שאלה קצת מפגרת אבל..

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך

VoClaS

משתמש קבוע
1,450
14
נק' מוניטין:
1,761
1,450
14
רציתי לדעת מה איתכם,
כשאתם מזמינים משהו (פיצה , המבורגר וכו')
כמה טיפ אתם נותנים לשליח?
כוסעמק זה מעצבן אותי להביא טיפ גדול כי גם ככה לא הכי זול פה בארץ, גם לא עיניין של קמצנות..זה יותר עיניין שאני לפי דעתי לא חושב שמגיע להם טיפ..ישלהם משכורת וזהו מה קרה..
היה לי קטע שלשום שנתנו טיפ טוב ועוד דופק לנו פרצוף.. רציתי להביא לו כאפה ולקחת תכסף .

אני אוכל 2-3 פעמים בשבוע פיצה ואני לא משלם טיפ, המחיר של הפיצות מספיק גבוה.

עד לאחרונה לא נתתי טיפים לשליחים.
עכשיו אני נותנת טיפ לשליח רק כש:
1. מזג אויר גרוע (סערה בחורף)
2. יש לי כסף קטן ומצב רוח נדיב, והשליח לא מאחר.
5-10 שקל בד''כ. לדעתי פחות זה בזיוני, עדיף לא לתת בכלל, יותר זה מוגזם.

באופן עקרוני אני נגד הרעיון של טיפים. אנשים צריכים לקבל משכורת על העבודה שלהם ולא להסתמך על נדבות.

אני שליח,
ובפעם הבאה שאני מקבל משלוח לבית שלא נתן לי טיפ בעבר אני משתין לו באוכל;azban

אני שליח,
סבבה, אז פעם הבאה כשאתה אוכל במקדונלדס או שבאים לאסוף לך את הזבל מהבית תביא גם להם טיפ, הם עובדים קשה זה לא יפה.
זה מנהג חברתי מטומטם לחלוטין שהיחידים שמרוויחים ממנו זה המסעדות שיכולות לתת שכר מינימום (או להשלים למינימום, או לא לתת כלום) בגלל שכל הלקוחות הפראיירים חייבים לתת טיפ, כי ככה נהוג. מצידי לשלם עוד 10% (למרות שגם ככה המחירים ברוב המקומות מופרזים לחלוטין) ולא לשלם טיפ, המעסיקים של המלצרים\שליחים צריכים לשלם להם לא אני.

ולמי שלא מכיר:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אני שליח,
מה קרה שמישהו חייב לך משהו??? כולה נוסע על טוסטוס.. זה העבודה שלך ! מה קרה שאני צריך לשלם לך אקסטרה??

לדעתי טיפ זה עניין של הבעת תודה/מחווה על שרות ולא מעבר.
בשום מקום לא כתוב שצריך לתת טיפ או שזו חובה כלשהיא ובטוח שאם שליח איחר לי או השרות חרא במסעדה אין מצב שאני אשאיר טיפ - זה לא מה שהיה פעם היום מלצרים ושליחים חיים ממשכורת ולא מטיפים כמו בעבר !!!

אני נותן טיפ למלצר אם הוא עשה עבודה טובה מאוד וגרם לי להרגיש בנוח(פינה לי צלחות ישר, אם זה מסעדה בסיגנון מזרחי אז דאג להחליף סלטים וכו') אבל אני עדיין מאמין שצריך לתת רק אם באמת מגיע ולא רק כי "זה נהוג"
אני עדיין זוכר מלצרית אחת שאני וחברים שלי השארנו טיפ אבל זה היה באיזה 2 שקל מתחת ל10 אחוז, היא העזה לקרוא לנו חזרה ולשאול אותנו בכעס למה לא השארנו 10%, לקחנו את הטיפ שכבר נתנו לה והלכנו שתסתדר עם המשכורת.

אני גם עובד במשלוחים בפיצריה, ששמה גם המחירים יחסית גבוהים:
57 שקל למגש פיצה משפחתית (8 משולשים) מגיע עם בקבוק שתיה לא כולל תוספות (כול תוספת זה שקל לתוספת למשולש)
בדרך כלל נותנים 10%

ואישית, אני גם לא מבין את הקטע של הטיפים, אבל לא ממש אכפת לי, אני מרוויח יותר טיפים ממשכורת (במקום לצאת מיום עבודה עם 100 שקל משכורת אני יוצא עם 260 כמו יום ראשון האחרון)

minimonster, במצב של סערה בחוץ, אני מאלו שלא עובדים בזמנים כאלה חחח

ממש לא שאלה מפגרת, גם אני נכנסתי לוויכוח כזה עם חברים בזמן האחרון.
לדעתי לשליחים וכו' אין צורך לתת טיפ.
למלצרים אני גם חושב שאין צורך לתת, הם מרוויחים משכורת(יש עוד הרבה אנשים שמתאמצים ומרוויחים את אותה משכורת אבל אף אחד לא נותן להם טיפ במקצועות שונים). אם המלצר היה ממש אדיב וממש ממש נהנתי מהשירות, אולי אשאיר עשרה שקלים, אבל זה עוד פעם בגדר אולי ובמצב הרוח 😃
ואם מפתחים את זה עוד קצת, למה שלא תיתן למוכר בחנות בגדים טיפ, העבודה שלו לפעמים הרבה יותר קשה משל מלצר או שליח!

אני הייתי שליח, ו-וואלה, היו לי לקוחות קבועים שלא היו נותנים טיפ - וזה היה מתבטא בזריקת זין גדולה כשזה מגיע לזמנים. בדר"כ הייתי מגיע אליהם אחרון אם היה לי סבב.

לעבוד בתור שליח ולסכן את עצמי בלהמרח על הכביש לא משתלם בשביל מינימום. גם לא בשביל 10 שקל טיפ שכל אחד יביא לי, אבל פעם חשבתי שכן...

לעבוד בתור שליח ולסכן את עצמי בלהמרח על הכביש לא משתלם בשביל מינימום. גם לא בשביל 10 שקל טיפ שכל אחד יביא לי, אבל פעם חשבתי שכן...
תלוי איפה אתה עושה את המישלוחים
אני עובד בפיצריה בתוך ישוב, ככה שאני לא נוסע על כביש ראשי (יש כמה כבישים בין מושבים), אבל מקסימום 3 קילומטר כביש ש"מסוכן" יותר מאשר ישוב
ובתוך הישוב פשוט להיזהר מברקסים פתאומיים
אני אישית אמור להרוויח 100 שקל במשמרת (משכורת), אבל ביום ראשון האחרון יצאתי עם 260 ושבוע לפני זה עם 325 (שזה השיא שלי חח)

אני הייתי שליח, ו-וואלה, היו לי לקוחות קבועים שלא היו נותנים טיפ - וזה היה מתבטא בזריקת זין גדולה כשזה מגיע לזמנים. בדר"כ הייתי מגיע אליהם אחרון אם היה לי סבב.

אז אל תעבוד בזה. על פי אותו העיקרון כל מי שעובד בעבודות של נתינת שירות כלשהו יזרקו זין בדיוק כמוך כי לא נותנים להם טיפ אישי.

אז אל תעבוד בזה. על פי אותו העיקרון כל מי שעובד בעבודות של נתינת שירות כלשהו יזרקו זין בדיוק כמוך כי לא נותנים להם טיפ אישי.
אני לא עובד בזה יותר.
ויש הבדל בין לסכן את החיים שלך לבין סתם לתת שירות. מכיר תוספת סיכון? על אותו עיקרון, רק פיראטי ועל חשבון הצרכן.

• פותח/ת השרשור
שתדעו שלמצר יש חובה להשאיר 10 אחוז.. זה לא "המלצה" או משהו כזה..
למלצר וואלה אני מביא, אבל עכשיו שאני מסתכל על התגובות וחושב בתכלס - הוא פשוט עושה את העבודה שלו, למה לתת לו טיפ על זה??
זה בידיוק כמו שאני יביא טיפ למונית,לכרטיסנית בסרט, ולכל דבר שהוא פייס-טו-פייס..וזה ניראלי מטומטם.

אני לא חושב שמלצר במסעדה זה אותו דבר כמו שליח. במלצרות מרכיב השירות הרבה יותר משמעותי.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שמלצר במסעדה זה אותו דבר כמו שליח. במלצרות מרכיב השירות הרבה יותר משמעותי.
ברור, בגלל זה כתבתי שלמלצר אני תמיד נותן (תאמת שגם לשליחים אבל מעכשיו לא ניראלי) חוץ מיזה זה לא נתון להחלטתך אם לתת למצלר כי זה החוק.(10%~)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית