הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף וויכוח מתאמנים VS מאמנים

• פותח/ת השרשור dny
  • פורסם בתאריך

dny

משתמש פעיל
416
10
נק' מוניטין:
747
416
10
היום עוד פעם המאמנת התחילה להתווכח איתי שלנערים, הדגישה נערים, זה לא בריא להתאמן בטווח חזרות של 5RM כי זה פוגע בגדילה/בעצמות/בסחוס וואט עבר, יענו טווח חזרות נמוך עם כח מקסימאלי

אמרתי לה רק שאם היא תביא לי מחקר ביד שמוכיח את זה אני אאמין לה והיא התחילה לתרץ שאין לה מחקר "בשלוף" ושיש לה 10 שנים ניסיון באימונים ויש לה תואר ראשון באימונים או משהו בסגנון

הוויכוח איכשהו הסתיים בזה שאני צריך להביא לה מחקר שמראה שלעבוד כח, טווח חזרות 5RM זה טוב, שאלתי אותה מה זאת אומרת "טוב" היא אמרה שאפשר לגדול מזה/שזה לא פוגע בגדילה

קיצור אני יודע שאני יכול להגיד לה פשוט "תביאי לי את מחקר שזה כן פוגע בגדילה כי אני לא יכול להביא לך מחקר שנוגד מה שלא הוכח" ולהשתמש בתיאוריית הפילים הבלתי ניראים בחדר (קרדיט לאלכס?)

אבל באלי לייבש אותה ולהביא לה איזה מחקר איכותי מPUBMED

ד"א התרגיל שהיא מדברת עליו זה בכלל בנץ' פרס ככה שזה ליצני ביותר

אני לא מבין מה הטעם בהתווכח איתה.. תגיד לה טוב ותמשיך הלאה בחיים שלך למה לשרוף על זה אנרגיות מיותרות?

אני לא מבין מה הטעם בהתווכח איתה.. תגיד לה טוב ותמשיך הלאה בחיים שלך למה לשרוף על זה אנרגיות מיותרות?

צודק
תבוא לה עם שרשרת מגן דוד כובע נייק וגופיה
תגיד לה סעי סעי לי מהעיינים או שאנני דוקר אותך ותירק על הרצפה
זה עובד!!

• פותח/ת השרשור
אלכס תודה אבל לפי מה שהבנתי המאמר הוא יותר על להתאמן בגיל צעיר ולא על טווח החזרות

אני צריך מחקר/מאמר שאומר שלבני נוער עדיף לעבוד בטווח חזרות של 5-8 מאשר 10-20
המטרה: כח, היפרטרופיה, לא סיבולת

צודק
תבוא לה עם שרשרת מגן דוד כובע נייק וגופיה
תגיד לה סעי סעי לי מהעיינים או שאנני דוקר אותך ותירק על הרצפה
זה עובד!!

אתה דור מצוין, אחי.

אלכס תודה אבל לפי מה שהבנתי המאמר הוא יותר על להתאמן בגיל צעיר ולא על טווח החזרות

אני צריך מחקר/מאמר שאומר שלבני נוער עדיף לעבוד בטווח חזרות של 5-8 מאשר 10-20
המטרה: כח, היפרטרופיה, לא סיבולת

למה נראה לך שאכפת לה מטווח החזרות? זה כי היא חושבת שמשקל כבד יפגע לך בגדילה, לא בגלל איזה הבדל פיזיולוגי אחר.

• פותח/ת השרשור
אתה דור מצוין, אחי.

למה נראה לך שאכפת לה מטווח החזרות? זה כי היא חושבת שמשקל כבד יפגע לך בגדילה, לא בגלל איזה הבדל פיזיולוגי אחר.

כוס אמא שלה יאללה מה אני חייב לה משהו שילמתי כסף על המכון אני אתאמן בכיף שלי איך שאני רוצה בתכנית משלי, אני לא מפריע לאף אחד וזהו

הצד הפרחי שלי יצא החוצה, מצטער.

---------- התגובה התווספה ב 16:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:55 ----------

מה זה תאוריית הפילים בלא נראים בחדר חחחח
משהו שראיתי שאלכס רשם איפשהו בפורום, בסגנון:

אני: אצלך בחדר יש עכשיו 5 פילים בלתי ניראים
אתה: מה פתאום
אני: תוכיח שזה לא נכון
אתה: שובר את הראש איך להוכיח ומגיע למסקנה בסוף שאני זה שצריך להוכיח לך שזה נכון ולא אתה צריך להוכיח לי שזה לא נכון

מסקנה: היא צריכה להוכיח לי שטווח חזרות 5RM פוגע בגדילה ולא אני צריך להוכיח לה שזה לא פוגע, או כמו שהיא אומרת "שזה טוב"

כמעט כל הPL והBB שראיתי אמרו שהם התחילו להתאמן בגיל 14-16, לא ראיתי שהם פגועים גופנית מי יודע מה מהמשקולות(חומרים זה משהו אחר)

אין מחקר על טווחי חזרות ופגיעה בגדילה. רוב המחקרים שבוצעו הם ב 1RM וגם הם לייצנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית