שרשור הכפירה הגדול

אתם בקטע של לסתור כל מה שאני אומר במקום להקשיב וללמוד אז לא משנה שיהיה לכם בכיף ... אני מצאתי את הדרך שלי טוב לכם בדרך שלכם תעשו מה שאתם מבינים ...

סתם לידע כללי ב"ה שיהיה לכם ילד הוא יעבור ברית ? יעלה לתורה ? שתתחתנו יהיה רב ?

לא לא, אתה בקטע של לא לחשוב ולא ללמוד כשזה לא מתאים לאמונה שלך. מסתדר עם מושג אלוהים שלך? סבבה. לא מסתדר? לא נוגעים בחשבונות שמיים.
בגלל זה אמרתי שאתה לא יודע לחשוב. כי חשיבה לוקחת בחשבון גם פרמטרים מנוגדים ולא מבטלת אותם על סמך אמונה.
ואגב, הטיעון שהבאת לקיום אלוהים (קוראים לו "הטיעון הטלאולוגי", לידע כללי) הוא החלש ביותר מבין כל הטיעונים.

עוד לא הבאתי טיעון על קיום אלוקים .

ורשמתי לא נכנסים לחשבונות שמיים כי יש דברים שאתם לא תקבלו אותם לדוגמא המוות של רבי עקיבא , אני ממש חדש בקטע של הדת אז לא רוצה להגיד דברים והלטעות אבל אם אני לא טועה הוא היה גדול התנאים (שזה דור הראש) שזה דור של האנשים הכי גדולים בתורה . הוא בנאדם שלא נולד דתי וחזר בתשובה , המוות שלו היה בייסורים המוות שלו נקרא למות על קדושת השם , שזה עצמו מעלה גדולה מאוד , הוא החזיר המון אנשים בתשובה ואני בטוח שגם המוות שלו על קדושת השם גרם לעוד כמה אנשים לחזור , אז אתה רואה את המוות שלו ביסורים כמשו רע שמוכיח שאין אני רואה בזה את הצד החיובי שגם כשהוא מת הוא עשה את זה בדרך מצווה וגם אז החזיר אנשים בתשובה .

סתם לידע כללי גדולי תורה הם מגני העם (כן לא צה"ל תתפלאו) גם היום לצערנו הולכים גדולי תורה , אומרים שגדול תורה הולך הוא דוחה גזרה קשה מאוד על עם ישראל .. הם הולכים מרצונם בשביל לדחות גזרה קשה מאוד , יש עדויות על אנשים שבשנה ושנתיים אחרונות הלכו (לצערנו בשנתיים האחרונות הלכו המון גדולי תורה שיש היום) ובשבוע האחרון לחייהם הם רמזו על כך שהם הולכים ללכת ... י

הנושא מורכב ואני מבין שאתם לא הכי פתוחים לרעיון הזה וממש נגד הדת , אז אני פשוט מוותר תעשו מה שבא לכם אחים שלי ..

אתם בקטע של לסתור כל מה שאני אומר במקום להקשיב וללמוד אז לא משנה שיהיה לכם בכיף ... אני מצאתי את הדרך שלי טוב לכם בדרך שלכם תעשו מה שאתם מבינים ...

סתם לידע כללי ב"ה שיהיה לכם ילד הוא יעבור ברית ? יעלה לתורה ? שתתחתנו יהיה רב ?

אולי, לא, ולא.

למרות שאתה בן אדם שמנסה לנוון את הידע הכללי שלו בכל דרך אפשרית. אבל בכל עניתי לך על שאלה ששאלת "לידע כללי" (אפילו שאני אתאיסט אני דיי ירא שמיים)

יש עדויות על אנשים שבשנה ושנתיים אחרונות הלכו (לצערנו בשנתיים האחרונות הלכו המון גדולי תורה שיש היום) ובשבוע האחרון לחייהם הם רמזו על כך שהם הולכים ללכת

וואו מדהים!!!

למה אתה מחכה, תן!

ורשמתי לא נכנסים לחשבונות שמיים כי יש דברים שאתם לא תקבלו אותם

כמובן שלא נקבל אותם, זה שטויות במיץ.

סתם לידע כללי גדולי תורה הם מגני העם (כן לא צה"ל תתפלאו) גם היום לצערנו הולכים גדולי תורה , אומרים שגדול תורה הולך הוא דוחה גזרה קשה מאוד על עם ישראל .. הם הולכים מרצונם בשביל לדחות גזרה קשה מאוד , יש עדויות על אנשים שבשנה ושנתיים אחרונות הלכו (לצערנו בשנתיים האחרונות הלכו המון גדולי תורה שיש היום) ובשבוע האחרון לחייהם הם רמזו על כך שהם הולכים ללכת ... י
הנושא מורכב ואני מבין שאתם לא הכי פתוחים לרעיון הזה וממש נגד הדת , אז אני פשוט מוותר תעשו מה שבא לכם אחים שלי ..

גדולי התורה לא מגינים על אף אחד בעם. הם אנשי דת , כנראה בקיאים ביותר בספרי הקודש של היהדות. לא הרבה מעבר בדרך כלל.

וואו, סופסוף התפתח כאן דיון מעניין. לא הייתי כאן כמה שעות, ומר לטיסימוס ענה כבר את כל התשובות שלי. 😛
אני חושב לנצל את סמכותי לרעה ולתת חוב לראק - הוכחה לקיומו של אלוהים תוך שבועיים. ורצוי לא כל הטיעונים הידועים שכל אדם חושב אפילו בגיל 10 יכול לבעוט בהם למוות. מה אתם אומרים? 😉

אתה יודע מה הוא עשה לרבי עקיבא, איזה מוות אכזר הוא נתן לו? זה כי רבי עקיבא העליב אותו?
את רבי עקיבא אין להביא כדוגמה!
למה? כי רבי עקיבא היה "שהיד" (כביכול) שחיפש למות על קידוש ה',
כאשר קווינטוס טיניאוס רופוס (טורנוסרופוס) שהיה נציב רומא בארץ ישראל בתקופה ההיא עינה את רבי עקיבא, אז הוא שאל את רבי עקיבא: מדוע הוא קורא שמע ישראל בשעה שסורקים את גופו
(במסקרות של ברזל!!!) אז ענה לו רבי עקיבא: "כל ימי הייתי מצטער, מתי אוכל לקיים מצווה זו, ועכשיו באה לידי ולא אקיימנה?"

תבין שרבי עקיבא חיפש כל ימי חייו להגיע למצב שכזה אז הוא לא דוגמה "לאדם שקיבל רעה על מעשיו.

אגב זה היה כמין סגירת חשבון עם רבי עקיבא מכיוון שהוא שלח את אשתו רופינה לפתות את
רבי עקיבא והיא לא הצליחה בכך ורבי עקיבא ירק עליה, צחק, ובכה.
ששאלה אותו הוא ענה לה כך:
ירקתי עליך כי באת מטיפה סרוחה,
למה צחק הוא לא ענה לה (כי ידע שביום מן הימים הם יתחתנו)
ובכה על שהיופי שלה יבלה לאחר מותה.

ומה שכתבתי לא היה במטרה לנגח אלא סתם לתת רקע למקרה שאירע.

את רבי עקיבא אין להביא כדוגמה!
למה? כי רבי עקיבא היה "שהיד" (כביכול) שחיפש למות על קידוש ה',
כאשר קווינטוס טיניאוס רופוס (טורנוסרופוס) שהיה נציב רומא בארץ ישראל בתקופה ההיא עינה את רבי עקיבא, אז הוא שאל את רבי עקיבא: מדוע הוא קורא שמע ישראל בשעה שסורקים את גופו
(במסקרות של ברזל!!!) אז ענה לו רבי עקיבא: "כל ימי הייתי מצטער, מתי אוכל לקיים מצווה זו, ועכשיו באה לידי ולא אקיימנה?"

תבין שרבי עקיבא חיפש כל ימי חייו להגיע למצב שכזה אז הוא לא דוגמה "לאדם שקיבל רעה על מעשיו.

אגב זה היה כמין סגירת חשבון עם רבי עקיבא מכיוון שהוא שלח את אשתו רופינה לפתות את
רבי עקיבא והיא לא הצליחה בכך ורבי עקיבא ירק עליה, צחק, ובכה.
ששאלה אותו הוא ענה לה כך:
ירקתי עליך כי באת מטיפה סרוחה,
למה צחק הוא לא ענה לה (כי ידע שביום מן הימים הם יתחתנו)
ובכה על שהיופי שלה יבלה לאחר מותה.

ומה שכתבתי לא היה במטרה לנגח אלא סתם לתת רקע למקרה שאירע.
אתה מבין אבל שמה שר' עקיבא "אמר" זו מעשיה מצוצה מהאצבע (ומאוד מאוד מאוחרת). מהכיוון היהודי של סוף בית שני, דהיינו חז"ל, רבי עקיבא זכה לסירוק במסרקות ברזל כי הוא תמך במשיח השקר בר כוכבא ("בר כוזיבא"). בגלל זה אחרי המרד הכושל של בר כוכבא חכמינו החליטו להסיט את מחשבות הציבור היהודי מכל זכר להתקוממות, כי היא תמיד הביאה לחורבן (ראה ההתקוממות נגד נבוכדנאצר). והם ידעו שהתקוממות נוספת מול הרומאים משמעה חיסול של העם היהודי כולו. מכאן המשפט המפתיע "לא בחרב, כי אם ברוח ה'".

בטח שהבאת, העמדת את נפלאות העולם ואמרת שהתשובה לנפלאות הזאת מבחינתך הוא קיום אלוהים.
ואם גדולי התורה הם מגני העם עד שהיה לו צבא, וזה נגמר ב-6 מיליון מתים (אני לא מדבר על פרעות ביהודים לאורך המאה ה-12-19, זה יעלה את המספר לכמה עשרות מיליונים יהודים), אני מעדיף את צה"ל.

מצחיק שמדוזה מדבר על "הנוחות" של החילונים לא לשמור שבת וכל השיט הזה, אבל שבא הרמב"ם ואמר שלהתפרנס מללמוד תורה זה חטא, איך החרדים התייחסו לזה? ובכלל איך התייחסו אליו ולכתבים שלו? מה קרה הם לא היו נוחים מספיק?
יותר קל ללכת אחרי אלוהים באמונה עיוורת מאשר להיות בן אדם טוב באמת. וגם אם יש אלוהים אז הוא מספיק חכם כדי לדעת את זה.

אגב מדוזה אתה נשמע כמו תקליט שבור של הרב הליצן ביותר בארץ ונראה לי שאתה אני והפורום כבר יודעים למי אני מתכוון

הרמב"ם (ובייחוד מורה נבוכים) זו דוגמה מובהקת לצורה שבה רבנים מסלקים 'רבנים' אחרים כשזה נוגד את הדוגמה (dogma). ברוב הישיבות האורתודוכסיות "מורה נבוכים" נחשב לספר שטני.

עוד לא קראתי אותו עדיין (הבנתי שהוא די כבד) אבל אני אקרא אותו בזמני החופשי. אבל צודק ובגלל זה נתתי את הרמב"ם כדוגמא, במיוחד כי הוא גם הדתי היחידי שאיכשהו חיפש את ההגיון בין דת ומדע. האמת, אולי אם היו ממשיכים את דרכו ולא הדרך של אמנון יצחק ודומיו אולי היום כן היו למדוזה טענות הגיוניות למה אלוהים כן קיים.

עוד לא קראתי אותו עדיין (הבנתי שהוא די כבד) אבל אני אקרא אותו בזמני החופשי. אבל צודק ובגלל זה נתתי את הרמב"ם כדוגמא, במיוחד כי הוא גם הדתי היחידי שאיכשהו חיפש את ההגיון בין דת ומדע. האמת, אולי אם היו ממשיכים את דרכו ולא הדרך של אמנון יצחק ודומיו אולי היום כן היו למדוזה טענות הגיוניות למה אלוהים כן קיים.
הרמב"ם לא כבד, הוא פשוט דורש (כמו שהוא מצהיר בעצמו) ידע מאוד נרחב גם ב'מדעים' (שלדידו זה פיזיקה ופילוסופיה) בשביל להבין את מה שהוא כותב מעבר ל"משנה תורה".

אחרי ש
עבדתי באירוע הזה כמאבטח
http://www.kikarhashabat.co.il/video...d=99402-108852

זרקו עלינו אבנים,בקבוקים,ניסו לפגוע בנו עם מקלות ומאשימים את המאבטחים.
לחרדים אין יחסי אנוש בסייסים - כל המהומה התחילה רק בגלל שהם לא יכלו להכנס כמו בני אדם לאירוע והתחילו לשבור גדרות ולהתפרץ דרך מאבטחים ושוטרים,התפרצו,דחפו,כמו חיות לא ממושמעות.
ואת כל זה אני אומר בכאב לב הדרך הזאת דופקת את המוח הם מגיעים למצב שהם לא יודעים לתקשר עם אנשים ולהבין דברים בסיסיים כמו "לעמוד בתור" ו "סבלנות".
כמובן שהיה ממש מצחיק כי היו שם הרבה שוטרים ופתאום צצה לה שוטרת שעברה בינהם והם התחילו להתרחק ממנה כאילו היא מזוהמת!​

כן, מצחיק שה"חרדים" ליהדות אפילו לא יודעים שדרך ארץ קדמה לתורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית