הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הימין קורא לאוניברסיטת ת"א להתפנות: "אתם בשטח כבוש"

אתה דביל.
כל מי שלא שמאלני הוא לא משכיל? תפסיק להיות ליצן כי זה לא שחור לבן יש הרבה סוגים של שמאלנים והרבה סוגים של ימנים (קיצוני ומתון ועוד המון באמצע).

---------- התגובה התווספה ב 13:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:41 ----------

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

לא גם לי יש אנשים ימניים במשפחה והם משכילים אבל בשביל להיות ימני כמו שאני רואה את זה יש שתי אפשרויות וזה או להיות דתי שמאמין בארץ ישראל השלמה שלפי דעתי זה דבילי לגמרי לבזבז חיים חד פעמיים אל ויכוחים והאפשרות השנייה זה חוסר בהשכלה שגורם לדעות קיצוניות וזה כבר דבר שהוכח עובדה שבאוניברסיטאות (איפה שאנשים משכילים ואנשים שרוכשים השכלה נמצאים) הרוב המכריע הוא בעל דעות שמאלניות .
וסתם בשביל להוסיף אני רואה הרבה אנשים בעלי דעות ימניות בגלל המקום שבוא אני גר והרוב בכלל לא מבינים "מה הבעיה בלהיות ביהודה ושמרון ממילא העברים נמצאים לבד ולא גנבו מהם את השטחים בצורה לא חוקית".

אין אם מי לדבר..
דבר ראשון אני מכיר המון אנשים שהם בעלי השכלה גבוהה מאוד והם לא מאמינים באלוהים והם ימנים. מזה אומר?
עזוב אתה בן 16 חושב שגילית את העולם
אגב אם אתה יכול אל תגיב לי כי אין לי כוח וזמן לויכוחים כאלה

אנשים משכילים זה טוב ויפה אבל זה חסר משמעות בקו פרשת מים של שמאלנים וימניים, מה שתקבע בסופו של עניין היא האידאולוגיה שלך ולא כמה למדת.

אוקי אולי לא תיארתי את זה נכון לגמרי תן לי לתקן דעות שאני יגדיר כנכונות נוצרות על ידי הקשבה לשני הצדדים חשיבה לגבי מה יהיו ההשפעות של כל אחד מהדברים והחלטה מה אתה רואה לנכון ומנקודת המבט שלי אדם בעל שכל ישר יפנה לשמאל כי היום שכל העולם מתערב אתה לאיכול לעשות מה שבא לך ורק להשתמש בכוח וכיבוש עם תשים לב לא אומרים לנו בשביל שלא נכנס ללחץ אבל הרבה חברות שעובדות על מדינות אירופה וארה"ב פושטות רגל בגלל שמתחיל אמברגו עקב היחס של הימנים לערבים פה.
אני מחכה לראות מה אתה תגיד מתי שהחברה שאתה או בן משפחה שלך עובד בא יפוטר בגלל דעות פוליטיות קיצוניות של אנשים אחרים

אין אם מי לדבר..
דבר ראשון אני מכיר המון אנשים שהם בעלי השכלה גבוהה מאוד והם לא מאמינים באלוהים והם ימנים. מזה אומר?
עזוב אתה בן 16 חושב שגילית את העולם
אגב אם אתה יכול אל תגיב לי כי אין לי כוח וזמן לויכוחים כאלה

אנשים שמאמינים שיהודים שווים יותר מהגווים (וביניהם הערבים) הם או טיפשים או דתיים (בדרך כלל זה בא ביחד). כל הימנים שאני מכיר בחזיקים בדעה הזאת. ברור שלא "כל הימנים טיפשים" אבל הם נותנים רושם שרובם לא בדיוק מבריקים.

מה זה קשור לדת אבל!!! יש המון אנשים שהם פטריוטים למדינה הזאת ולווא דווקא מאמינים באלוהים ולא חושבים שנתינת שטחים זה פתרון ושלום זה ריאלי בארץ לעולם לא.
קיצר אני שם לב שזה מתחיל להגיע לדיון ארוך ואני יסיים כאן.

לי באופן אישי, נראה יותר הגיוני (א) להצמד לעובדות היסטוריות (ב) לדאוג ולהגן קודם כל על עצמי ועל המדינה בה אני חי - ולא מגאווה אלא כי זה העם אליו אני משוייך וזה המקום בו אני חי (ג) להזדהות עם הפלסטינים על-מנת להבין איך לשפר את העתיד שלנו ושלהם לחוד או ביחד.

טיפשים נוטים לדלג על (א)
"שמאלנים" נוטים להתעקש על (ג)
"ימנים" נוטים לשכוח את (ג)

ובכלל אנשים יכולים להתקדם ולחשוב בשביל עצמם, לפעמים אני "ימני" לפעמים אני "שמאלני" ולפעמים גם טיפש.
זה בסך הכל אנושי.

ברור שבאוניברסיטאות יהיו הרבה שמאלנים למה אתה מצפה אנשים משכילים בעלי דעה שמבוססת על ידע והבנה של המצב הקיים ויש הבדל גדול בין אוניברסיטת ת"א לבין ההתנחלויות
אני מקווה שאתה לא לומד באוניברסיטה, כי אז אתה בעצמך נוגד את מה שאמרת.

אין מה להזדהות עם הפלסטינים דרך האגב, העזתי הממוצע חי הרבה יותר טוב מהשכן המצרי שלו.

לא יצא לי לפגוש יותר מדי שמאלנים באוניברסיטה. גם בפלוגה שלי במילואים (שרוב האנשים שלנו הם בעלי תארים) יש רק שמאלני אחד. בחברה שבה אני עובד (בת''א) לא שומעים קולות נגד הימין, למרות שאין אצלנו בורים \ חרדים, ויש מעט מאד מזרחיים.
או שאני בר מזל שחי בעולם שכולו אהבת א''י ושנאת האויבים או שאני נורמאלי.
נ.ב. מאז שגם ברחובות טעמו את הטעם "המתוק" של אזעקת צבע אדום, יש מצב שגם שם מתחילים להבין משהו?

לא גם לי יש אנשים ימניים במשפחה והם משכילים אבל בשביל להיות ימני כמו שאני רואה את זה יש שתי אפשרויות וזה או להיות דתי שמאמין בארץ ישראל השלמה שלפי דעתי זה דבילי לגמרי לבזבז חיים חד פעמיים אל ויכוחים והאפשרות השנייה זה חוסר בהשכלה שגורם לדעות קיצוניות וזה כבר דבר שהוכח עובדה שבאוניברסיטאות (איפה שאנשים משכילים ואנשים שרוכשים השכלה נמצאים) הרוב המכריע הוא בעל דעות שמאלניות .
וסתם בשביל להוסיף אני רואה הרבה אנשים בעלי דעות ימניות בגלל המקום שבוא אני גר והרוב בכלל לא מבינים "מה הבעיה בלהיות ביהודה ושמרון ממילא העברים נמצאים לבד ולא גנבו מהם את השטחים בצורה לא חוקית".

צר לי לנפץ לך את התיאוריה.
בן 26 לא דתי, עובד. לאחר תואר ראשון(משכיל להבנתך) ימני מאוד.
נעים מאוד.

אדרבה, מרבית האינטלקטואלים הם אנשים המתעלמים מעובדות ורואים דברים מהרהורי ליבם (ככה זה כשחיים במגדל שן אקדמי ולא נחשפים לאלימות, עויינות, מלחמות הישרדות וכדו' ומלחמת ההישרדות היחידה שלך היא להתאים את עצמך ל"אליטה השלטת").

לכן עזרא פאונד-האינטלקטואל חיבב את היטלר, פוקו את חומייני וסארטר את הFLN. זו בדיוק הסיבה שכל האליטה האינטלקטואלית מהאולימפוס שלה בחרה למחוא כף לצמברלין על הסכם השלום עם היטלר, ממש כמו שהאליטה בישראל מחאה כף לפרס ורבין (שנגרר כנגד רצונו) על הסכם ה"שלום" עם היטלר הפלשתיני.
זו בדיוק הסיבה שכב' השופט ברק מעדיף את עקרון החירות ממעצר על פני מעצר ו(וזו בדיוק הסיבה שהפשיעה בישראל ירדה לשפל שאין כמותו....) זו בדיוק הסיבה שאינטלקטואלים וליברלים רבים בעולם המערב תומכים בחוקי הגירה ליברלית (וזו בדיוק הסיבה שבנורווגיה אחוזי האונס מאוד נמוכים... בגלל המהגרים המתורבתים וגם הסיבה מדוע בחלקים מסויימים בצרפת או באנגליה לא מנסים להחיל את חוקי השריעה).

כן וזו בדיוק הסיבה שבגינה דליה רביקוביץ מזדהה עם המתאבד הפלשתיני וזו בדיוק הסיבה שבגינה עמוס עוז מעניק ספר עם הקדשה לרוצחם של ארבעה ישראלים ונזיר.

וזו בדיוק הסיבה למה המציאות טופחת על פרצופיהם. בין משאלות הלב שנלמדות/מטופחות במגדלי השן לבין המציאות יש פער קצת גדול.. כואב, אבל אמיתי..

לא ימין ולא שמאל.. סתם משהו באמצע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית