הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

קרבי זה הכי אחי!

טוב אחרי קצת בירורים כנראה שהפציעה היא טניס אלבו. כלומר אני כן יכול להתאמן אבל בלי תנועות של הנפות או בעצם כל דבר בפרונציה. בכל מקרה אני אנוח עד שלישי ואחזור לכוח. היום אני אעשה שעה אירובי.
לא יודע אם זה המקרה שלך, אבל אורטופדים ממהרים להגיד טניס אלבוו על פציעות באיזור המרפק \ אמה.
לי הייתה פציעה שעד היום אני לא יודע בוודאות מה היא והיא חוזרת לבקר דיי מהר בשחייה, בשני המרפקים, כל האורטופדים אמרו לי טניס אלבוו והטיפולים של הפציעה הזו לא עזרו בכלל. בסוף הלכתי באופן פרטי לשני מומחים שאני לא זוכר את שמם, אחד פרופסור שהיה ראש איגוד האורטופדיה ומתמחה בכתפיים ומרפקים והשני גם פרופסור שמנהל מחלקה ומתמחה במרפקים. שניהם בדקו הרבה מאוד גם הרבה צילומים בין היתר הפנו לMRI שבסוף לא עשיתי כי כבר התגייסתי וחיכה לי הרבה זמן בלי שחייה. שניהם אמרו שכנראה נוצרים קרעים בבייספס או באחד הגידים בגלל אובר אקסטנשן בגריפה, כי יש לי גמישות יתר במפרקים ואני יכול ליישר את המרפקים מעבר ל180 מעלות, אם אני לא טועה הם אמרו קרוב ל20 מעלות נוספות.
המסקנה הייתה שזה פשוט כאב שאני אצטרך להתמודד איתו, כמו שכמעט לכל ספורטאי יש בעייה כזו או אחרת שהוא מתמודד איתה בקביעות.

אותו מקרה כמעט בדיוק היה לחבר שלי שהוא שחיין עילית. אחד אמר טניס אלבוו אחד גולף אלבוו ובסוף אחרי צילומים ומומחים זו ממש לא הייתה הבעייה.

מציע לגגל קצת על הפציעה הזו ולוודא שזה זה במאה אחוז.

לא יודע אם זה המקרה שלך, אבל אורטופדים ממהרים להגיד טניס אלבוו על פציעות באיזור המרפק \ אמה.
לי הייתה פציעה שעד היום אני לא יודע בוודאות מה היא והיא חוזרת לבקר דיי מהר בשחייה, בשני המרפקים, כל האורטופדים אמרו לי טניס אלבוו והטיפולים של הפציעה הזו לא עזרו בכלל. בסוף הלכתי באופן פרטי לשני מומחים שאני לא זוכר את שמם, אחד פרופסור שהיה ראש איגוד האורטופדיה ומתמחה בכתפיים ומרפקים והשני גם פרופסור שמנהל מחלקה ומתמחה במרפקים. שניהם בדקו הרבה מאוד גם הרבה צילומים בין היתר הפנו לMRI שבסוף לא עשיתי כי כבר התגייסתי וחיכה לי הרבה זמן בלי שחייה. שניהם אמרו שכנראה נוצרים קרעים בבייספס או באחד הגידים בגלל אובר אקסטנשן בגריפה, כי יש לי גמישות יתר במפרקים ואני יכול ליישר את המרפקים מעבר ל180 מעלות, אם אני לא טועה הם אמרו קרוב ל20 מעלות נוספות.
המסקנה הייתה שזה פשוט כאב שאני אצטרך להתמודד איתו, כמו שכמעט לכל ספורטאי יש בעייה כזו או אחרת שהוא מתמודד איתה בקביעות.

אותו מקרה כמעט בדיוק היה לחבר שלי שהוא שחיין עילית. אחד אמר טניס אלבוו אחד גולף אלבוו ובסוף אחרי צילומים ומומחים זו ממש לא הייתה הבעייה.

מציע לגגל קצת על הפציעה הזו ולוודא שזה זה במאה אחוז.

אני בכלל הייתי בטוח שמדובר בדלקת במרפק או בטרייספס, אחרי שגיגלתי קצת כאבים במרפק ראיתי תיאור של מרפק טניס והתיאור מתאים אחד לאחד. (כאבים בכל מאמץ כשמנך הידיים בפרונציה לדוג'). בכל מקרה אני מחר הולך לביקור אצל אורטופד ואני מקווה שהוא יאושש את החששות שלי ויתן לי כדורים נגד דלקות.

אתמול עשיתי אימון כוח כדי לבדוק איזה תרגילים אני יכול לעשות ואילו לא:
בנצ' 122 3-3-3 לא כאב בכלל
מקבילים 40 8-8-8 כאב מאוד חלש
מתח פרונציה 30 6-6-6-5-4 ואחרי זה 20 משקל גוף- אין כאבים בכלל.
פרס 1X60- כאב מאוד. במקום עשיתי פימפומים של הרחקות ופשיטות שלא כאב בכלל
רגליים בטן ויד אחורית לא כאב.

מסקנה כוללת- להתרחק בשבוע-שבועיים ממתח רגיל,חתירה,פרס או כל לחיצה שלא בנצ'.

היום אני אעשה אירובי שעה. (שבוע הבא מתחיל לרוץ בשעה טובה- אני אעדכן מטרות ל2000 ומרחק בתחילת השבוע)

עד כמה שאני זוכר, כאבים במרפק טניס מורגשים כאשר מפעילים את האמות ה"עליונות". כלומר כאשר מבריגים דברים או מרימים את כף היד למעלה. אני לא בטוח שמתח באחיזה כזאת או אחרת משפיע על זה, אבל אני לא יודע בוודאות.
ומרפק גולף זה בדיוק הפוך

עד כמה שאני זוכר, כאבים במרפק טניס מורגשים כאשר מפעילים את האמות ה"עליונות". כלומר כאשר מבריגים דברים או מרימים את כף היד למעלה. אני לא בטוח שמתח באחיזה כזאת או אחרת משפיע על זה, אבל אני לא יודע בוודאות.
ומרפק גולף זה בדיוק הפוך

כשאני מרים את כף היד באמת כואב לי. מן הסתם שהאמה תעבוד חזק במתח ובחתירה ולדעתי לכן התרגילים האלה כואבים לי.

אתמול היה שעה אירובי, היום כוח:
בנצ' 122 4-3-3
מקבילים 40 8-8-8
מתח 30 6-6-6-6-5-15 משקל גוף סט אחרון
הרחקות ופשיטות פימפומים
לג פרס 200 12-10-10

מחר בערב שוב שעה אירובי, יום שני מתחיל לרוץ כנראה. טל- לדעתך להתחיל מריצת 4000 הגיוני? או שכדאי להוריד קצת?

כשאני מרים את כף היד באמת כואב לי. מן הסתם שהאמה תעבוד חזק במתח ובחתירה ולדעתי לכן התרגילים האלה כואבים לי.

אתמול היה שעה אירובי, היום כוח:
בנצ' 122 4-3-3
מקבילים 40 8-8-8
מתח 30 6-6-6-6-5-15 משקל גוף סט אחרון
הרחקות ופשיטות פימפומים
לג פרס 200 12-10-10

מחר בערב שוב שעה אירובי, יום שני מתחיל לרוץ כנראה. טל- לדעתך להתחיל מריצת 4000 הגיוני? או שכדאי להוריד קצת?
נראה לי קצת הרבה
אני כשחזרתי לרוץ לפני כמה שבועות רצתי פעם ראשונה 2 ק"מ ואח"כ התקדמתי בקילומטראז' עם ריצות של 3.5 בהתחלה פעמיים בשבוע בלבד
עכשיו אני כבר ב21 קילומטר בשבוע אבל אל תקח את זה בתור דוגמה לקחתי סיכון גדול בהתקדמות מהירה בגלל שיש לי דד ליין ואני מעדיף או להיות בו טוב או להפצע ולא להיות בו
4 ק"מ לפעם הראשונה (במיוחד מחזרה מפציעה) זה הרבה, תתחיל ב2, תהיה סובלני.
תתחיל נגיד 2 פעמיים בשבוע אחר כך 2 שלוש פעמים בשבוע אחר כך 3 שלוש פעמים ואז תעלה ב10%. אם לא תשתולל הכל יהיה בסדר
אבל תמיד שים עין על הפציעה ואל תעשה שטויות. המספרים לא מחייבים תעשה לפי איך שאתה מרגיש תכלס יש לך הרבה זמן, זה לא משנה אם תגיע ל30 המיוחלים שבועיים לכאן או לכאן

נראה לי קצת הרבה
אני כשחזרתי לרוץ לפני כמה שבועות רצתי פעם ראשונה 2 ק"מ ואח"כ התקדמתי בקילומטראז' עם ריצות של 3.5 בהתחלה פעמיים בשבוע בלבד
עכשיו אני כבר ב21 קילומטר בשבוע אבל אל תקח את זה בתור דוגמה לקחתי סיכון גדול בהתקדמות מהירה בגלל שיש לי דד ליין ואני מעדיף או להיות בו טוב או להפצע ולא להיות בו
4 ק"מ לפעם הראשונה (במיוחד מחזרה מפציעה) זה הרבה, תתחיל ב2, תהיה סובלני.
תתחיל נגיד 2 פעמיים בשבוע אחר כך 2 שלוש פעמים בשבוע אחר כך 3 שלוש פעמים ואז תעלה ב10%. אם לא תשתולל הכל יהיה בסדר
אבל תמיד שים עין על הפציעה ואל תעשה שטויות. המספרים לא מחייבים תעשה לפי איך שאתה מרגיש תכלס יש לך הרבה זמן, זה לא משנה אם תגיע ל30 המיוחלים שבועיים לכאן או לכאן

סבבה. אני אתחיל עם 2 ריצות של 2 שבוע הבא.

העניין הוא שאני קצת ממהר- הדדליין כבר לא בדצמבר אלא בנובמבר אני כבר אמור להיות בכושר שיא. יכול מאוד להיות שאני אעשה אימון אירובי בוקר וריצת ערב (האירובי בוקר יהיה פעילות בלי אימפקט לרגליים כמו שחיה,אופניים או סטפר)

סבבה. אני אתחיל עם 2 ריצות של 2 שבוע הבא.

העניין הוא שאני קצת ממהר- הדדליין כבר לא בדצמבר אלא בנובמבר אני כבר אמור להיות בכושר שיא. יכול מאוד להיות שאני אעשה אימון אירובי בוקר וריצת ערב (האירובי בוקר יהיה פעילות בלי אימפקט לרגליים כמו שחיה,אופניים או סטפר)
ב5 חודשים אתה מגיע ל40 קילומטר ואפילו ל50
באופניים יש אימפקט
ובשחייה קשה להתקדם בלי ללמוד טכניקה שיש אנשים שממש מתקשים עם זה (וגם כאלה שקולטים מהר. אני למשל תוך ~3 שבועות שחיתי בטכניקה שלא נופלת מרוב קבוצת הטריאתלון שלי)
בכל מקרה בהצלחה

באופניים יש אימפקט? זה חדש לי. בכל מקרה אני רוצה להתחיל לשלב גם אימוני רכיבה באימונים- לגוון קצת עם הסטפר.
בעניין השחיה- אני מתכוון לשחות לא באופן תחרותי אלא סתם כדי לשפר את הכושר ואת היכולת שלי לשחות מרחקים גדולים יותר, מה שלדעתי לא דורש טכניקה טובה באופן מיוחד (תקן אותי אם אני טועה?)

ואם אני אגיע באמת ל40-50 קילומטרים- אני אהיה המאושר באדם.

באופניים יש אימפקט? זה חדש לי. בכל מקרה אני רוצה להתחיל לשלב גם אימוני רכיבה באימונים- לגוון קצת עם הסטפר.
בעניין השחיה- אני מתכוון לשחות לא באופן תחרותי אלא סתם כדי לשפר את הכושר ואת היכולת שלי לשחות מרחקים גדולים יותר, מה שלדעתי לא דורש טכניקה טובה באופן מיוחד (תקן אותי אם אני טועה?)

ואם אני אגיע באמת ל40-50 קילומטרים- אני אהיה המאושר באדם.
אני מכיר אפילו באופן אישי רוכב אופניים שהיו לו שברי מאמץ. הפעילות היחידה שהוא עשה הייתה אופניים ולג פרס. וקצת עבודה על הבטן וכאלה
בשחייה בשביל להשתפר אתה חייב טכניקה מינימלית כי אם אין לך את זה אתה לא באמת תתאמן. אתה פשוט תנסה לשרוד במים ולא לטבוע תוך כדי שאתה מחליף צדדים בבריכה. ואפילו בריכה אחת תעייף אותך כי אתה תצטרך לשחות ALL OUT בשביל לא לטבוע. כל זה במידה והטכניקה שלך גרועה. כמובן שיש גם באמצע...
בכל מקרה כל שיפור שתשיג בהתחלה יהיה בזכות טכניקה בלבד, והשיפור יכול להיות ברמת הדקה למאה בפרק זמן מאוד קצר. וזה יהיה רק בזכות טכניקה

אני מכיר אפילו באופן אישי רוכב אופניים שהיו לו שברי מאמץ. הפעילות היחידה שהוא עשה הייתה אופניים ולג פרס. וקצת עבודה על הבטן וכאלה
בשחייה בשביל להשתפר אתה חייב טכניקה מינימלית כי אם אין לך את זה אתה לא באמת תתאמן. אתה פשוט תנסה לשרוד במים ולא לטבוע תוך כדי שאתה מחליף צדדים בבריכה. ואפילו בריכה אחת תעייף אותך כי אתה תצטרך לשחות ALL OUT בשביל לא לטבוע. כל זה במידה והטכניקה שלך גרועה. כמובן שיש גם באמצע...
בכל מקרה כל שיפור שתשיג בהתחלה יהיה בזכות טכניקה בלבד, והשיפור יכול להיות ברמת הדקה למאה בפרק זמן מאוד קצר. וזה יהיה רק בזכות טכניקה

יש לי טכניקה מאוד מאוד בסיסית בשחיה, שחיתי בקבוצה לפני אולי 7 שנים אבל יכול מאוד להיות שאני זוכר את הבייסיק.

האימון היום:
בנצ' 122 4-4-4
מתח 31 6-6-6-6-5-18 משקל גוף סט אחרון
כתפיים פימפומים הרחקות ופשיטות
אחורית פימפומים
לג פרס 200 12-12-12
בטן 40 10-10-10-10

כנראה שזאת תהיה תהיה התוכנית אימונים שלי עד שתעבור הפציעה.

מחר ריצה ראשונה- 2000. החלטתי לעשות את זה כמו שצריך ולהתחיל לרוץ בחוץ. יש 2 אפשרויות- מסלול ריצה של אספלט מה שפוגע לי ברגליים אבל יהיה מאתגר יותר כי הוא מורכב בעיקר מעליות, או שאני ארוץ ביער פה על קורקר (או כורכר?) מה שפחות יפגע לי ברגליים אבל המסלול הוא בעיקר מישור וירידה. יכול להיות שאני סתם פרנואידי מפציעות העבר? או שאולי כדאי ללכת על בטוח?

כורכר
וכן אתה סתם פרנואיד מפציעות עבר אבל בלי קשר עדיף להתחיל בשטח
ומה הכוונה המסלול הוא מישור וירידה? אם אתה רץ 2 ק"מ פשוט רוץ 1 הלוך ו1 חזור הכי פשוט שיש
תמיד תתחיל ותסיים באותה נקודה

כורכר
וכן אתה סתם פרנואיד מפציעות עבר אבל בלי קשר עדיף להתחיל בשטח
ומה הכוונה המסלול הוא מישור וירידה? אם אתה רץ 2 ק"מ פשוט רוץ 1 הלוך ו1 חזור הכי פשוט שיש
תמיד תתחיל ותסיים באותה נקודה

סגור. מחר אני ארוץ את הריצה הראשונה ואעדכן.
בנ'ץ ומתח מעולים ! כמה אתה שוקל ?

תודה רבה! נחמד לראות שעוד אנשים מבקרים פה חוץ מטל ועידן. לשאלתך- שוקל עכשיו בין 85 ל88.

אימון אירובי קליל- 300 קלוריות סטפר, 300 סקי, 150 הליכה מהירה בהליכון.

חשבתי קצת והגעתי למסקנה שהמסלול כורכר לא ככ רלוונטי מכיוון שהוא חשוך מאוד ואני רץ בלילות ככה שהוא יצא מהמשוואה. התוכנית ריצה היא להלן:
אני ארוץ בהליכון עד שאני אגיע ל6000, כך הרגליים יתרגלו לעומס מסויים ואחרי זה אני אעבור לריצות בחוץ על אספלט ואקווה לטוב.

אימון סבבה-
בנצ' 122 5-4-4 100-8
מתח 32 6-6-6-5-4-20 משקל גוף
כתפיים הרחקות ופשיטות עם 10 ו15 קילו, סתם פימפומים
גולת הכותרת- סקוואט רבותי! 70 קילו ל3 שמיניות. היה קל מאוד (מן הסתם) לדעתי אני אמשיך עד 100 קילו ומשם אעלה חזרות.
בטן 40 12-12-12-12 והביתה.

מחר אני אעשה את הריצה+חצי שעה אירובי.

אני בטוח שהתשובה נמצאת איפה שהוא בעמודים הקודמים, תסלח לי שאני מתעצל- מה הסיבה שלא עשית סקוואט עד עכשיו?

נערך לאחרונה:
אני בטוח שהתשובה נמצאת איפה שהוא בעמודים הקודמים, תסלח לי שאני מתעצל- מה הסיבה שלא עשית סקוואט עד עכשיו?

הייתי עושה סקוואטים של 150 לפני שנתיים, היה לי אובר יוז בברכיים והייתי חייב להפסיק. כשהתחלתי עם הריצות והאימונים לגיוס פחדתי שזה יחזור והעדפתי לא לעשות. במחשבה לאחור- בתאכלס הסיבה היא עצלנות. לא היה לי כוח והעדפתי לעשות סטים קלילים של לג פרס מאשר סקוואטים רציניים. עכשיו עשיתי סתם לניסיון והתאהבתי שוב. מקווה שזה לא ישפיע על הריצות בעתיד. בכל מקרה הפעם המטרה היא לא רגליים גדולות אלא רגליים חזקות ובו בזמן זריזות ומהירות שיאפשרו לי לרוץ מהר והרבה.

ד"א- המרפק כואב הרבה פחות. לדעתי שבוע הבא אני כבר אוכל לחזור למקבלים, עוד שבועיים כבר למתח רגיל וחתירה ועוד שלושה שבועות כנראה אני אחזור לפרס. (אני מתגעגע לעבוד כמו שצריך, נמאס לי מפימפומי כתפיים כמו ילדה קטנה)

בנצ 122 545
ןכתפיים פימפומים
מתח 32 66643
2 סטים סקוואט 72 היה ממש קל וסגרו את המכון, אפילו לא נתנו לי להשלים עוד סט.
מחר 2000+ 50 דקותסטפר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית