הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה-לגבי ניתוח בברך, הורדת פרופיל ועוד

Ashkenazi

משתמש פעיל
468
0
נק' מוניטין:
1,295
468
0
התאריך המיועד שלי לגיוס הוא נובמבר, יש לי קרע במיניסקוס ואני אמור לעבור בקרוב בדיקת MRI ולקבל הפניה לניתוח.
לפי מה שאבא שלי אומר והאורטופד גם, השיקום מהניתוח הוא קצר, ויורידו לי פרופיל ואם אני אשתקם טוב מהניתוח יעלו לי אותו בחזרה. נשמע לי אופטימי מדי ואני בכל זאת לא רוצה לוותר על השירות הקרבי, נשמע הגיוני מה שהם אמרו ?
יש יום סיירות בינואר ואני לא אספיק להשתקם + להתאמן מספיק כדי לקבל את מה שאני רוצה, אז האפשרות היחידה היא היום סיירות באוקטובר, שאם אני אקבל בו משהו אז כנראה ידחו את הגיוס למרץ.
השאלה בעיקר זה אם שמעתם על מקרים דומים.

הכרתי המון אנשים שעשו ניתוחי "שחזור רצועות" או מיניסקוס וכולם הצטערו שעשו את הניתוח בארץ.
זה לא כלל. אבל מהנסיון האישי שלי זאת המציאות. ואני מדבר גם על רופאים מובילים.
אני אישית לא הייתי עושה שום ניתוח אורטופדי בארץ. אני חושב שזה תחום מאוד מפגר. לעומת זאת יש תחומים מאוד מתקדמים.
ולא סתם כל הספורטאים עושים את הניתוח הזה בחול.

גם אני הייתי צריכה לעשות את הניתוח הזה בשתי הברכיים ושחזור בברך השמאלית
לא יודעת עד כמה חכם זה היה אבל אני כבר שש שנים חיה עם הפציעות האלה בלי ניתוחים
רק השנה התחלתי לאבד שיווי משקך וממש ליפול בלי סיבה.
בקיצור חיים עם זה, זה קלף מנצח בצבא כשרוצים.. אם זה אופי השירות שאלה רוצה עזוב את זה ואל תצהיר על זה כי זה סתם.. היה לי פרופיל 97 ואחרי שעשיתי את הטעות הזו הורידו לי ל45 כמו כלום.

• פותח/ת השרשור
אני לא יכול לרוץ בלי שהברך תתפוצץ, אז איך בדיוק להעביר את השירות ועוד להתאמן ככה ? לחיות עם זה לא ממש יעזור לי להשיג מה שאני רוצה.
ואני לא בטוח שאני יכול לזרוק להורים שלי פתאום שאני צריך לעשות את הניתוח בחו"ל כי ספורטאים עושים אותו בחו"ל והתחום פה שווה לחרא, ממני זה לא יישמע כל כך אמין.

תשמע יש פה בארץ אורטופדים סנדלרים חבל על הזמן.
אישתי עברה תאונה (בעודה בהריון) ושברה את הקלביקולה בחלק האמצעי , אמנם שבר עם תזוזה ניכרת, אבל עדיין רק שבר.
ישר מהתאונה לקחו אותה לקפלן והאורטופד ניסה ללחוץ עליה לעבור ניתוח בכתף!
המזל שיש לנו קצת קשרים במשפחה,העברנו אותה ישירות לתל-השומר לד"ר פרי (פריטש) אחד האורטופדים הכי טובים במדינה(מטפל בכל הפציעות האורטופדיות של הסיירות בצה"ל ) הוא ישר אמר לא לנתח ובמיוחד לא בהריון.
שם לה שמינייה והשבר התאחה יופי,אפילו ללא צלקת נראית לעין.

בקיצור מה שאני בא להגיד, באורטופד תשקיע, זה ישתלם לך בעתיד.

• פותח/ת השרשור
הסיכויים קרובים ל100% שאני יעבור ניתוח בארץ, אז אם כבר, יש רופא ששמעתם עליו שאתם יכולים להמליץ לעבור את הניתוח אצלו ?

אני לא יודע אם הוא מטפל גם בברכיים, אבל הוא אדיר ד"ר פרי (פריטש).
קח בחשבון אם אין לך פרוטקציה ,רשימת ההמתנה ארוכה מאוד אליו.

• פותח/ת השרשור
חיפשתי עליו בגוגל ובעיסוק שלו לא כתוב שהוא מתעסק עם ברכיים, בעיקר עם כתפיים.

אני עברתי ניתוח תפירה למיניסקוס
הבעיה שלי הייתה קצת בעייתית יותר.
בכל מקרה היה לי פרופיל 42 בצו ראשון, ואח״כ ועדה רפואית שקבעה לי 72 ( יכולתי להתעקש על 97)
בכל מקרה, התגייסתי לקרבי.

התאריך המיועד שלי לגיוס הוא נובמבר, יש לי קרע במיניסקוס ואני אמור לעבור בקרוב בדיקת MRI ולקבל הפניה לניתוח.
לפי מה שאבא שלי אומר והאורטופד גם, השיקום מהניתוח הוא קצר, ויורידו לי פרופיל ואם אני אשתקם טוב מהניתוח יעלו לי אותו בחזרה. נשמע לי אופטימי מדי ואני בכל זאת לא רוצה לוותר על השירות הקרבי, נשמע הגיוני מה שהם אמרו ?
יש יום סיירות בינואר ואני לא אספיק להשתקם + להתאמן מספיק כדי לקבל את מה שאני רוצה, אז האפשרות היחידה היא היום סיירות באוקטובר, שאם אני אקבל בו משהו אז כנראה ידחו את הגיוס למרץ.
השאלה בעיקר זה אם שמעתם על מקרים דומים.

אל תעשה ניתוח בארץ.

תלוי דרך איפה הוא עושה את זה, לאבא שלי היה קרע במיניסקוס והוא עשה את הכל (הבדיקות והניתוח) דרך מומחה ברכיים פרטי (בתשלום). כבר חודשיים לאחר הניתוח הוא המשיך לשחק כדורסל לרוץ לקפוץ הכל רגיל הוא אפילו לא זוכר באיזה ברך זה כבר היה כי הוא לא מרגיש כאב בכלל.

• פותח/ת השרשור
תלוי דרך איפה הוא עושה את זה, לאבא שלי היה קרע במיניסקוס והוא עשה את הכל (הבדיקות והניתוח) דרך מומחה ברכיים פרטי (בתשלום). כבר חודשיים לאחר הניתוח הוא המשיך לשחק כדורסל לרוץ לקפוץ הכל רגיל הוא אפילו לא זוכר באיזה ברך זה כבר היה כי הוא לא מרגיש כאב בכלל.

אני אשמח אם תביא את השם/מספר של הרופא 😃

בדיעבד לומר לך " לחיות עם זה" זו הייתה עצת אחיטופל
דיברתי אני מניסיון, הפציעה הזו גרמה לי ל;
א. דח" יותר משמונה חודשים.. כל פעם שרציתי לדחות את הגיוס עוד , שלחתי להם מסמך רפואי
ב. שינוי פרופיל ששינה לי את התפקיד היעודי לי
ג. פטור מתורנויות 😃
ד. פעמיים בשבוע פיזיו, כשברגע שמתחבבים על המזכירה היא נותנת לך פנקס אישורים ואתה לא באמת הולך , רק רושם לעצמך אישור:120ag:
ה. התחמקתי מריתוק כי איחרתי לשיחה עם המפקד יחידה בטענה שאני הולכת לאט.
ו. מתוך שיעמום הייתי מבקשת mri

אבל עכשיו קלטתי את אופי השירות שאתה מכוון אליו, אז אל תקשיב לי חח
למרות שהאשכול הזה גם די תורם לי כי בזמן האחרון אני גם שוקלת לעשות אותו.
אגב איך נפצעת? אני נפצעתי במסגרת כלשהיא וזכיתי לפיצויים כספיים.

הכרתי המון אנשים שעשו ניתוחי "שחזור רצועות" או מיניסקוס וכולם הצטערו שעשו את הניתוח בארץ.
זה לא כלל. אבל מהנסיון האישי שלי זאת המציאות. ואני מדבר גם על רופאים מובילים.
אני אישית לא הייתי עושה שום ניתוח אורטופדי בארץ. אני חושב שזה תחום מאוד מפגר. לעומת זאת יש תחומים מאוד מתקדמים.
ולא סתם כל הספורטאים עושים את הניתוח הזה בחול.

אתה מדבר שטויות במיץ, קטש עשה את הניתוח שלו בחו"ל איפה הוא היום?! ויש עוד מלא דוגמאות כאלו. בתור אחר שעבר שחזור רצועה צולבת + תפירה של המיניסקוסים הקדמי והאחורי והיום משחק פוטבול\מסקביט בלי כמעט כאבים ובעיות בברך אין שום בעיה ברופאים הישראלים אבל, תלוי איזה.בעיקרון קריעת מיניסקוס בברך זאת לא פציעה רצינית בכלל בניתוח או שתופרים לך אותו או שמוציאים לך אותו השיקום ממנו יכול לקחת גם שבועיים אם תשקיע בפיזיוטרפיה ולא תזכור בכלל שנפצעת.
הבעיתיות היא באמת עם הרצועה הצולבת והשחזור שלה יש כמה רופאים בארץ שעושים את הניתוח הזה מצויין ד"ר בורשטיין למשל שניתח אותי ויש עוד אחד ד"ר אגר שהוא מצויין ויש עוד כמה בקשר לרופא שלא כדאי להתנתח אצלו - יש דר אירנה הורוביץ (יכול להיות שאני טועה בשם) היא אורטופדית מנתחת בתל השומר ומה שלא תעשה אל תלך אליה בשום פנים ואופן. בכל מקרה בהצלחה ותרגיש טוב

בוא נגיד שאני מכיר מספיק מנותחי רצועה צולבת בארץ והרוב חזרו לפעילות מלאה ואלו שנדפקו אני יודע גם איזה דוקטור דפק אותם והם מעטים

חוצמזה שאתה לא הבאת שום דוגמא בכלל.
לא אמרתי שהרופאים בחו"ל גרועים אבל דווקא בתחום הזה שקרוב אלי ואני קצת מבין בו אני יודע שאין הבדל בין לעשות את הניתוח בחו"ל או בארץ מבחינת איכות הניתוח זה גם לא ניתוח כזה קשה ומסובך

טוב זה הופך להיות ויכוח של מילה שלי מול שלך אז אין פה מה לדבר יותר מידי.
אני מכיר מספיק אנשים שהניתוח רק החמיר את מצבם. (ורוקן את כיסם)
בכל הקשור לאורטופדיה ופציעות ספורט אין מה לסמוך על הרופאים הישראלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית