הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קנסות לעובדי אבטחה

barneystinson

משתמש פעיל
310
1
נק' מוניטין:
-12
310
1
אני עובד כמאבטח בחברת שמירה והמעסיק כל הזמן משליט טרור על העובדים באיומים על הטלה של קנסות.
היום האחראי משמרת הודיע לי שיקנסו אותי על עבודה מרושלת והיה אמור להיות לי בירור אצל המנהל אבל מרב עצבים יצאתי בצעקות ולא נפגשתי איתו.
מישהו פה אולי מכיר מה החוק אומר במה שנוגע לקנסות וניכויי שכר? האחמ"ש אמר לי שמכיוון שחתמתי על הסכם שמתיר קנסות אז מותר לקנוס אותי.

היית מפסיד בהתערבות. אף פעם לא חותמים על הסכם עבודה בלי לקרוא הכל, לעולם לא.
בכל אופן, אם יש שם סעיף קנסות אז זה תקף.

• פותח/ת השרשור
היית מפסיד בהתערבות. אף פעם לא חותמים על הסכם עבודה בלי לקרוא הכל, לעולם לא.
בכל אופן, אם יש שם סעיף קנסות אז זה תקף.
סבבה, בכל מקרה זה לא נושא האשכול למה חתמתי על ההסכם.
השאלה היא האם יש תנאים שרק בהם ניתן להטיל את הקנס.
רב מעסיקים מנצלים את העובד בחוסר הידע שלו בעיניין ומטילים קנסות גם על דברים שאסור.

רב מעסיקים מנצלים את העובד בחוסר הידע שלו בעיניין ומטילים קנסות גם על דברים שאסור.
אנחנו לא יודעים מה עשית, מה חתמת, ומה כתוב בהסכם.
איך אתה מצפה שנגיד לך אם הוא יכול או לא יכול לקחת ממך קנס?
20 עמודים זה דיי קצת גם ככה, בקושי חצי שעה של קריאה איטית... אם זה חברה גדולה רוב הסיכויים שהם כיסו את התחת שלהם בקטע של הקנסות,ובכלל.. מי הולך לעבודה שיש בה קנסות?!

בשביל זה תצטרך לקרוא את החוזה ולראות מה כתוב שם בנוגע לקנסות.

תבקש את החוזה. מותר לך. תראה מה כתוב שם.

להבא תקרא - אתה לא חייב לקרוא כל מילה. אני מאמין שיש לך שיקול דעת להבין מה יותר רלוונטי ומה פחות, מה אפשר לקרוא יותר מהר ועל מה יש להתעקב.

תתייעץ עם עו"ד
רצוי עם אחד שיש לו ידע בדיני חוזים/דיני עבודה (שמתעסק עם זה)

• פותח/ת השרשור
אוקיי, בדקתי את הנושא וגם במידה והעובד חתם על הסכם שמתיר קנסות המעביד לא רשאי לקנוס את העובד ללא הסכמתו של העובד עצמו.
משמע, אי אפשר לקנוס.

תודה לכולם על התשובות.

מה גם
אתה יכול להגיד (או לטעון מול גורם מתאים) שהחתימה אינה קבילה, מכיוון שלא קראת בכלל את החוזה, ואם היית קורא, לא היית חותם מההתחלה.

מה גם
אתה יכול להגיד (או לטעון מול גורם מתאים) שהחתימה אינה קבילה, מכיוון שלא קראת בכלל את החוזה, ואם היית קורא, לא היית חותם מההתחלה.

כן, להאשים אחרים בטעויות של עצמך זו מנטליות נפלאה.

מה גם

ברור. אתה גם יכול לטעון שממילא אתה טיפש מידי וגם אם היית קורא לא היית מבין.

לפותח השרשור - נסה לשאול בפורום דיני עבודה בתפוז או להתייעץ עם עו"ד (עדיף).

ברור. אתה גם יכול לטעון שממילא אתה טיפש מידי וגם אם היית קורא לא היית מבין.

לפותח השרשור - נסה לשאול בפורום דיני עבודה בתפוז או להתייעץ עם עו"ד (עדיף).

אם אתה באמת רואה בשני המקרים אותו הדבר אולי אתה במעמד המתאים כדי לטעון טענה שכזו.

• פותח/ת השרשור
מה גם
צודק, זה נקרא חובת תום לב בדיני חוזים.
"במשא ומתן לקראת חוזה חייב אדם לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב."

ד"א, הציניות של המגיבים פה ממש מיותרת.

צודק, זה נקרא חובת תום לב בדיני חוזים.
"במשא ומתן לקראת חוזה חייב אדם לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב."

ד"א, הציניות של המגיבים פה ממש מיותרת.

הסעיף הזה נועד לשלב המשא ומתן ("לקראת חוזה") ולא לחוזה עצמו. אם החוזה ניתן לך לקריאה לפני כן והכל כתוב בו במפורש, אין בעיה של תום לב.
לגבי ההסכמה של העובד עצמו לקנסות, היא ניתנת כשהוא חותם על החוזה. אחרת מגיעים למצב שהאפקטיביות של הקנס לא קיימת, כי העובד תמיד ימאן לשלם אותו.

• פותח/ת השרשור
הסעיף הזה נועד לשלב המשא ומתן ("לקראת חוזה") ולא לחוזה עצמו. אם החוזה ניתן לך לקריאה לפני כן והכל כתוב בו במפורש, אין בעיה של תום לב.
לגבי ההסכמה של העובד עצמו לקנסות, היא ניתנת כשהוא חותם על החוזה. אחרת מגיעים למצב שהאפקטיביות של הקנס לא קיימת, כי העובד תמיד ימאן לשלם אותו.
העניין הוא שהפרשנות לחוק הגנת השכר היא שההסכמה על הטלת קנסות חייבת לבוא במפורש וישירות ע"י העובד ולא ע"י חתימה על הסכם. אז בעצם הסכמים כאלה הם רק נייר ותו לא ואין להם שום ערך משפטי במה שנוגע לקנסות.

העניין הוא שהפרשנות לחוק הגנת השכר היא שההסכמה על הטלת קנסות חייבת לבוא במפורש וישירות ע"י העובד ולא ע"י חתימה על הסכם. אז בעצם הסכמים כאלה הם רק נייר ותו לא ואין להם שום ערך משפטי במה שנוגע לקנסות.

למיטב ידיעתי החתימה על ההסכם מהווה את ההסכמה המפורשת של העובד לתנאים שמופיעים בהסכם, אלא אם ההסכם דרקוני (הסכם אחד שקיים לכולם, כמו לדוגמה בחברות סלולריות/כבלים) ואז ניתן לערער על החתימה על ההסכם. הערך המשפטי שיש לחוזה זה או אחר בעניין קנסות ייקבע על ידי בית משפט, לא על ידי עורך דין. אם הם לא יסכימו שלא לקנוס אותך תאלץ לערב גורם משפטי. אגב, הסכמי קנסות שכיחים בעבודות שיש קשר בין התנהלות העובד לבין היכולת שלו לפגוע בתפקוד החברה (בעיקר בחברות פרטיות). כמה זה חוקי, אין לי מושג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית