הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בראודה או טכניון

• פותח/ת השרשור barrr
  • פורסם בתאריך
תמצאי בעל עשיר

אם יש לך כוח ללמוד קשה תלכי לאוניברסיטה/טכניון הבעיה שהרמה של ההרצאות על הפנים וצריך ללמוד לבד
במכללות עוזרים יותר לסטודנטים והרמה יותר קלה, ככה שאם את רוצה לסיים את התואר 100% ואת עצלנית לכי על מכללה, החיסרון שזה יקר מאוד

לתעסוקה לרוב חשוב נסיון, בהתחלה אפשר לעבוד בסתם מקום ומשם להתגלגל

אם מישהו מעוניין לחזור לנושא המקורי.
אני אשמח לדעתכם באפשרויות תעסוקה בתחום הנדסת תעשייה וניהול? אם מישהו מכיר את התחום קצת יותר מקרוב.

ונגיד שהוא אומר 10,000 שקל בחודש... איך תוכיח שהוא טעה/ צדק?

יש כאן כמה אנשים שיודעים כמה אני מרוויח נטו בחודש רק מהמחקר בפילוסופיה. 10,000 נטו לחודש לפילוסופיה נשמע לך סביר?
אני עדיין מחכה להערכה של פאניק הפחדן.

יש כאן כמה אנשים שיודעים כמה אני מרוויח נטו בחודש רק מהמחקר בפילוסופיה. 10,000 נטו לחודש לפילוסופיה נשמע לך סביר?
אני עדיין מחכה להערכה של פאניק הפחדן.
סתם מתוך סקרנות (למרות שזה גולש מהנושא) מה באמת חוקרים בפילוסופיה?

ואם ד"ר לפילוסופיה הוא במקרה מנהל חברת הייטק? מה לגבי שטייניץ? הוא ד"ר לפילוסופיה, אתה יודע. הלכה התאוריה :(

בקיצר הבנת שאתה טועה ואתה מנסה לסטות מהנושא...

איך הטענה שלך מתקשרת לדיון?

הטענה שלי היא שכלכלה מקצוע יותר ריווחי מפילוסופיה, זה הכל.

הטענה שלך דבילית כי היא תלויה במצב השוק ברגע נתון. אם כולם יקבלו את הטענה הזאת כעובדה וכולם יעדיפו כלכלה נחש מה יקרה! יפה מאוד!

לא משנה מי יקרה ולא משנה מה יהיה, פילוסופיה לא תהיה אף פעם מקצוע שבכירי המשק בארץ ישתכרו ממנו..

ואני לא מדבר על אלפיון או עשירון עליון, אני מדבר על משכורות שהן פי 3-4 מהממוצע.

להבדיל ממתמטיקה, פה לא דרושה דוגמא בודדה כדי להפריח טענה. אני מדבר על הכלל ועל הרוב, ברור שפה ושם יש ניצנים, אבל כשתסכל על המקסימום פה ועל המקסימום פה, פילוסופיה נופלת בהרבה משאר המקצועות בשוק.

סבבה, אז רוב הכלכלנים הם מפגרים שיקבלו שכר ממוצע בעבודה ממוצעת.

הטיעון הראשי היה שפילוסופייה זה מקצוע בלאי.. לא שכלכלה זה מקצוע טירוף.
למרות שברור שכלכלה > פילוסופיה בכל ההיבטים.

בכל ההיבטים זה קצת קיצוני
העולם זקוק לפילוסופים טובים

איש חכם אמר: "לכלכלנים יש יכולת ניבוי של שימפנזות." 🙄😆

חיים, יש תקדימים בנוגע לשלילת חברות כבוד?

אם לעשות פרפרזה על המשפט הידוע, הסיכוי שכלכלן ינבא משהו בכלכלה יותר קטן מהסיכוי ששימפנזה שקופצת על מכונת כתיבה תקליד את כל כתבי שייקספיר.

חזאות וכלכלה - שניהם מתבססים על ספקולציות נטו וקצת חישובים - זה הכי קל בעולם.
הבן שלי כלכלן בחסד עליון.

הויכוח הזה מטומטם. צריך אנשים כמו לטיסימוס שעוסקים בחרטה.. כמו שבצבא צריכים פקידים ועובדי רס"ר

אוקיי, אבל מה הקשר? הדיון הוא לא כלכלה VS פילוסופיה. הדיון הוא פילוסופיה = חרטה.
למרות ששוב - כלכלה >> פילוסופיה - בכל ההיבטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית