הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הושגה עסקה לשחרור גלעד שליט

הממשלה ניצבת בעניין שחרור החייל ולא להפקיר חייל את זה אני מבין
אבל ברגע שזה מסכן כ"כ הרבה אנשים היא צריכה להתייחס לזה.
חשבתי שאתה בן אדם שדווקא מתעניין בהוכחות וסטטיסטיקה ולכן אתה תהיה בדעה דומה

רק חבל שאי אפשר להוכיח שום דבר כזה וכל הסטטיסטיקה הזאת מצוצה מהאצבע.

הבעיה בחיסולים זה חוסר היכולת להוציא מודיעין. כל אחד כזה שנתפס, במיוחד אלו מהדרגים הגבוהים, זה מכרה זהב למודיעין הישראלי (ובגלל של כל האזור). ככה שיותר משתלם לתפוס אותם מאשר להרוג אותם בשטח. מה שצריך לעשות זה פשוט להפעיל על אותם המחבלים את עונש המוות שקיים בישראל אבל הפעילו אותו מעט מאוד פעמים מאז קום המדינה (שלא נדבר שיש כאן בעיה שהחרדים עושים בנושא וכו' וכו').

מסכים, ועם העונש מוות - פעם אחת במשפט אייכמן ועוד אחת במשפט שדה, 2 הפעמים היחידות שהעונש באמת בוצע, אבל בית המשפט גזר על מספר גדול של מחבלים, ועוזרי נאצים עונשי מוות שבסוף קיבלו מאסרי עולם ממושכים.

מסכים, ועם העונש מוות - פעם אחת במשפט אייכמן ועוד אחת במשפט שדה, 2 הפעמים היחידות שהעונש באמת בוצע, אבל בית המשפט גזר על מספר גדול של מחבלים, ועוזרי נאצים עונשי מוות שבסוף קיבלו מאסרי עולם ממושכים.

יודע מה עזוב את הקטע של העונש מוות, ראית איך הם חיים בכלא? הייתה פעם כתבה הראו את האוכל שהם מקבלים שם , הם מקבלים בשרים וכל מיני דברים מיוחדים שהם מבשלים לבד, זה הזוי הקטע הם רצחו ישראלים ועושים ארוחות שחיטות בכלא וכבונוס גם יוצאים עם תואר ראשון מהכלא 😵

נערך לאחרונה:
יש בי נחמה אחת על העסקה הזאת בכל מה שדיברנו עד עכשיו, שהשב"כ עזר בארגון העסקה הזאת.
אולי הם לא יצליחו לסכל את כל הפיגועים, אבל אני בטוח שהם לא ירפו מהמחבלים המשוחררים.

לא הבנתי, אתה טוען שאנשים ריאלים לא צריכים לתמוך בשחרור?
בטוח שלא בשחרור גופות.
ולגבי חיילים אני אשמור את הדעה לעצמי
רק חבל שאי אפשר להוכיח שום דבר כזה וכל הסטטיסטיקה הזאת מצוצה מהאצבע.

אני מבין שזה לא מספר מדויק
אבל למה מצוצה אם אפשר לשאול?
זה דיימוכח שמתו יותר אנשים מאשר ששוחררו

מספיק שיהרג אדם אחד אז העיסקה כבר לא שווה. גלעד הפך לסמל ולכן אנשים מרגישים שחייו שווים יותר. אם מחר יהרג חס וחלילה בחור בן 25 בגילו של גלעד בגלל מחבלים ישכחו אותו אחרי יומיים. הבעיה שהאזרחים עם הלחץ הפכו את גלעד לסמל ובגלל זה שילמנו מחיר כבד.
אם פעם אחת הייתה סבלנות במדינה להחזרת שבוי בלי שום לחץ הדבר היה גורם לתשלומי מחיר נמוכים בהרבה.

בטוח שלא בשחרור גופות.
ולגבי חיילים אני אשמור את הדעה לעצמי

אני מבין שזה לא מספר מדויק
אבל למה מצוצה אם אפשר לשאול?
זה דיימוכח שמתו יותר אנשים מאשר ששוחררו

כי אי אפשר להוכיח שאנשים ימותו כתוצאה משחרור של מספר מחבלים. אתה חושב שהיום אין מחבלים והפיגועים ממתינים רק לשחרור האסירים? חמאס מוציא לפועל פיגועים כשזה משתלם לו.

מספיק שיהרג אדם אחד אז העיסקה כבר לא שווה. גלעד הפך לסמל ולכן אנשים מרגישים שחייו שווים יותר. אם מחר יהרג חס וחלילה בחור בן 25 בגילו של גלעד בגלל מחבלים ישכחו אותו אחרי יומיים. הבעיה שהאזרחים עם הלחץ הפכו את גלעד לסמל ובגלל זה שילמנו מחיר כבד.
אם פעם אחת הייתה סבלנות במדינה להחזרת שבוי בלי שום לחץ הדבר היה גורם לתשלומי מחיר נמוכים בהרבה.

כן, למשל רון ארד. הוא חזר בלי לחץ.

כי אי אפשר להוכיח שאנשים ימותו כתוצאה משחרור של מספר מחבלים. אתה חושב שהיום אין מחבלים והפיגועים ממתינים רק לשחרור האסירים? חמאס מוציא לפועל פיגועים כשזה משתלם לו.

נכון שאי אפשר להוכיח אבל מה שנותר לעשות זה להתסכל על העבר וללמוד ממנו.וזה שלחמאס יש אנשים שיבצעו פיגועים זה לא אומר שצריך לתת להם עוד כמה

אתה אשכרה חושב שזה לא ישנה?

אמרת משפט מאוד מטומטם. אני לא מכיר אחד שחזר בחיים שהיה שבוי ליותר מ5 שנים בכלא חוץ מטננבאום. וההוכחה היא רון ארד כמובן, ושלושת החיילים החטופים שחזרו בארון, ואני בטוח שיש עוד..

---------- התגובה התווספה ב 23:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:14 ----------

הבעיה בחיסולים זה חוסר היכולת להוציא מודיעין. כל אחד כזה שנתפס, במיוחד אלו מהדרגים הגבוהים, זה מכרה זהב למודיעין הישראלי (ובגלל של כל האזור). ככה שיותר משתלם לתפוס אותם מאשר להרוג אותם בשטח. מה שצריך לעשות זה פשוט להפעיל על אותם המחבלים את עונש המוות שקיים בישראל אבל הפעילו אותו מעט מאוד פעמים מאז קום המדינה (שלא נדבר שיש כאן בעיה שהחרדים עושים בנושא וכו' וכו').

הממשלה הזאת בכיף יכולה לפברק 'חיסולים' כשלמעשה מה שנעשה זה חטיפה, ככה שאף אחד לא ידע שאותו אדם נימצא בחיים.
אני לא מבין למה לא לאמץ את השיטה הזאת..יש מדינות שזה הולך להן דיי טוב (עד שהן נתפסות בשקר).

תגיד אתה באמת מאמין למה שאתה כותב? פסיכולוגיה הפוכה??? אבא שוחט את הבת שלו על כבוד המשפחה אצל הערבים, לחיים אצלהם איך ערך כמו אצלנו. הם מתאבדים באוטובוסים אז נראה לך שיש קשר לפסיכולוגיה הפוכה? די להיות תמים תפנים כבר - שלום לא יהיה, אי אפשר לעשות שלום עם אלה שמקדשים את המוות!
זה שיש להם תפיסה שונה וערכים שונים לא אומר שלא אכפת להם מהאסירים ומחייהם.
הם לא היו כ"כ שמחים אם לא היה להם אכפת.

לפי דעתי זה פשוט אסון מה שהולך לקרות,1000 אסירים ישוחררו בעד חייל 1.
חלק מהם יעשו פיגועים,וימותו אנשים.גלעד לא שווה מאף אחד אחר.
בנוסף לכך כשאתה הולך לקרבי אתה אמור ליהיות מודע לכל הסכנות ושאתה יכול למות או להיחטף
והמטרה בקרבי להגן על המדינה,אבל בכך שעכשיו משחררים חייל הוא מסכן את המדינה בכך שאיתו
משוחררים 1000 מחבלים.
אני לא מסכים ולפי דעתי זה נורא.עכשיו אתם שמחים,נראה איזה שמחים תיהיו אחרי שיתחילו הפיגועים...

בנוסף לכך כשאתה הולך לקרבי אתה אמור ליהיות מודע לכל הסכנות ושאתה יכול למות או להיחטף
והמטרה בקרבי להגן על המדינה,אבל בכך שעכשיו משחררים חייל הוא מסכן את המדינה בכך שאיתו
משוחררים 1000 מחבלים.
אני לא מסכים ולפי דעתי זה נורא.עכשיו אתם שמחים,נראה איזה שמחים תיהיו אחרי שיתחילו הפיגועים...

אתה חושב שאם אתה כותב בפונט מודגש אז אתה גבר? או שזה תסמונת הזין הקטן?

היום דובר חמאס אמר שנשארו עוד 5000 אסירים כלואים בישראל, ושהם יצטרכו לחטוף עוד 5 חיילים כדי לשחרר את כולם.
בעצם הם קבעו מחיר לחייל חטוף, עוד אחת מהטעויות של העסקה הזו.

משוחררים 1000 מחבלים.
כן אחי. זה הוא שמסכן את המדינה. זה הוא שקבע את המחיר.
זה בכלל הוא אשם שהוא נחטף. אוי הוא כזה דביל וחסר אחריות.
אני בטוח שגם אם הבן שלך יחטף תגיד בדיוק את אותו הדבר.

משוחררים 1000 מחבלים.

כן אחי, זה לא שהיו עסקאות קודם לכן, שבהן נקבע המחיר...
אני לא מכיר אותו אישית, אבל רוב הסיכויים שהוא לא בחר להיות קרבי.
פיגועים/נסיונות פיגועים וסיכולים שלהם יש מדי יום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית