הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בראודה או טכניון

• פותח/ת השרשור barrr
  • פורסם בתאריך

barrr

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני מאמינה שדנתם בנושא הזה בעבר אבל הייתי שמחה שיסדרו לי טיפה את המחשבות.
כמו כולם גם אני הייתי מעדיפה ללמוד בטכניון מאשר במכללה(אורט בראודה),כי אחרי הכל השם בתואר שווה יותר.
המצב כרגע שהסכם שלי לא מספיק על מנת להתקבל להנדסת תעשייה וניהול בטכניון.(חסרות לי בערך 6 נקודות על מנת שיהיה לי סכם שאיתו בוודאות אתקבל).
כדי להתקבל לטכניון אני אצטרך לעשות פסיכומטרי שוב,לעשות מכינה בפיזיקה כתנאי קבלה כי לא למדתי בבית הספר,ולשפר 2 בגרויות בערך..השאלה היא אם זה באמת שווה את זה?כי אף אחד הרי לא הבטיח לי שאני אקבל את הציונים שאני צריכה
אני משוחררת מהצבא כבר שנתיים,אני רוצה כבר להתחיל ללמוד..
השאלה שלי אם בסופו של דבר אלמד בבראודה ולא בטכניון עד כמה קשה יהיה לי למצוא עבודה שבאמת תכבד את התואר?עד כמה המכללה הזאת נחשבת בשוק?
אשמח לשמוע ממישהו שמבין קצת יותר ממני כי אני כבר השתגעתי..

תודה(:

לא מכיר את בראודה, אבל אין לי שום ספק שתואר מהטכניון הרבה יותר איכותי.

שנת הלימודים הבאה גם ככה מתחילה רק עוד שנה (נובמבר הבא), לפי דעתי שווה לבדוק שיפור ציונים על מנת להתקבל לטכניון.

שלום. אחי לומד בבראודה והיא נחשבת לא רעה בכלל. יש לך אפשרות להצטיין בשנת התואר הראשונה או השנייה ואז כביכול לעבור לטכניון. ( לאחי הוצע לעבור לאחר שהצטיין בביו משהו. ). אני אשמח לקשר ביניכם אחרי שאשאל אותו והוא יוכל להנחות אותך

אני מאמינה שדנתם בנושא הזה בעבר אבל הייתי שמחה שיסדרו לי טיפה את המחשבות.
כמו כולם גם אני הייתי מעדיפה ללמוד בטכניון מאשר במכללה(אורט בראודה),כי אחרי הכל השם בתואר שווה יותר.
המצב כרגע שהסכם שלי לא מספיק על מנת להתקבל להנדסת תעשייה וניהול בטכניון.(חסרות לי בערך 6 נקודות על מנת שיהיה לי סכם שאיתו בוודאות אתקבל).
כדי להתקבל לטכניון אני אצטרך לעשות פסיכומטרי שוב,לעשות מכינה בפיזיקה כתנאי קבלה כי לא למדתי בבית הספר,ולשפר 2 בגרויות בערך..השאלה היא אם זה באמת שווה את זה?כי אף אחד הרי לא הבטיח לי שאני אקבל את הציונים שאני צריכה
אני משוחררת מהצבא כבר שנתיים,אני רוצה כבר להתחיל ללמוד..
השאלה שלי אם בסופו של דבר אלמד בבראודה ולא בטכניון עד כמה קשה יהיה לי למצוא עבודה שבאמת תכבד את התואר?עד כמה המכללה הזאת נחשבת בשוק?
אשמח לשמוע ממישהו שמבין קצת יותר ממני כי אני כבר השתגעתי..

תודה(:

אין מה להשוות, טכניון=יוקרה.
תראי אני יכול לומר לך דבר אחד, לא מכיר אנשים עם תארים מהטכניון שלא התברגו במקומות טובים, ואני בכלל לא מדבר בהקשר לתואר הספציפי שלמדו(אך בד"כ כן).
מאידך גיסא, לא אומר שאנשים שלמדו באורט מובטלים.

לדעתי, עדיף להשקיע,את צעירה,לא נשואה וללא מחויבות ממשית (אני מניח) אז קחי את הזמן שלך ותעשי את זה כמו שצריך.
😃

• פותח/ת השרשור
העניין הוא

שהתכנון שלי היה להתחיל באביב בבראודה.כי די נמאס לי לעבוד בעבודות שקר כלשהו,כל החברים שלי כבר לומדים..השאלה האם באמת שווה להפסיד את השנה הקרובה,לקרוע את עצמי,להוציא כספים(אין לי כסך מיותר לבזבז) ובסופו של דבר אולי אפילו לא להתקבל..אם חלילה דבר כזה יקרה אני אתבאס בכלל ללכת ללמוד כבר..

שהתכנון שלי היה להתחיל באביב בבראודה.כי די נמאס לי לעבוד בעבודות שקר כלשהו,כל החברים שלי כבר לומדים..השאלה האם באמת שווה להפסיד את השנה הקרובה,לקרוע את עצמי,להוציא כספים(אין לי כסך מיותר לבזבז) ובסופו של דבר אולי אפילו לא להתקבל..אם חלילה דבר כזה יקרה אני אתבאס בכלל ללכת ללמוד כבר..

כשאת מנסחת את זה ככה, זה נשמע שאת על סף קפיצה מגשר.
כולה לימודים, סה"כ העתיד של החיים שלך, מקס' לא יסתדר תעבדי במקדונלדס,
שם תמיד מחפשים עובדים.

וברצינות, אם את מתחילה בפסימיות כבר עכשיו אז חבל...
שנה אחת, מקס' לכי על האופציה של מצטיינת בבראודה.
חוץ-מזה יתכן ולא תצטרכי לדאוג לזה כי ביבי כבר מתכנן עבורנו את השנה הבאה...
😆

בראודה נחשבת למכללה טובה , אני חושב שממוצע 85 בבראודה עדיף על ממוצע 75 בטכניון למרות שאני מעריך ששניהם יושגו באותה מידת השקעה

אם את נורא נעולה על הטכניון - בדקי אפשרות לעשות אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה(אליה כל אחד מתקבל) ע"י השלמת 6 קורסים

אולי תנסי לעשות 5יחידות פיזיקה לבד? זה יעלה לך את הסכם בהרבה (5 יחידות ובונוסים) ולא תצטרכי לעשות את המכינה.

טוב, אני אולי קצת משוחד בתור בוגר טכניון (הנדסת חשמל), אבל אני לא רואה כאן דילמה.
אם היית רושמת שאת מתלבטת בין באר שבע, תל אביב והטכניון היה בהחלט על מה לדבר. אורט בראודה נחשבת מכללה טובה מאוד - אבל לא יזמנו אותך לראיונות למקומות הטובים והתנאים שתשיגי יהיו פחות טובים משמעותית (!) מאשר בוגרת טכניון.

להשקיע עוד שנה זה לא סוף העולם, מעבר לכך - יש את האפשרות שהציעו כאן של לימודים באוניברסיטה הפתוחה ומעבר לטכניון בהמשך.

ואם כל זה לא שיכנע אותך - החד"כ בטכניון יעלה לך פחות מ200 שקלים בשנה 😃

במקומך הייתי מגישה מועמדות להנדסת תעו''ן לאוניברסיטה אחרת (בן גוריון למשל). אוניברסיטה תמיד עדיפה על מכללה, ומאד יכול להיות שלמרות שאת לא מצליחה לעבור את דרישות הקבלה של הטכניון, תתקבלי לאותו תואר באוניברסיטה אחרת.

בוגרי מכללות, כפי שאני וחברים רואים ממקומות העבודה, הם בעלי רמה מקצועית נמוכה יותר מבוגרי אוניברסיטאות (בכללה גסה מאד) וגם תנאי השכר ההתחלתיים נמוכים יותר בד''כ, אם כי זה גם עניין של מזל.

+ יש מקומות העבודה שלא יסתכלו אפילו על בוגרי מכללות.

אם תשאלי אותי מה עדיף - לסיים אוני' עם ממוצע נמוך או מכללה עם ממוצע גבוה, אז לדעתי האופציה השניה קצת עדיפה, כי עם ממצוע גבוה תוכלי למצוא עבודה עוד בזמן הלימודים וכשתסיימי יהיה לך כבר ניסיון רלוונטי, וניסיון זה גורם מאד משמעותי בחיפוש עבודה. אבל זה גם בהסתייגות, כי אני לא מהנדסת תעו''ן ואין לי מושג מה קורה בתחום הזה.

סדר עדיפויות של מעסיקים בבחירת מועמד: ניסיון > ציון > מוסד
שוב עם ההסתייגות שיש מעסיקים שלתפקיד מהנדס יקחו רק בוגרי אוני'.

בראודה נחשבת בשוק כמכללה טובה.
טכניון נחשב בעיני מעסיקים, אבל לא יותר מאוניברסיטה אחרת.

אם את באה לבחור בין אוניברסיטאות, לא הייתי ממליצה על הטכניון דווקא כי אין תמורה בעד האגרה, הפוזה של המוסד הזה והדרישות מהסטודנטים כבר מזמן לא מתאימים לרמת ההוראה וכמות המרצים (שהרבה מהם ברחו לחו''ל ואין מי שילמד חלק מקורסי הבחירה). הבוגרים של הטכניון הם באמת הטובים ביותר לא בגלל איכות המוסד, אלא כי הם הצליחו לשרוד את הדרישות המחמירות בתנאי הוראה גרועים כאלה ועוד להוציא ציונים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם

אחרי שקראתי את התגובות שלכם חשבתי על הכל שוב
יש לי עד ה9 לחודש להחליט מה אני עושה הלאה..מקווה לעשות את ההחלטה הנכונה!!!

בעיקרון אני יודעת שיש אפשרות לעבור מבראודה לטכניון בתנאי שממוצע הציונים עומד על 85-90 פחות או יותר(לא שזה נראה לי אפשרי כל כך)..

בימים כאלה אני שואלת את עצמי איפה הייתי בתיכון חח

שבת שלום(:

לא זה ולא זה.
תשפרי את הבגרויות ותלמדי במקום איכותי.
אל תלכי לאונב' הבתולים בטכניון ולא לאיזו מכללה פתטית.

אה ועדיף שגם את המקצוע הזה תשקלי שוב, את יודעת מה בדיוק עושה מהנדס מעשייה וטיול?

נערך לאחרונה:
לא זה ולא זה.

אה ועדיף שגם את המקצוע הזה תשקלי שוב, את יודעת מה בדיוק עושה מהנדס מעשייה וטיול?

ומה אתה מבין באקדמיה?

לא זה ולא זה.

LOL

זה כמו שמוכר נעליים יבוא למדען גרעין ויגיד לו שמשוואת שרדינגר זה מודל בביולוגיה שמסביר למה כלבים נובחים בלילה.

או במילים אחרות: אתה דביל.

אני גם שוקל לימודי הנדסת תעשייה וניהול, ובעיניי זה רק אוניברסיטת באר-שבע.
אם שיקול גיאוגרפי הוא חשוב לך - שמעתי מסטודנטית שהתואר באוניברסיטת תל-אביב גם כן איכותי מאוד ברמתו.

LOL

זה כמו שמוכר נעליים יבוא למדען גרעין ויגיד לו שמשוואת שרדינגר זה מודל בביולוגיה שמסביר למה כלבים נובחים בלילה.

או במילים אחרות: אתה דביל.

אחי אתה ד"ר לפילוסופיה זה לא באמת תואר

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן ביררתי על המקצוע ומה אפשר לעשות איתו..
אין מקצוע אחר שמעניין אותי ככה שלא נראה לי שאחליף אותו.
אפשר לשאול למה אמרת לשקול את הנושא שוב?

---------- התגובה התווספה ב 00:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:40 ----------

אני גרה בצפון ומעבר למקום אחר זאת לא אופציה מבחינתי(כלכלית)

אני תומך גם בלימודים באונ' או טכניון. המוניטין חשוב וגם רמת המכללות נמוכה יותר (אני מכליל פה).

יש סיכון - אבל גם הפסד של שנה מהחיים גם עם לבסוף לא תתקבלי - בטווח הארוך לא כזה משמעותי.

בשנה הזאת תוכלי אולי שוב לשנות את דעתך עבור מקצוע, לחסוך עוד כסף (לעבוד בעוד עבודה) ללימודים ומחיה במקום אחר (אונ' שהיא לא טכניון), וכו'.

וגם אולי בדיעבד לחיות במצב שניסית ובדקת את האפשרויות שעמודות בפניך.

לכי ללמוד רפואה באיטליה, עד שתחזרי כבר ישפרו את התנאים של הרופאים.
וגם ככה לא תצטרכי לבזבז שנה, תנאי הקבלה גמישים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית