מידע פציעות, אימון רגליים ודניס וולף

black356

משתמש משקיע
4,956
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
3,295
4,956
0
המאמר המתורגם מקורו ב: http://www.ironmanmagazine.com/site/?p=1245

המאמר פונה אל שני המינים, התרגום משתדל לפנות אל שני המינים. יש להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני יישום העצות הרשומות מטה..

Overcoming Injury / Ron Harris​

נכון לרגע זה כולכם מכירים את דניס וולף הגרמני, התופעה הצעירה שקפץ לגובה אל החמישיה הראשונה באולימפיה 2007 עם חבילה מהממת של גודל וצורה שחלק האמינו שתאפיל (החבילה, כמובן. המתר') אפילו עלו זו של האלוף המכהן, קאטלר. הכתפיים של וולף משכו את מירב תשומת הלב והתהילה, אך הירכיים המסיביות והחטובות שלו היו מרשימות לא פחות.

לעתים קרובות, מפתחי גוף בעלי שרירי רגליים לא מפותחים דיים מציעים תירוצים למצבם, פציעת הברך נמצאית בראש רשימת התירוצים. "אני לא יכול לבצע סקוואט בגלל שיש לי ברך פצועה," הם אומרים. אולי אם היו יודעים מה דניס וולף עבר בשנת 2002, הם לא היו מקבלים את התבוסה בקלות, לתמיד.

בעת שביצע סקוואט, הזאב "הגדול והרע" (תרגם של הכינוי " Big Bad Wolf ". המתר') קרע גיד בצורה כה חמורה, עד שלא יכל לאמן את פלג גופו התחתון עם משקלים כבדים במשך ששה חודשים. לאחר מכן, הוא פיתח את חוזק רגליו ואת מסת השריר בהדרגה, והמשיך עד שהפך אותן לראויות לבמת האולימפיה. כשהוא חולק את עצתו עם אחרים הסובלים מבעיות דומות, הוא מציע לעשות את הדברים אחרת כשמדובר ברגליים.

ראשית, תזכרו לתת לאיזור הפצוע מספיק זמן להחלים עם עבודה אירובית קלה, כמו אופני כושר, ואחר כך המשיכו ובצעו בסקוואט עם משקל הגוף," הוא אומר. "יותר מדי מפתחי גוף ממהרים לבצע אימון כבד מוקדם מדי, והפציעה לא מחלימה כראוי."

ובאשר לאימון כבד, זהו עניין שיש לגשת אליו בחוכמה ובזהירות. "אין צורך להשתמש במשקלים סופר-כבדים כדי לגרות לרגליים לגדול," הוא מסביר." שימוש בטכניקה נכונה ושליטה בתפקוד השריר יכולים לגרום ל300 פאונד להרגיש כמו 500."

בין אימון לאימון הוא מחליף בין ביצוע סקוואט עם משקוליות לבין ביצוע התרגיל על הסמית, מה שמפעיל פחות לחץ על הברכיים ועל הגב התחתון. דבר אחד שהשתנה לעד אחרי הפציעה של וולף הוא חוסר- הפחד שלו ביום הרגליים, שינוי שהוא רואה בחיובי. " לא צריך את הגישה שאפשר להרים את כל המשקל שבעולם, בגלל שאי אפשר, " הוא אומר. " מעט פחד הוא דבר טוב, בגלל שהוא גורם לך להשתמש בטכניקה טובה ומונע ממך מלבצע שטויות."

אז אפילו אם הברכיים שלך או הגב התחתון לא יאפשרו לך לעמוד עם חצי טון על הגב, אל תתיאש. עדיין אפשר לבנות זוג רגללים מרשימות. כל מה שצריך הוא קצת סבלנות, כח רצון ושכל.

נערך לאחרונה:
אולי אם הוא היה יודע לעשות סקוואט, הוא לא היה חושב שסמית' מפעיל פחות לחץ על הברכיים.

כל אופן הוא אומר דבר נכון:

עבודה נכונה תגרום למצחיקים עם הסקוואט של ה500 פאונד לרדת מהר מאוד ל300 פאונד.

מאמר די טיפשי...
אם יש למישהו בעיה בברך שילך לראות איש מקצוע (פיזיותרפיסט לדוגמא) כדבר ראשון. להתחיל להגיד מה לעשות עם משקלים ואיך להתאמן זה לא ממש דוגמא.

בכל מקרה, אפשר לסכם את המאמר "תחזרו לפעילות בהדרגה" וזהו.

כן, רק שזה לא פשוט למצוא פיזיותרפיסט שמבין עניין. בכל מקרה, מסכים איתך שהמאמר די טפשי.

• פותח/ת השרשור
לא שכותבי המאמר המקורי במגזין IRONMAN משלמים לי (והלוואי שכן, חח. אני אשמח לקבל עזרה בשכר הלימוד שלי), אבל אתם מייחסים יותר מדי למאמר. תזכרו שזה מאמר מסחרי לכל דבר, שבא למכור לקוראים דרך חיים שעדיפה על ידי בעלי המגזין והממנים שלהם. המגזין רוצה למכור, ומאמר שנכתב בשמו של סלב מוכר. חוץ מזה, מי אמר שמצבו של דניס לא נבדק על ידי מומחה?

אישית, אני חושב שהעצות שלו מועילות, גם אם הן פשטניות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית