הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספרים על תפיסת אייכמן וספטמבר השחור

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
אני מחפש את הספרים (הראשיים) המספרים את הסיפורים המלאים על תפיסת אייכמן ורציחת ספטמבר השחור. מה שמות ומחברים?

אני לא מכיר לצערי את הספרים שאתה מדבר עליהם, אבל אם תרצה לקרוא על המשפט עצמו יש את הספר המפורסם של חנה ארנדט "אייכמן בירושלים".

המצוד אחר אייכמן/ניל בסקומב בהוצאת ידיעות אחרונות.

לגבי ספטמבר השחור לא ידוע לי על ספר ספציפי, אבל פעם ראיתי תוכנית דוקו בערוץ 8 על כך.

• פותח/ת השרשור
תודה על הספר של אייכמן. ראיתי את הסרט החוב ונזכרתי בספר המוסד ועד כמה היה לי מעניין לקרוא על המוסד ועל הלכידה של אייכמן. יש עוד המלצות על ספרים על המוסד?

נקמת מינכן של איתן הבר מתאר את שרשרת האירועים שהובילה לחיסולם של חוליית ספטמבר. לגבי חנה ארנדט הספר נחשב לאבן דרך בהושא אבל קצת קשה לקריאה ולעתים גם קצת מקומם. נראה לי שיש ספר של האוזנר שהיה התובע במשפט.

• פותח/ת השרשור
נקמת מינכן של איתן הבר מתאר את שרשרת האירועים שהובילה לחיסולם של חוליית ספטמבר. לגבי חנה ארנדט הספר נחשב לאבן דרך בהושא אבל קצת קשה לקריאה ולעתים גם קצת מקומם. נראה לי שיש ספר של האוזנר שהיה התובע במשפט.

למה אתה מתכוון בקשה לקריאה?

אם אני לא טועה השם המלא של הספר הוא: "אייכמן בירושלים-הבנליזציה של הרוע" והוא ספר קשה לקריאה, כי הוא גולש לעולם הפילוסופיה ולהשקפות עולמה של חנה ארנדט לגבי אייכמן, בפרט והרוע, בכלל. האם הוא סתם אדם בנאלי שמילא פקודות או מפלצת של ממש והאם יש בכלל מפלצות או שהרוע הוא רק בנאלי.

אם אתה רוצה ספרים מעניינים ומרתקים, אינפורמטיביים במיוחד, הקשורים במישרין או בעקיפין למוסד קרא את ספריו של רונן ברגמן: "נקודת האל חזור " ו"מדינת ישראל תעשה הכל". יש שם הכל מכל כל, חיסולים, שבויים, חטיפות, הרוגי מוסד אלמוניים, עליית שלטון האייאטולות, מנבר, טננבאום רון ארד ושליט. ספרים מרתקים.

אם אני לא טועה השם המלא של הספר הוא: "אייכמן בירושלים-הבנליזציה של הרוע" והוא ספר קשה לקריאה, כי הוא גולש לעולם הפילוסופיה ולהשקפות עולמה של חנה ארנדט לגבי אייכמן, בפרט והרוע, בכלל. האם הוא סתם אדם בנאלי שמילא פקודות או מפלצת של ממש והאם יש בכלל מפלצות או שהרוע הוא רק בנאלי.

אם אתה רוצה ספרים מעניינים ומרתקים, אינפורמטיביים במיוחד, הקשורים במישרין או בעקיפין למוסד קרא את ספריו של רונן ברגמן: "נקודת האל חזור " ו"מדינת ישראל תעשה הכל". יש שם הכל מכל כל, חיסולים, שבויים, חטיפות, הרוגי מוסד אלמוניים, עליית שלטון האייאטולות, מנבר, טננבאום רון ארד ושליט. ספרים מרתקים.

תיקון קל: "אייכמן בירושלים - דו"ח על הבנאליות של הרוע".

• פותח/ת השרשור

הספר מדינת ישראל תעשה הכל נמצאת אצלי על הכוונת כבר מזמן, תודה. אני שונא את זה שיש כל כך הרבה ספרים שאתה רוצה לקרוא...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית