הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה משפטית

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
האם לחברה שבה עובדים שכירים מותר לצלם מבלי ידיעת העובדים ולהשתמש בכך כראייה משפטית כנגד העובד במידה והוא ביצע עבירה (גניבה, השחטה וכו')?
האם זה תופס גם על ציטוטים לטלפון וכן גם למעקב אחרי המיילים?

שמע, הכיכר בבורסה זה מקום חופשי. תצלם כמה שבא לך. רק שהסרסור שלך לא ייראה. ואל תשכח לפקסל את הפנים של הקליינטים שלך.

לדעתי הוא מחוייבים לפחות להזכיר את זה בחוזה שיש מצלמות נסתרות ומעקב אחרי מיילים בצורה כלשהיא

אני כמעט בטוח שאי אפשר כי זה גם פוגע בזכות לפרטיות שלך בכללי ולא רק בשעות שאתה נמצא במקום העבודה.
סתם לידע כללי, איך הם מצוטטים לפלאפון שלך? קיבלת אותו מעבודה?

• פותח/ת השרשור
חחח אני סטודנט מובטל. אני שואל בעקבות דיון שהיה לי עם מישהו.

חחח אני סטודנט מובטל. אני שואל בעקבות דיון שהיה לי עם מישהו.
393130_700b.jpg

האם לחברה שבה עובדים שכירים מותר לצלם מבלי ידיעת העובדים ולהשתמש בכך כראייה משפטית כנגד העובד במידה והוא ביצע עבירה (גניבה, השחטה וכו')?
האם זה תופס גם על ציטוטים לטלפון וכן גם למעקב אחרי המיילים?

למעביד יש הזכות לעקוב אחר עובדיו תוך שימוש באמצעים לגיטימיים לרבות : מעקב אחר חשבון המייל, טלפון נייד, מצלמות וכו'.

אבל, ויש אבל גדול יש סייגים ברורים לשימוש בהם, לדוג:
1. טלפון נייד - מעסיק ראשי לצטט לטלפון הנייד של העובד לו הפקיד את המכשיר, אך מחוייב ליידע אותו הן בכתב והן בע"פ, אין למעסיק אישור לעקוב אחר הטלפון לאחר שעות העבודה.
2. מצלמות - אין בעיה לשים מצלמה שהיא בשטח מופקר (בשימוש הרבים) ובלבד שזו תהיה גלוייה ויבוצע שילוט מתאים המזהיר מפני אמצעי האכיפה, לא יוכל מעסיק להתקין מצלמות במשרד פרטי או בשטח בשימוש היחיד ללא היתר או יידוע מראש.
3.רכב עבודה - שוב כמו בטלפון סלולרי אותו נוהג.
4. מייל- תיבה המשמשת את החברה (מוגדרת עיסקית) המעביד ראשי לנטר אותה כמו גם מחשבים ברשותו.

המעסיק ראשי לתבוע עובד בגין גניבה או השחתה תוך שימוש באמצעי האכיפה שהיו לרשותו בהתאם לסייגים לעיל.

אנחנו תבענו עובד שגנב מהמחסן שלנו אוכל ועוד ועוד ,למען האמת הוא תבע אותנו ראשון ואנחנו בתגובה תבענו אותו...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז במידה ולא שמו שילוט ולא הודיעו, ומישהו גנב, אי אפשר לתבוע אותו בהצלחה?

זהו שגם פה העניין סבוך, באם התביעה תוכיח כי המצלמה הייתה גלוייה ובשטח ציבורי שהרי עדיין ניתן יהיה להרשיעו.

אך ללא ספק אי שילוט מתאים יגרור נזיפה מהשופטת ובמקרה חמור גם דחיית הראייה.

• פותח/ת השרשור
בקיצור זה משחקי משפטים ועו"ד קשקשנים?

משהו בסגנון; ואגב רשמת השחטה ,אני די בטוח שהתכוונת להשחתה?
אלא אם כן מדובר בשחיטה.

אני מניח שאפשר להגיש נגדו תלונה בגין חשד בגניבה, אבל החומרים לא יכולים לשמש כנגדו. אבל זה תחום מאוד אפור.

• פותח/ת השרשור
משהו בסגנון; ואגב רשמת השחטה ,אני די בטוח שהתכוונת להשחתה?
אלא אם כן מדובר בשחיטה.
כן כן קרציה. אני ער מ6 אחרי שהתרגלי לקום באחת כל יום. ועוד שביזות יום ראשון ללימודים. קצת התחשבות :(
ותודה.

תלוי איזה חומרים לא יכולים לשמש נגדו.
בעקרון הבוס אמור לפרט לך עם הגיעך את אמצעי האכיפה הנהוגים ובכך לחסוך לעצמו כאב ראש לימים.
בוס שלא עושה כך פשוט מסבך את העניין.
שים-לב לדוגמא שבכל חנויות ה24/7 שיש מצלמות יש שילוט ובכלל כנס לכל חנות היום ויש שם שלט.

קח יוצא מהכלל: בנקים לדוגמא לא מחוייבים בהודעה כזו לעובדים מתוך ההבנה הנהוגה כי במקום רגיש תמיד יהיו אמצעי אבטחה.
ולכן פקיד שייתפס גונב מבנק, הבנק לא יצטרך להוכיח בכלל שלט המציין מצלמות או יידוע העובדים באמצעי האכיפה.

EMZ- קח הכל בסבבה, חשבתי שזה חשוב לך אז תיקנתי.

• פותח/ת השרשור
אל דאגה. ורשמתי תודה גם על זה וגם על התשובה.
בקיצור, זה עניין של למי יש עו"ד עם גדול יותר...

ננסח את זה כך - במידה והבוס לא נהג כפי שהיה עליו לנהוג, עו"ד טוב יוציא אותך מזה בשן ועין אבל יוציא.

במידה והיה שילוט, גם שרמן לא היה מוציא אותך נקי - אבל בכל מקרה כן היה מפחית משמעותית את הנזק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית