הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התחממות גלובאלית

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
סתם מעניין אותי מה אנשים כאן חושבים ואולי מישהו כאן חקר את זה לעומק.
האם התחממות גלובאלית קיימת?
אם כן, האם יש קשר ישיר בין כמות ה CO2 שאנחנו מייצרים לתחממות גלובאלית?
אם אתם לא מאמינים בהתחממות גלובאלית, למה אתם חושבים שזה הכל מנופץ ושיקרי? אם אתם מאמינים, מה עומד מאחורי הדברים שלכם חוץ מ"שמעתי בחדשות/קראתי ב YNET/ ראיתי סרט"

היא קיימת. יש תנודות לאורך השנים אבל הקו מגמה הולך ועולה.
יש כאלה שטוענים שאנחנו חלק מתנודה קיצונית אבל אם תסתכל מספיק מרחוק תראה שהקו מגמה עולה.
אם זה מעניין אותך אתה יכול לקרוא את פרוטוקול קיוטו.

זה היה נושא שמאוד עניין אותי כשלמדתי כימיה בתיכון.
כימיה סביבתית היה אחד הנושאי בחירה שבחרתי.

היא קיימת. יש תנודות לאורך השנים אבל הקו מגמה הולך ועולה.
יש כאלה שטוענים שאנחנו חלק מתנודה קיצונית אבל אם תסתכל מספיק מרחוק תראה שהקו מגמה עולה.
אם זה מעניין אותך אתה יכול לקרוא את פרוטוקול קיוטו.

איך בדיוק אתה מסתכל מספיק מרחוק ומה זה משנה בדיוק? זה נתונים של כמה מאות שנים, שגם הם לא באמת נתונים אלא קירובים כלשהם. אתה רוצה לקחת נקודה לפני 100 שנה ונקודה היום ומכאן להסיק שהטמפרטורה עולה?

לא מדברים כאן על מאות שנים אלא על יותר.
ועכשיו תטריל ותגיד איך מדדו טמפ' לפני 2000 שנה.

הוא גם צודק (חלכס)!
ההתחממות הגלובאלית הזו זה מיתוס.
כל מי שראה/שמע את ההרצאה של אל גור על המסת הקרחונים בקטבים וכו' וכו',שם הוא גם הציג נתונים מפרוטוקול קיוטו השתכנע באופן כמעט מיידי שאנחנו בדרך לתהום גלובאלי.
מסתבר, שהתנודות האלו קיימות אלפי שנים והן באות במחזורים,אין שום עדות אמיתית להתחממות גלובאלית.

לא מדברים כאן על מאות שנים אלא על יותר.
ועכשיו תטריל ותגיד איך מדדו טמפ' לפני 2000 שנה.

גם אם נניח שמדדו טמפרטורות לפני 2000 שנה (איך באמת?), זה לא רלוונטי. לפני 2000 שנה לאדם לא הייתה שום יכולת להשפיע על הסביבה, ולפי המדידות האלה בימי הביניים הייתה טמפרטורה יותר גבוהה מעכשיו. אז המודל נופל.

אני לא אקולוג ולא מומחה בנושא, אבל מהקורס חובה שהכריחו אותי לקחת באקולוגיה בשנה א', ומהמעט שאני זוכר ממנו, לא היה נראה כי מדובר בחרטא.
אני לא מבין מה הטיעונים של אלה שטוענים שזה חרטא? תנודות? גם אני אמרתי שיש תנודות. אם תסתכל מרחוק יותר, תהיה מגמה.

אם כך, גם החור באוזון הוא מיתוס והוא יסגר עם הזמן? גם שם יש תנודות לאורך השנים.

אני לא אקולוג ולא מומחה בנושא, אבל מהקורס חובה שהכריחו אותי לקחת באקולוגיה בשנה א', ומהמעט שאני זוכר ממנו, לא היה נראה כי מדובר בחרטא.
אני לא מבין מה הטיעונים של אלה שטוענים שזה חרטא? תנודות? גם אני אמרתי שיש תנודות. אם תסתכל מרחוק יותר, תהיה מגמה.

למה צריך טיעונים שזה חרטא? מי שטוען שההתחממות קיימת צריך להוכיח את זה. המגמה שלך לא רלוונטית, כי הטענה היא שהאדם אחראי להתחממות, ואם האדם אחראי להתחממות אז הנתונים הרלוונטיים הם של 100-200 שנה. אין שום מגמה.

אוקיי, והחור באוזון הוא לא מיתוס? לזה אתה כן מאמין? גם שם היו תנודות קיצוניות לאורך השנים של סגירה ופתיחה.

אנחנו לא מדברים עכשיו על החור באוזון, אבל אם היו תנודות זה אומר שזה לא תלוי באדם. דבר שני, זה שיש חור לא אומר ששכבת האוזון מתפרקת. יכול להיות שהצפיפות שלה לא אחידה.

החור באוזון הוא אמנם לא מיתוס, אבל לא ברורה לי השפעתו הישירה והמכרעת על "ההתחממות הגלובאלית".
אם אתה מדבר על קרינה אז זה סיפור אחר.

אגב, ככל שקר יותר לתקופה ארוכה יותר בקטבים כך החור באוזון למעשה גדל עוד יותר.
השנה לדוג' החורף בקוטב הצפוני היה ארוך יותר ב30 יום מאשר בשנים קודמות.

אני פשוט נוטה לא להיכנס ללחץ מכל שטות שהתקשורת מנפחת, אני כרגע ראיתי יותר אנשים מטורפים שנלחצים מהתחממות כאילו מחר אנחנו הולכים להישרף חיים ומצד שני אנשים רגועים ושקולים שהסבירו למה (לפחות בטווח הנראה לעין) אין סכנה כזאת גדולה.

אבל עזבו את זה, לא אמור ליפול סטרואיד בקרוב?

• פותח/ת השרשור
למה צריך טיעונים שזה חרטא? מי שטוען שההתחממות קיימת צריך להוכיח את זה. המגמה שלך לא רלוונטית, כי הטענה היא שהאדם אחראי להתחממות, ואם האדם אחראי להתחממות אז הנתונים הרלוונטיים הם של 100-200 שנה. אין שום מגמה.
http://www.ipcc.ch/publications_and...ort_wg1_report_the_physical_science_basis.htm

מה עם זה?

http://www.skepticalscience.com/Extreme-Events-Increase-With-Global-Warming.html

http://www.skepticalscience.com/argument.php

בימי הביניים היה חם באותה מידה.

QED.

איך אתה יודע? היית שם??
Checkmate!

איך בדיוק אתה מסתכל מספיק מרחוק ומה זה משנה בדיוק?

או זה פשוט! נגדיר אפסילון>0 ושנה>0 כך שקיימת שנה0>שנה כך ש.... אתה יודע את ההמשך...

תנודות קיצוניות לאורך השנים של סגירה ופתיחה.

So does with your mama!

אנחנו לא מדברים עכשיו על החור באוזון, אבל אם היו תנודות זה אומר שזה לא תלוי באדם. דבר שני, זה שיש חור לא אומר ששכבת האוזון מתפרקת. יכול להיות שהצפיפות שלה לא אחידה.

זה לא תלוי באדם, שכבת האוזון תלויה באוויר!

U mad science???

🤩

נדפק לי השכל :(

כן, זה תמיד משעשע לראות אנשים עושים הרבה כסף על ידי פרסום מחקר שמראה על התחממות של 0.6 מעלות, כשנתון שהמכשור שנועד לבדוק את העניין בעל סטיית תקן של 1.5-2%, ושאותו ציון מדד טמפרטורה גבוהה יותר בכמה מעלות בימי הביניים.

למיטב ידיעתי,
התחממות גלובלית היא ראשית כל סיסמא שיווקית חזקה. האקלים בכדור-הארץ מושפע ביחס ישיר למתרחש בשמש, כאשר יש פחות כתמי שמש\יותר פעילות-> חם יותר. כל זה כמובן מתרחש לאורך שנים, נהיה קצת יותר חם->נהיה קצת יותר קר - אבל נשאר בגדר הנורמה המינימלית. ככה שאם מסתכל למיקרו אפשר להגיד שמתחמם.
מעבר לזה, להאשים את האדם בהתחממות הזאת היא מעלה שאלות קשות באשר למניע של מי שמשווק את זה (אל-גור וחבריו) - קודם כל ב-CO2 ואז היה גם הטחות לכיוון גז מת'אין (דהיינו נודים וכו')
והנה עכשיו יש לך CO2-TAX.
good 4 us

איך ג'ורג' קרלין אומר,
it's all bullshit and it's bad for ya'

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית