הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בראודה או טכניון

• פותח/ת השרשור barrr
  • פורסם בתאריך
ולמה המדינה צריכה לממן מחקר של האנשים שמלמדים אותך הנדסה? המדינה קובעת את דרישות השוק?

אם הוא לא צריך לממן תואר למדעי הרוח, אז אני באותה מידה לא צריך לממן לו תואר בהנדסה.

כי האנשים שלימדו אותי יוצרים מימון רב למדינה ע''י פטנטים וטכנולוגיות שאפשר לכמת בכסף.

כי האנשים שלימדו אותי יוצרים מימון רב למדינה ע''י פטנטים וטכנולוגיות שאפשר לכמת בכסף.

אה, ולכן הגיוני שהמדינה תגנוב ממני כסף כדי לשלם להם? אתה לא יודע לכמת בכסף שום דבר ממה שהמהנדסים עם תואר ראשון עושים לפני שהם עושים אותו. באותה מידה אני יכול להגיד שמישהו מהפקולטה למדעי הרוח עלול להפוך למיליארדר ולספק מימון רב למדינה.

זה אחד הטיעונים היותר עקומים שראיתי.

את מבולבלת. את המשכורות של החוקרים מממנת האוניברסיטה. התקציב למחקרים ועבודות מחקר הוא תקציב שונה.

המחקר שאני השתתפתי בו בפרויקט לתואר היה מחקר שהזמינה רפאל מהטכניון. זה שהטכניון שילם אח''כ לחוקרים לא משנה את העובדה שמימון המחקר בא מרפאל.
הפרויקט השני שלי מומן ע''י Tower Semiconductors

זה לא משנה מה אתה מצפה. אתה לא שילמת על התואר שלך את המחיר האמיתי כי המדינה החליטה שאני צריך לשלם לאנשי מחקר שמרצים לך בפקולטה להנדסה, בדיוק באותה מידה שהיא החליטה לשלם לאנשי מחקר בפקולטה לפילוסופיה.
אתה לא יכול לבחור לשלם רק על מה שנוח לך. הדרך היחידה שלך לצאת מהטיעון הזה הוא להגיד שהאוניברסיטה צריכה להיות פרטית מלכתחילה, ואז גם היית מחויב לשלם את השווי האמיתי של התואר שלך.

אבל אתה שוכח שהמדינה סיבסדה לי 4 שנות תואר כי אני הולך לשלם מיסים גבוהים במשך ~40 שנה אחרי סיומו! את העלות האמיתית אני הולך להשלים תוך 3 שנים. :nono:

המחקר שאני השתתפתי בו בפרויקט לתואר היה מחקר שהזמינה רפאל מהטכניון. זה שהטכניון שילם אח''כ לחוקרים לא משנה את העובדה שמימון המחקר בא מרפאל.
הפרויקט השני שלי מומן ע''י Tower Semiconductors

אבל לא דובר על תקציבי מחקר. דובר על זה ששטן שור לא מעוניין לשלם את המשכורת של החוקרים. והחוקרים באמת מקבלים משכורת מהאוניברסיטה ולא מחברות.

אגב, רפאל זה לא בדיוק גוף פרטי את יודעת.

אבל אתה שוכח שהמדינה סיבסדה לי 4 שנות תואר כי אני הולך לשלם מיסים גבוהים במשך ~40 שנה אחרי סיומו! את העלות האמיתית אני הולך להשלים תוך 3 שנים. :nono:

המדינה מסבסדת לך תואר לא כי היא חושבת שאתה הולך לשלם מסים גובהים אלא כי זה חלק מהשירותים שהמדינה מספקת לאזרח על חשבון משלמי המסים. אם המדינה הייתה בונה על זה שאתה תחזיר אותו היא הייתה עובדת בשיטה של הלוואות ולא בשיטה שלך, שעובדת כל עוד יש ביקוש למהנדסים. מה גם שזה לא באמת תקף להרבה מאוד אנשים במקצוע שלך.

ואם נלך לפי הגישה שלך, אז משתלם למדינה באותה מידה להשקיע בפקולטה למדעי הרוח. אחרי הכל, מאיפה לדעתך יוצאים האנשים שמעצבים את החברה? מהפקולטה להנדסה?

המדינה מסבסדת לך תואר לא כי היא חושבת שאתה הולך לשלם מסים גובהים אלא כי זה חלק מהשירותים שהמדינה מספקת לאזרח על חשבון משלמי המסים. אם המדינה הייתה בונה על זה שאתה תחזיר אותו היא הייתה עובדת בשיטה של הלוואות ולא בשיטה שלך, שעובדת כל עוד יש ביקוש למהנדסים. מה גם שזה לא באמת תקף להרבה מאוד אנשים במקצוע שלך.

ואם נלך לפי הגישה שלך, אז משתלם למדינה באותה מידה להשקיע בפקולטה למדעי הרוח. אחרי הכל, מאיפה לדעתך יוצאים האנשים שמעצבים את החברה? מהפקולטה להנדסה?
כמו שהחברה נראית היום - נראה לי שמי שמעצב אותה לא יצא מאף פקולטה. 😆

כמו שהחברה נראית היום - נראה לי שמי שמעצב אותה לא יצא מאף פקולטה. 😆

החברה נראית היום כמו שהיא נראית כי מישהו שכח מה המשמעות של מדע וחברה. אבל אפילו אז, מדענים הם לא אלה שמעצבים חברה. תחשבי אפילו על דמויות המפתח שעיצבו את החברה המודרנית במאה האחרונה (לטוב ולרע), לא תמצאי שם הרבה מדענים (חוץ ממתמטיקאים, שבעצמם לא הגדירו את עצמם כמדענים). כן תמצאי שם אנשים ממדעי הרוח. וזה חלק מ"מקומם הטבעי", הן של המדענים והן של אנשי הרוח, אם לענות לקוסטה.

במציאות זה בדיוק מה שקורה. המהנדסים, הפיזיקאים, המתמטקאים ו"מדויקים" אחרים, עובדים ויוצרים רווח למדינה, והמדינה מאד-מאד נהנית מהביקוש הקיים. זאת האמת.
אם תבדוק, תראה שבכנסת יש לא מעט אנשים עם תארים מדוייקים.

אבל מי שבאמת מעצב את החברה זה ה"אח הגדול"\"השרדות"\כדורגל\אלפרונים\ידיעות אחרונות\רב עובדיה\גדעון לוי וכו וכו וכו. 😆

---------- התגובה התווספה ב 17:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:10 ----------

החברה נראית היום כמו שהיא נראית כי מישהו שכח מה המשמעות של מדע וחברה. אבל אפילו אז, מדענים הם לא אלה שמעצבים חברה. תחשבי אפילו על דמויות המפתח שעיצבו את החברה המודרנית במאה האחרונה (לטוב ולרע), לא תמצאי שם הרבה מדענים (חוץ ממתמטיקאים, שבעצמם לא הגדירו את עצמם כמדענים). כן תמצאי שם אנשים ממדעי הרוח. וזה חלק מ"מקומם הטבעי", הן של המדענים והן של אנשי הרוח, אם לענות לקוסטה.

אם יורשה לי, אני חושב שהחברה המודרנית היא "מודרנית" בגלל עבודת המדענים. ההתפתחויות הטכנולוגיות שינו את החברה כמו ששום דבר אחר לא הצליח.

במציאות זה בדיוק מה שקורה. המהנדסים, הפיזיקאים, המתמטקאים ו"מדויקים" אחרים, עובדים ויוצרים רווח למדינה, והמדינה מאד-מאד נהנית מהביקוש הקיים. זאת האמת.
אם תבדוק, תראה שבכנסת יש לא מעט אנשים עם תארים מדוייקים.

אבל מי שבאמת מעצב את החברה זה ה"אח הגדול"\"השרדות"\כדורגל\אלפרונים\ידיעות אחרונות\רב עובדיה\גדעון לוי וכו וכו וכו. 😆

---------- התגובה התווספה ב 17:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:10 ----------

אם יורשה לי, אני חושב שהחברה המודרנית היא "מודרנית" בגלל עבודת המדענים. ההתפתחויות הטכנולוגיות שינו את החברה כמו ששום דבר אחר לא הצליח.

ובכל זאת, החברה ה"מודרנית" נשענת על עבודות של מדענים שאתה תקרא להם היום "אנשים שהלכו ללמוד מה שהם רצו ולא הביאו תפוקה לחברה". כמו איינשטיין למשל, או מארי קירי. או פסטר. או ניוטון, רחמנא ליצלן. כל אחד מהם היה יותר קרוב לאיש רוח מאשר למהנדס במושגים של ה-100 שנים האחרונות.
ואפילו אז, הם לא אלה שעיצבו את החברה. מרקס, ובר, לנין, סטלין, צ'רצ'יל, היטלר, בן גוריון, ז'בוטינסקי וכו' הם אנשים שעיצבו את החברה, לטוב ולרע. כולם אנשי מדעי הרוח.

ואיך היטלר\ סטלין היה עושה מה שעשה בלי אבק שריפה? חשמל? מהנדסים שיבנו לו מטוסים\ טנקים\רובים?

היה עושה אחרת. אתה יודע כמה מדעי הרוח אלפרד נובל למד בסנט פטרסבורג ובארה"ב? אתה יודע כמה הוא נסמך על הומבולט? לא לחינם נובל מחולק לכל תחומי האקדמיה, לא רק למדע (מה לעזאזל לנובל ולספרות). מודלים ראשונים של טנקים נשענו בכלל על הדמיות של לאונרדו דה וינצ'י, וגם מודלים ראשונים של מטוסים. ובכלל, בלי לייבניץ, ניוטון, דקארט ועוד כמה חברה ממדעי הרוח לא היה לך שום מדע. מצחיק לחשוב שאלה היו נחשבים היום כלא-יצרניים. תפקידו של המהנדס מובטח בשינוי החברה, אבל הוא רחוק מלעצב אותה ועוד יותר רחוק מלראות את עצמו כמדען. מדובר בסימביוזה של מדעי הרוח והמדעים המדויקים, לא בהעדפת אחד על פני האחר (לשני הצדדים).

חיים, אתה צריך לבוא להרצות ביום פתוח של האוני'.

אחד הפוסטים המצחיקים.
מי מחייב אותך להישאר ולשלם כאן מיסים?
מה עם בריחת המוחות הגדולה?
אנשים מנצלים את הסבסוד וטסים לחפש להם עולם, המדינה עוד נותנת הטבות כדי שמדענים יחזרו
ממש משלמי מיסים למופת.

ואיך היטלר\ סטלין היה עושה מה שעשה בלי אבק שריפה? חשמל? מהנדסים שיבנו לו מטוסים\ טנקים\רובים?

מדען, או ממציא דגול באמת עושה שימוש גם בעולם הרוח
שימוש בדימיון יצירתי, בתת מודע ועוד
אני לא חושב שצד אחד עדיף על השני
אלה אשפים שמצאו את החיבור בין חומר לרוח

מדען, או ממציא דגול באמת עושה שימוש גם בעולם הרוח
שימוש בדימיון יצירתי, בתת מודע ועוד
אני לא חושב שצד אחד עדיף על השני
אלה אשפים שמצאו את החיבור בין חומר לרוח

לא אמרתי שהמדע יותר חשוב, התכוונתי לזה שלא נכון להגיד שרוב השינויים המשעותיים בעולם הם לא מדעיים.

---------- התגובה התווספה ב 20:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:52 ----------

איך זה קשור לנושא?

קשור, בלי המהנדסים שהיו ממציאים את האבק שריפה, החשמל או את הטנקים, סביר להניח שסטלין והיטלר לא היו עושים שינויים משמעותים בעולם.

לא אמרתי שהמדע יותר חשוב, התכוונתי לזה שלא נכון להגיד שרוב השינויים המשעותיים בעולם הם לא מדעיים.

---------- התגובה התווספה ב 20:54 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:52 ----------

קשור, בלי המהנדסים שהיו ממציאים את האבק שריפה, החשמל או את הטנקים, סביר להניח שסטלין והיטלר לא היו עושים שינויים משמעותים בעולם.

ברור, ולכן סטלין והיטלר הם לא האנשים שהנהיגו את העמים שלהם?

וגם לא היו אימפריות לפני שהיה אבק שריפה.

אז אתה טועה.
חוץ מזה, נדמה לי ששכחת כמה אימפריות בעולם העתיק שלא היה להם אבק שריפה, חשמל או טנקים ושינו לגמרי את פני כדור הארץ. ההיסטוריה שלך מתחילה במאה ה-19?

ברור, ולכן סטלין והיטלר הם לא האנשים שהנהיגו את העמים שלהם?

וגם לא היו אימפריות לפני שהיה אבק שריפה.

לא אמרתי את זה! הם אנשים שעשו שינויים ענקים בעולם, אבל זה לא נכון להגיד שרוב השינויים לא נעשים על ידי מדענים, מהנדסים וכו'.

לדוגמא ( בפעם השלישית)
היטלר לא היה רוצח מיליוני יהודים בלי
גז, רכבות, רובים ועוד.

וחיים, לאונדרו דה וינצ'י היה גם מהנדס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית