הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעות פסיכולוגיות של טסטוסטרון

• פותח/ת השרשור ikop
  • פורסם בתאריך

ikop

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
היי.
קראתי מספר מאמרים על השפעות פסיכולוגיות של מתן או הגדלה של רמת הטוסטסטרון.
אני לא אשים כאן קישורים למאמרים רק אתמצת את מה שקראתי.
מענין אותי חוות דעת אישיות של אנשים .
באופן כללי יש טענה שטוסטסטרון מעלה את רמת האגרסביות , ואכן היו מחקרים שהראו שרמת הטוסטסטרון הטבעית של קרימינלים למינהם היא גבוהה יותר מהממוצע . צוין שם כמובן שלא מדובר בקשר מחייב תמיד - כלומר שטוסטסטרון גבוהה = בנאדם אגרסיבי = קרימינל . וכמובן שיש עוד דברים המשפיעים , כגון חינוך,סביבה וכו.
השאלה האם אכן חשתם הגברה באגרסביות במהלך הסייקלים שעשיתם?

מאמרים אחרים שקראתי עסקו במצבים בהם לקחו שתי קבוצות - האחת קיבלה כדור דמה (פלסיבו,כדור סוכר , ווט אבר , איך שלא תקרא לזה) , והשניה כדור המכיל טוסטסטרון .
אחרי לקיחת הכדור (טוסטסטרון אורלי) הראו לנבדקים תמונות של אנשים כועסים ועצבניים ובדקו את פעילויות הגוף שלהם המבטאות חרדה , כגון דופק והזעה וכו' .
התוצאות היו שהנבדקים שקיבלו לפני הבדיקה טוסטסטרון (הכדור האמיתי) הראו הרבה פחות תגובות פיזיות של חרדה מאשר אלו מהקבוצה השניה . כלומר הדופק לא עלה ,ההזעה לא הוגברה . וכו'

מחקר אחר בדק אותו דבר , אבל במקרה הזה בדקו את הרגישות לרעשים פתאומיים ( לרוב אנשים נורמלים ממצמצים ונבהלים כאשר יש רעש פתאומי) גם כאן , הקבוצה שקיבלה טוסטסטרון הראתה פחות תגובה פיזית (הבהלות) לרעשים.
המשמעות של זה שבדרך כלשהי הטוסטסטרון מוריד חרדה , והופך אנשים "לאמיצים" יותר .

האם מישהו פה הרגיש פחות חרדה ,יותר אומץ לעשות דברים שמוקדם היה לו בעיה לעשות ? וכו ? (כאשר העלתם את רמת הטוסטסטרון) ?

זה שבעזרתו אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר בכל הנוגע לפיתוח גוף זה ידוע ומובן .
השאלה היא מה ההשפעות הפסיכולוגיות .

נערך לאחרונה:
לא התנסתי בטסט. אבל זה ידוע שלטסט יש תכונות כמו: נטייה לאלימות ונטילת סיכונים מוגברת. ממה שהבנתי מאנשים שהשתמשו, אם יש לך קצת ברקסים אתה יכול להשתלט על זה. אל תתפוס אותי במילה, אני מקור שני חכה לאנשים שהשתמשו בזה.

מעבר לכתוב יכול לציין לקית סיכונים מחושבים ולא מחושבים,מניות יתרה,הפרעות שינה,שינוי דימוי עצמי בי-פולרי ולסיום רוצה לצטט את עמית ספיר,כאשר התלוננתי לו על תופעות לוואי של טרן הוא אמר-"טרן עושה אותך חייל בראש".

חחח. אני אגיד את זה ככה. אידיוט על חומרים הוא פשוט אידיוט יותר גדול. אם אתה בן אדם מיושב פסיכולוגית ובעל שליטה עצמית טסט לא יהפוך אותך לרוצח צמא דם. אם אתה בעל אופי אלים טסט יכול להגביר את תחושת הכעס כאשר הוא נגרם. אישית לעולם לא הרגשתי עצבני יתר על המידה בסייקל.

אני כן מרגיש בסייקלים קצת שונה אבל לא בצורה דרסטית , קצת יותר עצבני ,באפ טיים עם חשק לעשות דברים , אפשרי להרגיש את ההבדלים כשהחומרים יוצאים מהגוף .
אבל אין ספק שעל חומרים יש שינוי נפשי לטובה ולרעה .זו דעתי כמובן

כלומר אתם אומרים שהחומרים יכולים להעצים תחושות מסוימות

• פותח/ת השרשור
לא פיטבול... , אבל השאלה הנשאלת היא האם אכן יש השפעות פסיכולוגיות....
אני לא מבין גדול מדי בכימיה או מערכת העצבים , אבל לפי מה שראיתי להורמון הזה יש השפעה לא קטנה על המוח , כולל אזורים כמו האמיגדלה (מרכז הפחד ,האמוציות וכו) וגם על אזורים אחרים .
אפילו תרופות שמעלות את הסרטונין כמו ה SSRI משפיעות על הכימיה במוח ועל ההתנהגות , אז הגיוני שגם הורומון כה מרכזי כמו הטסט' ....
לכן שאלתי.

אין ספק שזה משפיע, השאלה רק כמה רגיש נוטל הטסט.
אנשים הרגישים לגופם מרגישים גם עצבניים ומתוחים יותר אחרי שתיית קפה, ואני מדגיש אנשים בעלי מודעות עצמית הרגישים לגופם.
לצורך השאלה ההשפעה משמעותית ומורגשת ויש לה תוצאות. כדאי לשקול יתרונות\חסרונות לפני השימוש וגם תוך כדי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית