הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רישיון לאופנוע/קטנוע

• פותח/ת השרשור ORR
  • פורסם בתאריך

ORR

משתמש פעיל
325
4
נק' מוניטין:
278
325
4
life & fitness
שלום אני בן 18 וחצי ויש לי רישיון לרכב שנה וקצת, בזמן האחרון אני חושב להוציא רישיון לאופנוע/קטנוע אז יש לי מס' שאלות..
1) העובדה שיש לי רישיון שנה+ לרכב עוזרת לי במשהו בכלל?
2)כמה הבדל יש באמת בין סוגי הרשיונות A1 לA2? ומה עדיף לעשות? (ע"פ ניסיון שלכם..)
3)אפשר לקחת שיעור מבלי לעשות טופס ירוק ותאוריה? כי אני רוצה לראות אם זה מתאים לי קודם..
4)כמה עולה מחיר סביר לשיעור?

תודה רבה למי שיעזור..

אאתה יכול לקחת שיעור,אבל אתה בקושי תקבל מושג לגבי אופנועים משיעור אחד.
1.כן זה עוזר,אתה לא צריך לעשות שוב תאוריה,רק לגשת עם הטופס הירוק,חתום בבדיקה רפואית,ובדיקץ עיינים למשרד התחבורה ויתנו לך פטור.
2.יש הבדל גדול,תוציא A1,אתה תוכל לרכב על עוד אופנועים,ובעתיד תוכל לשדרג לA,בלתי מוגבל,משום שדרוש וותק של שנתיים על A1.
מחיר סביר לשיעור של שעה זה 100,יש כאלו שעושים 45 דקות,לוקחים על זה בערך 80.
מאיפה אתה?

לפני שאתה עושה כל דבר (ולא רק רישון לאופנוע) תחשוב למה אתה צריך אותו והאם המחיר שווה את זה.

1. אם יש לך רישון רכב, אתה יכול לקבל A2 לאחר שיעורים מעטים (5-6) ומבחן שליטה במגרש, אין צורך בטסט. תחסוך סכום כסף ניכר והרבה זמן.
קטנוע 125 סמ''ק יספיק לך לגמרי לנסיעות פנים-עירוניות, וגם לנסיעות בינעירוניות לא ארוכות מדי באזור לא הררי. לדוגמא, יש לי ג'וירייד 125 ואני נוסעת איתו כל יום אשדוד-תל אביב ובחזרה, הוא מגיע בקלות ל-110 קמ''ש (שזו ממילא המהירות המקסימלית המותרת) ואפילו יותר. מצד שני, נסעתי איתו פעם לאזור הררי (בית שמש) ושם הוא כבר סחב הרבה פחות, מקסימום 90 קמ''ש.

בזמנו חשבתי לשדרג לקטנוע או אופנוע גדול יותר, אבל חשבתי כמה זמן וכסף זה יעלה לי, ובהתחשב בכך שהג'וירייד מספיק לי כרגע מכל הבחינות, ויתרתי. יש לציין גם שכל עלויות הביטוח והתחזוקה של אופנועים וקטנועים גדלות ככל שהנפח שלהם גדול יותר.

2. במידה ואתה צריך (או רוצה) אופנוע גדול וחזק יותר, תעשה A1. יעלה לך יותר כסף על שיעורים+ טסט וגם יקח יותר זמן.

נערך לאחרונה:
תחליט קודם איזה קטנוע/אופנוע מתאים לך כדי לא לבזבז כסף וזמן מיותר על A1
כי למי שיש כבר רישיון רכב קל הרבה יותר להוציא רישיון על A2 מאשר על A1

לפני שאתה עושה כל דבר (ולא רק רישון לאופנוע) תחשוב למה אתה צריך אותו והאם המחיר שווה את זה.

1. אם יש לך רישון רכב, אתה יכול לקבל A2 לאחר שיעורים מעטים (5-6) ומבחן שליטה במגרש, אין צורך בטסט. תחסוך סכום כסף ניכר והרבה זמן.
קטנוע 125 סמ''ק יספיק לך לגמרי לנסיעות פנים-עירוניות, וגם לנסיעות בינעירוניות לא ארוכות מדי באזור לא הררי. לדוגמא, יש לי ג'וירייד 125 ואני נוסעת איתו כל יום אשדוד-תל אביב ובחזרה, הוא מגיע בקלות ל-110 קמ''ש (שזו ממילא המהירות המקסימלית המותרת) ואפילו יותר. מצד שני, נסעתי איתו פעם לאזור הררי (בית שמש) ושם הוא כבר סחב הרבה פחות, מקסימום 90 קמ''ש.

בזמנו חשבתי לשדרג לקטנוע או אופנוע גדול יותר, אבל חשבתי כמה זמן וכסף זה יעלה לי, ובהתחשב בכך שהג'וירייד מספיק לי כרגע מכל הבחינות, ויתרתי. יש לציין גם שכל עלויות הביטוח והתחזוקה של אופנועים וקטנועים גדלות ככל שהנפח שלהם גדול יותר.

2. במידה ואתה צריך (או רוצה) אופנוע גדול וחזק יותר, תעשה A1. יעלה לך יותר כסף על שיעורים+ טסט וגם יקח יותר זמן.
אין מספר מוגדר מדויק של שיעורים שצריך לעשות אם יש רישיון לרכב
חלק מהאנשים יכולים להגיע ולעבור מבחן שליטה גם אחרי 2-3 שיעורים,
אחרים יצטרכו יותר.

מתחבר לשאלה.. לי יש רשיון לרכב כשנה וחצי ווממש אין לי כח ללימודי תאוריה לאופנוע (ממש חופר).. אמרו לי שרק אחרי שנתיים רשיון על רכב לא צריך לעשות תתאוריה.. עד כמה זה נכון?? ואני מתגורר באיזור בית שמש.. איפה הכי קרוב לי לקחת שיעורים וגם מבחינה כלכלית.(חייל משוחרר)

בקשר לחוקים תתקשר למורה נהיגה לרכב הישן שלך, הוא סמכות יותר טובה מהפורום.

אאל''ט בשביל מבחן שליטה בלבד על 125 צריך 5 שנים וותק.
אם אתה צריך קטנוע להתניידות נטו,125 ו250 הביטוח עולה אותו הדבר,ה250 יעלה לך עוד קצת מהבחינת הכלי,אבל הרבה מבחינת הכוח.
על 90 יש כבישים שאתה לא שורד,גם אין לך רזרוות כוח לעקיפה,אין מיגון רוח בכל ה125ים הבסיסיים,וגם הם לא נוחים,אני מתכוון למובי,VS וכו',השאר עולים יותר אבל יותר נוחים.
הXEVO,ג'וי מאקס ודומייהם דיי נוחים,עם מיגון רוח טוב מאד וגם יש להם כוח לשייט על 110 עם רזרווה לעקיפות.
לרכב 90 עם 125 זה אונס של הקטנוע,אתה צריך להיות בפול גז כל הזמן,זה שוחק את הכלי.
מינימונסטר,הג'וי רייד הוא דיי חלש,ה110 הם לא אמיתיים,זה בערך 100,מה גם שהסל''ד על 7 אלף ואפילו יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית