הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חיל התותחנים ומצב בריאותי

Selotep

משתמש קבוע
1,787
2
נק' מוניטין:
105
1,787
2
טוב אז ככה אני עוד חודש צריך להתגייס לחיל התותחנים ויש לי בעיות בגב שמתבטאות ב הקרנות לרגליים מתי שאני מרים משו כבד זאת גם הסיבה שהפסקתי לעשות דדליפט,
אכשיו השאלה שלי אם אני יוכל לעשות משהו בנידון בצבא בלי לקבל איזה פטור מהצבא או משהו, אני יודע שזה דיבורים לאוויר וצריך לעשות בדיקות אבל בכל זאת זאת בעיה שקשה להוכיח אותו (או שעושים לי סיטי או משהו?), יכולים להביא לי בגלל זה יומיות או לפחות להעביר אותי לאיזשהו חיל שלא דורש מאמץ פיזי לגב...?
ובכלל מישהו יכול להסביר מה עושים בדיוק בחיל התותחנים ובכלל לקבל רקע לפני שאני מתגייס

הקרנות לרגליים זה בדר"כ בלט דיסק או פריצת דיסק, נדרש CT בשביל להיות בטוח. אם יש לך פריצת דיסק תוכל להוריד פרופיל ולא להיות בקרבי.

מה עושים בתותחנים, יורים בתותחים.
אני חושב שיש שם איזה שלושה תפקידים, אחד שטוען פגזים, אחד עם המרעום ואחד שמנקה את התותח בין לבין.

וגם שומרים. בעיקר שומרים. כמו החייל האמיץ תומר!

כן, את זה 90 אחוז מהיחידות עושות.

זה בעצם השיגרה למען האמת.

חיל מקצועי כמו שריון והנדסה =
טפלש'ים,קו,אימון,קו, אימון ועוד קצת טפלש'ים.(טיפול שבועי לתומ'ת)שכולל,גירוזים,הורדה והעלאה של זיווד.
יש סוללה,וצוותים שמתחלקים ל -(1) מפקד צוות (2)כוון,(3)תותחן,(4)נושא פגזים ,(5)נושא חנ'ה,(6)נהג.
המלצה שלי?
תברח ואל תסתכל אחורה.

קודם כל, איפה רשמתי שזה טוב בשבילו?
דבר שני, בנח"ל יש מלא תפקידים מלבד היות לוחם, לא?

מה טוב בנח"ל?
עניין של טעם אישי.
משתמע ככה אם אתה מגיב לאשכול שהוא פתח.
כנחלאווי אני לא מכיר עוד תפקידים בנח"ל חוץ מלוחם שלא קיימים בחטיבות אחרות... אלא אם אתה מדבר על הקטע עם חיל חינוך שגדוד 50 עושה, אבל זה מסלול שכולל שנת שירות לפני הצבא והם כן נחשבים לוחמים(לוחמים דיי בלאי אבל לוחמים).

נערך לאחרונה:
משתמע ככה אם אתה מגיב לאשכול שהוא פתח.
כנחלאווי אני לא מכיר עוד תפקידים בנח"ל חוץ מלוחם שלא קיימים בחטיבות אחרות... אלא אם אתה מדבר על הקטע עם חיל חינוך שגדוד 50 עושה, אבל זה מסלול שכולל שנת שירות לפני הצבא והם כן נחשבים לוחמים(לוחמים דיי בלאי אבל לוחמים).

לדעתי נח"ל זה טוב, שהרי גם אני נחלאווי לשעבר.
וחוצ-מזה, מה זאת אומרת אין תפקידים אחרים מלבד לוחמים בנח"ל שהרי לכל חיל יש שלישות
ומפקדה, לא?
ועם פריצות הדיסק שלו - לא נראה לי שהוא בונה על להיות לוחם.

לדעתי נח"ל זה טוב, שהרי גם אני נחלאווי לשעבר.
וחוצ-מזה, מה זאת אומרת אין תפקידים אחרים מלבד לוחמים בנח"ל שהרי לכל חיל יש שלישות
ומפקדה, לא?
ועם פריצות הדיסק שלו - לא נראה לי שהוא בונה על להיות לוחם.

כן אבל אם הוא כבר ג'ובניק זה לא משנה אם הוא בשלישות של הנח"ל או בשלישות של גולני ובמקרה כזה עדיף לא כבר ללחת לגולני או צנחנים שלפחות יהיה לו ת"ש בבסיס מאשר להתקע בבא"ח הנוראי של הנח"ל.

אם באמת יש בעיה אז כדאי מאד שתעשה את הבדיקה לפי הגיוס כי ברגע שתגיע לשם עלולים לדחות לך את זה לא מעט.

ובקשר לפעילויות החיל כנס לאתר של מז"י (זרוע יבשה) ותבדוק שם פרטים כי יש לא מעט תפקידים שאפשר לאייש...בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שהם יוכלו לדחות לי דבר כזה בלי לתת לי איזשהו חופש כי אם אני מרגיש את ההקרנות זה לפעמים ממש כואב לי ברגל שמאל שאני אפילו לא מצליח להירדם ותאמין לי אני לא יתן להם להתעלל בי..
בגלל בעיה כזאת יכול להיות שיתנו לי יומיות?

לא רוצה להפחיד אותך אבל ברח משם כמה שיותר מהר.
בקשר לבעיה שיש לך תטפל בזה לפני שתתגייס, בטירונות יהיה לך בעיה להשיג את כל הבדיקות האלו פשוט ינפנפו אותך ויחשבו שאתה עוד אחד עם "תירוצים".
אם זה יפגע לך בפרופיל יעבירו אותך לאיזה תפקיד מנהלה, היציאות משתנות.

אני לא חושב שהם יוכלו לדחות לי דבר כזה בלי לתת לי איזשהו חופש כי אם אני מרגיש את ההקרנות זה לפעמים ממש כואב לי ברגל שמאל שאני אפילו לא מצליח להירדם ותאמין לי אני לא יתן להם להתעלל בי..
בגלל בעיה כזאת יכול להיות שיתנו לי יומיות?

אתה צריך להבין שבטירונות יש הרבה אנשים שמנסים להוציא פטורים שונים ומתלוננים על כאבים אז המפקדים וגם הרופאים לא תמיד מתייחסים לזה ברצינות שצריך.
אתה יכול לקבל שיבוץ מחדש אבל כמו שאני מכיר את החיל אתה תשובץ לתפקיד מנהלתי באחד הבסיסים שלו אבל אם אתה במקרה גר קרוב לאחד מהם אז קיים סיכוי ליומיות.
ותתעלם מהאנשים שאומרים "לברוח", אם יש לך בעיה בריאותית אתה באמת לא יכול להיות שם, אבל יש שם אחלה תפקידים ודברים מעניינים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית