מבוכה בארגנטינה • רבנים מעורבים בהלבנת ענק

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
מבוכה בארגנטינה • רבנים מעורבים בהלבנת ענק
שני רבנים מבואנוס-איירס מעורבים בהלבנת כ-20 מיליון דולר של קרטל סמים מקסיקני • השיטה: העבירו הכסף בעמותות חרדיות וחברה לבשר כשר - שגזרו 'קופונים'

יונה גרין, בחדרי חרדים 20:49 07/09/2011

שני רבנים מקומיים מבואנוס איירס מעורבים בפרשת הלבנה חמורה של למעלה מ-20 מיליון דולר מכספי קרטל סמים הפועל במקסיקו.

מדובר בכספים שהולבנו בחשבונות של עמותות, וחלקם אף הולבנו באמצעות חברה לייצוא בשר לישראל, המשווק במגזר החרדי.

על פי החשד, התקיים קשר קרוב בין אותם רבנים לבין גורמים במאפיה המקסיקנית, וכך למעשה הוקמה רשת בינלאומית של הלבנות כספים, שהועברו על-ידי אותם אנשי רשת לחשבונות הבנק של העמותות והחברה לשיווק מוצרי הבשר.

הכספים הוצאו, העמותות גזרו 'קופון' - ואז הוחזרו הכספים לאנשי הקרטל.

למרות שאין מדובר בשני רבנים המכהנים כרבני הקהילות הגדולות במדינה, אלא בנושאי תפקידים ייצוגיים, הפרשה גורמת למבוכה רבה.

עם זאת, נשמעו כבר תביעות מצד בכירים בקהילה היהודית בארגנטינה ליציאתם של רבנים החשודים לחופשה, עד אשר יתבררו האשמות.

אחרים אמרו, כי למרות הממצאים המפלילים, יש להמתין עד להודעת המשטרה המקומית.

כך או כך, זו לא פעם ראשונה שנחקר חשד לגבי שיתוף פעולה בין אנשים מהקהילה החרדית מבואנוס איירס לרשתות סמים מקומיות, שראשיהן מחפשים מוסדות דת ועמותות צדקה כדי להלבין את כספיהם.

גורמים בעיר מציינים, כי הפעם מדובר בקפיצת מדרגה בשל מעמדם הציבורי של שני הרבנים.

לפי מקורות בבואנוס איירס, הבקשה לחקור את הקשרים בין העמותות והרבנים לבין המאפיה המקסיקנית הגיעה מרשויות החוק בארצות-הברית, החוקרות פרשייה אחרת הקשורה לעמותות.

http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=31870

איך זה יכול להיות?! אבל הם רבנים! 🤘

יש דיבר שאומר "לא תלבין" ??? הא!!!
בטח הרב אישר להם את זה!

איפה התמונה האנטישמית המפורסמת של אלירן, יהודים => כסף

נערך לאחרונה:
יש דיבר שאומר "לא תלבין" ??? הא!!!
בטח הרב אישר להם את זה!

אתה ממש אדיוט אני שם לב כל תגובה שלך מפגרת ברמות.. זה שהם בחרו להלבין זה עניין שלהם.. ואין קשר לדתי או חילוני.. בנתיים כל המדינה שלך גונבת אחד מהשני.. מהקטן ועד ראש הממשלה שלך.. מבחינת דת אלה לא רבנים.. זה שיש להם זקן וכיפה לא עושה אותם צדיקים..

אני דוקא כן חושב שיש קשר בין דת לגניבת כסף. (הכללה כמובן).

שוב אני מחפש את התמונה של אלירן

אני דוקא כן חושב שיש קשר בין דת לגניבת כסף. (הכללה כמובן).

שוב אני מחפש את התמונה של אלירן

יש בכל מקום. הדת לא אומרת לגנוב הדת אומרת לא תגנוב. אלה שכן גונבים לא דתיים ובטח לא רבנים.

אתה יכול להכליל.. זה דעתך האישית בסה"כ. לדעתי חילונים יותר גרועים מדתיים בקטע הזה..

הקריקטורה (שחור - לבן) של היהודי שחושק בכסף או משהו בסגנון. פרסמת אותה מספר פעמים בעבר.

jewpower.jpg

אכן מקומה באשכול הזה 😛

אם אני אמצא כתבה על משקולן שגנב זה אומר שכול המשקולנים גנבים? 😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית