הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרבי זה הכי אחי!

• פותח/ת השרשור
אני עושה לפני כל ריצה 2 סטים לתאומים הקדמיים עם דאמבל של 12 ק"ג נכון לעכשיו ל30-40 חזרות, אחרי זה מחזיק את הדאמבל סטאטי לדקה על כל רגל, אחרי זה תאומים אחוריים 2X20 עם 55 ק"ג נכון לאתמול. מספיק לדעתך?

ותודה רבה- אני אצא היום לריצת 4000 שוב.

---------- התגובה התווספה ב 21:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:12 ----------

אימון הבא 4000 על קצב כמו פעם קודמת
אחריו 400 מטר אינטרוולים קצב 15 קמש עם מנוחות 3 דק
אחריו 4000 קצת יותר מהיר מהקודם

אם עמדת בזה והרגשת שאין החמרה משמעותית אז תתחיל ספרינטים

והנל בהנחה שאתה עושה את החיזוקים והתחזוקה באופן שוטף

אין בעיה, רק כמה סטים לעשות את ה400 קצב 15?

איך האימוני משקולות יעזור לך בצבא ? יתרון כוח כיאלו ?

למען האמת- לא יעזרו. פשוט כבר הרבה זמן אני מתאמן וזה חלק כ"כ חשוב מהשגרת יום שלי כך שאני לא יכול לוותר על אימוני הכוח- אז במקום לעשות לעשות 4-3 אימוני כוח בשבוע הורדתי ל3-2.

היום רציתי לעשות אימון כוח אבל בסוף יצא שאני עשיתי את ריצת ה4000. הייתה פחות קשה מהקודמות והכאבים באמת לא היו משמעותיים. כנראה הרגליים לא היו מאוששות מהאימון האינטנסיבי של ה6X1000. מחר אני אעשה כוח ומחרתיים את אימון האינטרוולים שאלכס נתן לי.

לגבי החיזוקים אתה יכול להוסיף עוד "הליכות ברווז" בימים החופשיים ולהעביר את החיזוקים שאתה עושה לאחרי הריצה

את ריצות ה400 אתה יכול לעשות 6 פעמים

אימוני כח דווקא כן יעזרו לך ביחידות הקרביות

• פותח/ת השרשור
לגבי החיזוקים אתה יכול להוסיף עוד "הליכות ברווז" בימים החופשיים ולהעביר את החיזוקים שאתה עושה לאחרי הריצה

את ריצות ה400 אתה יכול לעשות 6 פעמים

אימוני כח דווקא כן יעזרו לך ביחידות הקרביות

אוקיי- אני אוסיף 4 סטים של 100 הליכות ברווז. אתה בטוח שכדאי להעביר את החיזוק לאחרי הריצה? חשבתי שעדיף לפני כי זה גם כביכול "מחמם" את השריר ומכין אותו למאמץ.

בנוגע לכוח ביחידות הקרביות- זה מאוד תלוי ביחידה עצמה. ביחידות כמו דובדבן, ימ"ס והשייטת הכוח הוא פקטור שמאוד מתחשבים בו אבל לעומת זאת ביחידות כמו מטכל,שלד"ג,אגוז או כל חיר רגיל הדגש יהיה על אירובי. האלה המתבקשת- האם ללכת על גיבוש מטכ"ל בידיעה שלא בטוח שאני אשרוד מבחינת האירובי אך יכול להיות שאני אגיע ליחידות שמבחינתי הן חלום ילדות- מטכל או דובדבן או ללכת לגיבוש שייטת ובכך כנראה שיהיה לי קצת פור על אחרים מבחינת הכוח אך מה נעשה- אני לא אוהב מים כ"כ.

נשאר לי רק עוד חודש ושבועיים בערך להתלבטויות האלה- אני צריך להחליט כבר.

זה בעיקר מעייף את השריר, אם אתה רוצה להתחמם לפני האינטרוולים אז תרוץ 1 ק"מ ריצה קלה או 400 מטר הליכה + 1 ק"מ ריצה קלה

לא יודע לייעץ לך לגבי ההתלבטות כי אני לא מכיר את הדרישות הספציפיות של כל יחידה. באופן כללי נראה לי הגיוני למקבל(מלשון מקביל) עד כמה שאפשר ורק אז להחליט(כלומר ללכת על כל הגיבושים האפשריים עד שממש מציבים אותך בפני בחירה).

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שביום הסיירות נותנים לי לבחור אם אני רוצה גיבוש המשך של סיירת מטכל או של השייטת. הם לא חייבים להתחשב בזה אבל ממה שהבנתי בדרך כלל זה מה שקובע. בכל מקרה יש לי עוד חודש וקצת לחשוב על זה טוב טוב ועד אז נמשיך לקרוע את התחת.

העניין הוא שביום הסיירות נותנים לי לבחור אם אני רוצה גיבוש המשך של סיירת מטכל או של השייטת. הם לא חייבים להתחשב בזה אבל ממה שהבנתי בדרך כלל זה מה שקובע. בכל מקרה יש לי עוד חודש וקצת לחשוב על זה טוב טוב ועד אז נמשיך לקרוע את התחת.
i lol'd.
ממש לא, בתחילת היום נותנים לך דף שאתה מדרג מ1-5 כמה אתה רוצה מטכל\שייטת\חובלים
גם אם תסמן מטכל 5 וחובלים 1, אם לא תהיה טוב יכול להיות שתקבל חובלים (או כלום..)

ובלי קשר, אני לא רואה איך אימוני 4000 עוזזרים לך ביום סיירות, אבל העיקר שאתה חושב שזה עוזר, פסיכולוגיה זה חלק מהעניין בצבא

• פותח/ת השרשור
אני בינתיים לא במצב שאני יכול לעשות ריצות ממש ארוכות אז בינתיים אני עושה את ריצת ה4000 הזאת. שים לב שבאימון ריצה השני של השבוע אני עושה אינטרוולים ובשלישי ספרינטים.
ומן הסתם שאם אני לא אהיה טוב אני אקבל גיבוש חובלים או אפילו שום גיבוש המשך.

---------- התגובה התווספה ב 16:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:27 ----------

אימון כוח:
בנצ 112 4-4-4
מסור 37 קד 12-12-12
לחיצת כתפיים עם דאמבלים של 25 7-6-5
לג פרס 120,140,160 ל8 חזרות
ידיים והביתה. מחר אימון אינטרוולים 6x400.

אני בינתיים לא במצב שאני יכול לעשות ריצות ממש ארוכות אז בינתיים אני עושה את ריצת ה4000 הזאת. שים לב שבאימון ריצה השני של השבוע אני עושה אינטרוולים ובשלישי ספרינטים.
ומן הסתם שאם אני לא אהיה טוב אני אקבל גיבוש חובלים או אפילו שום גיבוש המשך.

---------- התגובה התווספה ב 16:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:27 ----------

אימון כוח:
בנצ 112 4-4-4
מסור 37 קד 12-12-12
לחיצת כתפיים עם דאמבלים של 25 7-6-5
לג פרס 120,140,160 ל8 חזרות
ידיים והביתה. מחר אימון אינטרוולים 6x400.
בכמה זמן אתה עושה כול 400?

• פותח/ת השרשור
אני עושה על קצב 15. כמה זה יוצא בדיוק אין לי מושג, אני משער שזה יהיה באיזור הדקה וחצי ככה

• פותח/ת השרשור
אני עושה בינתיים על הליכון כי אני רק חזרתי לרוץ לפני חודש לאחר פציעה שנגרמה עקב ריצה בכביש (שין ספלינט), אני מעדיף לרוץ בהליכון בינתיים, עוד שבועיים 3 ככה אני אעבור לשטח.

---------- התגובה התווספה ב 22:34 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:47 ----------

ד"א- אלכס, אנחנו נכנסים לחודש האחרון להכנות. אולי כדאי במקום הריצת 4000 לעשות עוד אימון אינטרוולים?

לעניין התלבטות הבחירה- כנראה שאני אלך על שייטת 13 ונקווה לטוב.

אפשרי

תגוון במרחקים
תעשה 6 אינטרוולים של 400-1000 עם מנוחות ומהירות בהתאם(לפי הטבלה או שתעלה כל פעם את המהירות ב0.1-0.3).

• פותח/ת השרשור
אפשרי

תגוון במרחקים
תעשה 6 אינטרוולים של 400-1000 עם מנוחות ומהירות בהתאם(לפי הטבלה או שתעלה כל פעם את המהירות ב0.1-0.3).
איזו טבלה?
ש"צ. בלי לשחק אותה כבר, אבל שנה הבאה אתה תבין את זה.
מה? להבנתי מה אתה בא להגיד פה.

בכל מקרה לקחתי היום יום מנוחה. מחר נעשה 6*400.

• פותח/ת השרשור
הטבלה של האימונים שפרסמתי פה פעם.

חיפשתי ולא מצאתי. בכל מקרה אני אתקדם כמו שאמרת- 0.1 עד 0.3 לאימון.

אז אם הבנתי אותך נכון, אפשר לעבור לתוכנית הבאה:

ריצה 1- 6X1000
ריצה 2- 6X400-500
ריצה 3- אימון ספרינטים בעליה

סתם שאלה, למה הדבקות הזאת ב6 סטים? יש לכמות יתרון מסוים על פני פחות\יותר סטים? (כמו שאוהבים לעשות פה בתוכניות כוח 5 חזרות)

איזו טבלה?

מה? להבנתי מה אתה בא להגיד פה.

בכל מקרה לקחתי היום יום מנוחה. מחר נעשה 6*400.
ש"צ - שתוק צעיר.

כי אתה מדבר פה כאילו אין לך בעיה להגיע לכול מקום בצבא
"ניראלי שאני ילך על שייטת 13 ולא על מטכל"
אתה אפילו לא מדמיין על כמה הגיבוש הזה קשה, יש אנשים שאמרו לי שגיבוש שייטת יותר קשה ממטכל (אנשים שהיו בגיבוש שייטת, אבל אין ממש דרך לדעת מבחינתי)
התלבטות בין שייטת למטכל זה לא כמו בין גולני לגיבעתי
קודם כול תגיע לרמה הזאת בכלל, שלפי מה שזה נראה, אתה עוד רחוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית