הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה קצת מפגרת אבל..

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך
שתדעו שלמצר יש חובה להשאיר 10 אחוז.. זה לא "המלצה" או משהו כזה..
למלצר וואלה אני מביא, אבל עכשיו שאני מסתכל על התגובות וחושב בתכלס - הוא פשוט עושה את העבודה שלו, למה לתת לו טיפ על זה??
זה בידיוק כמו שאני יביא טיפ למונית,לכרטיסנית בסרט, ולכל דבר שהוא פייס-טו-פייס..וזה ניראלי מטומטם.

חובה? אם אני לא משאיר לא יתנו לי לצאת מהמסעדה?

סבבה, אז פעם הבאה כשאתה אוכל במקדונלדס או שבאים לאסוף לך את הזבל מהבית תביא גם להם טיפ, הם עובדים קשה זה לא יפה.
זה מנהג חברתי מטומטם לחלוטין שהיחידים שמרוויחים ממנו זה המסעדות שיכולות לתת שכר מינימום (או להשלים למינימום, או לא לתת כלום) בגלל שכל הלקוחות הפראיירים חייבים לתת טיפ, כי ככה נהוג. מצידי לשלם עוד 10% (למרות שגם ככה המחירים ברוב המקומות מופרזים לחלוטין) ולא לשלם טיפ, המעסיקים של המלצרים\שליחים צריכים לשלם להם לא אני.

ולמי שלא מכיר:
‪Reservoir Dogs - Tipping Scene‬‏ - YouTube
זה לא מתאים לתפיסת עולם סוציאליסטית. אם כולם נותנים טיפ אז תיתן גם, אתה חלק מקולקטיב יא חזיר, ומסכנים השליחים. קיצר סתם נוח לך לחשוב ככה בשביל לחסוך כסף. hypocrite!

אני לא עובד בזה יותר.
ויש הבדל בין לסכן את החיים שלך לבין סתם לתת שירות. מכיר תוספת סיכון? על אותו עיקרון, רק פיראטי ועל חשבון הצרכן.

"לסכן את החיים שלך" איזה חרטטן. עיקרון הטיפים קיים בעיקר אך ורק בתחום המסעדנות והאוכל יש מליון עבודות אחרות שבהן יש סיכון חיים ובריאות ממשי בלי שום פיצוי על כך ואין להם שום מנגנון "פיראטי" של טיפים. כלקוח כל הדברים האלה לא מעניינים אותי. העסק שאתה עובד בו נוקב במחיר על המוצר ובמחיר על המשלוח ואני משלם אותו. את הסיכון שלדעתך אתה לוקח תפצה דרך המעסיק שלך לא דרכי. ותזרוק זין על לקוח כמוני בבקשה אני מבקש מהם זמן משלוח מדויק ואם השליח מאחר יותר מדי או אם הפיצה מתקררת וכ'ו אני פשוט לא לוקח את המשלוח וטורק לו בפרצוף, למי אתה עושה טובות? ישראלי מצוי.

אני כן נותן טיפ לשליחים שמגיעים אלי קבוע במיוחד כמה מהם שהם סטודנטים כתודה על השירות. אבל מה לעזאזל העיקרון הזה שלפיו אני חייב לך או לכל נותן שירות תשלום מעבר למוסכם עם העסק?

אתה אולי מדבר על מסעדות שבהן מציינים בחשבון שזה לא כולל את השירות ושהלקוח אמור לתת 10% מסך מחיר ההזמנה למלצר אישית.

וזה חרטא.

יש מסעדות שרק אם הן כותבות מראש בתפריט או בכניסה במקום ברור שיש תשלום חובה למלצר או למאבטח - מה שבדר"כ הם מנסים להצדיק כתשלום שאתה משלם על הישיבה במקום(שזה רק במסעדות יוקרה אני מאמין) רק אז מותר להם לדרוש תשלום למלצר וכו' אך המחיר הזה כלול בתשלום ויכול לפעמים להיות כלול במחיר המנה.

רוב המסעדות כתוב בקבלה "לא כולל שירות" כלומר שרק אם אתה רוצה אתה יכול לשלם טיפ, אין שום חובה..
אין סיבה שמלצר יקבל טיפ מעל למשכורת שלו רק כי הוא מלצר, הוא רוצה טיפ הוא צריך לעבוד בשבילו אין סיבה שמישהו יהיה מחוייב לשלם מעבר למנה בשביל מלצר רק בגלל שהוא מלצר.

ואני עוד עבדתי במלצרות.

אני לא יודע על מה אתם מדברים, ב90% מהמקומות המלצרים מרוויחים רק טיפים (ואם הם לא מגיעים למינימום משלימים.. אבל זה לא קורה)
נדיר שמלצרים מרוויחים גם פר שעה וגם טיפים

נו ולא להשאיר טיפ במסעדה, כשהמלצר מרוויח רק טיפים, זה לא לעניין.

• פותח/ת השרשור
אני לא עובד בזה יותר.
ויש הבדל בין לסכן את החיים שלך לבין סתם לתת שירות. מכיר תוספת סיכון? על אותו עיקרון, רק פיראטי ועל חשבון הצרכן.
חחחחח סיכון חיים עליק...
אם אתה מחשיב את זה כסיכון חיים אז כל בנאדם יכול לקחת "סיכון חיים" על זה שהוא יוצא מהבית ויכולים לשדוד אותו, ולנסוע לעבודה - מסוכן מה לא?, והבניין שהוא עובד יכול להתפוצץ בכל רגע נתון...

נו ולא להשאיר טיפ במסעדה, כשהמלצר מרוויח רק טיפים, זה לא לעניין.

באמת זה לא לעניין, אבל זה בין העובד והמעסיק. זה לא אמור לעניין בכלל את הלקוח. אם מישהו הולך למלצר כשהוא יודע שהוא ירוויח מינימום לשעה וכשהוא יודע כמה שעות יצא לו לעבוד, זאת הבחירה שלו. אם הוא לא מרוויח מספיק שיעבוד בהיקף של משרה מלאה ואם משכורת מינימום לא מספיקה לו שיחפש עבודה אחרת. הלקוח לא אמור לממן לו השלמת הכנסה ואם הוא בונה על קיבוץ נדבות זאת הבעיה שלו.

זה אותו דבר עם מלצרים,עושים את העבודה שלהם...זה לא ש 5 שקל טיפ (לבכיינים פה) יעשו הבדל במצב הכלכלי שלכם,גם לא 20 פעמים 5 שקל...
סה"כ בן אדם,בד"כ צעיר שצריך את הכסף לסיבות כאלה או אחרות ו 5-15 שקל מכל בן אדם יעזרו לו...מכאן זה בחירה שלכם

זה אותו דבר עם מלצרים,עושים את העבודה שלהם...זה לא ש 5 שקל טיפ (לבכיינים פה) יעשו הבדל במצב הכלכלי שלכם,גם לא 20 פעמים 5 שקל...
סה"כ בן אדם,בד"כ צעיר שצריך את הכסף לסיבות כאלה או אחרות ו 5-15 שקל מכל בן אדם יעזרו לו...מכאן זה בחירה שלכם

אתה תתחיל לתת טיפ לכל אחד שעושה את העבודה שלו?

אם אתה באמת רוצה לעזור לאנשים צעירים (חלקם מבוגרים) ומסכנים שצריכים את הטיפ שלך, תן אותו למפני הזבלל כל בוקר, לנהגי המוניות וכו'
תפסיקו להתמם ותודו שאתם נותנים את הטיפים מחוסר הבנה וכי ככה ראיתם שהחברה עושה

כשהייתי באמסטרדם - הטיפ היה חלק מהחשבון. אבל כאן כמובן שזה לא נהוג.

שליח אני בדר"כ שם 5-10 ש"ח טיפ.

מסעדה שירות שאני מרוצה 15-20 אחוז. מסעדה שאני לא מרוצה 0%

שוב הלוואי והטיפ היה מגולם כבר במחיר.

זה לא מתאים לתפיסת עולם סוציאליסטית. אם כולם נותנים טיפ אז תיתן גם, אתה חלק מקולקטיב יא חזיר, ומסכנים השליחים. קיצר סתם נוח לך לחשוב ככה בשביל לחסוך כסף. hypocrite!
מההה?? מה הקשר לסוציאליזם? חוץ מזה אתה יודע שאני נותן טיפים זה שאני נגד זה זה משהו אחר.
קיצר תפסיק לקשקש ולך ללמוד..

אני בד"כ שם טיפ די נדיב אבל רק בגלל שזה המצב. לדעתי או שכל נותן שירות יקבל טיפ כמו בארה"ב או שאף אחד לא יקבל. אגב, בהונגריה במסעדות הרבה פעמים הטיפ כלול במחיר אבל לשליחים ההונגרים לרוב לא משלמים כלום. רק הסטודנטים הזרים נותנים להם טיפ וגם הוא לא עולה את החמישה שקלים בד"כ...

---------- התגובה התווספה ב 08:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:41 ----------

אם אתה באמת רוצה לעזור לאנשים צעירים (חלקם מבוגרים) ומסכנים שצריכים את הטיפ שלך, תן אותו למפני הזבלל כל בוקר, לנהגי המוניות וכו'
תפסיקו להתמם ותודו שאתם נותנים את הטיפים מחוסר הבנה וכי ככה ראיתם שהחברה עושה

מפני זבל אגב, עושים כסף טוב מאוד. יש להם גם תוספת בושה וכל מני כאלה... זה עבודה שצריך "קשרים" כדי לעבוד בה, סתם שתדע.. למרות שזה נשמע מצחיק

אני בד"כ שם טיפ די נדיב אבל רק בגלל שזה המצב. לדעתי או שכל נותן שירות יקבל טיפ כמו בארה"ב או שאף אחד לא יקבל. אגב, בהונגריה במסעדות הרבה פעמים הטיפ כלול במחיר אבל לשליחים ההונגרים לרוב לא משלמים כלום. רק הסטודנטים הזרים נותנים להם טיפ וגם הוא לא עולה את החמישה שקלים בד"כ...

---------- התגובה התווספה ב 08:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:41 ----------

מפני זבל אגב, עושים כסף טוב מאוד. יש להם גם תוספת בושה וכל מני כאלה... זה עבודה שצריך "קשרים" כדי לעבוד בה, סתם שתדע.. למרות שזה נשמע מצחיק
הציעו לי פעם, מוציא ומכניס פחים מקבל 10,000 ש"ח נטו בחודש. אם הוא עובד חג הוא מקבל 200% וכפיצוי מביאים להם חופשות באילת על כל חג שהם עובדים (2-3 ימים עם כל המשפחה, הכל כלול, 5 כוכבים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית