הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בין המפץ הגדול לאלוהים

לפי דעתי הבעיה היא שלא עושים את ההבדל בין דת לאמונה. בן אדם יכול להאמין באלוהים, בשבילו אלוהים זה הטבע או מפלצת ספגטי שלחצה על הכפתור של תחילת היקום.
הבעיה היא שאנשים מקישים מזה שאסור לי לנסוע בשבת או לאכול חזיר. ולא רק שהם הגיעו למסקנות האלה הם גם כופים אותם על אנשים אחרים.

איזה תגובות הזויות יש שם... תוכיחו שאלוהים לא קיים...

כן עכשיו זה התהפך חברים, לא צריך להוכיח שמשהו קיים, צריך להוכיח שהוא לא קיים!

זאת אומרת שיש חזירים מעופפים... ותוכיחו שהם לא קיימים!

איזה תגובות הזויות יש שם... תוכיחו שאלוהים לא קיים...

כן עכשיו זה התהפך חברים, לא צריך להוכיח שמשהו קיים, צריך להוכיח שהוא לא קיים!

זאת אומרת שיש חזירים מעופפים... ותוכיחו שהם לא קיימים!
בתור בנאדם מאמין, אני לא מבין למה אני צריך להוכיח משהו למישהו, וכנ"ל לא מבקש הפרכות מאף אחד. הויכוחים האלה הזויים ולא מובילים לכלום.

הבעיה היא שאנשים מקישים מזה שאסור לי לנסוע בשבת או לאכול חזיר. ולא רק שהם הגיעו למסקנות האלה הם גם כופים אותם על אנשים אחרים.
יש מעט מאד דברים בעולם שמעניינים אותי פחות מהשאלה מה תאכל או מתי תסע.

אני רואה שאנשים שם מומחים בהסתברות.
בכלל קטע הזוי. זה התחיל מכותב המאמר שהשחיל שטויות, והמשיך עם המגיבים הגאונים.

"Religion is like a penis.
It's fine to have one.
It's fine to be proud of it.
But please don't whip it out in public and start waving it around,
And PLEASE don't try to shove it down my children's throats."​

• פותח/ת השרשור
למי שמוכן להשקיע:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

שיחה בין שייקה לפולי שבא לסייד אצלו:

פולי: -מה המקצוע שלך?
שייקה: - אני דוקטור למחול.
- דוקטור למה??
- דוקטור לריקוד.
- אה, אתה מרפא רקדנים?
- לא, אני מלמד רקדנים.
- זה, זה פרנסה זה?
- לא... אך... זוהי חוויה.
(צוחק) - נו... גם סיוד זה חוויה! 😃

בכל מקרה, המון הערכה. יש לי תואר במתמטיקה ואני יכול רק לדמיין כמה הדוקטורט שלך מורכב.

---------- התגובה התווספה ב 13:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:19 ----------

לא ראיתי את הקטע, אבל בכל מקרה התיאור של "החלקיק האלוהי" הוא פופוליסטי ודי רדוד. מבחינה פיזיקלית כמובן, לא בקטע דתי.

• פותח/ת השרשור
1ZOW.jpg

---------- התגובה התווספה ב 12:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:24 ----------

Religion is Like Wine:

Too much will kill you for sure.

Long before that it makes you stupid, tedious to have around, and a danger to yourself and others.

In moderation it makes many people happy, which is reason enough for it, I guess. Too bad even a little makes some people mean. It just makes me sleepy.

Some claim it has health benefits. Maybe so, but I can't help wondering if grape juice would work as well.

If you enjoy it, and can handle it, go for it. But I won't be joining you, and I'd rather not have to say so twice.

Really, drink up. I'll be happy to have you around until you get annoying. Just remember, if you turn into a loud-mouthed asshole or start a fight, the wine is no excuse.

Finally, if you ever find it's ruining your life, and can't quit by yourself, I'm here to help.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית