עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
פאניק אולי תסביר למה אתה חושב שפילוסופיה זה חארטה?
, תתחיל להתעסק בתכלס ולא בתיאוריה.
כתוב שם במפורש "הגענו למצב שאנחנו מחנכים בורים בעלי תואר, והגיע הזמן לשים לזה סוף" (לדבריה של הפרופסורית השניה).איפה הוא אמר שאתה בור או שמי שלומד משהו "מדעי" הוא בהכרח נחות יותר?
אתה מפרש את זה ככה
הם פשוט מתבכיינים על המצב שהפקולטות של מדעי הרוח הגיעו אליו.כמעט ואין סטודנטים בפקולטות האלה כי לצערי אין שכר לעמלם. אני חושב שמקצועות מדעי הרוח הם חשובים ביותר על מנת לקבל חברה תרבותית ומגוונת. בפרקטיקה סכף אין בזה ובגלל זה סטודנט פוטנציאלי לא יקדיש דקה וחצי דקה לשיקול האם כדאי לי ללכת ללמוד פולוסופיה או היסטוריה. חבל שזה ככה אבל ככה זה. ו panic פילוסופיה זה לא חרטה ולא בארטה. לא כל דבר צריך להימדד בכסף ולשלול את זה על הסף מראה על בורות והליכה למקומות מסוכנים. אני כן מסכים איתך שזה הכיוון שהמדינה הזאת ושאר העולם (למרות שפחות) הולך אליו. היום סטודנטים ילכו ללמוד מקצועות "מכניסים" ולא מקצועות שהם באמת רוצים ללכת ללמוד. ולגבי שטייניץ הוא הכלל פוליטיקאי זה שהוא דר לפילוסופיה לא קשור כהוא זה לעובדה שהוא הגיע להיות שר אוצר.הוא שר אוצר רק כי הוא כנראה פוליטקאי מוכשר והלשון שלו במקומות הנכונים.
אני חושב שמי שלומד את המקצועות האלו, לא לומד אותם כדי לקבל משכורת גבוה. לומדים אותם כי זה מעניין.
עם זאת יש לי משהו נגד מדעי הרוח, אולי ההתנשאות שלהם מעל ה"בורים" שהם "רק" מדענים ומהנדסים.
הנה דוגמא קטנה: "פרופסור יוסי יונה מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אומר כי "במדינה מתוקנת אנשים יכולים לבחור ללמוד מקצוע שהם אוהבים כמו תולדות האמנות, כשהם יודעים שיוכלו להשתכר ממנו בצורה הוגנת כי המדינה מתחייבת לספק את המקצוע". לדבריו, "במדינה שבה השכר הוא כל כך זעום, שוק העבודה הוא כל כך אכזרי והמדינה נסוגה מהאחריות שלה לדאוג לסף מינימלי של בטחון חברתי לאזרחיה, ברור שאתה תראה התמוטטות של מדעי הרוח"."
ברור מאד, אתה לומד מה שמעניין אותך , ואני מהנדס "בור" חייב לשלם לך שכר על (חוסר) תרומה למדע. נהדר.
כתבה מלאה כאן : http://www.glz.co.il/newsArticle.aspx?newsid=92688
אני חושב שמי שלומד את המקצועות האלו, לא לומד אותם כדי לקבל משכורת גבוה. לומדים אותם כי זה מעניין.
עם זאת יש לי משהו נגד מדעי הרוח, אולי ההתנשאות שלהם מעל ה"בורים" שהם "רק" מדענים ומהנדסים.
הנה דוגמא קטנה: "פרופסור יוסי יונה מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אומר כי "במדינה מתוקנת אנשים יכולים לבחור ללמוד מקצוע שהם אוהבים כמו תולדות האמנות, כשהם יודעים שיוכלו להשתכר ממנו בצורה הוגנת כי המדינה מתחייבת לספק את המקצוע". לדבריו, "במדינה שבה השכר הוא כל כך זעום, שוק העבודה הוא כל כך אכזרי והמדינה נסוגה מהאחריות שלה לדאוג לסף מינימלי של בטחון חברתי לאזרחיה, ברור שאתה תראה התמוטטות של מדעי הרוח"."
ברור מאד, אתה לומד מה שמעניין אותך , ואני מהנדס "בור" חייב לשלם לך שכר על (חוסר) תרומה למדע. נהדר.
כתבה מלאה כאן : http://www.glz.co.il/newsArticle.aspx?newsid=92688
ולמה אני חייב לשלם לך מסים כדי שתעשה תואר בהנדסה? תחשוב על זה, אני צריך לפרנס אנשים חסרי תועלת שעובדים באקדמיה ומלמדים אותך הנדסה.
ידוע שהמחקרים בהנדסה ממומנים ע''י חברות מהתעשייה ולא ע''י המדינה 😛
אנחנו לא מדברים על מחקר, כי מלגות מחקר ממומנות מתרומות או חברות. התואר הראשון שלך ממומן ע"י כספי משלמי המסים. פעם אחרונה שבדקתי תואר ראשון הוא לא בדיוק מחקר.
הוא לא דיבר על לימודי תואר - הוא התכוון שהמדינה לא צריכה לממן מחקרים ומקומות עבודה לאקדמאים ממדעי הרוח סתם כי הם "צריכים להיות".
אנחנו לא מדברים על מחקר, כי מלגות מחקר ממומנות מתרומות או חברות. התואר הראשון שלך ממומן ע"י כספי משלמי המסים. פעם אחרונה שבדקתי תואר ראשון הוא לא בדיוק מחקר.
זה מה שאני אמרתי - המחקרים בהנדסה ממומנים ע''י חברות ולא ע''י המדינה.ולמה המדינה צריכה לממן מחקר של האנשים שמלמדים אותך הנדסה? המדינה קובעת את דרישות השוק?
אם הוא לא צריך לממן תואר למדעי הרוח, אז אני באותה מידה לא צריך לממן לו תואר בהנדסה.
אני משלם הרבה מיסים. אני לא דורש שהמדינה תמשיך לממן אותי אחרי סיום התואר. את התואר בחרתי כי זה מה שרציתי ללמוד ואינני מצפה שמישהו יממן אותי אם יתברר שהבחירה שלי לא היתה נכונה (מבחינת הצפי התעסוקתי).
נ.ב. אין לי דבר נגד פילוסופים ו"רוחניים", אבל תנסו להתמודד עם המציאות ולחיות עם הבחירות שלכם. יומכם יבוא. אני אישית גם מתכנן לעשות תואר רוחני מעניין לפיתוח עצמי , רק שלי כבר יש מקצוע ביד.
נ.ב.ב. אני יודע שבהרבה חברות יש בוגרי מדעי הרוח. ולדוגמא, אצלנו המזכירה הזוטרה היא בוגרת ספרות 😉 . (והיא עושה עבודה נהדרת ואני מאד מעריך אותה). וגם יצא לי להכיר מוכרת בדוכן ספרים בעלת תואר שני בארכאולוגיה. וגם היא לא האשימה אף אחד בהזנחה, היא היתה מאד מרוצה.
זה מה שאני אמרתי - המחקרים בהנדסה ממומנים ע''י חברות ולא ע''י המדינה.
אבל אמרתי את זה יותר כדי להקניט.
חוצמזה, מדעים מדויקים והנדסה כולם נחשבים, אז אתה לא צריך להתמרמר, העולם זקוק לך! 😆