הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שרשור הכפירה הגדול

סוליפסיזם לפי התיאור שהבאת זו חפירה מיותרת. אפשר להבין את הקונספט הזה בצורה יותר פשוטה.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שכן העלינו בדיון את התפיסה של שפינוזה (האל הוא הטבע). זו הגישה הפנתאיסטית - אני די בטוח שרבים משוללי הדתות מאמינים בבורא תבוני אבל לא בורא במובן של אלוהים, הרוח הקדושה או אללה אלא סוג של "מחוקק פיזיקלי" (אין חוק ללא מחוקק) או אלוהים ברמה הפילוסופית (אין יצירה ללא יוצר), אבל לא ברמת הבחירה האישית, כלומר: תפילה 3 פעמים ביום או 7 או הליכה לכנסייה לא ממש מזיזה למחוקק הזה.
בכל מקרה לגבי העולמות המקבילים שהזכיר החבר המכובד מעליי- אם אני לא טועה הוא התכוון לסוליפסיזם.
סוליפסיזם (מלטינית: "עצמו לבדו"), גישה לפיה הדבר היחיד שממשותו קיימת ובטוחה הוא האני-החושב, המכיר - וכל דבר אחר אינו ממשי ואין הוא קיים אלא בתפישתו של האדם התופש אותו. לפי גישה זו כל האובייקטים, וכן כל הסובייקטים האחרים, אינם קיימים אלא בתחושתו ובהכרתו של הסובייקט. הראשון לו מיוחסת תפיסת עולם סוליפסיסטית הוא הסופיסט גורוגיאס ממשיך דרכו של פרוטגורס. לעתים השתמשו בהשקפה זו כשלב בטיעון, כגון אצל דקארט, לוק ופיכטה.

מה שמפריע לי בוידאו של "נו באמת" הוא הזילות באנשים, גם אם הם לא מחוכמים במיוחד. אני למשל- ספקן במיוחד לגבי קיומו של אל (למרות שאני אוכל רק כשר- כי זה מסורת מבית אבא), אבל לא חושב שאפשר לזלזל בצורה כל כך בוטה באמונה שהחזיקו בה אנשים כמו ישעיהו ונחמה לייבוביץ, הרב סולובייציק ופרופ' אומן וגם הרמב"ם, ודקארט, למשל.

לגבי הרישא של דבריך - לכל חוק יש מחוקק, לכל יצירה יש יוצר - זהו טיעון השעון שכבר נידון.
לגבי הסיפא של דבריך - אני יכול לקחת כל דת/אמונה בעולם ולתת דוגמאות ל-5 אנשי רוח/פילוסופים שמאמינים בה.

ד"א - אתה בהחלט מוזמן להעלות לכאן דיונים של פילוסופים גדולים בנושא אלוהים. 😃

---------- התגובה התווספה ב 11:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:19 ----------

עוד מעשייה דתית - היהדות היא הדת היחידה שיש לה 600000 עדים (מדובר על מעמד הר סיני).
ועכשיו לאמת: http://www.hofesh.org.il/freeclass/pirkei_tanach/sinai/sinai_mount.html?print.

---------- התגובה התווספה ב 11:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:20 ----------

והמשך עם עוד כמה הבהרות: http://www.hofesh.org.il/freeclass/pirkei_tanach/sinai/sinai.html.

• פותח/ת השרשור
קצת על שיטות תארוך וגיל כדוה"א:

סרטון יפה על ויכוח בין מדען לבריאתן:

---------- התגובה התווספה ב 22:26 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:15 ----------

ועכשיו קלאסיקה - הסיני שעבר לאפריקה:

LOLLOLLOL
🤡🤡🤡

---------- התגובה התווספה ב 22:37 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:26 ----------

חיזרים מהעבר, ערוץ ההיסטוריה.

לא הייתי ממהר מדי "לקנות" את התאוריה הזאת.
http://www.hayadan.org.il/ancient-astronaut-theory-1505115/

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בכל מקרה גם אם התאוריה הזו נכונה או לא נכונה היא לא שוללת או מצביע על קיום של אל.

כל הטענות פה לא שללו לרגע את קיומו של אל.
הם פשוט שללו דברים שאנשים נוטים להאמין בהם כגון התנ"ך כפשוטו, או את דברי הרבנים הלא מלומדים.

ונניח ואני מאמין בקיומו של אל שהחל את התנאים לקיומם של חיים בעולם לפני מיליארד שנים אפילו.
אני לא מאמין בו בצורה כמו שכתובה בתנ"ך בקוראן או בשאר ספרים כאלו ואחרים שנכתבו ע"י בני אנוש.
אני מאמין בקונספציה, עכשיו תשכנע אותי ספציפי שקיומו של אל אינו אפשרי.
אני מאמין לכל העניין של אבולוציה ולכל מה שאתם מוכחים פה, אבל עדיין מאמין שיש אל שדואג לכך שדברים ילכו בכיוון מסויים.

אז?

אתם בונים את כל הטיעונים שלכם על סמך אנשים שמאמינים בדת כמו שהיא ולא על כאלה שמאמינים בקיומו של אל יחיד ללא הסתמכות על הדתות.

• פותח/ת השרשור
כל הטענות פה לא שללו לרגע את קיומו של אל.
הם פשוט שללו דברים שאנשים נוטים להאמין בהם כגון התנ"ך כפשוטו, או את דברי הרבנים הלא מלומדים.

ונניח ואני מאמין בקיומו של אל שהחל את התנאים לקיומם של חיים בעולם לפני מיליארד שנים אפילו.
אני לא מאמין בו בצורה כמו שכתובה בתנ"ך בקוראן או בשאר ספרים כאלו ואחרים שנכתבו ע"י בני אנוש.
אני מאמין בקונספציה, עכשיו תשכנע אותי ספציפי שקיומו של אל אינו אפשרי.
אני מאמין לכל העניין של אבולוציה ולכל מה שאתם מוכחים פה, אבל עדיין מאמין שיש אל שדואג לכך שדברים ילכו בכיוון מסויים.

אז?

אתם בונים את כל הטיעונים שלכם על סמך אנשים שמאמינים בדת כמו שהיא ולא על כאלה שמאמינים בקיומו של אל יחיד ללא הסתמכות על הדתות.

אני מאמין בערפדים ובאנשי זאב. תוכיח לי שאין.

אתה ממש גאה בטיעון של האנשי זאב והערפדים הא?

למה אני צריך להוכיח לך?
בחיי שכמה שאתה גאון בידע( ואני מדבר ברצינות) יצאת טיפש בתשובה הזאת.

נטל ההוכחה על מי שמבקש להפריך, אתה פשוט הזוי?!
אתה רוצה להפריך אמונה באל, אז תפריך בי מיי גסט, אם לא הצלחת פנה כסאך.
בינתיים הצלחתם להפריך רק אמונה בדתות או רבנים הזויים אבל לא שללתם לרגע קיומו של אל.
אני אגלה לך סוד - זה גם לא אפשרי - זה מה שהופך אמונה לדבר יפה.

אני לא מנסה להפריך כלום, מצידי אתה גם יכול להאמין בכיפה אדומה, היא באותו אופן משולה לתנ"ך.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לשים שם מה שתרצה - חד קרן, פיות, סנטה קלאוס, המפלצת מלוך נס. ממש לא מפריע לי.
אלוהים זה אותו סוג של קשקוש במיץ עגבניות.

אתה יכול לשים שם מה שתרצה - חד קרן, פיות, סנטה קלאוס, המפלצת מלוך נס. ממש לא מפריע לי.
אלוהים זה אותו סוג של קשקוש במיץ עגבניות.

עזוב אותך תשובות מתחמקות.
אתה יכול להפריך קיומו של אל, כן או לא?
באופן עובדתי שנסמך על עובדות ששוללות קיומו של אל.

ויש לי שאלה לא קשורה אליך, מה המוצא שלך?
אני אסביר לך למה אני שואל.

ואתה משווה דברים לא ברי השוואה, המפלצת מלוך נס ניתן להפריך גם סנטה ועוד שטויות.
לאל אין מקום ספיציפי בו הוא מצוי.

• פותח/ת השרשור
למה אני צריך להוכיח לך?
בחיי שכמה שאתה גאון בידע( ואני מדבר ברצינות) יצאת טיפש בתשובה הזאת.

נטל ההוכחה על מי שמבקש להפריך, אתה פשוט הזוי?!
אתה רוצה להפריך אמונה באל, אז תפריך בי מיי גסט, אם לא הצלחת פנה כסאך.
בינתיים הצלחתם להפריך רק אמונה בדתות אבל לא שללתם לרגע קיומו של אל.
אני אגלה לך סוד - זה גם לא אפשרי - זה מה שהופך אמונה לדבר יפה.

אני לא מנסה להפריך כלום, מצידי אתה גם יכול להאמין בכיפה אדומה, היא באותו אופן משולה לתנ"ך.

ידידי, אתה מצחיק. אתה טוען שמשהו קיים, נטל ההוכחה הוא עליך. אם אני רוצה להוכיח את קיומם של אנשי זאב אני צריך למצוא אחד ולהושיב שורה של אנשים לראות אותו הופך לזאב בליל ירח מלא. כל עוד זה לא קרה, אנשי זאב זה פולקלור. אם מישהו רוצה להאמין בהם - מי אני שאמנע ממנו...אבל זה לא שונה מאמונה באלוהים.

---------- התגובה התווספה ב 23:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:52 ----------

עזוב אותך תשובות מתחמקות.
אתה יכול להפריך קיומו של אל, כן או לא?
באופן עובדתי שנסמך על עובדות ששוללות קיומו של אל.

ויש לי שאלה לא קשורה אליך, מה המוצא שלך?
אני אסביר לך למה אני שואל.

אם עוד לא הבנת, אז לא. אי אפשר להפריך את קיומו של אלוהים בדיוק כמו שאי אפשר להפריך את קיומם של ערפדים ואנשי זאב.
אני חצי אשכנזי וחצי מזרחי. אבל אני הרבה יותר מחובר לצד האשכנזי שלי.

ידידי, אתה מצחיק. אתה טוען שמשהו קיים, נטל ההוכחה הוא עליך. אם אני רוצה להוכיח את קיומם של אנשי זאב אני צריך למצוא אחד ולהושיב שורה של אנשים לראות אותו הופך לזאב בליל ירח מלא. כל עוד זה לא קרה, אנשי זאב זה פולקלור. אם מישהו רוצה להאמין בהם - מי אני שאמנע ממנו...אבל זה לא שונה מאמונה באלוהים.

ממש ממש לא!
אם האמונה שלי היא אינדווידואלית אני לא חייב להפריך או לאשר בפניך כלום.
מה גם שאני נסמך על המילה אמונה בעוד אתה נסמך על עובדות.
אתם פתחתם שרשור הכפירה הגדול, אז יאללה...
אני לא פתחתי שרשור האמונה הגדול.

אז בתור אחד עם עובדות תעזור לי לקבל את דבריך.

• פותח/ת השרשור
ואתה מוזמן "להפריך" את סנטה קלאוס והמפלצת מלוך נס. אני סקרן לראות איך אתה עושה את זה.

---------- התגובה התווספה ב 23:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:52 ----------

אם עוד לא הבנת, אז לא. אי אפשר להפריך את קיומו של אלוהים בדיוק כמו שאי אפשר להפריך את קיומם של ערפדים ואנשי זאב.
אני חצי אשכנזי וחצי מזרחי. אבל אני הרבה יותר מחובר לצד האשכנזי שלי.

יפה אם אי אפשר אזי כל השרשור שלכם הוא נגד דתות בלבד ולא נגד אלים.
ולכן אני צודק.
עוד משהו אם לערפדים יש ייחוס מיקומי כגון אוסטרליה (סתם דוג') מדוע לא ניתן להפריך?

• פותח/ת השרשור
יפה אם אי אפשר אזי כל השרשור שלכם הוא נגד דתות בלבד ולא נגד אלים.
ולכן אני צודק.
עוד משהו אם לערפדים יש ייחוס מיקומי כגון אוסטרליה (סתם דוג') מדוע לא ניתן להפריך?

זה שמעולם לא ראית אחד לא מפריך את קיומם בדיוק כמו שכך לא מפריכים את קיומו של אלוהים.
וכדאי לך לקרוא מה פירוש המילה כפירה:

http://he.wikipedia.org/wiki/כופר_(אמונה_דתית)

ואתה מוזמן "להפריך" את סנטה קלאוס והמפלצת מלוך נס. אני סקרן לראות איך אתה עושה את זה.

לא יודע לגבי סנטה.
לגבי המפלצת מלוך נס האגם נסרק באופן יסודי בכמה מקרים בעזרת מכשור מתקדם ולא הועלה בו דבר.
אבל אתה עדיין רשאי להאמין שיש.

אני לא מחפש להתפלפל פה, אני רק מציין בפניכם שכל שרשור הכפירה שלכם נחמד אבל די שווה לתחת אם הוא לא יכול לשלול את הטענה שלכם לקיומו של אל/סנטה או כל דבר אחר לאותו עניין.
השרשור מתייחס לכפירה בדתות בלבד ולא באמונה.

אני רוצה לציין משהו אחר, הרבה מהעולים מחבר העמים לא מאמינים באל וזה בסדר גמור מבחינתי, אבל זו די צביעות.
אני רואה הרבה פעמים אצלי בעבודה (רוסים בעיקר) מדברים בגנות האמונה באלים - בדיוק כמו בפוסט הנוכחי - אבל מצד שני חייבים לשבת (בשולחן האוכל) באותו המקום כל הזמן.
לשאלתי מדוע הם כל-כך אנאליים לגבי המקום שלהם, נענתי כי שינוי מקום מביא מזל רע!
והם עוד מטיפים לנו מדוע להאמין באל זה דבילי.

הלינק לויקי יוצא שבור משום מה - כשמדברים על כפירה מדובר על אמונה דתית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית