הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פריצת דיסק-כאבים בגב תחתון

HARDCORE

משתמש פעיל
639
47
נק' מוניטין:
365
639
47
אז ככה באימון רגליים אתמול בסקואטים סט של 130 קילו חזרה
עשיתי סביב ה7 חזרות -חזרה אחרונה בעלייה הרגשתי דקירה חזקה בגב תחתון ממש כאילו מישהו בועט לי שם
סיימתי תסט , ומאותו רגע-ראיתי שחור, אני פשוט נכה
פעם ראשונה שעזבתי אימון באמצע ממש לא יכולתי להתכופף מאתמול אני עם אמבטיות חמות וזרמי מים על המקות -וולטרן-בן גאי-בהתחלה שמתי גם קרח
בקושי לנהוג הביתה יכולתי
לעשות רוטציות ימין ושמאלה אני יכול אבל להתכופף עם גו העליון כלפי מטה אין מצב סנטימטר אי אפשר
לקום ולשבת מכיסא בכלל:suicide:
הכי חשוב לי לדעת שזה לא פריצת דיסק חס וחלילה
מה דעתכם? מישהו פה חווה פריצת דיסק? זאת ההרגשה ?
אמרו לי שיש מצב שפגעתי גם בעצב זה מתחיל להקרין גם לתחת אבל אני לא יודע עם זה כאב בתחת מזה או מהאימון אתמול בכול זאת עשיתי לפני הסקוואטים תרגיל שלם ואיזה 4-5 סטים של סקוואט לפני הסט הזה

:😃(

אין לך פריצת דיסק, לפני שסידרתי את הטכניקה שלי בסקוואט גם לי היה משהו כזה.
חכה שהכאב יעבור ואז תעשה ככה:
תוריד משקל בחצי, תעבוד לחזרות נמוכות ב50% מהRM1 שלך ותצלם את הטכניקה שלך.

סביר להניח שסתם נתפס לך הגב, אל תילחץ.
זה ממש לא סתם, זה קרה לי באופן קבוע שהתחלתי להתקרב למשקל כבד כי הטכניקה הייתה דפוקה, אני ממש יכול להרגיש את הכאב שהוא מתאר כי זה בדיוק מה שאני הרגשתי.

• פותח/ת השרשור
סביר להניח שסתם נתפס לך הגב, אל תילחץ.

לא לא נטפס
אני יודע איך מרגיש גב שנתפס זה ואללה קשה לי לתאר בסט אצמו הרגשתי כאילו משהו בא עם סכין ונתןלי בגב תחתון
לא יכולתי להתכוף כדי לקחת את החגורת גב מהריצפה
עד עכשיו אני חצי נכה כול האזור של עצם הזנבב כאבים רצחחחחח:🙁

אם הכאב עובר תוך כמה ימים, אין לך פריצת דיסק. פ"ד זה כאב שנמשך שבועות עד חודשים, עד שיורד למצב סטאטי (בין אפס כאב לכאב עמום קבוע). תקבע מייד תור לאורטופד - אל תדאג, זה תור לעוד שבועיים במקרה הטוב.. תוכל לבטל אם הכאב יעבור.
עד אז, כמובן, מנוחה מוחלטת.
SUN נתן לך רעיון טוב. פריצת הדיסק הישנה שלי התעוררה שוב כשעליתי במשקלים קצת, ואילצה אותי ללמוד איך עושים זאת נכון עוד יותר. היום, טפו טפו, משקלים של 130-150 כבר לא עושים על הגב שלי רושם..

ואל תשכח - זה לא סוף העולם - גם לקולמן יש פריצת דיסק:victory:

באמת לטובתך עדין שתעשה צילום, אני לא מבין יותר מדיי בסוגי הצילומים, אבל ממה שזכור לי צילום רנטגן לא תמיד מזהה פריצות דיסק, צילומים מסוג CT/MRI/מיפוי עצמות מזהים דברים יותר לעומק.

באמת לטובתך עדין שתעשה צילום, אני לא מבין יותר מדיי בסוגי הצילומים, אבל ממה שזכור לי צילום רנטגן לא תמיד מזהה פריצות דיסק, צילומים מסוג CT/MRI/מיפוי עצמות מזהים דברים יותר לעומק.

גם CT לא תמיד מזהה .

מוכר, קרה לי גם, גם בגב תחתחון וגם בלטס בגב בצד שמאל, כאבים שכול נשימה אתה מרגיש דקירה בריאות, פשוט התכווצות שרירים חזקה, בכול אופן ממליץ לקחת מנוחה טובה, עם הרבה חלב וביגוד חם ל48 שעות ואז לחזור להתאמן עם משקל נמוך לשחרר את השרירים.

• פותח/ת השרשור
איזה באסה אשכרה אני נכה אני עושה סקוואט עם הרגליים כדי להרים את האסלה 😵😵
תראו אני שם לב שעם הזמן זה משתפר
אתמול למשל היה קטסטרופה היום קמתי בבוקר והשתפר מעט מאתמול אבל עדיין יש כאבים
אמרו לי שעם זה היה פריצת דיסק הייתי פשוט מתקפל מכאבים במקום זה נכון?
בכול מקרה מה שאני מתכוון לעשות ב3 ימים הקרובים זה מנוחה מוחלטת לגמרי רק אוכל ושינה

תעשה מה שאמרתי, רק ככה זה יפתר, אני חושב שאני היחידי כאן שמבין בדיוק על מה אתה מדבר כי סבלתי את אותו ה***.

איזה באסה אשכרה אני נכה אני עושה סקוואט עם הרגליים כדי להרים את האסלה 😵😵
תראו אני שם לב שעם הזמן זה משתפר
אתמול למשל היה קטסטרופה היום קמתי בבוקר והשתפר מעט מאתמול אבל עדיין יש כאבים
אמרו לי שעם זה היה פריצת דיסק הייתי פשוט מתקפל מכאבים במקום זה נכון?
בכול מקרה מה שאני מתכוון לעשות ב3 ימים הקרובים זה מנוחה מוחלטת לגמרי רק אוכל ושינה

בקשר לכאבים ,זה לא בדיוק נכון .
לפעמים זה יכול להתחיל מתחושה קצת מעיקה או דקירות קלות לעבור לכאבים קלים בגב התחתון שמחמירים לאט לאט ולאחר מכן מתחילים להקרין לכיוון הרגליים .
זה לא דבר קבוע .

• פותח/ת השרשור
תעשה מה שאמרתי, רק ככה זה יפתר, אני חושב שאני היחידי כאן שמבין בדיוק על מה אתה מדבר כי סבלתי את אותו ה***.
חח בסדר אחי אני עשה מה שאמרת אבל מה שרשמתזהאחרי שהכאב יעבור בינתיים יש כאבים חח אלוואי הייתי יכול ללכת למכון

חח בסדר אחי אני עשה מה שאמרת אבל מה שרשמתזהאחרי שהכאב יעבור בינתיים יש כאבים חח אלוואי הייתי יכול ללכת למכון
אתה יכול לעשות פשיטות גב בלי משקל לחזרות גבוהות כדי להריץ קצת דם לאיזור, תחכה עד מחר או מחרתיים שזה ירגיש קצת פחות מציק (זה לא יעבור, אבל זה ירגיש הרבה פחות כואב מעכשיו) ותעשה את זה.

אני כמעט בטוח שאתה לא יודע להקשיח את הגב לאורך כל התנועה בסקוואט, כי זה בדיוק המקרה שלי היה ואתה מתאר 1:1 את מה שהרגשתי. כשתעבוד על טכניקה תעשה את הדבר הבא:
קודם כל בבית לפני שאתה בכלל יוצא למכון תעמוד מול מראה ותוציא חזה החוצה כמה שיותר, ואת התחת לכיוון השני (כן, נדוש, ואני בטוח שאתה יודע את זה אבל תעשה את זה) ותיגע לעצמך בגב התחתון ותראה איזה קימור יש לך.

כשאתה במכון עם מוט ריק תעשה את אותו הדבר ע"י מחיצה של המוט עם הידיים כלפי הגב שלך ו"פיצול" שלו, ככה אתה תפתח את החזה הכי רחב בערך שאתה יכול. אתה תרגיש כמו "בלוק", כמו משהו מלא ומכווץ, ככה אתה צריך להרגיש כל הזמן בסקוואט.

תנסה, אין לך מה להפסיד ואולי (ואני די בטוח גם) שזה יעבוד.

חוויתי משהו דומה, בימים הראשונים לא יכלתי להתכופף, אח"כ זה נרגע קצת אבל הכאבים המשיכו במשך חודשיים ונעלמו בהדרגה. אני הייתי עצלן מידי בשביל ללכת לבדוק את זה אצל רופא אבל אני ממליץ בכל זאת לבדוק את זה.

• פותח/ת השרשור
חוויתי משהו דומה, בימים הראשונים לא יכלתי להתכופף, אח"כ זה נרגע קצת אבל הכאבים המשיכו במשך חודשיים ונעלמו בהדרגה. אני הייתי עצלן מידי בשביל ללכת לבדוק את זה אצל רופא אבל אני ממליץ בכל זאת לבדוק את זה.

להמשיך ולתת אימונים עצימים אחרי שזה נרגע יכולת להמשיך לעשות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית