הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה קצת מפגרת אבל..

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך
מההה?? מה הקשר לסוציאליזם? חוץ מזה אתה יודע שאני נותן טיפים זה שאני נגד זה זה משהו אחר.
קיצר תפסיק לקשקש ולך ללמוד..
הייתי אומר ש..
סוציאליזם -> לתת טיפים אוטומטית באופן כמעט כפוי בלי ממש קשר לשירות
קפיטליזם -> לתת טיפים באופן אופציונלי ובהתאם לשירות שאתה מקבל

ופעם אחרונה שבדקתי אתה סוציאליסט עחייי!

לומד, אני באונ' עכשיו קמתי היום ב-7 בשביל להגיע לשיעור חזרה של דני 😵

בקליפורניה זה נהייה מחלה, הטיפים ה"מקבולים" כאן נהיו 20%. כל מקום טיפ, שטפו לך את המכונית? טיפ, גזרו לך את השיער? טיפ, במסעדה כמובן טיפ, באו לתקן לך את המכונת כביסה? טיפ, צבעו לך את הבית? טיפ, מישהו מהעירייה בא לסדר לך את השעון חשמל? טיפ, בקיצור אפשר להמשיך אין סוף, זו מחלה שנדרש למגר או לפחות לצמצם את זה לדברים מאוד ספציפים ולהספיק לתרץ ב "למה ל X מגיע ול Y לא"

"לסכן את החיים" אתם חושבים שזה חירטוט? אתם ממש טועים.
אני אישית כבר שברתי את הקרסול בעבודה הזאת.
cygnus, אם הפיצה מתקררת או לא מגיעה בזמן אתה טורק ולא לוקח את המשלוח?
בדיוק מכזאת סיבה השליחים מסכנים את החיים, וצריכים ליסוע ממש מהר.
אגב, לא משנה עד כמה השליח נוסע זהיר, מספיק שנהג אחד לא ישים לב ויתן לו מכה קטנה, וישר עם עף מהקטנוע.
ושלא נדבר על מצב של גשם, גשם ואופנועים לא הולך טוב ביחד

אני לא בא להגיד לכם "תנו טיפ לשליחים", תראו את התגובה שלי בעמוד הראשון..

נערך לאחרונה:
מי שבוחר לעוד בזבל, שלא יתבכיין שהוא מתלכלך. ורופא מסתכן בכל יום ב893280 מחלות. אתה לא נותן לו טיפ.

מי שבוחר לעוד בזבל, שלא יתבכיין שהוא מתלכלך. ורופא מסתכן בכל יום ב893280 מחלות. אתה לא נותן לו טיפ.
והזונה מהדוגמא שלך? לא מסתכנת במחלות?
למרות שגם אתה מסתכן במחלות איתה, אז אולי הטיפ צריך להיות הדדי, ומתקזז.

גם כשאתה הולך לרופא אתה מסתכן במחלות. זה אותו דבר.

הטיפ במקצועות מסוימים זה פשוט נורמה חברתית שהשתרשה. לא כל נורמה או התנהגות אנושית אפשר להסביר בצורה לוגית ומושכלת.
אני גם לא יודע למה אני צריך להתנשק כל בוקר עם בחורות שאני לא מזיין:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
באמת זה לא לעניין, אבל זה בין העובד והמעסיק. זה לא אמור לעניין בכלל את הלקוח. אם מישהו הולך למלצר כשהוא יודע שהוא ירוויח מינימום לשעה וכשהוא יודע כמה שעות יצא לו לעבוד, זאת הבחירה שלו. אם הוא לא מרוויח מספיק שיעבוד בהיקף של משרה מלאה ואם משכורת מינימום לא מספיקה לו שיחפש עבודה אחרת. הלקוח לא אמור לממן לו השלמת הכנסה ואם הוא בונה על קיבוץ נדבות זאת הבעיה שלו.

זו שאלה אחרת אם סביר שהלקוח צריך להחליט על הטיפים ולא המסעדה צריכה לשלם למלצרים במקום (או להכליל בחשבון).
כמו שהדברים היום, לא להשאיר טיפ זה לא לעניין, זה בכל זאת המשכורת של המלצר.

ממש הסתבכתם חברה אצלי זה די פשוט: היה שרות טוב?-תקבל טיפ, היה שרות לא משו/איחור -לא תקבל טיפ. מה הבעיה?🖕

זו שאלה אחרת אם סביר שהלקוח צריך להחליט על הטיפים ולא המסעדה צריכה לשלם למלצרים במקום (או להכליל בחשבון).
כמו שהדברים היום, לא להשאיר טיפ זה לא לעניין, זה בכל זאת המשכורת של המלצר.

אני לא אחראי על המשכורת של המלצר. הוא בחר לעבוד ממשכורת של טיפים באופן לא חוקי והוא ידע שהטיפ שלו תלוי שירות ולא תלוי רחמים.

הציעו לי פעם, מוציא ומכניס פחים מקבל 10,000 ש"ח נטו בחודש. אם הוא עובד חג הוא מקבל 200% וכפיצוי מביאים להם חופשות באילת על כל חג שהם עובדים (2-3 ימים עם כל המשפחה, הכל כלול, 5 כוכבים).

חחחחחח מה זה החירטוט הזה???
אם ככה מי היה לומד?? כולם היו הולכים לעבוד בזבל וזהו.

אני באופן אישי נגד טיפים. הסיבות למה כבר נאמרו כאן מספר פעמים, אבל יש לי סיפור קצר:

לפני כמה שנים ישבנו חבורה די גדולה באחד הפאבים ברחובות. רמת העומס באותו הערב הייתה לערכתי קצת מעל הממוצע. החל מההזמנה הראשונה לקח למצרית המון זמן להביא את אשר הזמנו לשולחן אפילו אם היה מדובר בבירה ולא איזה קוקטייל שמצריך תואר שני בכימיה.
בסוף הערב כאשר קבלנו את החשבון גילינו לתדהמתינו שה"מבצעים" שהמלצרית הציע לנו פשוט נעלמו מהחשבון. כאשר פנינו בבקשה לסדר את העיניין המלצרית אמרה שאין לה מושג על מה אנחנו מדברים. אז שילמנו את המחיר המלא על המשקאות (מה שהשאיר למלצרית כמה שקלים טיפ על חשבון שנע סביב ה1000 ש"ח) וכאשר באנו לצאת היא רדפה אחרינו דרך כל הפאב ואמרה שלא השארנו לה טיפ. בתגובה על כך אחד החברה שחישב את החשבון אמר לה "זה מה שמגיע לך" הסתובב והלך. התגובה שלה לא איחרה לבוא "אתם פשוט בני זונות!" שמעתי בברור תוך שאני יוצא מהפאב...

אז עכשיו שאלת המליון היא למה אני צריך לתת טיפ ולהפוך בזאת למעסיק של אותה הבחורה אשר יש לי איתה סכסוך עבודה? וגם למה לעזאזל אני צריך לספוג עלבונות מילדה בת 17? ואם אני כבר שואל שאלות, למה פאב זה לא יכל להעסיק מלצר ממין זכר אשר החל מאותו ערב יכל לקבל משכורת קבוע מביטוח לאומי עד סוף ימי חייו?

בכל המסעדות שנמצאות בחופים(וגם בהרבה מאוד אחרות), המלצר מקבל רק טיפ/שאם לא קיבל טיפ משלימים לו למינימום, כלומר יוצא שמקסימום בעל המסעדה נותן למלצר 5 ש"ח בשעה.
איזה חוקים יש בעניין הזה? מי שמשלים למינימום ולא נותן משכורת אם עבר את המינימום הרי לא עובר על החוק נכון?

זה מה שחשבתי. וזה לא הוצאת דיבה. אתה נותן ביקורת ומספר מה קרה. לא פעם קטלתי פה כמה מסעדות. ראה ערך בר גוריון. יש מקומות שהם פשוט בושה לכסף.

בכל המסעדות שנמצאות בחופים(וגם בהרבה מאוד אחרות), המלצר מקבל רק טיפ/שאם לא קיבל טיפ משלימים לו למינימום, כלומר יוצא שמקסימום בעל המסעדה נותן למלצר 5 ש"ח בשעה.
איזה חוקים יש בעניין הזה? מי שמשלים למינימום ולא נותן משכורת אם עבר את המינימום הרי לא עובר על החוק נכון?
איך המעסיק יודע כמה טיפ המלצר קיבל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית