הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כריות אוויר לא נפתחו בתאונה יש עילה לתביעה כלשהי?

• פותח/ת השרשור gad57
  • פורסם בתאריך

gad57

משתמש פעיל
499
16
נק' מוניטין:
850
499
16
אתמול הייתה לי תאונה קצת אחרי צומת רמלוד (קצת לפני הפנייה לנשר מי שמכיר).
כניראה שהגלגל הימני התפנצ'ר ובגלל זה איבדתי שליטה על האוטו ו... הלכה המאזדה :(.
הכריות אוויר לא נפתחו ולפי מה שהבנתי מהשוטרים בתאונה כזו הם היו אמורות להיפתח, עכשיו במקרה כזה אני תובע רק את הביטוח או צריך לתבוע גם את היצרן של האוטו?

אין לי מושג בנושא, אבל אני שמח שאתה בסדר.
תבדוק בפורומים המתאימים !

• פותח/ת השרשור
כריות האוויר נועדו למנוע פגיעה של חלקי הגוף (בעיקר ראש, ובמכוניות מתקדמות יותר גם גפיים ועוד), בחלקים הפנימיים של סלון המכונית (הגה, דשבורד עליון, ואזורים נוספים במכוניות המתקדמות יותר כמו קורות ה-A, בית ההגה, תא הכפפות ועוד).
מצב כזה לא קורה בכל תאונה (ובמקרה שהוא עלול לקרות, יש הגנה טובה יותר מכריות האוויר, והיא חגורות הבטיחות והמותחנים שלהן המצמידים את הנוסעים היטב למושביהם), גם אם היא התרחשה במהירות גבוהה (אך נכון להניח שככל שהמהירות בה קרתה התאונה גבוהה יותר, וגם המהירות בה נעצרה המכונית גבוהה יותר, יש יותר סיכויים שכריות האוויר יפתחו) וגם אם נראה שכל המכונית "התפרקה" בתאונה (שזה לא אומר כלום על הבטיחות של המכונית, להפך, כדי שמכונית תהיה בטוחה חייבים להיות לה אזורי קריסה על מנת שיספגו את המכה וימנעו ממנה לעבור במלוא עוצמתה אל תא הנוסעים).
מכך, תוכל להבין שהשוטרים היקרים לא יכלו לקבוע שאכן כריות האוויר היו אמורות להפתח, ואני מחזק את הספקות בעניין הזה בעובדה שאתה כאן כותב לנו את ההודעה יום לאחר התאונה.
אם זה באמת מעניין אותך, תוכל לקרוא יותר על איך עובדות כריות האוויר, מה הקשר בינן לבין חגורות הבטיחות, על מיקום החיישנים של כריות האוויר, ומהם בעצם התנאים לכך שהחיישנים "יחליטו" שיש לפתוח את כריות האוויר.
אם זה לא מעניין אותך, תהיה שמח שיצאת בשלום, תנוח מעט כי יכול להיות שמתחת קצת רצועות בגוף, ותתחדש על המכונית הבאה שתהיה לך.

נערך לאחרונה:
כריות האוויר יפתחו רק אם:
1. מהירות הנסיעה היא גבוהה מספיק (לא יודע אם זה תלוי יצרן או שיש תקן)
2. הנוסעים חגורים בחגורות בטיחות (אחרת, כרית האוויר תגרום ליותר נזק מתועלת).

מטי

אין קשר במקרה הזה, כריות אוויר עלולות להיפתח גם במהירויות שגבוהות במקצת מ-20 קמ"ש.
התאונה המדוברת בהחלט לא קרתה ב-20 קמ"ש לפי רמת הקריסה.
שוב, זה הכל עניין של עוצמת המכה ותיעול האנרגיה שלה, כאשר הרעיון המרכזי הוא להיפתח רק בתנאי שעלולה להתרחש פגיעה בין חלקי הגוף לחלקי סלון המכונית.
נראה שתא הנוסעים נשאר שלם לחלוטין, ושהמרכב נפגע יותר בצידו השמאלי מאשר בצידו הימני, שתי העובדות האלו מקטינות בהרבה את הסיכוי שהיה צורך בפתיחת כריות האוויר.

עריכה:
לפותח השירשור, אמורה להיות לך היכולת לקבוע בעצמך אם איבדת את השליטה בעקבות פנצ'ר, או בעקבות איבוד אחיזה (והרבה דברים יכולים להגדיל את הסיכויים לכך: מהירות נסיעה גבוהה, ברוטאליות יחסית עם ההגה והבלמים\דוושת התאוצה, איכות הצמיגים, כיול מתלים\כיוון פרונט, כביש חלקלק, חול או מים על הכביש, נסיעה בפנייה ועוד), או שפשוט חוסר ריכוז.
אם נראה לך שמדובר במקרה השני (ואתה לא צריך לשתף אותנו בזה), מומלץ בחום ללמוד מעט יותר על התנהגות של מכוניות (במקרה של מכוניות משפחתיות זה פשוט וקל, ובמידה מסוימת אוניברסלי לרובן), כל נהג צריך לעשות את זה ותמיד יש עוד ועוד ללמוד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מי שמכיר את הכביש הזה יודע שיש בו ים מפגעים (הרבה חול בצדדים , מלא משאיות שמפילות שם ים גי'פה ולא נשכח שזה נמצב בסמוך למפעל מלט ) ככה שלא חסר מפגעים ובאמת קצת קשה לדעת מה הסיבה לתאונה , מה שבטוח התנאים בכביש סייעו בהרבה לאיבוד השליטה וההחלקה...

לכל אחד יש את הרגעים שבהם הוא "טס" בכבישים , גם לי יש אבל רק בנאדם עם משאלת מוות ייסע בקטע הזה ביותר מ100 קמ"ש,
בכל מקרה כמעט את כל התאונה אני לא זוכר ככה שבאמת אפשר להטיל ספק בגורם לתאונה
בכל מקרה תודה על העזרה , שיש לו מה להגיב או שעבר מקרה דומה ויכול לעזור לי קצת מה עושים, את מי תובעים, איזה טיפולים כדאי לעשות בשביל להיות בטוח שלא נגרם נזק , וכד' מוזמן להגיב פה\ הודעה פרטית \ או בשרשור בקרספורום http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=243809

תודה

לדעתי אכן הייתה בעיה בקריות האוויר
אני לא יודע א יש עילה לתבוא את חברת הביטוח, אבל בהחלט צריך לבדוק למה הן לא נפתחו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית