הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרבי זה הכי אחי!

בשמחה אם אתה רוצה לשאול משהו בפרטי תשאל ואני אענה (אני עכשיו בחופשה בבית)
ובקשר למה שאמרת זה תלוי איזה גדוד ואיזה מובחרת ואיזה סוג של קושי

שלחתי לך פרטית.

האימון היום:
1000 חימום, 7000 עבודה,500 שיחרור. עבר בסבבה לגמרי.

מתי יש לך גיבושים/יום סיירות? יום סיירות בתחילת ינואר לא? או שדחית לאוגוסט

מתי יש לך גיבושים/יום סיירות? יום סיירות בתחילת ינואר לא? או שדחית לאוגוסט

היה לי יום סיירות בינואר וקיבלתי בו חובלים. (אאל"ט היה לנו דיון על זה שהתאכזבתי מחובלים ולא הלכתי למבדקים לגיבוש אפילו).
בכל מקרה אני עכשיו עובד כדי לנסות את מזלי בגיבוש יחטיות (כנראה גולני) או גיבוש ימ"ס.

האימןו היום:

בנצ' עליון- 100X5,102X5,105X5,107X4, 60X20
מקבילים 43.75 8-8-8
מתח פרונציה+26 5-5-5-20 סט אחרון משקל גוף
Tבאר 60 8-8-8-10
פרס 62 4-4-4
ידיים והביתה.

נערך לאחרונה:
ממליץ לך לא לנסות להגיע לימס. לדעתי זה לא שווה את הסיכון שאם לא תגיע תהיה במגב.
אגב, הגיבוש יחטיות של גולני ממש קשה, בדרך כלל לא עוברים אותו מספיק אנשים, אז גם אנשים שנופלים ממש לקראת הסוף\על רפואי בסוף מתקבלים

ממליץ לך לא לנסות להגיע לימס. לדעתי זה לא שווה את הסיכון שאם לא תגיע תהיה במגב.
אגב, הגיבוש יחטיות של גולני ממש קשה, בדרך כלל לא עוברים אותו מספיק אנשים, אז גם אנשים שנופלים ממש לקראת הסוף\על רפואי בסוף מתקבלים

תראה, יש לי 2 אופציות עיקריות- או שאני אשובץ לפי המנילה (מגב או גולני) או שאני אגיש לגיבוש צנחנים בדצמבר ואנסה להוציא מאותר דובדבן. אם אני באמת אשובץ במגב לפי המנילה אין ככ מה לעשות. העניין בגיבוש ימס הוא שמי שמסיים בדרך כלל מתקבל לקורס ככה שזה ידרבן אותי בגיבוש- אני אדע שזה מצב של הכל או כלום. או להגיע ליחידה הכי מטורפת בארץ בערך או להגיע למגב שזה נפילה רצינית.

הגיעו אלי שמועות על יחטיות גולני, שמעתי שמי שיוצא רפואי בדרך כלל מקבל פלחהן. אבל אני מכוון לפלסר. יחידה מדהימה.

אהבתי "מי שיוצא על רפואי מקבל פלחהן". חרטא רצח.
וימס היחידה הכי מטורפת בארץ? חוץ מהמשפט של היחידה (שכן, באמת נותן רבאק) אתה יודע בכלל מה הם עושים?
ואיך הגעת שמי שמסיים את הגיבוש מתקבל? (בימס)

אהבתי "מי שיוצא על רפואי מקבל פלחהן". חרטא רצח.
וימס היחידה הכי מטורפת בארץ? חוץ מהמשפט של היחידה (שכן, באמת נותן רבאק) אתה יודע בכלל מה הם עושים?
ואיך הגעת שמי שמסיים את הגיבוש מתקבל? (בימס)

לא כל מי שיוצא על רפואי, אבל הבנתי שבגיבוש של מרץ 12 מספר העוברים לגדסר היה גדול ממספר המסיימים. רוב מי שלא סיים הגיע לפלחהן. אולי אני טועה או הטעו אותי.

בנוגע לימ"ס- אכן יש לי מושג (בגדול כמובן) לדעתי באמת היחידה בין היותר מטורפות בארץ הן מבחינת כמות מבצעים,סוג פעילות והכשרה (עובדה שבתחרות צליפה הם ניצחו את השייטת שעושים מסלול ארוך בהרבה). איך הגעתי שמי שמסיים את הגיבוש מתקבל? לא אמרתי דבר כזה. מה שכן- רוב מי שמסיים מתקבל. (חבר שלי עשה את הגיבוש לא מזמן וכולם עברו חוץ מ2).

נערך לאחרונה:
גם ימ"ס וגם מג"ב עדיפים על כל גדודי החי"ר הרגילים והגדס"רים, אבל זה משהו שאתה מבין רק כשזה כבר לא רלוונטי.

"
עובדה שבתחרות צליפה הם ניצחו את השייטת שעושים מסלול ארוך בהרבה"
ואו. איזה הישג.
אז המסלול של השייטת יותר ארוך. אז? כי יש להם הרבה יותר הכשרות (לדוגמה ניווטים, שעכשיו גם התחלתי לעשות, שבעתיד זה יהיה נוראי וקשה)
ועוד הרבה דברים אחרים שימס לא. אז בצליפה הם יותר טובים אולי, טוב, בסדר. את מי זה באמת מעניין?

על הפנים: באתי למכון אחרי 10 שעות עבודה על הרגליים. הרגל כאבה אז הוחלט לדחות את הריצה למחר ןבמקום לפמפם תאומים ולעשות הליכה בשיפוע ל20 דקות. אם מחר לא יהיה חם מדי אני אעשה ריצת שטח של 8000.

ריצת 7000- כאב מוות. מקווה שלא ימשיך ככה. אני אעשה עוד ריצה בשבת, אם יכאב אני אעשה רכיבה של 30.

עדיין לא הבנתי משהו.
יש לך תוכנית?
אם כן, איך היא מושפעת ממה שאתה מרגיש \ כואב לך בזמן הביצוע?
תפריד בין תכנון וביצוע. כשאתה מתכנן, אתה צריך לקחת בחשבון גם התאוששות ופציעות מן הסתם. כשאתה מבצע, אתה מבצע את מה שכתוב בתוכנית. איך יכול להיות שכל שבוע הולך לפי החשק ולפי כמה הרגליים התאוששו או לא התאוששו?
אלה דברים שלוקחים בחשבון בזמן התכנון, לא הביצוע.

בכל אופן אחלה התקדמות נראה שאתה מתקרב למטרה לאט לאט =]
בהצלחה בהמשך...

עדיין לא הבנתי משהו.
יש לך תוכנית?
אם כן, איך היא מושפעת ממה שאתה מרגיש \ כואב לך בזמן הביצוע?
תפריד בין תכנון וביצוע. כשאתה מתכנן, אתה צריך לקחת בחשבון גם התאוששות ופציעות מן הסתם. כשאתה מבצע, אתה מבצע את מה שכתוב בתוכנית. איך יכול להיות שכל שבוע הולך לפי החשק ולפי כמה הרגליים התאוששו או לא התאוששו?
אלה דברים שלוקחים בחשבון בזמן התכנון, לא הביצוע.

בכל אופן אחלה התקדמות נראה שאתה מתקרב למטרה לאט לאט =]
בהצלחה בהמשך...

תראה, כעקרון האידיאל הוא 3 ריצות לשבוע בימי שני רביעי ושישי\ראשון שלישי חמישי. מה שקורה בפועל הוא שבדרך כלל הרגליים שלי לא מתאוששות ועדיין כואבות אז אני לוקח עוד יום מנוחה ככה שיכול לצאת שבוע של ראשון חמישי שבת או שני רביעי שבת. תוכנית מוגדרת אין. (אולי הגיע הזמן שתהיה?)

האימון להיום- חזל"ש כוח:
בנצ' 135 5-4-4
מתח סופנציה 40 5-5-5
מקבילים 45 6-6-6
חתירה 100 8-8-8
פרס 5-4-4
לא הספקתי בטן וידיים. אני אשלים מחר+ריצה או רכיבת 30.

כן, הגיע הזמן שתהיה. בתוכנית גם הימים, הנפחים, ההתאוששות, מצב הרוח וכל מה שאתה יכול לדמיין צריך להיות מתוכנן מראש. ואז רק צריך לבצע.

כן, הגיע הזמן שתהיה. בתוכנית גם הימים, הנפחים, ההתאוששות, מצב הרוח וכל מה שאתה יכול לדמיין צריך להיות מתוכנן מראש. ואז רק צריך לבצע.

אוקיי. ומפה לאיפה ממשיכים? איך בונים תוכנית? (כידוע לך, הידע שלי בריצה וכל מה שמסביב שואף ל0)

משקלים חזקים ביותר!! יש תמונה עדכנית?
כמה שוקל ?

תודה. תמונות אין(לא אוהב להצטלם) ושוקל בערך 83.

היום- אימון חריג- רכיבה 30 קילומטר בשעה ו10 דקות. היה קשה מאוד אבל מספק.

אוקיי. ומפה לאיפה ממשיכים? איך בונים תוכנית? (כידוע לך, הידע שלי בריצה וכל מה שמסביב שואף ל0)
קובץ אקסל, טבלה מסודרת עם תאריכים ונפחים. בסוף כל שבוע נוסחה שמחשבת לך את הסה"כ השבועי. ככה נראית תוכנית ריצה למתחילים. כשעולים ברמה חלק מהאימונים מתפצלים ל"סטים" שונים (כמו למשל באימון אינטרוואלים), אבל עדיין - זה לא מסובך.
באותה טבלה תכניס את האימונים בחדר הכושר ותתכנן אותם שיסתדרו אחד עם השני וזהו, אתה לא עילית, במקרה שלך זה קל.
זה הרבה יותר נכון להתחיל שבוע כשאתה יודע שביום ב' אתה רץ 7 ק"מ, ביום ג' 3, ביום ה' 8 וביום שישי 2 מאשר להתחיל את השבוע עם 20 קילומטר "מתי שאספיק".
בתוכנית אימונים הכל יהיה מתוכנן ומסודר מראש, בצורה נכונה, ואתה תדע בדיוק מה אתה עושה בכל יום. ואז מה שישאר לך זה רק לעשות את זה.

לא חשבתי שזה משהו שצריך להסביר \:

קובץ אקסל, טבלה מסודרת עם תאריכים ונפחים. בסוף כל שבוע נוסחה שמחשבת לך את הסה"כ השבועי. ככה נראית תוכנית ריצה למתחילים. כשעולים ברמה חלק מהאימונים מתפצלים ל"סטים" שונים (כמו למשל באימון אינטרוואלים), אבל עדיין - זה לא מסובך.
באותה טבלה תכניס את האימונים בחדר הכושר ותתכנן אותם שיסתדרו אחד עם השני וזהו, אתה לא עילית, במקרה שלך זה קל.
זה הרבה יותר נכון להתחיל שבוע כשאתה יודע שביום ב' אתה רץ 7 ק"מ, ביום ג' 3, ביום ה' 8 וביום שישי 2 מאשר להתחיל את השבוע עם 20 קילומטר "מתי שאספיק".
בתוכנית אימונים הכל יהיה מתוכנן ומסודר מראש, בצורה נכונה, ואתה תדע בדיוק מה אתה עושה בכל יום. ואז מה שישאר לך זה רק לעשות את זה.

לא חשבתי שזה משהו שצריך להסביר \:

הבעיה היאמשזה לא משנה אם יש תוכנית שבועית או לא. אם הרגל לא תתאושש מהריצה ועדיין תכאב אני לא ארוץ אחרי יומיים ואגביר את הכאב אלא אאלץ לחכות עד שהכאב יעבור כדי להמשיך הלאה. מניסיון העבר אני יודע שאם אני אמשיך לרוץ גם כשכואב אני בסוף אהיה מושבת לחודשיים כמו אז. מה שאני חושב שיקרה שבוע הבא הוא שאני אעשה ריצה תחילת שבוע, אמצע שבוע רכיבת 30 כמו היום ובסופש עוד ריצה. נקווה שהמרחק בין ימי הריצה יאפשרו התאוששות נורמלית.

הבעיה היאמשזה לא משנה אם יש תוכנית שבועית או לא. אם הרגל לא תתאושש מהריצה ועדיין תכאב אני לא ארוץ אחרי יומיים ואגביר את הכאב אלא אאלץ לחכות עד שהכאב יעבור כדי להמשיך הלאה. מניסיון העבר אני יודע שאם אני אמשיך לרוץ גם כשכואב אני בסוף אהיה מושבת לחודשיים כמו אז. מה שאני חושב שיקרה שבוע הבא הוא שאני אעשה ריצה תחילת שבוע, אמצע שבוע רכיבת 30 כמו היום ובסופש עוד ריצה. נקווה שהמרחק בין ימי הריצה יאפשרו התאוששות נורמלית.
כמו שאמרתי, בתוך התוכנית אתה צריך להתחשב בפציעות. אתה צריך להכיר את הגוף שלך ולדעת למה לצפות. זה לא אומר שאף פעם לא יהיו הפתעות, אבל עבודה בלי תוכנית היא בדרך כלל דרך טובה להשגת מטרות חלקית בלבד.

טל צודק ב100%. משבוע הבא אני אקבע ימים קבועים לכל אימון.

לא עידכנתי הרבה זמן, עברתי איזה 4 אימונים אבל אני אעדכן רק את ה2 האחרונים כי פשוט שכחתי את הקודמים:

כוח (שלשום)

בנצ' 137.5 3-3-3
מתח סופנציה 41 5-5-5
מקבילים 45 8-8-8
חתירה 100 8-8-8
פרס 62 5-5-4
ידיים בטן הביתה

היום: ריצת שטח (!!) במקום בשם הר איתן- לכל הירושלים פה- מסלול מומלץ. מסלול של 8 ק"מ אבל עשיתי 7000 והקילומטר האחרון היה שיחרור בהליכה מהירה.
היה הרבה יותר קשר מההליכון,הרגשתי עבודה במקומות שמעולם לא הרגשתי על ההליכון. בקיצור-הגיע הזמן להפסיק עם השטויות ולהתחיל להתאמן רציני. אני והר איתן עומדים להיות חברים טובים בזמן הקרוב. לא מדדתי זמן אבל אני חושב שלקח לי בין 42-45 דקות. כלומר לא חרגתי יותר מדי מהקצב הרגיל שלי בהתחשב שבמסלול הזה יש הרבה עליות.
בקיצור- מרוצה מאוד מהיום. ביום שבת אני אעשה שוב את המסלול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית