הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדענים עברו את מהירות האור בניסוי נוסף!

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
מדענים שיחזרו את הניסוי שנעשה לפני כמה חודשים ושוב הצליחו לשבור את מהירות האור. אותם המדענים מתקילים את התאוריה הפיזיקאלית שהחזיקה מעמד במשך מאות שנים, אך כנראה שלא עוד.

_55556200_cern_624_v2.jpg

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-15791236

אור מחלל ריק, צי רוסי מאיים, ניסוי מוצלח שעברו בו את מהירות האור...

מעניין היום

אחי עבד במפעל בסרן מטעם מכון ויצמן.
הדבר הזה עצום.
כבוד.

אני זוכר שקראתי בעיתון לפני כמה שבועות\חודשים שהיה ניסוי ואמרו שנסיעה בזמן היא בלתי אפשרית בגלל שלא הצליחו לשבור את המהירות האור לפי מה שזכור לי

אני זוכר שקראתי בעיתון לפני כמה שבועות\חודשים שהיה ניסוי ואמרו שנסיעה בזמן היא בלתי אפשרית בגלל שלא הצליחו לשבור את המהירות האור לפי מה שזכור לי

זה כי חשבו שהמהירות של הזמן = למהירות של האור

אני מקווה בשבילכם שאתם לא ניגשים לבגרות בפיסיקה

לא, אין לי מושג למה התכוונת.

ולא צפוי שום שינוי בחומר של הפיזיקה בתיכון, לפחות לא על המכניקה הקלאסית.

לא, אין לי מושג למה התכוונת.
אחי לזמן יש גם מרחב ולמרחב יש מהירות??

הרעיון היה שאם שוברים את מהירות האור הזמן ישפיע פחות ולכן ב 5 דקות של תנוע יעברו 10 דקות(לדוגמא...) אז כאילו שתסע לעתיד:152on:

כולכם מבלבלים את המוח. תורת היחסות אומרת שהזמן הוא יחסי, ועומד ביחס הפוך למהירות. הכוונה היא שככל שאתה נע מהר יותר, הזמן מבחינתך נע לאט יותר. במהירויות "ארציות" האפקט לא משמעותי, אבל קיים, ונהיה יותר ויותר משמעותי ככל שמתקרבים למהירות האור. עבור עצם שנע במהירות האור, הזמן עומד.
קיומם של חלקיקים שיכולים לעבור את מהירות האור, ושעל כן מבחינתם הזמן הולך לאחור, כבר שוער ע"י המדענים. לא מדובר על הפרכה של תורת היחסות, אלא בהרחבה שלה. בדיוק כמו שתורת היחסות היא הרחבה של החוק השני של ניוטון.

הרעיון היה שאם שוברים את מהירות האור הזמן ישפיע פחות ולכן ב 5 דקות של תנוע יעברו 10 דקות(לדוגמא...) אז כאילו שתסע לעתיד:152on:
לא מדויק.. אבל הבנתי למה התכוונת. 😃
בכל מקרה זמן הוא סקלר ולכן יש לו רק כיוון, מהירות יכולה להיות רק בוקטור לכן זה נראה תמוהה שכותבים "מהירות של זמן".

לא מדויק.. אבל הבתני למה התכוונת. 😃
בכל מקרה זמן הוא סקלר ולכן יש לו רק כיוון, מהירות יכולה להיות רק על וקטור לכן זה נראה תמוהה שכותבים "מהירות של זמן".

לא היה לי כח להסביר אז קיצרתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית