הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הושגה עסקה לשחרור גלעד שליט

מה ההבדל? אז יצטרפו עוד 1000 מחבלים ל20000 שיש כבר בגדה ובעזה.
שום דבר לא ישתנה. חוץ מזה שגלעד שליט יהיה בבית אחרי 5 שנים בשבי.

הבעיה שאנחנו פראיירים ואם יקרה עוד פעם שחייל יחטף חס וחלילה הם מסוגלים לדרוש 5,000 מחבלים

הגיע הזמן

בכל מקרה מקווה שלא מדובר בספין תקשורתי, וביבי חיכה עד עכשיו וראה לנכון לשחרר אותו רק עכשיו כדי להזיז את תשומת הלב מהמחאה, בעיות מערכת הבריאות והביקורת כלפיו ולהחזיר לו קצת רייטינג.
הפוליטיקאים האלה מסוגלים להכל.

אני מאוד שמח שהעסקה נסגרה. צר לי על כל השנים שמשפחת שליט סבלה.

זה או ללכת עכשיו על עסקה שהיא עוד "סבירה" או לחכות עוד 5 שנים ולקבל אותו בארון או אפילו בכלל לא לקבל אותו.

לא שמח עד שאני לא רואה בעיניים שלי שהעסקה מתבצעת.

• פותח/ת השרשור
ואללה? לעבור על כל הודעה ולערוך? אולי תנסה לכתוב בצורה יותר מכובדת ואז גם הדברים החשובים ישמרו?
אני הגבתי לאנשים באותה צורת התייחסות שקיבלתי מהם.
ותגובה אחת שמחקתם לי הייתה רק עם טיפש ושיוציא את המוצץ מהפה, לא ידעתי שיש פה אנשים בגיל כ"כ נמוך שצריך לצנזר להם מילים כאלה אבל בסדר , חוק זה חוק.
פשוט מעצבן שאנשים שאתה לא מכיר מדברים עם בטחון מאחורי מסך, אני בטוח שזה קרה גם לכם מתישהו.

לא להאמין איפה אני חיי,1000 מחבלים בשביל חייל זוטר.נשמע משתלם...
מקווה שלמרות החתימה העיסקה לא תצא לפועל.

אם לחשוב לעומק אם אני הייתי נחטף הייתי מעדיף שיחשיבו אותי כמת
מצד שני האסירים פה עושים כיף חיים אז למה להחזיק אותם פה..
ולמה דווקא הם יעשו פיגועים נגד ישראל כבר תקופה של כמה שנים שאין פיגועים

נו אז תהיה שוב אינתיפאדה ושוב יהיו כאן פיגועים.

אני לא מבין למה אין עונש מוות למחבלים, אם היה כזה לא היינו במצב הזה בכלל.

למרות שאני שמח שהוא בא הביתה.

יש פה יתרונות וחסרונות.
יתרונות:
1. החייל חוזר הביתה. נחת למשפחתו ולפירוק כל המסחרה שעשו סביב גלעד שליט.
2. חיסכון מסויים של כסף למדינה על אחזקה של 1000 אסירים.

חסרונות:
1. לתת OK לחטוף חיילים ולקבל המון בתמורה.
2. שיחרור של 1000 אסירים שבינהם 50-60 "כבדים" ו 15 כבדים מאוד שלא מורשים לחזור לגדה (באמת? איך יבקרו על זה בדיוק?)
3. פוטנציאל הרג או נקמה של אותם האסירים בתיכנון פיגועים או הצטרפות מחדש לארגוני טרור. מספיק ש 1% יצטרף, יש לנו כמה עשרות עד מאות הרוגים מהצד שלנו.

מה כדאי? החלטה קשה ותלוי מי מסתכל על הדברים. מבחינת המשפחה וההורים אין בדיוק מה לשקול כאן, הם רוצים את הילד שלהם בכל מחיר ואם הייתי במקומם כנראה שהייתי חושב אותו הדבר. מבחינת הממשלה יש כאן גם סוג של נחת כי הם כאילו אחראים על החיילים שלהם ומוכיחים שמאחורי כל חייל עומד גוף "עמיד". מצד העם זה פוטנציאל לנזק לטווח הארוך, שרק ימים יגידו כמה הוא גדול אם בכלל.

כי חייל בכיר שווה יותר מחייל זוטר?
אם תשאל את סטלין? כן,ובלי קשר אין אדם בשיראל ששווה את מחיר העיסקה.
אין צורך להיתפס למילה הכוונה הייתה לשחרר כעס על עסקה ההזויה הזאת.
---------- התגובה התווספה ב 01:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:02 ----------

כי רמת המשכל שלו שואפת לאפס. בלי תגובה עיניינית או היגיון
כי רמת המשכל שלי שווה תואר באוניברסיטת תל אביב,מה אתה עשית בחיים שלך?

נערך לאחרונה:
זה חלק מהמחיר שכנראה כבר שולם:

מרואן ברגותי
ראש ה"תנזים" שאחראי להרבה פיגועי תופת עם מאות קורבנות
מי שהוביל את הזרוע הצבאית של פתח בתחילת אינתיפאדת אל-אקצא בשנת 2000
הורשע בחמישה מעשי רצח ובניסיון לרצח, ונידון לחמישה מאסרי עולם מצטברים ועוד 40 שנות מאסר.

איברהים חאמד
אחראי למותם 82 ישראלים בשורת פיגועים שהוביל. ביניהם פיגוע התאבדות כפול משולב במכונית תופת בכיכר ציון בירושלים, פיגוע בבית הקפה "מומנט", פיגוע במועדון "שפילד" ברשל"צ, פיגוע בקפיטריה באוניברסיטה העברית ופיגוע בטרמפיאדה בסמוך למחנה צריפין שבו נהרגו 17 בני אדם.

אחמד סעדאת
מי שתכנן את רצח השר לשעבר רחבעם זאבי. בדצמבר 2008 נידון ל-30 שנות מאסר בגין מעורבותו ברצח זאבי ובגין עמידה בראש ארגון טרור.

עבדאללה ברגותי
נחשב לאחד מבכירי מהנדסי המטענים של הארגון בגדה, ולמי שעומד מאחורי פיגועים רבים, ביניהם הפיגוע במסעדת "סבארו" שבו נהרגו 15 בני אדם, הפיגוע בבית הקפה "מומנט" שבו נהרגו 12 בני אדם, פיגוע באוניברסיטה העברית שבו נהרגו תשעה בני אדם ופיגוע במועדון בראשון לציון שבו נהרגו 15 בני אדם. בשנת 2004 נידון ל-67 מאסרי עולם בגין מעורבותו בפיגועים אלו.

עבאס א-סייד
לשעבר מפקד הזרוע הצבאית של חמאס בטול כרם. הוא האיש ששיגר את המחבלים המתאבדים לפיגוע במלון פארק בנתניה, בערב ליל הסדר שבו נהרגו 30 בני אדם. בנוסף הוא עומד מאחורי פיגועים נוספים כגון הפיגוע בקניון השרון בנתניה. הוא נידון ל-30 מאסרי עולם בגין מעורבותו בפיגועים אלו.

אמנה מונא
ערביה נוצריה ילידת 1976, תושבת ביר נבאללה, פעילת פתח. שבשנת 2000 שוחחה בצ'אט באינטרנט עם הנער אופיר רחום מאשקלון ופיתתה אותו להיפגש עימה בירושלים. מונא וידידה חסן אל-קאדי חטפו את רחום לרמאללה ורצחו אותו בירי מטווח קצר. היא נידונה למאסר עולם בגין מעורבותה בחטיפה וברצח.

חסן סלאמה
אחד מראשי הזרוע הצבאית של חמאס בגדה המערבית. הוא האיש שתכנן את גל הפיגועים שהיה בישראל לאחר חיסול ה"מהנדס" יחיא עייאש. בין הפיגועים שתכנן שני פיגועי ההתאבדות באוטובוס בקו 18 בירושלים ופיגוע בטרמפיאדה בצומת אשקלון. בפיגועים אלו נהרגו 46 בני אדם ונפצעו עשרות נוספים. בשנת 1996 נידון ל-38 מאסרי עולם.

בהיג' בדר
עומד מאחורי פיגוע ההתאבדות בקפה הלל בירושלים בשנת 2003 בו נהרגו שבעה בני אדם וכן מאחורי הפיגוע בצריפין באותה שנה, שגם בו נהרגו שבעה בני אדם. בדר נידון ל-18 מאסרי עולם בגין פיגועים אלו.

בנוסף לאלה, ניתן למנות את מוהנד שרים, מבכירי חמאס בשומרון ומי ששיגר את המחבל שביצע את פיגוע ההתאבדות במלון "פארק" בנתניה; ג'מאל אבו אל-הייג'א, בכיר הזרוע הצבאית של חמאס בג'נין, פעיל חמאס מועאד' בילאל שנידון ל-26 מאסרי עולם לאחר שהורשע בשילוח המחבלים לפיגועי ההתאבדות במדרחוב בן יהודה ובשוק מחנה יהודה, בהם נרצחו 21 ישראלים; וראא'ד חודרי שהיה אחראי על גיוס מחבלים רבים

אם תשאל את סטלין? כן,ובלי קשר אין אדם בשיראל ששווה את מחיר העיסקה.
אין צורך להיתפס למילה הכוונה הייתה לשחרר כעס על עסקה ההזויה הזאת.
---------- התגובה התווספה ב 01:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:02 ----------

כי רמת המשכל שלי שווה תואר באוניברסיטת תל אביב,מה אתה עשית בחיים שלך?

תואר באוניברסיטת תל אביב מרשים אותי בערך כמו סקוואט של 100 קילו. אם אתה חושב שהמדינה מחליטה על שווי אזרחיה אז אתה דביל, ואולי כדאי שבאמת תתייעץ עם סטאלין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית