול MAC וללכת לנסות אותו קצת בחנות או למצוא חבר שיש לו, אבל בארץ באמת שהמחשבים האלה לא רלוונטיים מחיר גבוה ושירות על הפנים.

• פותח/ת השרשור
אני תמיד ימליץ על PC ובמיוחד בארץ לאור העבודה שא' המחירי MAC כאן מופקעים ב' אף אחד לא יודע לטפל בהם כאן במידה ומשהו נדפק.
המחירים שהם דורשים על MAC בארץ לא הגיוניים, מעבר לזה שאם אתה קונה תקנה כבר MAC PRO ולא iMac אם אתה רוצה באמת לנצל אותו, אין ספק שהIMAC הוא מגניב, נראה טוב בבית ואפילו פועל ממש טוב. אבל אם אתה לא עורך סרטים\מוסיקה(וגם רק בLOGIC) אין טעם לקנות MAC בארץ.
היום ב5 אלף שקל אפשר להביא מחשב PC מפלצת, אם היית גר באירופה\ארה"ב הייתי אומר לך לשקול MAC וללכת לנסות אותו קצת בחנות או למצוא חבר שיש לו, אבל בארץ באמת שהמחשבים האלה לא רלוונטיים מחיר גבוה ושירות על הפנים.
כמו שכתבתי, ישלי דודים וחברים שכל חודש יוצא שמישהו שאני מכיר יכול להביא לי משם את המחשב כך שהמחיר הוא לא משחק פה..

גם בחו"ל המחירים עדיין בשמיים יחסית למחיר שאותו המחשב עם אותו המפרט יעלה לך בלי הסמל של אפל.

למה שמישהו ירצה לקנות מחשב MAC? זה סה"כ מחשב רגיל במחיר מופקע לחלוטין עם מערכת הפעלה שאתה יכול להתקין בעצמך על כל מחשב במקום ווינדוס.

מסכים לגמרי
אין יתרון לmac בישראל

• פותח/ת השרשור
גם בחו"ל המחירים עדיין בשמיים יחסית למחיר שאותו המחשב עם אותו המפרט יעלה לך בלי הסמל של אפל.

למה שמישהו ירצה לקנות מחשב MAC? זה סה"כ מחשב רגיל במחיר מופקע לחלוטין עם מערכת הפעלה שאתה יכול להתקין בעצמך על כל מחשב במקום ווינדוס.
לא ניראלי אפשר לשים מק על מחשב רגיל ,זה הקטע...כי הייתי מנסה ופשוט מחליט לפי נוחות מה כדאי.

בקשר לעיניין שאתם אומרים שזה לא מתאים לארץ - זה דפוק לדעתי כי באיזה בחינה זה פוגע בי?
בזה שאין הרבה מפתחים של תוכנות ישראליות עם תאימות למק? לא נורא.

בכללי, מאוד הייתי מרוצה מהאייפון והוא הפתיע אותי לטובה , בגלל זה חשבתי אולי גם המחשבים שלהם מיוחדים, בני דודים שלי לכל אחד מהם יש כזה והם אומרים לי שזה הכי טוב (הם מאמריקה).

בקשר למחיר שאמרת שאותו מפרט אפשר במחיר נמוך בישראל - אני אבדוק.

מאק זה דרעק לא משנה איך תיסתכל על זה apple עושים לך טובה בזה שהם נתונים לך להשתמש במחשב שלהם

לא ניראלי אפשר לשים מק על מחשב רגיל ,זה הקטע...כי הייתי מנסה ופשוט מחליט לפי נוחות מה כדאי.

בקשר לעיניין שאתם אומרים שזה לא מתאים לארץ - זה דפוק לדעתי כי באיזה בחינה זה פוגע בי?
בזה שאין הרבה מפתחים של תוכנות ישראליות עם תאימות למק? לא נורא.

בכללי, מאוד הייתי מרוצה מהאייפון והוא הפתיע אותי לטובה , בגלל זה חשבתי אולי גם המחשבים שלהם מיוחדים, בני דודים שלי לכל אחד מהם יש כזה והם אומרים לי שזה הכי טוב (הם מאמריקה).

בקשר למחיר שאמרת שאותו מפרט אפשר במחיר נמוך בישראל - אני אבדוק.

טוב אם לא נראה לך אז כנראה שזאת עובדה. אין טעם ללכת לגוגל לחפש "how to install mac os on pc" אפילו...

תקנה mac, הכי טוב!

• פותח/ת השרשור
טוב אם לא נראה לך אז כנראה שזאת עובדה. אין טעם ללכת לגוגל לחפש "how to install mac os on pc" אפילו...

תקנה mac, הכי טוב!
בדקתי לפני וראיתי שזה יוצא מקורטע ולא יציב בכלל וגם המערכת הפעלה העדכנית קשה למצוא,
אז אל תתנשא .. אתה לא עושה פה פוזות על אף אחד

זה נשמע כמו שבאת לבקש כיוון ועזרה ובכל זאת אתה תבחר שורה תחתונה את המאק.
כמו שאמרו לך למעלה, תמורה ביחס מחיר תקבל גבוה יותר במחשב מֻתאם שתבנה, ואם כל כך היית רוצה לנסות את המאק יש את האקאינטוש אם אני לא טועה שזה המערכת המערכת של אפל רק שתוכל להתקין אותה על מחשבים 'רגילים'.
במאק אתה משלם על התפוח.

• פותח/ת השרשור
זה לא שאני באתי לפה עם פייבוריט פשוט הטענות שהיו פה הם לא ממש משנים לי.
משנה לי אם המחשב יפעל טוב אם הוא נישאר חודש ומעלה פתוח 24/7 ואם הם עונים על הצרכים שטענתי בתחילת הפוסט ואף אחד לא התייחס לזה.
ציפיתי לקבל רושם מכאלה שיש להם את זה ולא רק ממשתמשי PC כי אני יודע מספיק על PC

המחיר לא משחק תפקיד?
החומרה שתקבל תמורת 8000 שקל בPC לעומת אותו חומרה במחשב מאק היא שמיים וארץ.
דבר שני, אם אתה לא רוצה שכל תוכנה שתרצה לחפש תצרף את הביטוי "for mac" עדיף לך לוותר על מאק באמת.
לשני החברים שלי היה מחשב מאקינטוש, אחד מהם ממשיך איתו עד היום והוא באמת עורך ברמה גבוהה, השני וויתר כי הוא פשוט לא מצא את המאק עונה על צרכים באפון טוב יותר מPC.
אנשים שממליצים בד"כ על מאק זה אנשים שקנו אותם על ידי עיצוב וממשק ותו לא.

תקנה מק ולא תצטער. אני עברתי אחרי 15 שנה וכל פעם שאני צריך להתעסק עם וינדוס אני רוצה למות. רוב הדברים שכתבו לך כאן לגבי מערכת ההפעלה של מק על pc וכו' לא נכונים.

• פותח/ת השרשור
המחיר לא משחק תפקיד?
החומרה שתקבל תמורת 8000 שקל בPC לעומת אותו חומרה במחשב מאק היא שמיים וארץ.
דבר שני, אם אתה לא רוצה שכל תוכנה שתרצה לחפש תצרף את הביטוי "for mac" עדיף לך לוותר על מאק באמת.
לשני החברים שלי היה מחשב מאקינטוש, אחד מהם ממשיך איתו עד היום והוא באמת עורך ברמה גבוהה, השני וויתר כי הוא פשוט לא מצא את המאק עונה על צרכים באפון טוב יותר מPC.
אנשים שממליצים בד"כ על מאק זה אנשים שקנו אותם על ידי עיצוב וממשק ותו לא.
8000 שקל אני לא הולך להוציא על מחשב, ראשית כל בגלל שאני לא צריך מחשב מטורף
כי הצורך שלי הוא אינטרנט ועבודות בבסיס יומיומי, סרט\סדרה\פוטושופ פעמיים בשבוע לכל היותר , ואולי משחק או שתיים בשנה.
ראיתי שהMAC הוא סביבות האלף דולר שזה בערך 3500 שקל אם נעגל.
אני לא מוריד הרבה תוכנות וכו' שצריך להיות בעיה.
בדקתי לפני כמה ימים והתוכנות שאני משתמש נתמכות בMAC

תקנה מק ולא תצטער. אני עברתי אחרי 15 שנה וכל פעם שאני צריך להתעסק עם וינדוס אני רוצה למות. רוב הדברים שכתבו לך כאן לגבי מערכת ההפעלה של מק על pc וכו' לא נכונים.
אני יודע שלא הכל נכון , אני עשיתי בדיקה קצרה לפני ששאלתי.
אגב, ישלך בעיה עם להשאיר את המחשב פתוח חודש בערך רצוף?

בכל מיקרה אני הולך מחר לחבר שיש לו IMAC לבדוק על מה מדובר.

ת'שמע, לי יש את שתיהם ותועלת מול מחיר שאתה מקבל פה לדעתי לא שווה את זה.
לך לחנות של אפל, תשחק קצת עם המחשב תראה אם אתה אוהב איך שהדברים עובדים ותחליט בעצמך.
אני לא מת על מאק, ואני אומר את זה עוד בתור מישהו שעושה מוסיקה על המחשב רוב הזמן אני לא מתחבר למחשב הזה, עם זאת אני יגיד שאם הייתי צריך לקנות לפטופ, כן הייתי שוקל מאקינטוש.
זה הכול עניין של צרכים, נוחות עבודה וטעם.
לך תבדוק אותו בחנות קודם כול...אולי אחרי 5 דקות תגיד "אני שונא את המחשב הזה"

קח VM, תתקין MAC. שחק איתו שבועיים, אם תאהב תקנה.
זו העצה הכי טובה שתקבל פה.

• פותח/ת השרשור
ת'שמע, לי יש את שתיהם ותועלת מול מחיר שאתה מקבל פה לדעתי לא שווה את זה.
לך לחנות של אפל, תשחק קצת עם המחשב תראה אם אתה אוהב איך שהדברים עובדים ותחליט בעצמך.
אני לא מת על מאק, ואני אומר את זה עוד בתור מישהו שעושה מוסיקה על המחשב רוב הזמן אני לא מתחבר למחשב הזה, עם זאת אני יגיד שאם הייתי צריך לקנות לפטופ, כן הייתי שוקל מאקינטוש.
זה הכול עניין של צרכים, נוחות עבודה וטעם.
לך תבדוק אותו בחנות קודם כול...אולי אחרי 5 דקות תגיד "אני שונא את המחשב הזה"
צודק, כמו שאמרת אני ילך לבדוק תמחשב בעיניים.

קח VM, תתקין MAC. שחק איתו שבועיים, אם תאהב תקנה.
זו העצה הכי טובה שתקבל פה.
מזה בידיוק VM ?אם דיימון טולס זה אפשרי לעשות את זה? (או שVM זה משהו אחר לגמרי) מאיפה אני מוריד דבר כזה? ואני צריך דיסק התקנה של MAC לא?

תודה לכולם על המענה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית